www.egolpion.com

 

 

Comments on: "ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΟΙ «Γ.Ο.Χ.» Π. ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ" (142)

 1. fr.Christos Pittos said:

  Ο μακαριτης ο γερο-Επιφανιος ηταν ενας διαβασμενος ανθρωπος και γνωριζε επακριβως τι εστι ΓΟΧ. aλλα για τον φοβο των Ιουδεων δεν ομολογουσε την αληθεια. Εγω ενας ουτιδανος και αγραμματος «παλιοημερολογητης» ιερεας καλω τους παντας με το του Φιλιππου καλεσμα : Ερχου και ιδε! Μελετη και προσευχη χρειαζετε αδελφοι μου και οχι αβασανιστες συζητησεις στο ποδι. Εγω διαβασα και οιδα οι «παλαιοημερολογηται» δεν ειναι αιρετικοι.
  π.Χρηστος Πιττος
  St.John the Forerunner
  Willow Springs Ill. USA

 2. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΎΜΕ!

 3. δλδ κ.Χρήστο όταν έλεγε ότι είστε αιρετικοί έλεγε ψέματα; Φοβόταν τι; Το εκκλησιαστικό κατεστημένο που τόσο καυτηριαζε με τις περίφημες Επιστολές του; Ή μήπως τον πατριάρχη που ήλεγχε με τα ΔΥΟ ΑΚΡΑ; Αν δεν έχετε αντίλογο στα επιχειρήματα του μακαριστού γέροντα, τουλάχιστον ας μην τον κατηγορείται. Εσείς σε ποιά παράταξη των γοχ είστε; Πως εξηγείτε την πολυδιάσπαση και τα αλληλοαναθέματά σας;

 4. Ο χαρτοπόλεμος αδελφέ μου δίνει και πέρνει σήμερα μεταξύ των συντηρητικών νεοημερολογητών. Ναι δυστυχώς ο κοματιασμός μεταξύ των ΓΟΧ ειναι σκάνδαλον μέγα αρκεί ομως να ψάξουμε και με την μελέτη και προσευχή θα βρουμε την άκρη του νήματος. Ο νύν Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος των ΓΟΧ κ.κ. Καλλίνικος αγρυπνεί υπέρ των ψυχών ημών. Και πάλι…έρχου και ίδε.
  Χριστός Ανέστη!

 5. Προτιμότερος ο ‘’χαρτοπόλεμος’’ από το Σχίσμα και την Αίρεση. Να έρθουμε να δούμε τι; Ότι έχετε ‘χαρίσματα’; Αυτά τα έχουν και οι πεντηκοστιανοί. Ότι φοράτε μαντήλια στις γυναίκες σας; Και οι πεντηκοστιανοί έτσι κάνουν. Ότι ακολουθείτε το Πηδάλιο και έχετε στείλει στην κόλαση ολόκληρο τον πλανήτη; Και οι πεντηκοστιανοί έτσι κάνουν χωρίς Πηδάλιο. Ότι έχετε Αποστολική Διαδοχή; Ούτε για αστείο! Και πώς να έρθουμε; Εσείς με τις κατάπτυστες και βλάσφημες εγκυκλίους των ΓΟΧ του 1935 και του 1950 δεν μας χαρακτηρίσατε σχισματικούς με άκυρα μυστήρια; Τι έλεγε η εγκύκλιος του ’50;

  Κατά το Σωτήριον έτος 1935 εκηρύξαμεν την Εκκλησίαν των Καινοτόμων Νεοημερολογιτών Σχισματικήν˙επαναλαμβάνομεν και αύθις την τοιαύτην διακήρυξιν και κατά συνέπειαν εντελλόμεθα την εφαρμογήν του Α’ Κανόνος του Μεγάλου Βασιλείου δεδομένου ότι τα υπό των Νεοημερολογιτών τελούμενα Μυστήρια, ως σχισματικών όντων τούτων, στερούνται της Αγιαστικής χάριτος.

  Ωσαύτος ουδένα Νεοημερολογίτην δέον να δέχεσθε εις τους Κόλπους της καθ’ ημάς Αγιωτάτης Εκκλησίας και κατά συνέπειαν να εξυπηρετείτε τούτον, άνευ προηγούμενης ομολογίας δι’ ης να καταδικάζη ούτος την καινοτομίαν των Νεοημρολογιτών και να κηρύσση την Εκκλησίαν τούτων σχισματικήν. Προκειμένου δε περί βαπτισθέντων υπό των καινοτόμων να Μυρώνωνται δια Αγίου Μύρου ορθοδόξου προελεύσεως, το οποίον ευρίσκεται εν αφθονία παρ’ ημίν.

  Να έρθουμε να δούμε χωρίς να μας μυρώσετε πρώτα; Το μέγα σκάνδαλο δεν είναι η πολυδιάσπασή σας η οποία αποδεικνύει ότι όχι μόνο δεν έχετε Άγιο Πνεύμα αλλά δώσατε τόπο στο διάβολο με τις πλάνες σας, αλλά το σχίσμα με αφορμή το ημερολογιακό το οποίο ήταν μια πρόφαση να σχίσετε την Εκκλησία όπως αποδεικνύει το πλαστογραφημένο σιγγίλιο της συνόδου του 1583 την οποία επαναλάβατε μόνοι σας το 1593!
  Ο Θεός να σας δώσει μετάνοια να επιστρέψετε στην Εκκλησία του.

 6. Ήρεμα αδελφέ μου, μην αγχόνεσαι και παροργήσεσαι δεν σε κακίζω για την άγνοιά σου. Χαίρομαι όπου έχεις κάνει και κάποια σχετική έρευνα. Έτσι και εγώ όταν είμουν νέος τους παλαιοημερολογήτες δεν τους «πήγαινα», αλλά μελέτησα το ζήτημα πολύ και με προσευχή ανεώχθησάν μοι οι οφθαλμοί της ψυχής. Έχω μελετήσει δύο φορες τα δύο βιβλία του μακαρίτη π. Επιφανίου ΤΑ ΔΥΟ ΑΚΡΑ και τον ογκόδη Α΄τόμο ΑΡΘΡΑ ΜΕΛΕΤΑΙ-ΕΠΙΣΤΟΛΑΙ εμελέτησα είπα και διασταύρωσα τα υπέρ και τα κατά και οίδα ότι η καινοτομία του νεοημερολογητισμού ανέτρεψε το όλο καθεστώς της εκκλησίας και τα γραφόμενα υπό του αειμνήστου δεν θεραπεύουν το ζήτημα. Ο Νεωτερισμός αυτός προσέκρουσε προς το δόγμα της ενότητος και όχι μονον. Γιαυτό σε παρακαλώ μη σέρνεσαι πίσω από το άρμα των οικουμενιστών και Λατινοφρόνων δεν παγένουν πουθνά παρά μονον στην αιώνια καταδίκη. «Τετύφλωκλεν αυτών τους οφθαλμούς, και πεπώρωκεν αυτών την καρδία, ίνα μη ίδωσι τοις οφθαλμοίς, και νοήσωσι τη καρδία και επιστραφώσι και ιάσωμαι αυτούς.» λέγει το σημερινό Ευαγγέλιο της Αποδόσεως του Πασχα. (Ιωαν.ιβ, 36-47) Φίλε, έρχου στην Εσταυρωμένη Μητέρα Ορθόδοξη Εκκλησία! Όσο για τας ανωτέρω ύβρεις είθε ο Κύριος να μη σου τις καταλογίσει. Καλή Γιορτή αύριο της Αναλήψεως!

 7. τρία πουλάκια κάθονταν και για τη ταμπακιέρα τίποτα κ. Χρήστο. Ούτε ο όσιος Φιλόθεος Ζερβάκος παρέμεινε στους πλανεμένους γοχ, ούτε ο όσιος Ιωσήφ Ησυχαστής ο οποίος ήταν επί σειρά ετών ζηλωτής αλλά καθοδηγούμενοι υπό Πνεύματος Αγίου επέστρεψαν στην Εκκλησία. Παραδειγματίσου αγαπητέ κ.Χρήστο από αυτούς τους οσίους γέροντες και απομακρύνσου από την πλάνη και την αίρεση στην οποία έχεις πέσει διότι η Εκκλησία είναι ΜΙΑ και όχι 12 όσες τα σχίσματα των παλαιοημερολογητών. Ο όσιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής σας φωνάζει: Οι ζηλωταί είναι πλανεμένοι!…τον ακούει κανείς;

 8. ε τελικά είσαι αδιάβαστος. Μάθε καλά τα τέλοι του μακαρίτου π. Φιλοθέου Ζ. και μετά να τον πιάνεις στο στόμα σου. Ο δε γέρων Ιωσήφ ήτο πανθομολογούμενον ότι ήταν πλανεμένος με τα παιδαριώδει ενύπνιά του.
  Μελέτη χριάζεσαι αδελφέ μου να κάνεις και όχι επιπόλαιο διάβασμα.
  Και πάλιν «ἑρχου και ίδε» Μαζί σου ο Θεός!

 9. PRWHN PALAIOHMEROLOGITHS said:

  ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΕΥ ΔΟΓΜΑΤΙΚΗΣ ΑΙΤΙΑΣ ΣΧΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ( ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΔΕΝ ΤΙΣ ΑΝΑΓΑΓΟΥΝ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΙΣΤΕΩΣ , ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ) , ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ ΕΨΑΞΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΒΡΗΚΑΝ ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΤΟΥ ΣΤΟΥΔΙΤΟΥ ΠΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΚΗ ΚΑΚΟΔΟΞΗ ΠΛΑΝΗ ΤΟΥΣ , ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ , ΔΗΘΕΝ , ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΟΝΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΟΙΚΕΙΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΤ΄ ΑΥΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΟΥΝΤΩΝ ( ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ !!! ) , ΑΝΕΥ ΛΟΓΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΣΑΝ ΑΠΑΡΑΒΑΤΟ ΚΑΝΟΝΑ ! ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ , ΥΠΗΡΞΑΝ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΟΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΑΓΙΟΙ ΕΣΦΑΛΑΝ ! ΔΕΝ ΕΠΕΜΕΙΝΑΝ ΟΜΩΣ ΣΤΑ ΣΦΑΛΜΑΤΑ ΤΟΥΣ. Ο ΟΣΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ , ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟΥΔΙΤΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ , ΕΙΧΑΝ ΔΙΑΚΟΨΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΣ ΤΑΡΑΣΙΟΣ , ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΚΑΙ ΙΕΡΟΣ ΜΕΘΟΔΙΟΣ . ΤΑ ΣΧΙΣΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΤΩΝ ΣΤΟΥΔΙΤΩΝ , ΤΑ ΚΑΤΕΚΡΙΝΑΝ ΠΟΛΛΟΙ ΑΓΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ !!! ΟΙ » ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ » ΤΟΥΜ. ΓΕΔΕΩΝ ( σελ. 185 ) ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ : » Ο ΑΓΙΟΣ ΜΕΘΟΔΙΟΣ ΕΞΗΝΕΓΚΕΝ ΑΝΑΘΕΜΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΟΥ ΣΤΟΥΔΙΟΥ ΜΟΝΑΧΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΑΠΟΣΧΙΣΑΝΤΩΝ , ΔΙΟΤΙ ΑΝΤΕΙΧΟΝΤΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΑΡΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ ΚΛΗΘΕΝΤΩΝ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΝΤΩΝ … » ! Ο ΜΕΓΑΣ ΟΜΟΛΟΓΗΤΗΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΣΤΗ » ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΙΑ » ΤΟΥ , ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΧΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ » ΑΓΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ » ΚΑΙ ΤΟΝ » ΑΓΙΩΤΑΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ » ! ( P. G. 108 σελ. 992Β ) . Ο ΟΣΙΟΣ ΔΑΝΙΗΛ Ο ΣΤΥΛΙΤΗΣ , ΚΑΛΟΥΣΕ ΣΕ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΝΑΧΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΩΡΙΖΟΝΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΝΕΥ ΛΟΓΩΝ ΠΙΣΤΕΩΣ ΛΕΓΟΝΤΑΣ : » ΟΥΚ ΑΚΙΝΔΥΝΩΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΧΩΡΙΖΟΜΕΝ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΗΜΩΝ ΜΗΤΡΟΣ » ! ( Les saints Stylites… σελ. 85 ) . ΑΚΟΜΗ ΤΑ ΣΤΟΥΔΙΤΙΚΑ ΣΧΙΣΜΑΤΑ ΚΑΤΕΚΡΙΝΕ ΚΑΙ Ο ΟΣΙΟΣ ΙΩΑΝΝΙΚΙΟΣ( ΟΣΙΟΥ ΣΥΜΕΩΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΟΥ , P.G. 116 σελ. 85Α – 88Β ) ΚΑΙ ΟΙ ΙΕΡΟΙ : ΜΕΘΟΔΙΟΣ ( P. G. 99 σελ. 1853D ) ΚΑΙ ΔΟΣΙΘΕΟΣ ( ΔΩΔΕΚΑΒΙΒΛΟΣ τόμος ζ΄ κεφ. Δ΄ ) .
  ΒΕΒΑΙΑ , Ο ΟΣΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΣ ΟΜΟΛΟΓΗΤΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΤΥΠΟ , ΕΝΕΚΑ ΤΩΝ ΗΡΩΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΟΜΑΧΙΚΗΣ ΑΙΡΕΣΕΩΣ . ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ , ΕΝΑ ΣΦΑΛΜΑ ΕΝΟΣ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ , ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ Ο ΙΔΙΟΣ ΜΕΤΑΝΟΗΣΕ , ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΦΟΡΜΗ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΨΥΧΩΝ . Η ΛΥΠΗ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΓΙ´ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ .
  ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΜΕ ΑΣΕΒΕΙΑ » ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ » , » ΜΟΙΧΕΙΑΝΟΥΣ » ΚΑΙ » ΜΟΙΧΩΚΥΡΩΤΑΣ » ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ( ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΔΗΛΑΔΗ : ΝΙΚΗΦΟΡΟ ΚΩΝ / ΛΕΩΣ , ΜΙΧΑΗΛ ΣΥΝΝΑΔΩΝ , ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟ ΝΙΚΟΜΗΔΕΙΑΣ , ΑΙΜΥΛΙΑΝΟ ΚΥΖΙΚΟΥ , ΕΥΘΥΜΙΟ ΣΑΡΔΕΩΝ Κ. Α. ) ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ `Η΄ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΑΓΙΟΥΣ !!! ( βλ. ΠΕΡ. ΕΝΗΜΕΡΩΣΙΣ Μ. ΩΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΦΥΛΗΣ φυλ. 34 σελ. 1 ) . ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΝ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ , ΟΥΤΕ ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ ΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΤΟΝ ΟΣΙΟ ΘΕΟΔΩΡΟ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΤΟΥ ΑΠΟΣΧΙΣΗ ΑΠ΄ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΗΦΟΡΟ . ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΟΣΙΟΙ : ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΤΗΣ ΣΙΓΓΡΙΑΝΗΣ , ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΤΗΣ ΠΕΛΕΚΗΤΗΣ , ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΚΑΙ ΝΙΚΗΤΑΣ ΤΟΥ ΜΗΔΙΚΙΟΥ , ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΩΝ , ΙΛΑΡΙΩΝ ΤΩΝ ΔΑΛΜΑΤΩΝ Κ. Α. .

 10. PRWHN PALAIOHMEROLOGITHS said:

  ΟΤΑΝ ΛΟΓΩ ΘΕΙΑΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΩΣ ΤΟ ΣΧΙΣΜΑ ΤΩΝ ΦΛΩΡΙΝΕΩΝ( 1955 ) ΕΜΕΙΝΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ( !!! ) , ΚΑΤΕΦΥΓΕ ( ΤΟ 1960 ) ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ( ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ !!! ) . ΤΕΛΙΚΑ , <> , ( ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ) , Ο <> ΑΚΑΚΙΟΣ ΠΑΠΠΑΣ ΑΠΟ 2 ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΡΗΜΗΝ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥΣ ΜΗΤΡ / ΤΟΥ ΦΙΛΑΡΕΤΟΥ , ΕΝΩ ΟΙ ΙΕΡΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΟΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΠΟ 3 ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ ( ΕΚΤΟΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ . βλ. Δ΄ ΤΗΣ Α΄ ΟΙΚ. ΣΥΝ. & ΙΓ΄ ΤΗΣ ΕΝ ΚΑΡΘΑΓΕΝΗ ) , ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΨΗΦΟ ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ( ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΩ . βλ. Η΄ ΤΗΣ Γ΄ ΟΙΚ. & ΛΕ΄ ΑΠΟΣΤ. ΚΑΝΟΝΑ ) . ΣΥΝΕΠΩΣ , ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ , ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΤΗΡΟΥΝ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ , Η <> ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΗ ! ΟΙ <> ΤΟΝ ΑΚΑΚΙΟ ΠΑΠΠΑ ΗΤΑΝ : Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΙΚΑΓΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΚΑΙ Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΝΤΗΤΡΟΪΤ ΘΕΟΦΙΛΟΣ , Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΙΑΤΗΡΟΥΣΕ ΤΟ ΔΙΟΡΘΩΜΕΝΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΤΟΥ !!!!! ΟΙ ΜΑΤΘΑΙΙΚΟΙ <> ΑΠ΄ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ <> ΑΠΟ 1 ( ΤΟ ΜΑΤΘΑΙΟ ! ) ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ <> ΕΚΤΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ !!! ΟΤΑΝ ΚΑΤΕΦΥΓΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΤΟ 1971 ( ΟΧΙ ΓΙΑ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΕΣ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ… ) ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΘΟΥΝ ΤΡΟΠΟΝ ΤΙΝΑ , ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΤΟΥΣ <> ΩΣ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΥΣ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΕΣ ( βλ. ΔΗΛΩΣΗ ΡΩΣΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΛΑΥΡΟΥ ) !!! ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΑΥΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΩΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ , ΟΙ ΜΕΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΕ , ΣΤΑ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ! ( βλ. ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΘΕΟΔΩΡΗΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΠΡΟΣ ΕΥΓ. ΤΟΜΠΡΟΝ ) . ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ , ΟΙ ΨΕΥΤΟΖΗΛΩΤΕΣ ΚΑΤΕΦΥΓΑΝ ΣΤΟΥΣ , ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΣ , ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ Χ Ε Ι Ρ Ο Τ Ο Ν Η Σ Ο Υ Ν !!!

 11. Εκκλησιολογικά και με βάση την Αγία Γραφή δεν υπάρχει ΓΟΧ, αλλά ΜΙΑ Εκκλησία του Χριστού. Ο Θεός δεν θα επιτρέψει ποτέ να χαθεί η ΑΛΗΘΕΙΑ, όπως έγινε με το Σύνοδο της Φεράρας-Φλωρεντίας.

  Όσοι δεν θέλουν τον Οικουμενισμό, θα πρέπει να είναι μέσα στο Σώμα της Εκκλησίας και να δίνουν τον καλό αγώνα με προσευχή. Τώρα, με τον κατακερματισμό των σχισματικών ομάδων σε όλη την Ορθοδοξία, μόνο ο οικουμενισμός δεν πολεμάται, αλλά αντιθέτως γεννιούνται νέα σχίσματα και αποδυναμώνεται η Ορθοδοξία, χαίρεται ο μνησίκακος μισάνθρωπος.

  Προσφάτως, από ότι έμαθα μια ομάδα «Ορθοδόξη» της Αμερικής εντάχθηκε στο Πατριαρχείο Μόσχας, ενώ το ίδιο συμβαίνει με τη λεγόμενη Σύνοδο του Μιλάνου ( δεν γνωρίζω λεπτομέρειες ). Επίσης στην Αυστραλία οι Ελληνικές κοινότητες έφυγαν από τους ΓΟΧ και μερικές σκέπτονται να ενταχθούν στην Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας.

  Τέλος, μεγάλο πρόβλημα για την Ορθόδοξη Ιεραποστολή αποτελούν οι ιεραποστολές των ΓΟΧ σε κάποιες χώρες της Αφρικής. 2 από αυτές τις ομάδες δραστηριοποιούνται σε Κένυα, Ουγκάντα, Κογκό, Κογκό Μπραζαβίλ, δημιουργώντας σύγχιση, αλλά εκεί ακολουθούν το νέο ημερολόγιο. Επιπρόσθετα, υπάρχει και άλλες αυτοαποκαλούμενες «βυζαντινές ορθόδοξες εκκλησίες» στην Αφρική και στην Αμερική που δημιουργούν «προτεσταντική» Βαβέλ στο χώρο της Ορθοδοξίας. Λυπούμαστε για τη κατάσταση αυτή. Όσα λέμε περί Εκκλησίας ( Ματθ, 16:18 ) στους προτεστάντες και τους πεντηκοστιανούς, τα λέμε και στους ΓΟΧ. Η υπόσχεση του Χριστού είναι ΑΚΛΟΝΗΤΗ. Κανείς, ούτε εσωτερικά, ούτε εξωτερικά μπορεί να ΚΛΟΝΙΣΕΙ την Εκκλησία Του.

  Σας καλούμε όλους να στηρίξετε και τη 2η ιεραποστολική εκστρατεία αγάπης του μπλογκ μας
  ( http://ierapostoli.wordpress.com/2011/06/01/orthodox_church_-africa_asia/ )

 12. PRWHN PALAIOHMEROLOGITHS said:

  <<< ΠΩΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ;

 13. PRWHN PALAIOHMEROLOGITHS said:

  ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΧΟΛΙΟ ΛΕΙΠΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΛΕΞΕΙΣ . ΤΟ ΞΑΝΑΓΡΑΦΩ : ΟΙ ΨΕΥΤΟ Γ.Ο.Χ. , ΓΕΜΟΥΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΥΝΕΠΕΙΑΣ ! ΟΤΑΝ Π.Χ. ΛΟΓΩ ΘΕΙΑΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΩΣ ΤΟ ΣΧΙΣΜΑ ΤΩΝ ΦΛΩΡΙΝΕΩΝ( 1955 )ΕΜΕΙΝΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟ( !!! ), ΚΑΤΕΦΥΓΕ( ΤΟ 1960 ) ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ( ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ !!! ). ΤΕΛΙΚΑ ,« ΧΕΙΡΟΤΟΝΗΘΗΚΕ »,( ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ), Ο« ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ »ΑΚΑΚΙΟΣ ΠΑΠΠΑΣ ΑΠΟ 2 ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΡΗΜΗΝ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΙΛΑΡΕΤΟΥ, ΕΝΩ ΟΙ ΙΕΡΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΟΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΠΟ 3 ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ( ΕΚΤΟΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ . βλ. Δ΄ ΤΗΣ Α΄ ΟΙΚ. ΣΥΝ. & ΙΓ΄ ΤΗΣ ΕΝ ΚΑΡΘΑΓΕΝΗ ), ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΨΗΦΟ ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ( ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΩ . βλ. Η΄ΤΗΣ Γ΄ ΟΙΚ. & ΛΕ΄ ΑΠΟΣΤ. ΚΑΝΟΝΑ ). ΣΥΝΕΠΩΣ, ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ, Η« ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ »ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΗ ! ΟΙ« ΧΕΙΡΟΤΟΝΗΣΑΝΤΕΣ »ΤΟΝ ΑΚΑΚΙΟ ΠΑΠΠΑ ΗΤΑΝ : Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΙΚΑΓΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΚΑΙ Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΝΤΗΤΡΟΪΤ ΘΕΟΦΙΛΟΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΤΗΡΟΥΣΕ ΤΟ ΔΙΟΡΘΩΜΕΝΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΤΟΥ ! ΟΙ ΜΑΤΘΑΙΙΚΟΙ« ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ »ΑΠ΄ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ« ΧΕΙΡΟΤΟΝΗΜΕΝΟΙ »ΑΠΟ 1( ΤΟ ΜΑΤΘΑΙΟ ! ), ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ« ΧΕΙΡΟΤΟΝΗΜΕΝΟΣ »ΕΚΤΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ !ΟΤΑΝ ΚΑΤΕΦΥΓΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΤΟ 1971( ΟΧΙ ΓΙΑ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΕΣ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ…)ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΘΟΥΝ ΤΡΟΠΟΝ ΤΙΝΑ, ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΤΟΥΣ« ΧΕΙΡΟΤΟΝΗΣΑΝ »ΩΣ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΥΣ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΕΣ ! ( βλ. ΔΗΛΩΣΗ ΡΩΣΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΛΑΥΡΟΥ ) !!! ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΑΥΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΩΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ , ΟΙ ΜΕΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΕ , ΣΤΑ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ! ( βλ. ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΘΕΟΔΩΡΗΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΠΡΟΣ ΕΥΓ. ΤΟΜΠΡΟΝ ) . ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ , ΟΙ ΨΕΥΤΟΖΗΛΩΤΕΣ ΚΑΤΕΦΥΓΑΝ ΣΤΟΥΣ , ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΣ , ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ Χ Ε Ι Ρ Ο Τ Ο Ν Η Σ Ο Υ Ν !!!

 14. fr. Christos, γιατί υπογράφεις εγγλέζικα, αμερικάνος είσαι ; Και κάτι άλλο. Τελικά είναι ή δεν είναι εφεύρεση του Διαβόλου το ιντερνέτ ; Το ρωτάω διότι μεγάλη μερίδα των ΓΟΧ(π.χ. οι μοναχοί της Εσφιγμένου, που υποστηρίζουν την παράταξη σας) πιστεύει ότι το ιντερνέτ είναι σατανικό. Εσείς δεν το πιστεύετε ; Να υποθέσω πως όχι. Ξεκαθαρίστε το ζήτημα αυτό και να επανέλθετε αν θέλετε.

 15. ΠΡΩΗΝ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΗΣ said:

  ;

 16. Οχι αδελφέ μου δεν είμαι Αμερικάνος, είμαι Έλλην Ψυχή τε και σώματι εξ Ελλάδος εκ Πελοποννήσου. Υπηρετώ συν Θεώ Αγίω την εδώ εις την ξένην Αγιοτάτη Εκκλησία του Χριστού μας επί εικοσαετίαν. Υπέγραψα ως fr.Christos, εκ συνειθίας. Οχι, οι ΓΟΧ δεν είναι προκατειλημμένοι (εκτός από ορισμένες δυστυχώς παρατάξεις) γιά την χρήση του Internet.
  Επαρκώς? καλώς, να σε ευλογή ο Θεός.
  Καλή Πεντηκοστή.

 17. ΠΡΩΗΝ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΗΣ said:

  fr.christos , ΠΟΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 12 (ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ) ΥΠΗΡΕΤΕΙΣ; ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΗΡΕΤΕΙΣ ΠΑΝΤΩΣ , ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ 100 – 10. 000 ΑΤΟΜΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ! ΤΑ ΑΦΘΑΡΤΑ ΣΚΙΝΩΜΑΤΑ ΤΟΥ Π. ΒΗΣΣΑΡΙΩΝΟΣ , ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΡΟΥΜΑΝΟΥ , ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΣΑΒΒΑ ΤΟΥ ΕΝ ΚΑΛΙΜΝΩ ΒΟΟΥΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΕΚΚΛΗΣΑΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ( 300.000.000 ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΗΝ ΣΤΡΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ). Η ΔΕ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΑΙΡΕΣΕΙΣ ΣΑΣ , ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΙΩΝΑ ΣΧΕΔΟΝ , ΤΑ ΛΕΝΕ ΟΛΑ ! ΑΠΟ ΤΟ 1924 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ , Ο ΘΕΟΣ ΔΩΡΙΣΕ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ , ΝΕΦΟΣ , ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΝΑΚΗΡΥΧΘΕΝΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΘΟΣ ΑΛΛΩΝ ΠΟΥ ΜΕΛΛΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΚΗΡΥΧΘΟΥΝ . ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ , ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ !!! ΟΠΩΣ ΑΦΕΘΗΚΕ Ο ΟΙΚΟΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΕΡΗΜΟΣ , ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΣ , ΓΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2000 ΧΡΟΝΙΑ , ΕΤΣΙ ΑΦΕΘΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΟΙΚΟΣ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΩΝ ΓΙΑ , ΕΝΑ ΑΙΩΝΑ ΣΧΕΔΟΝ , ΧΩΡΙΣ ΑΓΙΟΥΣ !!! ΑΝΤΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΑΠΕΙΝΩΘΟΥΝ , ΜΑΧΟΝΤΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ( ! ; ) ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ , ΑΠΟ ΤΟ 1924 ΚΑΙ ΜΕΤΑ !!! ΛΕΩ ΣΧΕΔΟΝ , ΕΠΕΙΔΗ ΔΙΕΚΔΗΚΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΜΑΣ , ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΣΑΒΒΑ ΕΝ ΚΑΛΥΜΝΩ , ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΙΩΑΝΝΗ ΜΑΞΙΜΟΒΙΤΣ , ΤΟΝ ΟΣΙΟ ΙΩΑΝΝΗ ΤΟΝ ΡΟΥΜΑΝΟ , ΕΣΧΑΤΩΣ ΔΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΒΥΣΣΑΡΙΩΝ ! ΕΝΩ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΠΩΣ , ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΦΙΛΟΥΜΕΝΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ , ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΥΚΑ ΚΡΙΜΑΙΑΣ , ΤΟΝ ΟΣΙΟ ΣΙΛΟΥΑΝΟ ΤΟΝ ΑΘΩΝΙΤΗ Κ. Α. , ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥΣ ( ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ , ΤΩΝ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ Κ. Λ. Π. ) ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ !!! ΟΛΟΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ , ΕΙΧΑΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ( ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ! ) . ΜΟΝΟ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ( ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ Ι. ΜΑΞΙΜΟΒΙΤΣ ) ΕΙΧΑΝ ΔΙΑΚΟΨΕΙ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ , ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ . ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ , ΟΠΩΣ ΨΕΥΔΩΣ ΔΙΑΔΙΔΟΥΝ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ . Σ.Σ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΔΕΝ ΣΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΥΝ ; ΕΜΕΝΑ , ΜΟΛΙΣ ΤΑ ΕΜΑΘΑ , ΜΕ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΑΝ . ΘΑΥΜΑΣΑ ΔΕ , ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΣΙΩΠΙΣΗ ΤΟΥΣ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΨΟΧ

 18. Φίλε, δεν φοβάμαι να σου πω την αλήθεια γιατί είμαι αυτός, fr.christos ενώ εσυ φοβάσαι και προσυπογράφεις με το όνομα «σύγχρονος βησσαρίων». Μπορώ να απαντίσω σε όλα όσα με ερωτάς αλλα δεν θέλω να χαραμίσω τον χρόνο μου με σένα. Φίλε έχεις επιλογές, των παλαιοημερολογητών τους εσωτερικούς διχασμούς η τις φοβερές εκκλησιαστικές ΠΤΩΣΕΙΣ των νεοημερολογητών. Οι ΨΟΧ -αφού το θες ετσι- δεν ειναι αιρετικοί. Ειναι καθ΄ολα ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ. Δεν σούρνοντε πίσω από το άρμα του οικουμενισμού όπως όλοι οι νεοημερολογήτες και ας ειναι 1000 παρατάξεις. Μάθε τον βίο του Αγίου Ιωάννου του Ρουμάνου που εδιώχθη από τους πατριαρχικούς οικουμενιστάς διότι δεν συλλειτουργούσε μαζί τους. Μάθε για τον Αγιο Φιλούμενο όπου η Αγία Κάρα του βρίσκεται στο παλαιοημερολογήτικο Μοναστήρι της Αγίας Σκέπης στην Κερατέα Αττικής.Μάθε οτι ο Αγιος Λουκάς , Αγιος Ιωάννης του Σαν Φραγγίσκου κ.α.είναι Ορθόδοξοι Άγιοι ομολογητές της Πίστεώς μας και όχι οικουμενιστές. Η εκκλησία σας υπηρετεί εργω και λόγω τον διαχριστιανικό και διαθρησκειακό συγκρητισμό. Μελέτα, προσεύχου.
  Είμαι της «παρατάξεως» του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Καλλινίκου.

 19. ΠΡΩΗΝ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΗΣ said:

  ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΒΛΑΣΦΗΜΕ ΚΑΙ ΑΙΡΕΤΙΚΕ ΧΡΗΣΤΟ , ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΣ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ; ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΣ , ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ . ΑΦΟΥ ΓΙΑ ΣΑΣ ΕΙΜΕΘΑ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ , ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΠΗΡΑΤΕ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ (ΑΚΥΡΕΣ ΜΕΝ , ΑΛΛΑ ΤΙΣ ΠΗΡΑΤΕ , ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ) ; ( ΤΟ 1960 ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ ΦΙΛΑΡΕΤΟΥ , Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΧΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ;) . ΣΕ ΞΑΝΑΡΩΤΑΩ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ , ΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ , ΑΠΟΣΤΟΜΩΜΕΝΟΣ ΩΝ . ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΧΕΙΣ ΧΡΟΝΟ . ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ . ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΑΠΟΚΑΛΕΙΣ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΟΥ » ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΥ » ! » ΤΙ ΕΤΙ ΧΡΕΙΑΝ ΕΧΟΜΕΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ »; ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ . Η ΑΙΡΕΣΗ ΣΟΥ , ΕΓΙΝΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΣ ; ( ΔΕΙΤΕ ΑΔΕΡΦΟΙ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΚΑΙ ΦΡΙΞΤΕ http://www.youtube.com/watch?v=yhDmwz4HLt4 ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ). ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΥ ; ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΙΡΕΣΗΣ , ΠΟΥ 6 ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ , ΚΑΘΕΡΕΣΑΝ ΑΛΛΟΥΣ 6 ΣΕ 6 ΠΕΡΙΠΟΥ ΩΡΕΣ , ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΨΙΑ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΑΙΡΟΥΣΑΝ ; ΑΝΟΙΚΕΙΣ ΣΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ , ΙΣΩΣ , ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΙΚΗ ΑΙΡΕΣΗ . ΤΕΛΟΣ , ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕΣ , ΕΙΝΑΙ ΑΓΙΟΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ !!! ΟΛΟΙ ΕΙΧΑΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΕΜΑΣ !!! Ο ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΟΥΜΑΝΟΣ , ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΤΟΝ ΛΙΓΟΥΡΕΥΕΣΤΕ , ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΤΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΟΥΣΕ ΣΤΗΝ Ι.Μ. ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΟΖΕΒΙΤΟΥ . ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ; ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ ; ΑΓΙΟΣ ΦΙΛΟΥΜΕΝΟΣ ; ! ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ Κ.Κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΗ ΠΛΑΝΕΜΕΝΟ ! ΑΦΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΜΕΤΑΝΟΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΣ ΠΑΡΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΨΕΥΔΕΣΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΙΖΕΙΣ , ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕΙΣ ΗΣΥΧΟΥΣ ΠΡΟΒΑΤΟΣΧΗΜΕ ΛΥΚΕ . ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙΣ ΜΕ ΕΜΑΣ ; ΔΡΟΜΟ ΣΤΗΝ ΑΓΕΛΗ ΣΟΥ . AΚΟΥΣ ΕΚΕΙ , Η ΑΓΙΟΤΑΤΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΝΕΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ ! ΔΡΟΜΟ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ . ( ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΑΞΗ , ΗΓΟΥΝ ΚΟΜΜΑ , ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ , ΑΛΗΘΩΣ ΜΙΛΗΣΕΣ ! ).

 20. @ πρώην παλαιοημερολογίτης,

  Φίλε, δεν μπαίνω στην ουσία των όσων γράφεις(δεν κατέχω το ζήτημα τόσο καλά) αλλά πες μου σε παρακαλώ. Είσαι πραγματικά πρωην ΓΟΧ ή όχι? Τι ήταν εκείνο που σε έκανε να φύγεις από τις τάξεις των ΓΟΧ? Αν θέλεις απάντησε έχει ενδιαφέρον.

 21. @ fr. tsitsos

  1) O Άγιος Ιωάννης ο Ρουμάνος αγίασε στην Ιερά Μονή Χοζεβά του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.
  2) Ο Άγιος Φιλούμενος αγίασε (μαρτύρησε) στο Φρέαρ του Ιακώβ στην Νεάπολη της Σαμάρειας ο οποίος και αυτός ήταν μέλος της Αγιοταφιτικής αδελφότητας του Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Το δε λείψανό του βρίσκεται στο προσκύνημα που μαρτύρησε άφθαρτο. Βλέπεις λοιπόν ότι όχι μόνο αγιάζουν οι άγιοι μας αλλά μένουν και άφθαρτοι.
  Αλλά από την πολλή βλασφημία που να σας μείνει μυαλό να καταλάβετε.

 22. ΠΡΩΗΝ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΗΣ said:

  @Στέφανος ΣΥΝΟΝΟΜΑΤΕ , ΔΕΣ ΤΑ http://www.egolpion.com/plasto_siggilio.el.aspx ΚΑΙ http://www.youtube.com/watch?v=numYoHaigYI (ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ) ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ .ΣΩΣΤΟΣ Ο JO.

 23. Καλά βρε ψεύτες! πόσα κεφάλια ο Άγιος Φιλούμενος; Θα μας τρελάνετε εντελώς. Φτάνει έχετε μπουχτίσει τον κόσμο στα ψέματα. ΦΤΑΝΕΙ!

 24. (Διορθωμένο)
  Καλά βρε ψεύτες! πόσα κεφάλια έχει ο Άγιος Φιλούμενος; Θα μας τρελάνετε εντελώς. Φτάνει έχετε μπουχτίσει τον κόσμο στα ψέματα. ΦΤΑΝΕΙ!

 25. @ πρωην παλαιοημερολογήτης,

  Είδα τα link που μου έδωσες. Κατανοώ λίγο πολύ τους λόγους για τους οποίους αποχώρησες από τους ΓΟΧ. Πες μου όμως κάτι γιατί πράγματι μου φαίνεσαι άνθρωπος καλοπροαίρετος που αγαπά την αλήθεια. Το βιβλίο το «Αντίδοτον» του μακαριστού Θεοδώρητου Μαύρου το έχεις υπόψιν σου? Λέγεται ότι είναι η απάντηση στα «Δύο Άκρα». Ποιά γνώμη έχεις για το βιβλίο αυτό. Το βιβλίο αυτό είναι για τους ΓΟΧ ό,τι τα «Δύο Άκρα» για την επίσημη Εκκλησία. Έτσι λένε , δεν ξέρω δεν το έχω διαβάσει. Εσυ που ήσουν στις τάξεις των ΓΟΧ τι λές για το βιβλίο αυτό? Να’ σαι καλά.

 26. ΠΡΩΗΝ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΗΣ said:

  @Στέφανος
  ΣΥΝΟΝΟΜΑΤΕ , ΔΥΣΤΥΧΩΣ , EΧΩ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ TΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΓΡΑΦΟΤΑΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΗΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ , ΜΑΖΙ ΚΑΙ » ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ». ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΛΕΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ , ΑΛΛΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΟΥ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ , ΔΙΟΤΙ ΛΙΓΟ , ΕΩΣ ΠΟΛΥ , ΑΝΑΜΑΣΑΕΙ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ( ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΙΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΑΤΘΑΙΙΚΟ ΕΥΓΕΝΙΟ ΤΟΜΠΡΟ Κ.Λ.Π. ). Ο ΘΕΟΔΩΡΗΤΟΣ , ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΠΑΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ . ΕΙΧΕ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΤΑΛΑΝΤΟ , ΟΜΩΣ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΣΕ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΕΝΕΚΑ ΤΗΣ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ ΤΟΥ . ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ , ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΑ ΜΕ ΒΛΑΣΦΗΜΙΕΣ , ΚΑΚΟΔΟΞΙΕΣ ( ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ ΠΕΡΙ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ , ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΦΡΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΟΔΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ , ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΙΚΟΣ ΙΟΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ Κ.Λ.Π.)ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ ! ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΤΑΙΡΙΑΞΕΙ ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΙΚΗ ΑΙΡΕΣΗ ! ΠΕΘΑΝΕ ΑΚΕΦΑΛΟΣ ! ΔΕ ΜΝΗΜΟΝΕΥΕ ΚΑΝΕΝΑ ΟΝΟΜΑ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ Η΄ ΨΕΥΔΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ! ΜΝΗΜΟΝΕΥΕ ΑΟΡΙΣΤΑ » ΠΑΣΗΣ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ » ( ΙΣΩΣ ΤΟ ΠΗΡΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΑΣΜΟΥ ) ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΕ ( ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ 12 ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΙΚΕΣ ΑΙΡΕΣΕΙΣ . THN EΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΟΜΩΣ , ΤΗΝ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ ΑΙΡΕΤΙΚΗ ) ! ΠΑΡΑΛΟΓΩΣ ΚΑΙ ΚΑΚΟΔΟΞΩΣ ΟΜΩΣ, ΑΝΕΓΝΩΡΙΖΕ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ !!! ( ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ . ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΕΘΑΜΕΝΟΥΣ , ΤΟΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕ ΚΑΙ Ο ΛΑΪΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΛΟΜΟΙΡΟΣ . ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ Ο ΚΥΠΡΙΑΝΟΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ – ΦΥΛΗΣ , Ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΗΜΑΡΑΣ – ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΥ, Ο ΕΞΑΓΩΝΙΤΗΣ ΙΑΚΩΒΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΣ , ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ΛΑΪΚΟΙ ΤΟΥΣ , ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ , ΠΩΣ ΟΙ ΛΑΪΚΟΙ ΣΠΑΝΙΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ . (Ο ΟΡΟΣ » ΕΠΙΣΗΜΗ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΣΥΝΑΝΤΑΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ). ΤΟ »ΑΝΤΙΔΟΤΟ» , ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΣΤΑ »ΔΥΟ ΑΚΡΑ » ΤΟΥ ( ΟΝΤΩΣ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ )Π. ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ . ΜΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ , ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙ ΠΩΣ » ΤΑ ΔΥΟ ΑΚΡΑ » ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ! ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ » ΠΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΝΕΟ » , ΛΕΕΙ ΠΩΣ Η ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ , ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΕΙΚΟΝΟΜΑΧΩΝ (!!!) , ΔΙΟΤΙ, ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ, ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΓΙΝΑΝ ΠΡΟΦΑΣΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ! ( ΕΔΩ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΠΛΑΝΗΣ ΤΟΥ ) . Ο Π. ΕΠΙΦΑΝΙΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΤΟΝ ΣΩΣΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΕ . ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟΝ ΕΧΩ ΠΟΝΕΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. ΕΚΑΝΕ ΜΕΓΑΛΗ ΖΗΜΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ , ΔΥΣΤΥΧΩΣ , ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ . ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ , ΕΧΩ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΑΠΑΝΤΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Π. ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΘΕΟΔΩΡΗΤΟ http://www.youtube.com/watch?v=LW1lhatEo54 . ΕΚΕΙ ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ ΠΛΗΡΕΣΤΕΡΑ . ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΠ΄ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ;

 27. ΠΡΩΗΝ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΗΣ said:

  @JO
  ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΑΠΟ ΠΟΥ Ν΄ ΑΡΧΙΣΕΙΣ . ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ . ΠΩΣ Ο Π. ΒΗΣΣΑΡΙΩΝ ΗΤΑΝ ΚΡΥΦΟΖΗΛΩΤΗΣ(!!!), ΠΩΣ Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ ΤΗΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΨΑΛΟΝΤΑΣ » ΕΥΑΓΓΕΛΙΖΟΥ ΓΗ ΧΑΡΑ ΜΕΓΑΛΗ » ( ΜΕ ΤΟ, ΛΕΓΟΜΕΝΟ , ΠΑΛΑΙΟ) ! ΕΔΩ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΥΠΟΝΟΗΣΕ , ΣΑΦΩΣ, ΠΩΣ Ο Π. ΦΙΛΟΘΕΟΣ ΖΕΡΒΑΚΟΣ ΕΓΙΝΕ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΗΣ !!!; ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΓΙΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΑΡΕΤΟΥΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟΥΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ !

 28. @ πρώην παλαιοημερολογίτης,
  Ναι, είμαι μέλος της Εκκλησίας(Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης) και αναγνωρίζω σαν επίσκοπο τον κ. Άνθιμο. Σκανδαλίζομαι όμως από τη διχόνοια που υπάρχει ανάμεσα στους πιστούς για το ζήτημα αυτό. Είθε μία μέλλουσα Πανορθόδοξη Σύνοδος να επιλύσει με κανονικό τρόπο το ζήτημα αυτό και όλοι οι ορθόδοξοι να συνεορτάζουμε τις ακίνητες εορτές. Αμήν. Γένοιτο.

 29. Να μου επιτρέψεις να πω ότι το θέμα των παλαιοημερολογιτών είναι θέμα αίρεσης και όχι διχόνοιας. Οπωσδήποτε στεναχωριόμαστε με την πολυδιάσπαση στο χώρο του χριστιανισμού με τις χιλιάδες αιρέσεις αλλά σε καμμιά περίπτωση δεν πιστεύω ότι το θέμα της αίρεσης λύνεται μέσα στα πλαίσια μιάς πανορθόδοξης συνδιάσκεψης ή ακόμα και Οικουμενικής Συνόδου. Τα δογματικά πλαίσια της ορθοδοξίας έχουν οριστεί εξ αρχής και ΚΑΛΟΥΜΕ τους αιρετικούς εις μετάνοια και επιστροφή. Οι παλαιοημερολογίτες είναι πλέον αιρετικοί (δείτε π.Επιφάνιο θεοδωροπουλο & π. Μυτιληναίο) και ως αιρετικοί αντιμετωπίζονται. Πρέπει τουλάχιστον, διότι εδώ παρατηρούμε το εξής τραγελαφικό από ορθοδόξους να καλούν τον αιρετικό Μεθόδιο των καταληψιών της Εσφιγμένου για να καταθέσει …απόψεις σε συγκεντρώσεις πιστών! Ο δε ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ τείνει να μεταλλαχθεί σε παλαιοημερολογίτικο τύπο με τις διαφημίσεις και προβολές των ΚΑΤΑΛΗΨΙΩΝ ψευτομοναχών της Εσφιγμένου. Στο περασμένο δε φύλλο μας τους παρουσίασαν ως «την κανονική Μονή Εσφιγμένου».

  Όσο κι αν δεν αρέσει η Αδελφότητα της Μονής Εσφιγμένου σε κάποιους πρέπει να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να νομιμοποιούν την ΚΑΤΑΛΗΨΗ και την ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ αναγνωρίζοντας τους ψευτοεσφιγμενίτες ως …αδελφότητα. Είναι πρωτίστως θέμα ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΙΚΟ αλλά και ζήτημα ΔΟΓΜΑΤΙΚΟ!

 30. ΠΡΩΗΝ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΗΣ said:

  @ Στέφανος
  ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΕΝΟΧΩΡΟΥΜΑΙ ΠΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΑΔΕΡΦΟΙ ΜΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΩΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ . ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΣ, ΑΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΣΥΝΟΔΙΚΩΣ ΩΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ , ΘΑ ΒΟΗΘΗΘΟΥΝ ΠΟΛΥ ΟΣΟΙ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΥΣ ΜΕΝ, ΑΛΛΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ . ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΕΓΚΥΡΑ ΤΑ ΨΕΥΤΟΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ ! ΑΥΤΟΙ , ΒΕΒΑΙΑ , ΕΧΟΥΝ ΑΙΡΕΤΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΣΤΟ ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ . ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΚΟΠΤΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ , ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ , ΕΚΠΙΠΤΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΤΗΣ ΧΑΡΙΤΟΣ , ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΕΡΩΣΥΝΗΣ , ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΕΥΣ . Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ . ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΙ , ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΕΧΩΡΙΣΘΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ , ΟΧΙ ΓΙΑ ΔΟΓΜΑΤΑ ΠΙΣΤΕΩΣ , ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΥΚΟΛΟΪΑΤΡΕΥΤΑ . ΛΕΓΕΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ : » ΣΧΙΣΜΑΤΑ ΔΕ , ΤΟΥΣ ΔΙ ΑΙΤΙΑΣ ΤΙΝΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑΣ ΚΑΙ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΙΑΣΙΜΑ ΠΡΟΣ ΑΛΛΗΛΟΥΣ ΔΙΕΝΕΧΘΕΝΤΑΣ… ΟΙ ΔΕ , ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΠΟΣΤΑΝΤΕΣ ΟΥΚ ΕΤΙ ΕΣΧΟΝ ΤΗΝ ΧΑΡΙΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΕΦ΄ ΕΑΥΤΟΥΣ… ΟΙ ΔΕ ΑΠΟΡΡΑΓΕΝΤΕΣ , ΛΑΪΚΟΙ ΓΕΝΟΜΕΝΟΙ , ΟΥΤΕ ΤΟΥ ΒΑΠΤΙΖΕΙΝ , ΟΥΤΕ ΤΟΥ ΧΕΙΡΟΤΟΝΕΙΝ ΕΙΧΟΝ ΕΞΟΥΣΙΑΝ , ΟΥΤΕ ΗΔΥΝΑΝΤΟ ΧΑΡΙΝ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΑΓΙΟΥ ΕΤΑΙΡΟΙΣ ΠΑΡΕΧΕΙΝ , ΗΣ ΑΥΤΟΙ ΕΚΠΕΠΤΩΚΑΣΙ ! «( ΒΛ. ΠΗΔΑΛΙΟΝ σελ. 587 ) . ΤΟ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ , ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΥΚΤΑΙΟΝ , ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΝ . ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ Ο ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΟΣ ΣΥΝΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ . ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΔΙΟΡΘΩΜΕΝΟ , ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΑ ΠΑΛΙΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ . ΕΠΑΝΑΦΕΡΑΜΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΗΣ ΕΑΡΙΝΗΣ ΙΣΗΜΕΡΙΑΣ , ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟ (21 ΜΑΡΤΙΟΥ). ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΙΣΗΜΕΡΙΑ ΣΤΙΣ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ ! ΠΟΙΟ ΠΑΛΑΙΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ; Ο Π. ΙΩΗΛ ΤΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΑΦΗΝΕΙΑ .

 31. ΠΡΩΗΝ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΗΣ said:

  @egolpion
  ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟ Π. Ε Π Ι Φ Α Ν Ι Ο ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟ , Ο ΟΠΟΙΟΣ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣ ΚΥΡΙΟΝ ΜΕΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ , Ο ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ Ο ΤΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΠΑΛ / ΤΩΝ , ΟΙ ΠΑΛ / ΤΕΣ ΤΟ 1924 ΠΛΑΝΗΘΗΚΑΝ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΥΣΤΑΘΙΑΝΟΥΣ , ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝ ΓΑΓΓΡΑ ΤΟΠΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟ , ΩΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ , ΔΙΟΤΙ ΑΝΗΓΑΓΑΝ ΕΙΣ ΟΡΟΥΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΑ ΔΟΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ! ΕΚΤΟΤΕ , Ο ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΑΝΙΚΟΣ ΙΟΣ ΤΟΥΣ , ΑΛΛΟΤΕ ΓΕΝΝΑ ΑΦ΄ ΕΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΔΙΑΙΡΕΣΕΙΣ ( ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΜΕΤΑΞΥ ΦΛΩΡΙΝΑΙΩΝ – ΜΑΤΘΑΙΙΚΩΝ ΤΟ 1937 ) ΚΑΙ ΑΛΛΟΤΕ ΜΕΤΑΛΑΣΣΕΤΑΙ ΕΠΙΝΟΩΝΤΑΣ ΝΕΕΣ , ΔΗΘΕΝ , ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ! ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΟΣΩΤΗΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΠΙΝΝΟΟΥΝ ΝΕΕΣ ΑΙΡΕΣΕΙΣ , ΚΥΡΙΩΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ ( ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΜΟΛΥΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΜΕ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ , ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΕΩΣ , ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ , ΔΥΣΤΥΧΩΣ , ΕΧΟΥΝ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ) . Ο ΔΕ, ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΤΥΠΟΥ , Κ. ΖΕΡΒΟΣ , ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ ΚΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΤΟΝ ΑΙΡΕΤΙΚΟ ΨΕΥΤΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΤΗΣ Ι.Μ. ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΜΕΘΟΔΙΟ ΠΑΠΑΛΑΜΠΡΑΚΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΘΗΡΗΜΕΝΟ ΕΥΘΥΜΙΟ ΤΡΙΚΑΜΗΝΑ , ΩΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΟΜΟΛΟΓΗΤΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ! ΑΥΤΗ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ , ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΑΝΥΠΟΓΡΑΦΟΣ ΠΡΟΛΟΓΟΣ (!!!) ΗΤΑΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ. ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ » ΔΙΧΟΝΟΙΑ » , Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΦΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΝΝΟΕΙ ΤΗΝ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΑΝΟΜΟΙΟΜΟΡΦΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ . ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙ ΠΩΣ ΤΟ ΕΝΝΟΕΙ .

 32. @ πρώην παλαιοημερολογίτης,
  Ναι. Με τον όρο διχόνοια εννοώ ότι υπάρχει εορτολογική ανομοιομορφία ως προς τις ακίνητες εορτές με αποτέλεσμα να παρατηρείται το λυπηρό φαινόμενο άλλοι να εορτάζουν(Εκκλησία Ελλάδος, Κωνσταντινούπολη κτλ) κι άλλοι να νηστεύουν(Άγιο Όρος, Ιεροσόλυμα, Σερβία κτλ). Μακάρι να δώσει ο Θεός να επιλυθεί το ζήτημα αυτό κι όταν εορτάζομε ακίνητες εορτές(π.χ. Πέτρου και Παύλου σε 10 ημέρες) να τις εορτάζομε όλοι. Και κάτι άλλο μιας και ανέφερες τον π. Ε. Τρικαμηνά. Ποια η γνώμη σου για την αποτείχιση? Μια σειρά από πρόσωπα(κληρικοί και λαϊκοί) που ανήκαν στην Εκκλησία της Ελλάδος αποτειχίστηκαν φέτος την Κυριακή της Οθοδοξίας με γραπτές τους δηλώσεις. Τι λες γιαυτό? Το επιδοκιμάζει ή το αποδοκιμάζεις?

 33. ΠΡΩΗΝ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΗΣ said:

  @Στέφανος
  E ! ΔΙΧΟΝΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΕ ; ΜΕΤΑ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΝΟΗΣΑ . ΤΟ egolpion ΣΕ ΠΑΡΑΝΟΗΣΕ , ΟΧΙ ΠΑΡΑΛΟΓΩΣ . ΤΩΡΑ, ΟΙ ΝΕΟΖΗΛΩΤΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΚΗΡΥΤΤΟΥΝ ΠΕΡΙ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΕΩΣ ΚΑΙ ΟΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΝΑ ΑΠΟΣΧΙΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ , ΕΧΟΥΝ ΕΠΕΙΡΕΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ . ΑΛΛΟ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ ΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ , Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΗΡΥΤΤΕΙ ΓΥΜΝΗ ΤΗ ΚΕΦΑΛΗ ΑΙΡΕΣΗ ΚΑΤΕΓΝΩΣΜΕΝΗ ΥΠΟ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ . ΟΙ ΙΕΡΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΙΕ΄ ΤΗΣ Α΄ ΚΑΙ Β΄ ΤΟΠΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΑΙ ΛΑ΄ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΦΕΥΡΕΤΕΣ ΤΗΣ ΑΙΡΕΣΕΩΣ , ΠΕΡΙ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΕΩΣ , ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ , ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ! ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ Π. ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ ΠΡΟΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΥΡΕΠΟΥΝ ΟΙ ΙΕΡΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΝΑ ΚΙΝΟΥΜΑΣΤΕ https://egolpio.wordpress.com/2011/06/07/p-epifanios_mnhmosuno/#comment-20947 ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑ . ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΠΟΣΟΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΑΠΟΣΧΙΣΤΗΚΑΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ;

 34. @ πρώην παλαιοημερολογίτης,
  Αποτειχίσθηκαν φέτος αν δεν απατώμαι μέλη του συλλόγου» Κοσμάς Φλαμιάτος» με επικεφαλή τον κ. Σημάτη, ο ιερομόναχος Μάξιμος από την Κορινθία, ένας ιερέας από τη Φθιώτιδα(π. Σταύρος) πριν από 2 χρόνια και άλλοι μεμονωμένοι κληρικοί και λαικοί. Όλα τα παραπάνω τα γράφω με κάθε επιφύλαξη και αν κάνω λάθος ζητώ συγγνώμη. Δεν μπαίνω στη λογική του αν έκαναν καλά ή όχι όλοι οι παραπάνω αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι ότι τους αποδικιμάζεις.

 35. ΠΡΩΗΝ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΗΣ said:

  @Στέφανος

  AN ME TOΝ ΟΡΟ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ ENNOOYN ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ , ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΠΟΥ ΚΗΡΡΥΤΕΙ ΓΝΩΣΤΗ ΑΙΡΕΣΗ , ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥ , ΕΠΕΙΔΗ , ΔΗΘΕΝ , ΜΟΛΥΝΟΝΤΑΙ ( ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΙΚΕΣ ΑΙΡΕΣΕΙΣ ), ΤΟΤΕ , ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΠΟΥ ΠΡΟΑΝΕΦΕΡΑ 3 ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ , ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ . Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ . ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ( ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ) . Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΟ . ΜΙΑ ΚΛΗΜΑΤΑΡΙΑ , ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ , ΟΣΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ , ΖΩΟΠΟΙΟΥΜΕΘΑ . ΕΙΤΕ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΣ , ΕΙΤΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ , ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΚΟ » ΤΟ ΕΙΣ ΑΙΡΕΣΗΝ ΠΕΣΕΙΝ ΚΑΙ ΤΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΝ ΣΧΙΣΑΙ , ΟΥΚ ΕΛΑΤΟΝ ΕΣΤΙΝ ΚΑΚΟΝ » ( ΑΓΙΟΣ Ι. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ) . ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΟΚΟΠΤΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΔΕΡΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ , ΑΠΟΚΟΠΤΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ . Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ , ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΕΧΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΒΑΠΤΙΣΜΑ ΑΝ ΔΕΝ ΤΗΝ ΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ ΩΣ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΚΙΒΩΤΟ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ! ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥΤΟ . ΤΟ ΑΓΙΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΙΟ ΒΑΠΤΙΣΜΑ, ΑΛΛΑ 3 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ , ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ , ΣΤΙΣ ΙΕΡΕΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ! » ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΙΣ ΜΙΑΝ ΑΓΙΑΝ ΚΑΘΟΛΙΚΗΝ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΝ » . ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΑΓΙΟ ΜΥΡΟ Ο ΠΡΩΗΝ ΙΕΡΕΥΣ ΠΟΥ ΑΠΟΣΧΙΣΤΗΚΕ ; ΠΩΣ ΘΑ ΧΡΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΒΑΠΤΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ; Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΥΡΟΥ , ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ , ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΑΤΩΜΑΙ . ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ , ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΟΙ `Η΄ ΝΑ ΜΕΤΑΝΟΗΣΟΥΝ `Η΄ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΙΡΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ – ΦΥΛΗΣ .( ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ , ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΝΤΑΣΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΙΚΗ ΑΙΡΕΣΗ ) . ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΤΕΦΑΝΕ , ΑΝ ΜΟΛΥΝΟΜΑΣΤΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΚΟΔΟΞΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ ΜΑΣ , ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΟΛΥΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΤΟΥΣ ; ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΩΣ Η ΘΕΩΡΙΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤ΄ ΟΥΣΙΑΝ ΠΑΠΙΚΗ ; ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ ΑΛΛΟΤΕ ΚΑΤΑΦΡΟΝΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΑΓΟΥΝ ΣΕ ΠΑΠΕΣ ! ΓΙΑ ΣΚΕΨΟΥ ; ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΩΖΟΤΑΝ , ΑΝ ΜΟΛΥΝΟΜΑΣΤΑΝ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ ΜΑΣ ; ΚΑΝΕΙΣ ! Η ΟΜΟΛΟΓΙΑ , ΠΩΣ ΟΙ ΑΠΟΣΧΙΣΘΕΝΤΕΣ ΕΚ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΔΕΝ ΣΩΖΟΝΤΑΙ , ΛΟΙΠΟΝ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ , ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΑΠΤΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΛΑΒΕΙ . ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ! ΣΤΕΦΑΝΟΣ

 36. @ πρώην παλαιοημερολογίτης,

  Ναι φίλε. Όλοι οι παραπάνω έχουν διακόψει την επικοινωνία με τον επίσκοπο τους διότι κατά τη γνώμη τους αυτός(ο επίσκοπος τους) ανέχεται την κήρυξη αιρετικών θέσεων(κατ’ αυτούς πάντα) εκ μέρους του Πατριάρχη δεν τις καταδικάζει και συνεχίζει το μνημόσυνο του. Το κάνουν προφανώς γιανα μην κοινωνούν με την αίρεση του Οικουμενισμού ‘οπως λένε. Εσύ λές ότι ο Μ.Βασίλειος καταδικάζει τέτοια στάση. Το ερώτημα το δικό μου είναι : Όλοι οι παραπάνω, που είναι σίγουρα θεολογικά μορφωμένοι, δεν το ξέρουν?

 37. ΠΡΩΗΝ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΗΣ said:

  ΤΟ ΟΤΙ ΔΙΕΚΟΨΑΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ ΤΟΥΣ , ΔΙΟΤΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΜΟΛΥΝΟΝΤΑΙ ΤΟ ΞΕΡΩ . ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΩ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ, ΛΕΠΤΗ ΜΕΝ, ΑΛΛΑ ΠΑΠΙΚΗ ΑΙΡΕΣΗ . Η ΕΡΩΤΗΣΗ , ΔΕΝ ΗΤΑΝ , ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΚΟΨΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΤΟΥΣ , ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΜΕΤΑΠΗΔΗΣΑΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΙΚΗ ΑΙΡΕΣΗ .

 38. @ πρώην παλαιοημερολογίτης,
  Κοίτα, αναγκαστικά διέκοψαν την κοινωνία με την υπόλοιπη Εκκλησία διότι πολύ απλά όχι μόνο ο επίσκοπος στον οποίο ανήκουν, αλλά και όλα τα πατριαρχεία και οι αυτοκέφαλες Εκκλησίες συνεχίζουν να έχουν κοινωνία με τον αιρετικό(κατ’ αυτούς πάντα) Πατριάρχη της Πόλης. Επομένως δεν υφίσταται για αυτούς προβληματισμός του τύπου διακοπή σχέσης και με την «υπόλοιπη Εκκλησία» διότι κατ΄αυτούς δεν υπάρχει εφόσον συνεχίζει την μνημόνευση . Έχει βάση το σκεπτικό αυτό(σε περίπτωση που εννοείται ότι έχουν δίκιο αλλά όπως λές δεν έχουν) διότι δεν πρέπει να αποφεύγει κάποιος την κοινωνία με τον αιρετικό αλλά και με όλους όσους τον κοινωνούν. Απ’ ότι είχα διαβάσει παλιότερα στα τέλη της δεκαετίας του ’60 τρείς επίσκοποι της Ελλαδικής Εκκλησίας(ανάμεσα τους κι ο μακαριστός Αυγουστίνος Καντιώτης) είχαν σταματήσει προσωρινά την μνημόνευση του Αθηναγόρα για τους γνωστούς λόγους(άρση αναθεμάτων, συμπροσευχές κτλ.) εξακολουθούσαν όμως κανονικά να έχουν κοινωνία με τους υπολοίπους Έλληνες επισκόπους. Δεν ήταν όμως μία αντιφατική πράξη? Αποφεύγω τον αιρετικό όχι όμως και αυτούς που τον κοινωνούν. Για να μη μακρυγορώ και σε κουράζω, μου έδωσες να καταλάβω ότι θέμα αποτείχισης δεν υφίσταται , ότι κακώς έπραξαν οι παραπάνω μεμονωμένοι κληρικοί και λαικοί. Το κατανόησα πλήρως και έχει ξεκαθαριστεί. Και κάτι τελευταίο. Νομίζω ότι κανένας από τους παραπάνω που ανέφερα δεν έχει προσχωρήσει σε παλαιοημερολογίτικη παράταξη.

 39. Την τρίτη μέρα κλείστηκε ο Γέροντας μέσα στην καλύβα του όλη τη νύκτα κάνοντας δακρύβρεχτη ικευτική προσευχή, κι εμείς απ’ έξω τον περιμέναμε σαν τον Μωυσή να βγει και να μας πει τα αποτελέσματα της «συνόδου». Μετά την προσευχή φαίνεται θα είδε αποκαλυπτική οπτασία και βγαίνοντας μας λέει:

  – Όσοι πιστοί! Πατέρες, τέρμα. Η πληροφορία είναι να προχωρήσουμε με τα μοναστήρια κι αυτή είναι η αλήθεια! Οι ζηλωταί είναι πλανεμένοι!

  Ήταν πράγματι μεγάλη και απότομη η στροφή του Γέροντος, διότι ήταν ζηλωτής και μάλιστα αυστηρός. Μέχρι τότε ήμασταν όλοι ζηλωτές: Ο Γέρο-Αρσένιος, ο πατήρ Ιωσήφ ο νεώτερος, εγώ, ο παπά-Εφραίμ ο Κατουνακιώτης, ο Γέρο-Νικηφόρος και άλλοι… Μία τόσο, λοιπόν, απότομη μεταστροφή του Γέροντος Ιωσήφ στάθηκε «κεραυνός εν αιθρία». Αλλά επειδή ο Γέροντας ουδέποτε υπήρξε φανατικός και ουδέποτε ακολούθησε κάτι με εμπάθεια, κατάλαβε αμέσως πως εκείνο που μας έλεγε είναι η αλήθεια και η Ορθοδοξία.

  – Γέροντα, τι είδες;
  – Δεν θα σας το πω. Το θέμα τελείωσε. Θα προχωρήσουμε με τα μοναστήρια και θα μνημονεύσουμε τον Πατριάρχη. [σημ.εγκολπιον: το 1950 Πατριάρχης ήταν ο Αθηναγόρας]

  Πετάγεται ο πατήρ Αθανάσιος.
  -Εγώ δεν μνημονεύω τον Πατριάρχη. Είναι αιρετικός!
  Ο Γέρο-Αρσένιος, πήγε πίσω από τον γέροντα και του λέει:
  – Γέροντα, πολλοί πλανήθηκαν ακόμα και μεγάλοι Άγιοι.
  – Πάτερ Αρσένιε, αυτός ο δρόμος πάει προς τα εδώ και ο άλλος πάει προς τα εκεί, όποιον θέλεις διάλεξε ή θα πειθαρχήσεις ή θα πάρεις τον δρόμο σου. Εγώ θα ακολουθήσω τα μοναστήρια.

  http://www.egolpion.com/zhlwtes_planemenoi.el.aspx

  Νομίζω το κείμενο αυτό απαντά στο θέμα την Πατριαρχικής μνημόνευσης και της διακοπής του ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ για λόγους πίστεως.

 40. @ egolpion,
  Ναι αγαπητό εγκόλπιο, δεν αντιλέγω, κι εγώ έχω ακούσει και διαβάσει για την απόφαση αυτή του γέροντος Ιωσήφ(αιωνία η μνήμη του) ουδόλως το αμφισβητώ αλλά όμως αναφέρεις περιστατικό του 1950. Οι κατηγορίες για φιλοοικουμενισμού για την πατριαρχεία Αθηναγόρα ξεκινάνε από το 1964(Συνάντηση του με τον Πάπα στα Ιεροσόλυμα) συνεχίζονται το 1965(άρση αναθεμάτων) και μέχρι την κοίμηση του το 1972 , ο μακαριστός Αθηναγόρας συναντάται τέσσερεις φορές με τον Πάπα(σε Ρώμη και Κωνσταντινούπολη). Αυτές οι ενέργειες είχαν προφανώς σκανδαλίσει τους Φλωρίνης, Ελευθερουπόλεως και ένα τρίτο που δεν θυμάμαι να διακόψουν προσωρινά το μνημόσυνο την περίοδο 1968-1971.

 41. Η συνέχεια του διαλόγου είναι η εξής:

  Πετάγεται ο πατήρ Αθανάσιος.
  -Εγώ δεν μνημονεύω τον Πατριάρχη. Είναι αιρετικός!
  Ο Γέρο-Αρσένιος, πήγε πίσω από τον γέροντα και του λέει:
  – Γέροντα, πολλοί πλανήθηκαν ακόμα και μεγάλοι Άγιοι.
  – Πάτερ Αρσένιε, αυτός ο δρόμος πάει προς τα εδώ και ο άλλος πάει προς τα εκεί, όποιον θέλεις διάλεξε ή θα πειθαρχήσεις ή θα πάρεις τον δρόμο σου. Εγώ θα ακολουθήσω τα μοναστήρια.
  -Γέροντα εγώ δυσκολεύομαι.
  -Πάτερ Αρσένιε ένα και ένα κάνουν δυο πάρε δρόμο και φύγε!

  Αμέσως όλοι κοκαλώσαμε. Μόλις άκουσε έτσι ο π. Αρσένιος λέει στον γέροντα: Ευλόγησον! Ευλόγησον!

  Δεν γνωρίζω πραγματικά πότε ο πατριάρχης θεωρήθηκε αιρετικός. Το 1950 που έγιναν όλα αυτά και η μεταστροφή του γ.Ιωσήφ, θεωρείται ήδη αιρετικός. Έκτοτε η ρετσινιά του αιρετικού συνοδεύει όλους τους πατριάρχες και η αποτείχιση επιβεβλημένη. Η μαρτυρία αυτή του αγίου γέροντος είναι εξαιρετικής σημασίας για πολλούς λόγους!

 42. @egolpion
  Βασικά οι Οικουμενικοί Πατριάρχες και το Φανάρι γενικότερα είναι στο στόχαστρο της κριτικής των Ζηλωτών του Αγ. Όρους ήδη από το 1924 ή και από το 1920(με την περίφημη Εγκύκλιο που τόσο κατηγορείται, δικαίως ή αδίκως δεν παίρνω θέση ας τα πουν άλλοι πιο ειδικοί). Επομένως δεν έχεις τελικά άδικο όταν λες ότι ήδη από το 1950 κι ακόμη πιο νωρίς τους θεωρούσαν εκεί στο Φανάρι σχισματοαιρετικούς.

 43. ΠΡΩΗΝ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΗΣ said:

  @Στέφανος
  ΔΕΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΣΤΟΥΔΙΤΩΝ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ : ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΕΥ ΔΟΓΜΑΤΙΚΗΣ ΑΙΤΙΑΣ ΣΧΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ( ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΔΕΝ ΤΙΣ ΑΝΑΓΑΓΟΥΝ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΙΣΤΕΩΣ , ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ) , ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ ΕΨΑΞΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΒΡΗΚΑΝ ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΤΟΥ ΣΤΟΥΔΙΤΟΥ ΠΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΚΗ ΚΑΚΟΔΟΞΗ ΠΛΑΝΗ ΤΟΥΣ , ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ , ΔΗΘΕΝ , ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΟΝΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΟΙΚΕΙΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΤ΄ ΑΥΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΟΥΝΤΩΝ ( ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ !!! ) , ΑΝΕΥ ΛΟΓΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΣΑΝ ΑΠΑΡΑΒΑΤΟ ΚΑΝΟΝΑ ! ( ΕΔΩ ΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ , ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΙΣΤΕΩΣ ) . ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ , ΥΠΗΡΞΑΝ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΟΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΑΓΙΟΙ ΕΣΦΑΛΑΝ ! ΔΕΝ ΕΠΕΜΕΙΝΑΝ ΟΜΩΣ ΣΤΑ ΣΦΑΛΜΑΤΑ ΤΟΥΣ. Ο ΟΣΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ , ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟΥΔΙΤΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ , ΕΙΧΑΝ ΔΙΑΚΟΨΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΣ ΤΑΡΑΣΙΟΣ , ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΚΑΙ ΙΕΡΟΣ ΜΕΘΟΔΙΟΣ . ΤΑ ΣΧΙΣΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΤΩΝ ΣΤΟΥΔΙΤΩΝ , ΤΑ ΚΑΤΕΚΡΙΝΑΝ ΠΟΛΛΟΙ ΑΓΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ !!! ΟΙ ” ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ” ΤΟΥΜ. ΓΕΔΕΩΝ ( σελ. 185 ) ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ : ” Ο ΑΓΙΟΣ ΜΕΘΟΔΙΟΣ ΕΞΗΝΕΓΚΕΝ ΑΝΑΘΕΜΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΟΥ ΣΤΟΥΔΙΟΥ ΜΟΝΑΧΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΑΠΟΣΧΙΣΑΝΤΩΝ , ΔΙΟΤΙ ΑΝΤΕΙΧΟΝΤΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΑΡΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ ΚΛΗΘΕΝΤΩΝ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΝΤΩΝ … ” ! Ο ΜΕΓΑΣ ΟΜΟΛΟΓΗΤΗΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΣΤΗ ” ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΙΑ ” ΤΟΥ , ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΧΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ” ΑΓΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ” ΚΑΙ ΤΟΝ ” ΑΓΙΩΤΑΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ” ! ( P. G. 108 σελ. 992Β ) . Ο ΟΣΙΟΣ ΔΑΝΙΗΛ Ο ΣΤΥΛΙΤΗΣ , ΚΑΛΟΥΣΕ ΣΕ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΝΑΧΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΩΡΙΖΟΝΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΝΕΥ ΛΟΓΩΝ ΠΙΣΤΕΩΣ ΛΕΓΟΝΤΑΣ : ” ΟΥΚ ΑΚΙΝΔΥΝΩΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΧΩΡΙΖΟΜΕΝ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΗΜΩΝ ΜΗΤΡΟΣ ” ! ( Les saints Stylites… σελ. 85 ) . ΑΚΟΜΗ ΤΑ ΣΤΟΥΔΙΤΙΚΑ ΣΧΙΣΜΑΤΑ ΚΑΤΕΚΡΙΝΕ ΚΑΙ Ο ΟΣΙΟΣ ΙΩΑΝΝΙΚΙΟΣ( ΟΣΙΟΥ ΣΥΜΕΩΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΟΥ , P.G. 116 σελ. 85Α – 88Β ) ΚΑΙ ΟΙ ΙΕΡΟΙ : ΜΕΘΟΔΙΟΣ ( P. G. 99 σελ. 1853D ) ΚΑΙ ΔΟΣΙΘΕΟΣ ( ΔΩΔΕΚΑΒΙΒΛΟΣ τόμος ζ΄ κεφ. Δ΄ ) .
  ΒΕΒΑΙΑ , Ο ΟΣΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΣ ΟΜΟΛΟΓΗΤΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΤΥΠΟ , ΕΝΕΚΑ ΤΩΝ ΗΡΩΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΟΜΑΧΙΚΗΣ ΑΙΡΕΣΕΩΣ . ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ , ΕΝΑ ΣΦΑΛΜΑ ΕΝΟΣ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ , ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ Ο ΙΔΙΟΣ ΜΕΤΑΝΟΗΣΕ , ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΦΟΡΜΗ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΨΥΧΩΝ . Η ΛΥΠΗ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΓΙ´ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ .
  ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΜΕ ΑΣΕΒΕΙΑ ” ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ” , ” ΜΟΙΧΕΙΑΝΟΥΣ ” ΚΑΙ ” ΜΟΙΧΩΚΥΡΩΤΑΣ ” ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ( ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΔΗΛΑΔΗ : ΝΙΚΗΦΟΡΟ ΚΩΝ / ΛΕΩΣ , ΜΙΧΑΗΛ ΣΥΝΝΑΔΩΝ , ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟ ΝΙΚΟΜΗΔΕΙΑΣ , ΑΙΜΥΛΙΑΝΟ ΚΥΖΙΚΟΥ , ΕΥΘΥΜΙΟ ΣΑΡΔΕΩΝ Κ. Α. ) ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ `Η΄ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΑΓΙΟΥΣ !!! ( βλ. ΠΕΡ. ΕΝΗΜΕΡΩΣΙΣ Μ. ΩΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΦΥΛΗΣ φυλ. 34 σελ. 1 ) . ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΝ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ , ΟΥΤΕ ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ ΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΤΟΝ ΟΣΙΟ ΘΕΟΔΩΡΟ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΤΟΥ ΑΠΟΣΧΙΣΗ ΑΠ΄ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΗΦΟΡΟ . ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΟΣΙΟΙ : ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΤΗΣ ΣΙΓΓΡΙΑΝΗΣ , ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΤΗΣ ΠΕΛΕΚΗΤΗΣ , ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΚΑΙ ΝΙΚΗΤΑΣ ΤΟΥ ΜΗΔΙΚΙΟΥ , ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΩΝ , ΙΛΑΡΙΩΝ ΤΩΝ ΔΑΛΜΑΤΩΝ Κ. Α. ( ΑΠΟ : Π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΚΗ ( ΠΡΩΗΝ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΟΥ) , ΑΝΤΙΠΑΤΕΡΙΚΗ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΖΗΛΩΤΙΚΟΥ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΙΣΜΟΥ http://www.egolpion.com/antipaterikoi_zhlwtes.el.aspx )

 44. @ΠΡΩΗΝ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΗΣ

  Σε ευχαριστούμε για τις σωστές τοποθετίσεις επί του θέματος των παλαιο/τών.Αυτοί οι άνθρωποι ειναι φονταμελιστές, κατηγορούν των σεβαστόν μας πατριάρχη ως αιρετικόν επειδή αγαπά πολύ. Κατακρίνουν τους αγίους Αρχιερείς μας ως οικουμενιστάς κ.α. Ξέρουν τι λέγου τελικά? Η αιρεσή τους ειναι η χειροτέρα όλων των αιρέσεων. Γιαυτό η Εκκλησία (και πολύ σωστά) τους βαπτίζει οταν μετανοήσουν και επιστρέψουν ενώ τους άλλους χριστιανούς διαφόρων ομολογιών τους ως τέκνα της τα δέχεται μόνον δια η και χωρίς μύρου.
  Επι τη ευκαιρία μια μικρή απορία. Εσείς φίλτατέ μου ως πρώην παλαο/της όταν επιστρέψατε στην Εκκλησία, σας εδέχθησαν διά βαπτίσματος η δια μύρου? Γνωρίζω οτι είναι προσωπικό σας θέμα αλλά άπτεται πολλούς που ίσως θέλουν να επιστρέψουν.
  Ευχαριστώ.

 45. ειμαι ιερεας της εκκλησιας γνησιων ορθ.χριστιανων και θελησα νσ συμμετεχω στον διαλογο καταθετωντας την αποψη των αγιων πατερων για οσα συζητατε.ευχομαι να υπαρξει διαλογος και οχι παραλληλοι μονολογοι.

 46. Μπορείτε να πείτε τις απόψεις σας και αν είναι απόψεις των Αγίων Πατέρων θα τις δεχθούμε. Επιτρέπουμε το διάλογο σε όλους αρκεί να μην εκμεταλλεύονται την ελευθερία αυτή ώστε να κάνουν προπαγάνδα ή και να βλασφημούν το Άγιο Πνεύμα.

  Πριν ξεκινήσετε να μας λέτε τις θέσεις σας να μου επιτρέψετε μια ερώτηση. Σύμφωνα με τη συνείδηση της Εκκλησίας μας οι γέροντες Πορφύριος, Παΐσιος, Ιάκωβος, Ιωσήφ Ησυχαστής και πολλοί άλλοι θεωρούνται άγιοι και χαρισματικοί. Εσείς τι λέτε; Συμμερίζεστε τις απόψεις του αρχηγού των καταληψιών της Εσφιγμένου ότι ο γ.Παΐσιος ήταν …πλανεμένος; Υποστηρίζετε και εσείς τις απόψεις παλαιοημερολογήτικων περιοδικών (κολλυβάδες, βοανεργες κλπ) ότι οι γεροντάδες μας ήταν μέντιουμ και μάγοι;

  Απαντήστε μας σε αυτό το ερώτημα και μετά μπορείτε να μας παρουσιάσετε και τις θέσεις σας.

 47. στο βιβλιο,υποθηκες ζωης απο την ζωη και το εργο του πατρος επιφανιου,διαβαζουμε στη σελ.47 κεφαλαιο με τιτλο,απαρεγκλιτη τηρησι των ι.κανονων,τα εξης…επισκεφθηκε καποτε το μοναστηρι ενας κοπτης θεολογος.στη συζητηση που ειχε με τον γεροντα επιφανιο αυτος του ευχηθηκε να τον οδηγησει συντομα ο θεος στην ορθοδοξια.επειδη οι ιεροι κανονες απαγορευουν συμπροσευχη με αιρετικους,ο γεροντας του επετρεψε να παρακολουθει τις ακολουθιες απο το αρχονταρικι που ηταν διπλα στο ναο.θυμαμαι αναφερει ο διασωσας το περιστατικο οτι μεταξυ αλλων ο πατερ επιφανιος ειπε,στη ζωη μου δεν εχω να επιδειξω τιποτα καλο,πιστευω ομως οτι οι ιεροι κανονες θα απολογηθουν υπερ εμου στο θεο.στη σελ.48,λεει καποιος,πατερ απολυτοποιειτε ττους ιερους κανονες…και απανταει ο πατερ επιφανιος…μπορω παιδι μου να μην τους απολυτοποιω?αφου ειναι καρποι του αγιου πνευματος!στον α κανονα της 7ης οικ.συνοδου αναφερεται ολοκαθαρα οτι οι αγιοι πατερες που εθεσπισαν τους ιερους κανονες οπως κι αγιοι αποστολοι,εξ ενος απαντες και του αυτου Πνευματος αυγασθεντες ωρισαν τα συμφεροντα.ποιος ειμαι γω λοιπον να τους σχετικοποιησω???οταν ο πατερ επιφανιος ειναι τοσο συνεπης στα ορια της μονης του τουλαχιστον,δε προβληματιζει το γεγονος οτι ανεχοταν με την ποιμαντικη σταση του την αιρεση του παποκεντρικου οικουμενισμου στην εκκλησια του?προς τι η διπλης οψεως ποιμαντικη?δηλωνουμε ακριβεις τηρητες των κανονων αλλα μνημονευουμε επισκοπο διεγνωσμενον κανονικως επι συμπροσευχη?

 48. δεν κρινω προσωπα γιατι τετοιο δικαιωμα δεν εχω.κρινω ως χριστιανος την τυχον αιρεση των προσωπων.δικαιωμα πηγαζων εκ του ευαγγελιου και της ιερας παραδοσης.η προπαγανδα και η βλασφημια του αγιου πνευματος ειναι κατηγορια που ευκολα ξεστομιζει ο οποιοσδηποτε προς οποιονδηποτε.παρ ολο που πολλα κατ εμε αποτελουν βλαφημια αγιοπνευματικη δεν φοβαμαι να τα συζητησω.εσεις??

 49. προς ενημερωση εκαστου καλοπροαιρετου σας παραπεμπω στο βιβλιο του αρχιεπισκοπου αθηνων κκ χριστοδουλου,περι του παλ/κου ζητηματος,στο βιβλιο,η διαφορα παλαιου και νεου,του μοναχου κυπριανου λαχανα,στο βιβλιο η αλλαγη του νεου ημερολογιου του μοναχου αυγουστινου αγιοβασιλιατη,στα βιβλια αυτα εμπεριεχεται η αποφαση της επιτροπης επι της αλλαγης του ημερολογιου.η επιτροπη αυτη αποτελειτο απο τους κ.κοφινα,αιγινιτη,τσιτσεκλη,αλιβιζατο και τον αρχιμανδριτη χρυσοστομο παπαδοπουλο,μετεπειτα αρχιεπισκοπο αθηνων και πρωταγωνιστη της εισαγωγης του νεου ημ. εν τη ελλαδικη εκκλησια,στην εκθεση που κατεθεσε η επιτροπη στην κυβερνηση στις 16-1-1923,στην 8η παραγραφο αναφερει πως ουδεμια εκκλησια δυναται να αποδεχτει το νεο ημερολογιο ανευ συγκλισεως πανορθοδοξης συνοδου και να μην καταστει σχισματικη εναντι των υπολοιπων εκκλησιων…παραταυτα ο τοτε αρχ/της χρυσοστομος και κατοπιν αρχ/πος αθηνων δε διστασε να εισαγει το νεο ημ/γιο,ανευ ενημερωσεως καν,οποιασδηπουε εκκλησιας…αυτα που υπεγραψε ως μελος της επιτροπης τα αναιρεσε εν τη πραξη ως αρχιεπισκοπος….ενω ο ιδιος ομολογουσε ως σχισματικη την εκκλησια που θα εισηγαγε το νεο ημ/γιο,ο ιδιος το εισηγαγε στην εκκλησια της ελλαδος…σημειωστε δε πως το γρηγοριανο ημερολογιο ειναι καταδικασμενο απο τις πανορθοδοξες συνοδους των ετων 1583,1587,1593,και τις τοπικες των 1746,1848,1902…οποτε για αλλαγη των αποφασεων αυτων απαιτειται ισοτιμη συνοδος,δηλαδη πανορθοδοξη η τοπικη.για αυτο και το αναφερει η επιτροπη στην εκθεση της το 1923.δε νομιζω λοιπον αν καποιος ελεγξει την νεοημερολογιτικη εκκλησια ως σχισματικη οτι βλασφημει το αγιο πνευμα.αλλωστε το αυτο ομολογουσε και ο αρχιεπισκοπος της.πρωτου γινει αρχιεπισκοπος βεβαια….

 50. Αγαπητέ κύριε δεν σας ζήτησα να κρίνετε κανέναν. Αυτό που θέλουμε να ξέρουμε είναι αν συμφωνείται με τις βλασφήμιες που ξεστομίζουν οι ομόθρησκοί σας. Είναι τόσο δύσκολο να μας πείτε αν θεωρείται την Εκκλησία μας πλανεμένη ΕΥΘΕΩΣ και χωρίς προστριβές; Διότι στο αμέσως επόμενο σχόλιό σας μας το λέτε ανάμεσα σε άλλα. Κατηγορείτε τον μακαριστό π. Επιφάνιο ότι χρησιμοποιεί 2 μέτρα και δυο σταθμά,αλλά φαίνεται να ξεχνάτε την Οικονομία που έκαναν οι Άγιοι Πατέρες σε πολλές περιπτώσεις ΕΝΩ την ίδια ώρα μας παρουσιάζεστε στο ένα σχόλιο ότι δεν επιθυμείτε να κρίνετε πρόσωπα αλλά στο επόμενο δεν έχετε πρόβλημα να καταδικάσετε ολόκληρη την Εκκλησία. Βέβαια θα πείτε ότι κρίνετε την αίρεση και όχι τα άτομα. Αυτό όμως δεν ισχυρίζονται οι ομόπιστοί σας (αν μπορούμε να μιλήσουμε για κοινή πίστη στις δεκάδες αλληλοαναθεματιζόμενες παρατάξεις σας) όταν βλασφημούν τους αγίους γεροντάδες μας;

  Όσο για τα υπόλοιπα μου αναφέρετε, γνωρίζετε πολύ καλά ότι έχουν απαντηθεί από τον π.Βασίλειο Παπαδάκη εδώ και εδώ χωρίς να κάνω λόγο για τις κάλπικες χειροτονίες σας όπως αναφέρει ο κ.Πανωτής εδώ αλλά και όλες τις κακοδοξίες των σχισματικών παλιοημερολογιτών. Τι θέλετε λοιπόν από εμάς; Να μας αποδείξετε ότι δεν είστε σχισματικός; Μα ο π.Επιφάνιος σας συγκρίνει με τους Ευσταθιανούς και σας κατονομάζει ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ χωρίς δεύτερη σκέψη. Τι ζητάτε από τον διάλογο με εμάς; Μήπως να μας πείσετε περί της γνήσιας ορθοδοξης πίστης σας; Μα ο άγιος Φιλόθεος Ζερβάκος σας ονομάζει ΓΝΗΣΙΟΥΣ ΚΑΚΟΔΟΞΟΥΣ . Μήπως να μας πείτε ότι δεν κατακρίνετε; Μιλούν οι φυλλάδες σας. Μήπως για το ημερολόγιο; Ο άγιος Φιλόθεος σας ονομάζει ΧΡΟΝΟΛΑΤΡΕΣ. Μήπως για τον ‘αιρετικό’ μας Πατριάρχη; Μα ο επί χρόνια ζηλωτής γ.Ιωσήφ ο Ησυχαστής, ο μακαριστός γέροντας στον οποίο φανερώθηκε η Κυρία Θεοτόκος και του πρότεινε να βαστάξη τον ίδιον τον Χριστόν, ο Θεοπτης αυτός μακάριος γέροντας σας κατονομάζει ΠΛΑΝΕΜΕΝΟΥΣ. Τι μπορούμε να συμπληρώσουμε εμείς σε αυτές τις μαρτυρίες; Τι μπορείτε να απαντήσετε εσείς σε αυτά εκτός από την εσκεμμένη απαξίωση των Χαριτωμένων γερόντων;

  Όλα έχουν απαντηθεί αγαπητέ κύριε από την Εκκλησία μας. Είμαι σίγουρος ότι θεωρείτε τις απαντήσεις ελλιπείς και πιθανόν να μην σας καλύπτουν αλλά και εμείς θεωρούμε ότι έχετε έλλειμμα ορθής εκκλησιολογίας ώστε δεν είστε σε θέση να ξεχωρίσετε την Οικονομία από την Αίρεση. Τόσο απλά.

 51. η ευαγγελικη και αγιοπατερικη ιερα παραδοση κανει διαχωρισμο σαφη ως προς την πιστη και την εξ αυτης μολυνση σε περιπτωση εκπτωσης της και την αμαρτια και τις συνεπειες της.πιο συγκεκριμενα:o αββας αγαθων οταν κατηγορηθηκε ως κλεφτης και αμαρτωλος ενωπιον μαθητων του δεκτηκε απο ταπεινωση τις συκοφαντιες.οταν κατηγορηθηκε ως αιρετικος απαντησε οχι δεν ειμαι και υποστηριξε το δικαιο του.οταν ρωτηθηκε απο τους μαθητες του γιατι δεν δεκτηκε και την συκοφαντια του αιρετικου με ταπεινωση,απαντησε ο θεοφορος αββας…γιατι παιδια μου ολες οι αμαρτιες μαζι δεν χωριζουν απ’τον θεο αν μετανοησεις,ενω η αιρεση σε χωριζει…ετσι λοιπον οι αμαρτιες των ρασοφορων δε μας αγγιζουν.αντιθετως η ομολογια πιστεως που πρεσβευουν μας αφορα σωτηριολογικα.ο αγιος ιωαννης ο χρυσοστομος λεγει,τον βιο του ιερεως μην τον εξεταζεις,την πιστη του εξεταζε.και αμαρτωλος να’ναι ο ιερευς τα μυστηρια του ειναι εγκυρα και σωστικα.αλλωστε θα΄ταν αδικο ενας χριστιανος να μην λαμβανει θεια κοινωνια επειδη ο ιερεας της ενοριας του ειναι ψευτης η κλεφτης.και ο θεος αδικος δεν ειναι.αντιθετως οταν ο ιερεας η ο επισκοπος πρεσβευουν αιρεση δημοσιως οι χριστιανοι που θα διαπιστωσουν κατι τετοιο εχουν καθηκον να τον ελεγξουν κι αν δεν αλλαξει φρονημα τοτε να διακοψουν οποιαδηποτε εκκλησιαστικη επικοινωνια μαζι του.σαφως δεν μιλαμε για την περιπτωση κατα την οποια καποιος ιερευς η επισκοπος δεν μιλαει δημοσια η γραφει για το τυχον αιρετικο φρονημα του.σ’αυτην την περιπτωση ουδεμια ευθυνη φερει ο οποιοσδηποτε.αυτα ως τεκμηριωμενη διασαφηση στην αντιληψη-ερωτηση: αν μολυνομαστε απο τις συμπροσευχες και τις κακοδοξες δηλωσεις καποιων επισκοπων μας γιατι να μην μολυνομαστε και απο τις αμαρτιες τους?υπαρχουν βιβλια της πρωτης ταξης του εκκλησιαστικου λυκειου που ξεκαθαριζουν αυτα τα ερωτηματα.

 52. Γιατί κάνετε τετοιους συσχετισμούς; Ποιός μίλησε για αμαρτωλούς ιερείς; Και επειδή υπονοείτε αυτόματη απομάκρυνση Χάριτος λόγω αιρέσεως…λέει ο π.Επιφάνιος:

  Δεν υπάρχει κίνδυνος να…μολυνθούμε, ούτε μνημονεύντας τον Πατριάρχη (εφόσον ακόμα δεν καταδικάστηκε), ούτε, πολύ περισσότερο, αν δεχόμαστε σε κοινωνία αυτούς που τον μνημονεύουν. Όσα αντίθετα λέγονται, είναι ανόητοι «ζηλωτισμοί». Ο άγιος Κύριλλος Ιεροσολύμων δε μολύνθηκε, αν και έλαβε Επισκοπική χειροτονία από τον Μητροπολίτη Καισαρείας Ακάκιο, ο οποίος ήταν μεν δηλωμένος αρειανός (και μάλιστα αρχηγός μιας μερίδας αρειανών), αλλά ακόμη βρισκόταν και ενεργούσε εντός της Εκκλησίας.

  Ο άγιος Ανατόλιος χειροτονήθηκε κι αυτός Επίσκοπος (και μάλιστα Πατριάρχης Κων/πόλεως) από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Διόσκορο, ο οποίος ήταν μεν μονοφυσίτης και μεγάλος προστάτης του αιρεσιάρχη Ευτυχή, αλλά δεν είχε ακόμη καταδικαστεί από την Δ’ Οικουμενική Σύνοδο.

  Θα ήθελα τη γνώμη σας σχετικά με τα 2 παραδείγματα που αναφέρει ο μακαριστός πατήρ.

 53. οντως φονταμενταλιστες υφιστανται σε ολους τους χωρους,αρα και στην γνησια ορθοδοξη εκκλησια.αλλα οι ιερεις κι οι επισκοποι μας καθ’οτι αμισθοι και εργαζομενοι,αρκετοι,για να ταισουν την οικογενεια τους,δεν προλαβαινουν να αστυνομευουν την καρδια εκαστου μελους της εκκλησιας…συναμα αυτο ειναι αντιθετο στο πνευμα του ευαγγελιου…ετσι δεν αποτελει νομιζω μομφη εναντιον της καθολου εκκλησιας η υπαρξη ακραιων συμπεριφορων καποιων λαικων μας.κατι τετοιο θα΄ταν ιδιαιτερως ναζιστικο και αρα αντιχριστιανικο,αφου βασιζεται στην ναζιστικου τυπου ιδεα περι συλλογικης ευθυνης.φανταστειτε να κατηγορουσαμε ολους τους οικουμενιστες,επισκοπους η ιερεις,ως φιλοχρηματους επειδη καποιοι απαιτουν ταριφα για ενα γαμο,μια κηδεια η ενα μνημοσυνο…δε θα΄ταν αδικο?αντιθετως προσωπικως γνωριζω αρκετους ιερεις και επισκοπους που τουλαχιστον ειναι ειλικρινεις και αρκουνται στην μισθοδοσια τους.ως προς το ζητημα της πιστεως ομως εφοσον η αιρεση του οικουμενισμου ειναι καταφανης απο επισημες δηλωσεις των αντιπροσωπων ολων των τοπικων εκκλησιων,κανονικως,οι επισκοποι κι οι ιερεις που υπαγονται στις τοπικες αυτες εκκλησιες υποχρεουνται να τοποθετηθουν.η σιωπη ειναι συνενοχη ενωπιον πραξεων προδοσιας της πιστεως.οταν υπεγραφη η κοινη δηλωση της ραββενας περι αναγνωρισεως του παπικου πρωτειου επι των απανταχου της γης χριστιανων επισκοπων ανατολης και δυσης,για την εκκλησια της ελλαδος υπεγραψε ο μητροπολιτης δημητριαδος κ.ιγνατιος,για την εκκλησια της κωνσταντινουπολεως ο μητροπολιτης και καθηγητης κ.ιωαννης ζηζιουλας και για την πλευρα των παπικων νομιζω ο καρδιναλιος βαλτερ γκασπερ.η αναγνωριση του παπα της ρωμης ως παγκοσμιου υπερεπισκοπου επικεφαλη ολων των χριστιανων επισκοπων και αρα η αποδοχη του ως χριστιανου επισκοπου εκ των προτερων,ειναι ομολογια πιστεως παπικη και οχι ορθοδοξη.οι υπογραψαντες ειναι ουνιτες στο φρονημα,και οι σιωπωντες συνενοχοι.μη βιαστειτε να με καταταξετε στους φονταμενταλιστες…διαβαστε πρωτα την διαθηκη του αγιου μαρκου του ευγενικου,μητροπολιτη εφεσσου.απαγορευει κατα την τελετη της κηδειας του,την απλη παρουσια εστω οποιουδηποτε επισκοπου και ιερεως υπεγραψε την ενωση ορθοδοξης και παπικης εκκλησιας στην φερραρα το 1439.επιπλεον απαγορευει να παραστουν στην κηδεια του οποιοι επισκοποι και ιερεις σιωπησαν και τους δεκτηκαν σε εκκλησιαστικη κοινωνια.μηπως και ο αγιος ηταν φονταμεταλιστης?πλανεμενος και επρεπε να επιστρεψει στην εκκλησια για να βαπτιστει οπως ισχυριζονται καποιοι για τους γνησιους ορθοδοξους?????αν οχι τοτε γιατι κατηγορουνται οι γοχ ως σχισματικοι αφου πραττουν οτι επραξε ο αγιος????κατηγορουνται απο αγνοια η απο φονταμενταλιστικες αποψεις οικουμενιστικης εμπνευσης,που δεχεται τα παντα εκτος απο το ευαγγελιο???δεκτοι οι εβραιοι,οι μουσουλμανοι,οι μαγοι ινδιανοι,οι αλαθητοι παπικοι…αλλα οχι εκεινοι που ακολουθουν κατα γραμμα και κατα πνευμα το ευαγγελιο και την ιερα παραδοση των αγιων των 20 αιωνων ζωης της εκκλησιας μας…ποιος ειναι φονταμενταλιστης?ποιος ακολουθει τελικα το ευαγγελιο?οι μοντερνοι θεολογοι η οι αγιοι πατερες που αναθεματιζαν την αιρεση και τους αιρετικους?ολοι να χουν δικιο αποκλειεται.γιατι ο παυλος γραφει στην προς γαλατας επιστολη του,κεφαλαιο 1ο στιχοι 6-9:απορω πως τοσο γρηγορα απομακρυνεστε απο τον θεο που σας καλεσε με την χαρη του χριστου,κι ακολουθειτε ενα αλλο ευαγγελιο!δεν υπαρχει ομως αλλο.υπαρχουν μονο μερικοι που σας αναστατωνουν και θελουν να διαστρεβλωσουν το ευγγελιο του χριστου.αλλα κι αν εμεις η ακομη αγγελος απο τον ουρανο σας κηρυξει ενα ευαγγελιο διαφορετικο απο το ευαγγελιο που σας κηρυξαμε να ειναι αναθεμα!οποιος σας κηρυττει ως ευαγγελιο αλλη διδασκαλια διαφορετικη απ’αυτην που παραλαβατε να ειναι αναθεμα!!!αυτα λεει ο παυλος αποστολος των εθνων και αναβας ως τριτου ουρανου,αυτα επραξε ο μαρκος μητροπολιτης εφεσσου,αγιος και θεοφορος,αυτα συνεχιζουμε εμεις οι αμαρτωλοι γοχ,πλην αμισθοι και ζωντες απο εργοχειρο και δουλεια.άλλα λεγουν οι μισθωτοι ποιμενες του νεου ημερολογιου, οι ζωντες απο τον κρατικο προυπολογισμο…….ο ζητων ευρισκει την αληθεια

 54. δεν αναφερετε ουδεμια πατερικη πηγη που να αποδεικνυει την πλανη μας.οι διαφορες γνωμες ιερεων και μοναχων δεν αποτελουν θεση της καθολου εκκλησιας…περι αμαρτιων ιερεων αναφερεται καπου στον ως τωρα διαλογο.διαβαστε προσεχτικα τα σχολια.αν θελετε βοηθεια ειναι στα σχολια καποιου στεφανου.κυριος ειναι μονο Ο Κυριος,εγω ο αμαρτωλος ειμαι ιερεας.απο τον διαλογο δεν αναζητω κατι.εσεις εχετε μονιμως σκοπιμοτητα σ΄ότι κανετε?δε νομιζω…αν χωρις να χουμε ξεκινησει καλα καλα διαλογο,μολις λιγες ωρες μονο ηδη αντιδρατε τοσο εμπαθως γιατι δειχνετε τοση ανοχη σε διαλογους με αθεους,αιρετικους,μαγους,κλπ,κλπ εδω και 50 χρονια?η αγαπη σας ειναι υπο προυποθεσεις?η οποτε δε θιγει το εγω σας?δεν προβληματιζομαι να διαλεγομαι,αντιθετως με σας απ’οτι βλεπω…τα 2 παραδειγματα που φερετε ειναι ιστορικα γεγονοτα που ελαβαν χωρα προ συνοδικης καταδικης προσωπων και αιρεσεων.μετα απο αποφαση συνοδου η οποιαδηποτε χειροτονια χρηζει ιασεως,οπου η εκκλησια αποφασιζει το πως.ο πατηρ βασιλειος τον οποιον επικαλειστε.απ οσο γνωριζω δεν ειναι αγιος της εκκλησιας ωστε η γραφη του να χει το αναλογο κυρος…οσο για το πονηματα που συνεγραψε ειναι ανακριβη ιστορικα και χρηζουν διορθωσεως….φανταστειτε οτι αναφερει τον επισκοπο ταλαντιου ακακιο παππα οτι χειροτονηθηκε 2 φορες!!!ενω την πρωτη φορα χειτονηθηκε ο ηλικιωμενος αρχιμανδριτης ακακιος παππας το 1960 ως επισκοπος ταλαντιου.την δε δευτερη ο νεος ιερομοναχος ακακιος παππας,ως επισκοπος διαυλειας,ο οποιος ηταν ανηψιος του επισκοπου ταλαντιου και φερων το ιδιο ονοματεπωνυμο το ετος 1962.τετοια τραγελαφικα….φερετε μου παρακαλω γνωμες αγιων και αποφασεις συνοδων που καταδικαζουν την πατερικη σταση μας….οι ανθρωποι σφαλλουν,ενιοτε και οι αγιοι,βλεπε,αγιος αυγουστινος.οταν ομως εχουν για ολα αποφανθει οι πατερες τοτε οικονομια δεν χωρα…ξεχασατε το λεγομενο του αγιου μαρκου του ευγενικου προς τον αυτοκρατορα που τον πιεζε να υπογραψει εστω κατ’οικονομιαν την ενωση?του απαντησε :τιμιωτατε βασιλεα,ου χωρει συγκαταβασις εις τα της πιστεως δογματα…..αγιος που να μην τηρει την ακριβεια του ευαγγελιου δεν ειναι δυνατον να υπαρξει…και οι παπικοι εχουν λενε χιλιαδες αγιους μετα το 1054,με βαση τα λεγομενα σας γιατι δεν προσχωρειτε στον παπισμο?επιθυμω πατερικη αποδειξη των θεσεων σας και οχι γνωμες ιερεων μοναχων κλπ κλπ κλπ…..ουτε βεβαιως τυχον θαυματα γιατι ο αποστολος παυλος μας ενημερωνει, αν δεν το ξερετε στις επιστολες του, οτι ο σατανας μεταμορφωνεται ακομα και σε αγγελο φωτος….εχω πληθος θαυματων και αγιων ανδρων και γυναικων να σας αναφερω,αλλα οι θεολογικοι διαλογοι διεξαγονται επι της γραπτης παραδοσης μας,οχι επι τη βασει διαφημησεως προσωπων και θαυματων.ενημερωτικα σας το λεω να ξερετε περιπου τι σημαινει θεολογικος διαλογος….

 55. επιπλεον οι ερωτησεις σας επι των παραδειγματων ειναι αυτοακυρωτικες γιατι ο ιδιος λετε για το μεν πρωτο παραδειγμα οτι ενεργουσε εντος εκκλησιας και για το 2ο οτι δεν ειχε ακομη καταδικαστει απο την 4η οικ.συνοδο…οποτε περιτη και η ερωτηση.εκτος κι αν δεν γνωριζετε την πρακτικη της εκκλησιας για τις ιερατικες πραξεις προ και μετα συνοδικης διαγνωμης…αν θελετε μπορω να σας πω…

 56. Λέει ο μακαριστός π.Επιφάνιος :Οι Ορθόδοξοι αναμφίβολα δεν πρέπει να συμπροσεύχονται ή με άλλον τρόπο να έχουν θρησκευτική κοινωνία με τους αιρετικούς (Παπικούς, Διαμαρτυρόμενους κλπ). (Το ίδιο ισχύει και για τους σχισματικούς). Αν όμως κάποιος συμπροσεύχεται (ή κοινωνεί κάπως αλλιώς) με αιρετικούς, είναι μεν παραβάτης των ιερών κανόνων και άξιος εκκλησιαστικών ποινών, δεν είναι όμως και αυτομάτως αιρετικός. Ενδέχεται να πιστεύει με τον ορθόδοξο τρόπο, να αποδοκιμάζει κάθε άλλη διδασκαλία, αλλά να μη θεωρεί κακό τις θρησκευτικές επαφές με ετερόδοξους. Αυτός είναι, επαναλαμβάνω, δεινός παραβάτης των ιερών Κανόνων, αλλά δεν είναι αιρετικός.

  Αν όμως δεν αρκείται σε αυτό, αλλά και κηρύσσει αιρετικά φρονήματα, τότε έχει αλλιώς το πράγμα. Τότε είναι αιρετικός. Αιρετικός είναι, εφόσον κηρύσσει αιρετικά φρονήματα, έστω κι αν δεν έχει καμία κοινωνία με άλλους αιρετικούς.
  Αλλά οι αιρετικοί είναι δύο ειδών: εκείνοι τους οποίους η Εκκλησία δίκασε και καταδίκασε και τους απέκοψε από το Σώμα της, και εκείνοι οι οποίοι ούτε καταδικάστηκαν ακόμα από την Εκκλησία. Ούτε αυτοβούλως έφυγαν από αυτήν, αλλά βρίσκονται ακόμα εντός της Εκκλησίας. Μια τέτοια περίπτωση είναι η περίπτωση του Πατριάρχη. Ο Πατριάρχης Αθηναγόρας έχει κηρύξει αιρετικά φρονήματα. Ούτε καταδικάστηκε όμως ως τώρα από την Εκκλησία, ούτε αυτός αποκήρυξε την Εκκλησία και έφυγε απ’ αυτήν. Παραμένει και ενεργεί εντός της Εκκλησίας. Συνεπώς είναι ακόμα αγωγός Χάριτος. Τελεί Μυστήρια. Εμείς τι μπορούμε να κάνουμε;
  α) Να προσευχόμαστε για την ανάνηψη και τη μετάνοιά του.
  β) Να διαμαρτυρόμαστε εναντίον του και να αγωνιζόμαστε. Και αν η συνείδηση κάποιου δεν ανέχεται να μνημονεύει το όνομά του, έχει το δικαίωμα, προχωρώντας ακόμα παραπέρα, να παύσει το μνημόσυνό του, σύμφωνα με τον ΙΕ’ Κανόνα της Πρωτοδεύτερης Συνόδου. Αυτό όμως είναι το έσχατο βήμα, στο οποίο μπορεί να προχωρήσει, αν θέλει να μη βρεθεί σε σχίσματα και ανταρσίες. Παύοντας δηλαδή το μνημόσυνο, δε θα μνημονεύει άλλον Επίσκοπο (εκτός αν πιστεύει ότι όλη η Εκκλησία μας έπεσε σε αίρεση!), αλλά θα περιμένει, όπως έγραψα πιο πριν, στην «Επιστολιμαία Διατριβή» μου, με ήρεμη συνείδηση την απόφαση Συνόδου.

 57. Ο π.Βασίλειος Παπαδάκης μας φέρνει παραδείγματα: α. Οι Πατέρες της Γ΄ Οικουμενικής συνόδου καταδίκασαν τον Νεστόριο. Δεν ανεθεμάτισαν όμως τον «πατέρα» και διδάσκαλό του Θεόδωρο Μοψουεστίας, που είχε ήδη αποθάνει, «ίνα μή τινες τη υπολήψει του ανδρός προσεσχηκότες αποβάλωσιν εαυτούς των Εκκλησιών. Η δε εν τούτοις οικονομία άριστόν τι χρήμα και σοφόν» κατά τον άγιο Κυριλλο. [Επιστολή οβ, α.α.77, 345α.]
  Αργότερα, όταν κινήθηκε ζήτημα αναθεματισμού του αιρετικού Θεοδώρου, ο ιερός Κύριλλος έγραψε προς τον άγιο Πρόκλο Κωνσταντινουπόλεως και του συνιστούσε χάριν «οικονομίας» «ώστε μη συγχωρήσαι αναθεματισθήναι αυτόν, ως αίτιον τούτο ταραχής γινόμενον». Ως λέγει δε ο άγιος Θεόδωρος ο Στουδίτης «ο θείος Κυριλλος (ω)κονόμει μη αποσχίζεσθαι των της Εώας (κατ’ οικονομία επικοινωνούσε μετά των) εν διπτύχοις αναφερόντων τον Θεόδωρον τον Μοψουεστίας αιρετικόν όντα» [Αγίου Κυρίλλου, Επιστολή μθ, βιβλίο α, α.α.99, 1085α].
  β. Ο 95ος κανών της Πενθέκτης συνόδου ορίζει να γίνωνται δεκτοί κατ’ οικονομία από την Ορθόδοξη Εκκλησία οι επί αιώνες αναθεματισμένοι Νεστοριανοί και Μονοφυσίτες με απλό λίβελλο [Οσίου Νικοδήμου, Πηδάλιον, Αθήναι 1970, σ. 305]. Τον ανωτέρω κανόνα εφήρμοζε ο όσιος Θεόδωρος και για τους Εικονομάχους. Οι Οικονομίες αυτές έγιναν αποδεκτές από την Ορθοδοξία χωρίς σχίσματα. Οι σημερινοί όμως «υπερστουδίτες» δέχονται τους νεοημερολογίτες με αναμύρωση. Λέγουν μάλιστα, ότι ενεργούν «κατ’ άκραν Οικονομίαν» και ότι κανονικώς θα έπρεπε να τους αναβαπτίζουν (ωσάν να επρόκειτο περί Μανιχαίων!).
  γ. Ο άγιος Φώτιος ανεχόταν τα παράνομα έθιμα της Ρώμης, εφόσον ασφαλώς δεν τα επέβαλλαν και στην Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως. Γνώριζε ότι «ουκ έστι πίστις το αθετούμενον» [Αγίου Φωτίου, Επιστολή β, βιβλίο α, α.α.102, 605α.] και συνεπώς δεν υπήρχε λόγος σχίσματος. Τέτοια ήταν η νηστεία των Σαββάτων, η κατάλυση αρτυσίμων κατά την α’ εβδομάδα της Μ. Τεσσαρακοστής, η απαγόρευση του γάμου των ιερέων, η τέλεση του Χρίσματος μόνο από τους επισκόπους [Αγίου Φωτίου, Επιστολή ιγ, βιβλίο α, α.α.102, 724-725], η κατάργηση της απαγορεύσεως του πνικτού και του αίματος. Έτσι, κατά την Η΄ Οικουμενική σύνοδο (879), η αποκατάσταση των σχέσεων του αγίου Φωτίου με την Ρώμη έγινε διά της αναγνώσεως του Συμβόλου της πίστεως άνευ της προσθήκης [Φ. Βαφείδου, ένθ ανωτ. παρ. 112,1.] και χωρίς ασφαλώς η Ρώμη να αποβάλει τα ανωτέρω έθιμά της.

 58. Συνεχίζετε να μας παρουσιάζεται 2 πρόσωπα. Κατηγορείτε για φονταμενταλισμό ορισμένα μέλη της σύναξής σας οι οποίοι βλασφημούν τους αγίους γεροντάδες μας ενώ ΟΛΟΙ έχετε την ίδια άποψη. Έτσι δεν είναι; Γιατί το αποκρύπτεται αυτό; Κατηγορείτε την Εκκλησία μας ως πλανεμένη και αναφέρεστε στα Πατερικώς τεκμηριωμένα απολογητικά κείμενα των πατρών Επιφανίου και Βασιλείου, ως μη φέροντα Πατερικές πηγές. Αντί να μας απαντήσετε ευθέως σε όσα καταθέτουν οι προαναφερθέντες συγγραφείς χρησιμοποιείτε το χώρο να μας πείτε για τους «ιερείς» σας οι οποίοι δεν πληρώνονται… Θέλετε να σας φέρουμε αγίους και Συνόδους που σας καταδικάζουν αλλά δεν απαντάτε στην κατηγορία ότι είστε σύγχρονοι Ευσταθιανοί αλλά και σε όσα σας καταμαρτυρεί ο όσιος Φιλόθεος Ζερβάκος. Βέβαια δεν παραλείπετε να μας τονίσετε ότι …και άγιοι κάνουν λάθη. Μας μιλάτε για Συνοδικές καταδίκες του Γρηγοριανού ημερολογίου όταν οι Σύνοδοι έχουν καταδικάσει τον συνεορτασμό και την αλλαγή του Πασχάλιου και όχι την μετατόπιση των εορτών. ‘Εις αντίκρουσιν των απόψεων τούτων, και ετέρων τινων συναφών, η παραινετική Εγκύκλιος της Ι. Συνόδου του Απριλίου 1924 διελάμβανεν ότι «μεταβολή εορτολογίου ουδεμία απολύτως εγένετο, ουδέ το Πασχάλιον της Ορθοδόξου ημών Εκκλησίας διωρθώθη». Ο δε Αρχιεπ/πος Χρυσόστομος βραδύτερον επανέλαβεν κατά την συνεδρίαν ΔΙΣ της 2-7-1935 ότι «εξ εσφαλμένης αντιλήψεως νομίζεται συνήθως υπό τινων ότι η Εκκλησία ημών εδέχθη το Γρηγοριανόν Ημερολόγιον. Το Ημερολόγιον τούτο δεν είναι, κυρίως ειπείν, νέον Ημερολόγιον, αλλ’ είναι νέα χρονολόγησις και μεταρρύθμισις του Ιουλιανού Ημερολογίου, την οποίαν επεχείρησεν ο Πάπας Γρηγόριος ο ΙΓ’ και την οποίαν λίαν ορθώς απέκρουσε και αποκρούει πάντοτε η Ορθόδοξος Εκκλησία»[ ΚώΔΙΣ, 1935-1936 σ. 262.]»
  Σας αναφέρουμε τον άγιο Κύριλλο και τη χειροτονία του από τον αιρετικό ΑΛΛΑ όχι καταδικασμένο μητροπολίτη Ακάκιο και κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε ότι το ερώτημα δεν είναι σχετικό με τον αιρετικό μητροπολίτη.! Σας είπα στο πρώτο σχόλιο ότι για εμας έχουν μιλήσει οι άγιοί μας, και η Εκκλησία. Δεν μπορούμε να ασχολούμαστε με θέματα που έχουν απαντηθεί ήδη και από τις 2 πλευρές. Αν υπάρχουν νέα στοιχεία πρέπει να κατατεθούν προς διερεύνηση. Αν δεν υπάρχουν και μεταφέρετε τις ήδη υπάρχουσες ανταπαντήσεις από το «αντιδοτον» του κ.Θεοδωρήτου ή άλλων δεν βρίσκουμε τον λόγο αυτής της συζήτησης.

 59. Όπως αναφέρει στη διατριβή του επί των παλαιοημερολογιτών ο μακαριστός αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος : ο «πρ. Φλωρίνης» Χρυσόστομος εν έτει 1937, ορθοφρονών επί του προκειμένου, εδέχετο ότι «η καινοτομία του Αρχιεπ/που εφαρμόσαντος το Γρηγοριανόν ημερολόγιον μόνον διά τας ακινήτους εορτάς και ουχί διά το Πάσχα δι’ ο κυρίως κατεδικάσθη το Γρηγοριανόν Ημερολόγιον ως αντιπίπτον προς τον Ζ’ Αποστολικόν Κανόνα, αποτελεί ζήτημα, όπερ πρώτην φοράν εμφανίζεται εις την ιστορίαν της Ορθοδόξου Εκκλησίας» και ως τοιούτο δεν δύναται να αντιμετωπισθή διά της επικλήσεως των σχετικών αποφάσεων των Ορθοδόξων Συνόδων των ετών 1583, 1587 και 1593, αίτινες αφεώρων εις το αμετάβλήτον της εορτής του ΠάσχαΒλ. παρά Θεοδωρήτου μοναχού, Το ημερολογιακόν σχίσμα, δυνάμει ή ενεργεία; σ. 26.

 60. Λέει ο κ. Αριστείδης Πανωτής: Πέντε χρόνια μετά την κοίμηση του γέροντα Χρυσοστόμου Καβουρίδη οι μετασχόντες στην κληρικολαϊκή επιτροπή των Γ.Ο.Χ., μη αντέχοντας την πολεμική των τελείως ακαταλόγιστων «Ματθαιϊκών» σκέφθηκαν κατά την λογική του προτεσταντισμού να αποκτήσουν ηγέτη και κατέφυγαν στους Ρώσους σχισματικούς της μερίδος του Αναστασίου, συμφύροντας την «ευσέβεια» των Γ.Ο.Χ. με μια εμβόλιμη παράταξη των «υπερόριων» και «ακοινώνητων» Ρώσων, που δρώντας ως ομάδα ακάνονη και ασύδοτη εκτός της κανονικής Ορθοδόξου Εκκλησίας πρόσφερε δήθεν «επίσκοπο», καταπατώντας ασυνείδητα – μεταξύ των άλλων – και τον 9ο ιερόν κανόνα της Γ΄ Οικουμενικής Συνόδου που λέγει: «.. ώστε μηδένα των θεοφιλεστάτων επισκόπων επαρχίαν ετέραν, ουκ ούσαν άνωθεν και εξ αρχής υπό την αυτού χείρα, καταλαμβάνειν, αλλ’ και τις κατέλαβε και υφ’ εαυτόν πεποίηται, βιασάμενος ταύτην αποδιδόναι»! Ο «χειροτονήσας», χωρίς καμιά συνοδική αρμόδια εξουσιοδότηση, μόνος του αποφάσισε να διευκολύνει το σχίσμα σε κανονική Ορθόδοξη Εκκλησία, γιατί δεν ανεγνώριζε τότε την παρασυναγωγή του! Έτσι, εκφράζοντας το παλαιό τσαρικό καταθύμιον κατά των Ελλήνων επιχείρησε εκδικητικά μια ανεύθυνη πράξη και έσπειρε την πολυδιάσπαση στους Γ.Ο.Χ., που κανείς μέχρι σήμερα δεν μπορεί να ελέγξει, αφού οι ομαδοποιημένοι «μιτροφορούντες» είναι «ακοινώνητοι» και αλληλοκαθηρημένοι μεταξύ τους! Μάλιστα τότε, την δήθεν πρώτη «χειροτονία» επί ένα χρόνο την απέκρυψαν ως σκοτεινό πεπραγμένο για να αποσοβήσουν τις κανονικές και ποινικές ευθύνες των μετεχόντων. Αλλά και για να μην εμποδιστεί η έλευση στην Ελλάδα από τις Η.Π.Α. και δεύτερου Ρώσου «ακοινώνητου» ώστε να γίνει «δικέφαλη» η ηγεσία στους Γ.Ο.Χ. για να πολλαπλασιαστεί το ενταύθα σχίσμα των Παλαιοημερολογιτών!

  http://www.egolpion.com/xrysostomos_kabouridis.el.aspx

 61. μου γραφετε,ειναι τοσο δυσκολο να μας πειτε αν η εκκλησια μας ειναι πλανεμενη ευθεως και χωρις προστριβες?μαλλον υπεκφυγες θελατε να γραψετε…μα σας εγραψα τι λεγει στην αναφορα της η επιτροπη επι της αλλαγης του ημερολογιου το 1923,οτι η αλλαγη του ημερολογιου θα καταστησει την εκκλησια που θα το εισαγει αυτοματα σχισματικη,και δεν απαντατε,γιατι μαλλον δεν εχετε απαντηση.ο ιδιος ο αρχιεπισκοπος σας τα ελεγε αυτα ενα χρονο πριν εκλεγει αρχιεπισκοπος,οντας τοτε αρχιμανδριτης….διαβαζετε παρακαλω προσεκτικα τα του μεταξυ μας διαλογου ωστε να μην αναγκαζομαι να γραφω συνεχως τα ιδια μηπως και τα διαβασετε καποτε….ο πατηρ βασιλειος αναφερει παραδειγματα γεγονοτων-σας επαναλαμβανω-τα οποια διαδραματιστηκαν οταν οι αιρεσεις ηταν θεολογουμενα ζητηματα ακομα.γι’αυτο κι ο Ωριγενης καταδικαστηκε ομου με τα φρονηματα του 200 και κατι χρονια αργοτερα απο τον θανατο του.αυτο δε σημαινει οτι επι 200 χρονια η εκκλησια εσφαλλε η εκανε οικονομια,αλλα οτι οταν τα θεολογουμενα ζητηματα,υπο του Ωριγενους πρωτοεμφανισθεντα,μεταποιηθηκαν σε αιρετικα φρονηματα οπαδων των συγγραμματων του,τοτε η εκκλησια προστατεψε τα τεκνα της με τα αναθεματα που εξηγγειλε στην 5η οικουμενικη συνοδο.το αυτο επραξε και με το φιλιοκβε το οποιο πρωτοεμφανιστηκε το 524 στην ισπανια…καταδικαστηκε 300 χρονια αργοτερα ωσπου δηλαδη να παρει μορφη συστηματικης διδασκαλιας.οταν λοιπον εχουμε ηδη κατεγνωσμενες αιρεσεις που καταδικαστηκαν όποτε κι οπως η εκκλησια εκρινε,αυτο δε συνεπαγεται την ιδια οικονομια εφοσον ηδη ειναι κατεγνωσμενες και εχουν το δεδικασμενο ηδη εις βαρος τους…ειναι σαν να λεμε σημερα οτι πρεπει τον κλεφτη να τον αφησουμε ελευθερο να κλεβει ωσπου να αποφασισει νομικο σωμα για το αν η κλοπη ειναι εγκλημα,ποιας φυσεως και βαρυτητας και ποια ποινη της πρεπει,αναλογως της περιπτωσης….αφου ηδη υφισταται νομος που καταδικαζει την κλοπη,ο παρανομων συλλαμβανεται και δικαζεται συμφωνως τω νομω.σας φερω το παραδειγμα αυτο ωστε να κατανοεισετε τις λεπτες διαφορες των εποχων και των γεγονοτων εν ταις εποχες εκεινες,που απο αγνοια,η και μη,συγχέετε ο πατηρ βασιλειος και εσεις,με το σημερα…στο οποιο σημερα ηδη οι αιρεσεις και τα σχισματα που εμφανιστηκαν ανα τους αιωνες στην εκκλησια εξεταστηκαν και παραδοθηκαν στο αιωνιο αναθεμα.οπως η αλλαγη του πασχαλιου κανονος,βασιζομενου επι του παλαιου ημερολογιου,οπου και σας παραθετω τις πανορθοδοξες και τοπικες συνοδους που αποφανθηκαν για το ζητημα,αλλα απαντηση δεν γραψατε…και ο οικουμενισμος ο οποιος πρωτοεμφανιστηκε στην εκκλησια τον 2ο αιωνα στην διδασκαλια του απελλη,και καταδικαστηκε ηδη απο τοτε.καθως και για ολες τις αιρετικες διδασκαλιες που εχουν καταδικαστει απο τους αγιους μας και η νεοημερολογητικη εκκλησια παρα ταυτα τις ενστερνιζεται οντας μελος του παγκοσμιου συμβουλιου εκκλησιων.το πρωτο αναθεμα εναντιον των κατα συνειδηση προδοτων του ευαγγελιου ειναι το του αποστολου παυλου,το οποιο ηδη σας εγραψα αλλα ουτε επ’αυτου απαντησατε.ενω με διαβεβαιωσατε πως θα κανουμε διαλογο,βλεπω πως μονος μου μιλαω αφου σε τιποτα δεν ελαβα απαντηση απ’οσα σας εγραψα…αντιθετως σας απαντω σε οτι μου λετε εστω κι αν δεν σχετιζεται με τον διαλογο μας,σεβομενος εσας και τους αναγνωστες του ιστολογιου σας…απαντησατε μου σας παρακαλω σε οσα σας παραθετω ωστε αν θελετε και μπορειτε να συνεχισουμε…την ευχη Του Κυριου να εχετε!

 62. Αλήθεια δεν βλέπετε ότι ο «διάλογος’ όπως τον ονομάζετε είναι βασισμένος σε 2 διαφορετικές εκκλησιολογικές προσεγγίσεις; Ξεκινάτε επί τη βασει θεωρωντας καταδικασμένο το ΝΕΟ ημερολόγιο ενώ η ουσία της καταδίκης βρίσκεται επί η καταργησει του πασχαλιου.
  Η αλήθεια της ορθής Εκκλησιολογίας βρίσκεται στη φράση του αγίου Κυρίλλου «ίνα μή τινες τη υπολήψει του ανδρός προσεσχηκότες αποβάλωσιν εαυτούς των Εκκλησιών. Η δε εν τούτοις οικονομία άριστόν τι χρήμα και σοφόν». Θεωρώ άσκοπο το διάλογο διότι πραγματικά δεν μας παρουσιάζετε κάτι νέο. Λέτε ότι η Οικονομία των Πατέρων ίσχυε για περιπτώσεις ΜΗ καταδικασμένης αίρεσης και έτσι ερμηνεύετε την ΜΗ καταδίκη του Θεόδωρο Μοψουεστίας! Πραγματικά δεν έχουμε χρόνο για τέτοια. Να πάτε στο καλό αγαπητέ κύριε και στην ευχή του Θεού!

 63. τον ισχυρισμο του αρχιεπισκοπου χρ/μου παπαδοπουλου περι μη εισαγωγης του παπικου ημ/γιου εν ελλαδι αλλα διορθωμενου ιουλιανου δηθεν,καταρριπτει ο ιδιος ο αρχ/πος χρ/μος παπαδοπουλος,δηλαδη καταρριπτει ο ιδιος τον εαυτο του,οταν αναφερει δις στην εκκλησιαστικη ιστορια που συνεγραψε την αποφαση της πανορθοδοξης συνοδου του 1583,με την δικη του ερμηνεια να κανει λογο περι γρηγοριανου πασχαλιου και μηνολογιου..και προσπαθειας επιβολλης του επι της ανατολικης εκκλησιας εκ μερους των παπικων…με την αλλαγη του ημερολογιου το 1924 ειπε δεν ειναι σχισμα ενω ως αρχιμανδριτης το 1923 ελεγε ειναι σχισμα,και το 1935 σκεφτηκε να πει οτι δεν δεχτηκαμε το παπικο αλλα δορθωσαμε το παλαιο…Ο Κυριος ειπε βεβαια ο λογος μας να ειναι,το ναι ναι και το οχι να ειναι οχι,τα περισσοτερα προερχονται απο τον διαβολο…οι αναγνωστες ας κρινουν…ακομα αναφερει την αυτη αποφαση ο φιλαρετος βαφειδης,ο Ιεροσολυμων Δοσιθεος,ο μελετιος πηγας,ο σπυριδων λαμπρου,και ο αειμνηστοςδιεθνους κυρους καθηγητης πανεπιστημιου παυλος καρολιδης….η αποφαση αυτη δε,αποφαινεται και περι των εθιμων εν τη ανατολικη εκκλησια και απαγορευει οποιαδηποτε μεταρρυθμιση.ο αγιος φωτιος ο ιδιος λετε οτι ανεχοταν τα παρανομα εθιμα των παπικων,ανεχοταν σημαινει οτι δεν τα αποδεχοταν καν,αλλα τα ανεχοταν,κι αυτο εφοσον δεν τα επεβαλλαν στην ανατολικη εκκλησια…μεγαλη διαφορα λοιπον με το παπικο ημερολογιο το οποιο προσπαθουσαν να επιβαλλουν…μονος σας τα ομολογειτε αδελφε μου,και απορω δεν βλεπετε τι γραφετε??ο ιδιος ο αγιος φωτιος στις επιστολες του υπ’αριθμον 3,4,6,146,ομιλει περι απαρεγκλιτου τηρησεως των εν τη ανατολικη εκκλησια ιερων εθιμων…μην παρουσιαζετε μισο τον αγιο αλλα ολοκληρο…τα λεγομενα του πατρος επιφανιου αν και σαθρα εκ θεμελιων θα τα σχολιασω με βαση τους ιερους κανονες.ο λγ΄ κανων της εν Λοδικεια συνοδου απαγορευει ρητως την συμπροσευχη με αιρετικους,σχισματικους,με βαση τον Α’ κανονα του μεγαλου βασιλειου…ο οποιος Α΄ κανονας του μεγαλου βασιλειου λεγει,σχισματικοι δε,ονομαζονται εκεινοι οπου διαφερουν προς την Καθολικην Εκκλησιαν,οχι δια δογματα πιστεως,μονο,αλλα και δια καποια ζητηματα Εκκλησιαστικα και ευκλοιατρευτα,το σχισμα κακως διαμενον γινεται αιρεσις η καταφερεται εις αιρεσιν,καθως λεγει ο αγιος αυγουστινος.αυτα λεγουν οι φωστηρες αγιοι,αλλα λεγει ο πατερ επιφανιος….ο καθενας επιλεγει….επιπλεον ο π.επιφανιος για να αθωωσει τον πατριαρχη τον εμφανιζει ως μη υποδικο επι αιρεσει…αυτο θα ισχυε εφοσον πρεσβευε μια νεα διδασκαλια και εχρηζε εξετασεως το ζητημα….ομως ο π.αθηναγορας,αρνειτο την ορθοδοξη πιστη,θεωρουσε ολες τις θρησκειες ισοκυρες στα πλαισια ενος νοησιαρχικου ουμανισμου,και ομολογουσε ευθαρσως πως πλανωμεθα οι ορθοδοξοι αν νομιζουμε πως μονο η δικη μας πιστη κατηλθε εξ ουρανου…ελεγε μαλιστα πως εκατομμυρια ανθρωποι εξελεξαν τον μουσουλμανισμο και εγιναν καλυτεροι ανθρωποι……ενωπιον τετοιων δηλωσεων τα λεγομενα του π.επιφανιου ειναι επιεικως αστοχα…αν σκεφτουμε μονο οτι το ισλαμ θεωρει Τον Χριστο μας οχι θεο αλλα απλο προφητη του αλλαχ και Την Παναγια μας ως εχουσα κι αλλα τεκνα απο τον ιωσηφ……ο καθενας αναλογως με την σκοπιμοτητα του του παρουσιαζει το μαυρο ασπρο,και κοιμηζει την φωνη της συνειδησης του.το θεμε μας ειναι τι λεει το ευαγγελιο κι η ιερα παραδοση…μη ξεχναμε και τον κανονα Ι΄ των πνευματοφορων Αποστολων που απαγορευει την την απλη συμπροσευχη με ακοινωνητο ακομα και κατ’οικον….και τον ΙΑ΄ που λεγει…ει τις καθηρημενω,κληρικος ων,κληρικω συνευξηται,καθαιρησθω και αυτος…και οι αγιοι τα εθεσπισαν αυτα απο αγαπη ανιδιοτελη,θελωντας να προστατεψουν το ορθοδοξο ποιμνιο απο ψευτορθοδοξους ρασοφορους που με βαση τους κανονες ειναι διεγνωσμενοι αιρετικοι η τους ανεχονται δηθεν καποιοι αλλοι γιατι δηθεν περιμενουν αποφαση συνοδου…ποιας συνοδου,αφου ολες οι τοπικες εκκλησιες που θα απαρτισουν την συνοδο,αν κι εφοσον και οταν γινει,θα ναι προς βλαβη της ορθοδοξης πιστης????ειναι δυνατον να περιμενει σοβαρος ανθρωπος ορθοδοξες αποφασεις απο επισκοπους που ηδη εχουν αθετησει το ευαγγελιο και τους αγιους πατερες?και αυτοπαρουσιαζονται ως ορθοδοξοι?

 64. το λεγομενο του αγιου κυριλλου το οποιο γραφετε ειναι αποκεκομενο απο τα πριν και μετα γραφομενα του αγιου μας.ο αγιος μιλαει για περιπτωση μη απτομενη αιρεσεως η σχισματος,μην κοβετε τα συγγραμματα των αγιων μας…αληθεια γιατι δεν εχετε απαντησει σε τιποτα αδελφε μου?μονο εγω σας απαντω ενω εσεις προσπαθειτε να διακοψετε τον διαλογο που μονος σας ομολογησατε πως δεχεστε να διεξαγουμε…οσο για τις χειροτονιες που ελαβαν οι αμισθοι ιερεις μας απο την ιερα συνοδο των ρωσων της διασπορας να σας ενημερωσω τα εξης:η συνοδος αυτη ηταν αναγνωρισμενη απο την νεοημερολογικη εκκλησια της αρχιεπισκοπης αμερικης που υπαγεται στο πατριαρχειο κων/λεως…αν και δεν ηλθε ποτε σε κοινωνια ως συνοδος με την νεοημ/κη αρχ/πη αμ/κης εγινε αναγνωρισιμη η κανονικη υποσταση της λογω της ευλογιας που ειχε λαβει η συνοδος για συγκροτηση και ιεραποστολη παγκοσμιως απο τον αγιο ιερομαρτυρα τυχων,πατριαρχη μοσχας.το 1960 εγινε δεκτος ο αρχ/της ακακιος παππας και εγινε επισκοπος ταλαντιου.κανονικως.και οντως εκρυψαν το γεγονος οι γοχ γιατι οι φυλακισεις,τα βασανιστηρια,το γδυσιμο ιερεων και παρθενων μοναζουσων γυναικων ενωπιον αστυνομικων και νεοημερολογιτων εντος των κρατικων ναων σας ηταν κατι συνηθισμενο εκεινη την εποχη…εσεις τι θελατε δηλαδη,να σας δωσουμε τον επισκοπο μας δωρο να τον ξυρισετε να τον γδυσετε ενωπιον γυναικων κι ανδρων μεσα σε ναο σας και να τον ντυσετε με λαικα προς διαπομπευσην?βεβαια το οτι εμμεσως ομολογειτε τους διωγμους που δεχτηκαμε τοτε δειχνει και ποιου πνευματος οπαδος ειστε.του χρονολατρικου τουλαχιστον αφου ακολουθειτε το παπικον ημ/γιο το οποιο δηθεν ειναι ακριβες αντιθετα με το ορθοδοξο που παρουσιαζεται ως ανακριβες.χρονολατρης ειναι ο αναζητων την ακριβεια του χρονου πραγμα ατοπον αφου ο χρονος ειναι υποκειμενικος κατα τον μπερξον,την συγχρονη φυσικη και την αστρονομια.εσεις ασχοληθηκατε με την ακριβεια οχι εμεις…απλως εμεις παραμειναμε οπου μας διεταξαν οι αγιοι πατερες μας.εσεις προτιμησατε αντι των αγιων,την δηθεν ακριβεια του ημερολογιου…ας δουμε τι λεει ο ιερος δοσιθεος Ιεροσολυμων στην Δωδεκαβιβλο σελιδα 953,ουτε δυναται συνοδος τις οικουμενικη κατα τινα οπως δηποτε αιτιαν αντινομοθετησαι τι κατα των πραξεων των Αγιων Επτα Οικουμενικων Συνοδων.ουτε περι πιστεως ουτε περι ηθων ουτε περι Μυστηριων ουτε περι ταξεων….αντινομοθετουσα ταυταις ουκ εσται Αγια Συνοδος αλλα βεβηλος πονηρα,βιαια,ληστρικη και διολου παρανομος,ως γεγονασι πολλαι των παπιστων και απευχομεθα γενεσθαι ποτε τοιουτον τι μιαρον αθροισμα και εν τη ανατολικη εκκλησια…φανταστειτε τι θα ελεγε σημερα ο ιερος δοσιθεος αν εβλεπε ρασοφορους με ορθοδοξο σχημα να συνυπογραφουν κοινες αιρετικες εγκυκλιους με παπικους μονοφυσιτες εβραιους και ολους τους αιρετικους,εκτος απο συγκοπη,αν καταφερνε επιβιωσει θα περιμενε συνοδο απ’αυτους τους ιδιους για να τους αποκοψει απο την εκκλησια η με βαση τους ηδη αποφασισμενους κανονες θα τους απεκοπτε ως μελος σαπιο?ειναι δυνατον ο αιρετικος να καταδικασει τον εαυτο του???καποιοι σημερα βεβαια προτιμουν την σιωπη η την διαμαρτυρια απλως,χωρις να διακοπτουν μνημοσυνο αιρετικου επισκοπου γιατι με αυτη την διακοπη ερχεται κι η διακοπη του μισθου…αλλα ο Ευαγγελιστης Ιωαννης μας προειδοποιει.στο κατα Ιωαννην ευαγγελιο κεφαλαιο 10.στιχο 12 οτι ο μισθωτος ποιμενας δεν ειναι ποιμενας….ενοχλει η υπενθυμιση αλλα το ευαγγελιο μας εδοθη ως προστασια,ως πυξιδα,να ξεχωριζουμε τους ποιμενες απο τους λυκους…και εφοσον αδελφε μου,λετε,πως οι ρωσοι της διασπορας ηταν σχισματικοι και ακοινωνητοι πως ΔΕΧΕΣΤΕ τον ΑΓΙΟ ΙΩΑΝΝΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΣΑΝ ΦΡΑΝΤΖΙΣΚΟ Ως ΟΡΘΟΔΟΞΟ,ΑΦΟΥ ηταν μελος της συνοδου των ρωσων της διασπορας απο την χειροτονια του ως και την τελευταια του πνοη….????ΤΟΥ ΕΧΕΤΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥς ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ….ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΖΕΤΕ?ΓΙΑΤΙ?σας ελειψαν οι αγιοι και καπηλευεστε τους ορθοδοξους αγιους???θα ξερετε βεβαια οτι ο ΑΓΙΟς ΙΩΑΝΝΗς ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟς ΣΑΝ ΦΡΑΝΤΖΙΣΚΟ,ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ,ΓΙ’ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΣΕ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΧΙΛΗς ΛΕΟΝΤΙΟ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΥΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΧΕΙΡΟΤΟΝΗΣΕΙ ΟΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΤΑΛΑΝΤΙΟΥ ΑΚΑΚΙΟ ΑΛΛΟΥς 4!!!ΕΠΙΣΚΟΠΟΥς ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ..ΕΙΣΤΕ ΑΔΑΗς Η ΕΚΤΕΛΕΙΤΕ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΔΕΛΦΕ?ΚΙ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΑΤΕ ΜΟΥ ΣΕ ΟΣΑ ΣΑς ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ.ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ.ΕΣΕΙς ΒΛΕΠΩ ΠΡΙΝ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ 24ωρο συνομιλωντας προσπαθεισατε ηδη 3 φορες να φυγαδευτειτε του διαλογου…..τοσο φοβαστε??

 65. και θα σας παρακαλουσα θερμως αν εχετε εστω την παραμικρη εθνικη συνειδηση να αλλαξετε τα αρχικα ΜΚ μπροστα απο την σημαια των σκοπιων και να μην εχετε τα γραμματα αυτα που δηλωνουν την λεξη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.μιλαω για τον πινακα που εχετε παντα τα εθνη με τις σημαιες κρατων και τα αρχικα εκαστου κρατους…το ονομα αυτο ανηκει μονο στην μαρτυρικη ελλαδα κι οχι στο καθε κραμμα λαων που δε σεβεται την ιστορια μας.τουλαχιστον σεβαστειτε το εσεις κυριε εγκολπιε,αν ειστε ελληνας…

 66. ΠΡΩΗΝ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΗΣ said:

  @p.lxndr
  ΚΑΤ΄ ΑΡΧΑΣ , Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΙΚΗ , ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΙΡΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ . ΕΜΕΙΣ ΑΝΟΙΚΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΜΙΑ , ΑΓΙΑ , ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ . 2ον) ΕΣΥ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΣ ΣΕ ΟΟΟΟΛΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΣΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΟΝ ΚΑΛΛΙΝΙΚΟ ΨΕΥΤΟΠΑΠΑ ΧΡΗΣΤΟ . ΥΣΤΕΡΑ , ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕΣ , ΣΕ ΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 12 ΑΙΡΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΨΟΧ ΑΝΟΙΚΕΙΣ ! ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ ΤΥΓΧΑΝΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΦΑΤΡΙΩΝ ΣΑΣ, ΚΑΤΑΝΟΩ ΠΩΣ ΜΑΛΛΟΝ ΑΝΟΙΚΕΙΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ , 7-8 ΠΕΡΙΠΟΥ, ΑΙΡΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΙΩΝ . Η ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΥ ( 5-10.000 ΑΤΟΜΑ ! ). ΤΟ ΔΕ, ΚΑΚΟΔΟΞΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΛΑΧΑΝΑ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ, ΤΟ ΕΧΕΙ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΕΙ Ο ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ Π. ΙΩΗΛ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ . ΟΜΙΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΣΠΑΝΙΑ ΑΠΟΣΤΟΜΩΣΗ . ΑΠΟΡΩ ! ΠΩΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΑΛΕΤΕ ! ΤΩΡΑ, ΠΕΡΙ ΤΟΥ » ΣΙΓΓΙΛΙΟΥ » ΠΟΥ ΔΙΑΚΙΝΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ 1924 , ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΣΤΟ ! ΕΧΕΤΕ ΒΑΛΕΙ ΠΕΘΑΜΕΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ !!! ΑΛΛΑΞΑΤΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ , ΑΠΟ 1583 ΣΕ 1593 ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑΣ , ΠΟΥ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΟΥΝ ΟΜΩΣ ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΠΩΣ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΙΛΒΕΣΤΡΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ , ΕΙΧΕ ΠΕΘΑΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 1590 !!! ΔΕΙΤΕ ΑΔΕΡΦΟΙ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ , Η ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ , ΣΟΡΕΙΑ ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ( ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΗ , ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ , ΠΡΟΣΥΛΗΤΙΣΜΟΣ ) ΚΑΙ ΦΡΙΞΤΕ : Τhttp://www.egolpion.com/plasto_siggilio.el.aspx . ΣΗΜΑΙΩΤΑΙΟΝ , ΠΩΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΙΣΧΥΡΙΣΤΗΚΑΝ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΕΝΟ , ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΓΡΗΓΟΡΙΑΝΟ ( ΑΝ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΟΡΘΩΜΕΝΟ ΙΟΥΛΙΑΝΟ ), ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΣΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑΚΗ ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΗ ( ΕΝΩ ΣΤΟ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ , ΚΑΤΑΚΡΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΓΡΗΓΟΡΙΑΝΟ ΕΝΕΚΑ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΟΥ , ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΜΩΣ ΕΜΕΙΣ ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ ΑΘΙΚΤΟΝ ) . ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΨΕΥΤΟΣΙΓΓΙΛΙΟ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΤΗΝ ΑΠΟΣΧΙΣΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΞΗΛΩΤΕΣ ΤΟ 1924 ( ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΠΕΡΙ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑΣ , ΤΟ ΕΡΙΞΑΝ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ… ) . ΟΙ ΔΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΔΩΝ : 1746 , 1848 ΚΑΙ 1902 ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ, ΟΜΙΛΟΥΝ ΓΕΝΙΚΩΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΑΝΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ! ΠΑΛΙ ΨΕΥΔΕΣΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ! 3ον) ΑΝ ΑΝΟΙΚΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΝΙΚΗ ΑΙΡΕΣΗ, ΤΟΤΕ , ΜΕ ΤΙ ΠΡΟΣΩΠΟ ΕΡΧΕΣΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΙΕΡΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ Κ.Λ.Π. , ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΕΣ ; ΔΕΙΤΕ ΑΔΕΡΦΟΙ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ( ΚΑΘΗΜΕΝΟΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ) http://www.youtube.com/watch?v=numYoHaigYI (ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ) . 4ον ) ΑΦΟΥ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΕΙΜΕΘΑ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΙ, ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΠΗΓΑΤΕ ΚΑΙ ΠΗΡΑΤΕ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ (ΑΚΥΡΕΣ ΜΕΝ , ΑΛΛΑ ΤΙΣ ΠΗΡΑΤΕ ) , ΤΟ 1960 ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ ΦΙΛΑΡΕΤΟΥ , Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΧΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ;( Ο Κ. ΠΑΝΩΤΗΣ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ . ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΗ Η Ι. ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΤΟ 1960 , ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΚΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΞΙΜΟΒΙΤΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΙΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ ). ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ : ΟΤΑΝ ΛΟΓΩ ΘΕΙΑΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΩΣ ΤΟ ΣΧΙΣΜΑ ΤΩΝ ΦΛΩΡΙΝΕΩΝ( 1955 )ΕΜΕΙΝΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟ( !!! ), ΚΑΤΕΦΥΓΕ( ΤΟ 1960 ) ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ( ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ !!! ). ΤΕΛΙΚΑ ,« ΧΕΙΡΟΤΟΝΗΘΗΚΕ »,( ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ), Ο« ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ »ΑΚΑΚΙΟΣ ΠΑΠΠΑΣ ΑΠΟ 2 ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΡΗΜΗΝ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΙΛΑΡΕΤΟΥ, ΕΝΩ ΟΙ ΙΕΡΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΟΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΠΟ 3 ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ( ΕΚΤΟΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ . βλ. Δ΄ ΤΗΣ Α΄ ΟΙΚ. ΣΥΝ. & ΙΓ΄ ΤΗΣ ΕΝ ΚΑΡΘΑΓΕΝΗ ), ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΨΗΦΟ ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ( ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΩ . βλ. Η΄ΤΗΣ Γ΄ ΟΙΚ. & ΛΕ΄ ΑΠΟΣΤ. ΚΑΝΟΝΑ ). ΣΥΝΕΠΩΣ, ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ, Η« ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ »ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΗ ! ΟΙ« ΧΕΙΡΟΤΟΝΗΣΑΝΤΕΣ »ΤΟΝ ΑΚΑΚΙΟ ΠΑΠΠΑ ΗΤΑΝ : Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΙΚΑΓΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΚΑΙ Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΝΤΗΤΡΟΪΤ ΘΕΟΦΙΛΟΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΤΗΡΟΥΣΕ ΤΟ ΔΙΟΡΘΩΜΕΝΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΤΟΥ ! ΟΙ ΜΑΤΘΑΙΙΚΟΙ« ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ »ΑΠ΄ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ« ΧΕΙΡΟΤΟΝΗΜΕΝΟΙ »ΑΠΟ 1( ΤΟ ΜΑΤΘΑΙΟ ! ), ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ« ΧΕΙΡΟΤΟΝΗΜΕΝΟΣ »ΕΚΤΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ! ΟΤΑΝ ΚΑΤΕΦΥΓΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΤΟ 1971( ΟΧΙ ΓΙΑ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΕΣ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ…)ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΘΟΥΝ ΤΡΟΠΟΝ ΤΙΝΑ, ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΤΟΥΣ« ΧΕΙΡΟΤΟΝΗΣΑΝ »ΩΣ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΥΣ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΕΣ ! ( βλ. ΔΗΛΩΣΗ ΡΩΣΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΛΑΥΡΟΥ ) !!! ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΑΥΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΩΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ , ΟΙ ΜΕΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΕ , ΣΤΑ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ! ( βλ. ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΘΕΟΔΩΡΗΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΠΡΟΣ ΕΥΓ. ΤΟΜΠΡΟΝ ) . ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ , ΟΙ ΨΕΥΤΟΖΗΛΩΤΕΣ ΚΑΤΕΦΥΓΑΝ ΣΤΟΥΣ , ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΣ , ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ Χ Ε Ι Ρ Ο Τ Ο Ν Η Σ Ο Υ Ν !!! ΤΙ ΘΑ ΠΕΙΣ ΑΙΡΕΤΙΚΕ , ΠΟΥ ΗΡΕΘΕΣ ΚΑΙ ΑΠΡΟΣΚΛΗΤΟΣ ; ΕΝ ΜΕΡΗ ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ , ΔΙΟΤΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΕΤΟΙΟΣ ΥΠΗΡΞΑ . ΜΟΛΙΣ ΟΜΩΣ ΤΑ ΕΜΑΘΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ , ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΤΙΠΟΤΕ . ΣΗΚΩΘΗΚΑ ΚΑΙ ΕΦΥΓΑ , ΟΠΩΣ ΤΟΣΟΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟΙ ΑΛΛΟΙ , ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟΙ . Ο ΓΕΡΩΝ ΙΩΣΗΦ Ο ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΣ Π.Χ. ΗΤΑΝ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΗΣ ΚΑΙ ΕΦΥΓΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΙΑ ΤΟΥ Γ. ΙΩΣΗΦ . ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΜΟΛΙΣ ΕΚΟΙΜΗΘΗ . ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΕ ! ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ Η Γ. ΕΥΠΡΑΞΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΟΥΡΕΨΕ Ο , ΠΡΩΗΝ ΞΗΛΩΤΗΣ , Π. ΕΦΡΑΙΜ Ο ΦΙΛΟΘΕΪΤΗΣ ! ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΑΠΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ , ΙΕΡΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΕΡΙ ΑΠΑΤΗΣ , ΚΑΤΑΝΟΗΣΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΟΥ ΤΑ ΜΑΤΙΑ !!!!!! ΚΑΛΗ ΦΩΤΙΣΗ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ . Σ.Σ. Η ΨΕΥΤΟΕΥΧΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ , ΕΦ΄ ΟΣΟΝ ΤΗΝ ΔΙΝΕΙΣ ΣΕ , ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ , ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΛΑΝΗ ΣΟΥ ; ΤΙ ΘΑ ΠΕΙΣ ;

 67. Αυτά μας τα λέτε απολογία; Εκτός από τα «σεντόνια» χωρίς κανένα νόημα απαντήσεις δεν υπάρχουν κύριε παλαιοημερολογίτη. Προσπαθείτε εντέχνως να αλλάξετε τα ερωτήματα και να απαντάτε στα τροποποιημένα δικά σας; Τι είδους διαστροφή είναι αυτή; Μήπως έχετε φοιτήσει στους ιεχωβάδες; Σας είπα ότι θέλω να σταματήσω το διάλογο; Σας είπα ότι δεν έχει νόημα ο διάλογος δεχόμενος ως ειλικρινή και τεκμηριωμένη της επιχειρηματολογία σας. ΑΛΛΑ εδώ διαπιστώνουμε πλέον ότι χρησιμοποιείτε το γνωστό «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» και μας αλλοιώνετε και τα ερωτήματα! Μας λέτε μπαρούφες για τους ρώσσους της διασποράς εσείς που γνωρίζεται τόσο καλά τους Ι.Κανόνες γιατί αποκρύπτεται τον 9ο ιερόν κανόνα της Γ΄ Οικουμενικής Συνόδου που λέγει: «.. ώστε μηδένα των θεοφιλεστάτων επισκόπων επαρχίαν ετέραν, ουκ ούσαν άνωθεν και εξ αρχής υπό την αυτού χείρα, καταλαμβάνειν, αλλ’ και τις κατέλαβε και υφ’ εαυτόν πεποίηται, βιασάμενος ταύτην αποδιδόναι»! Ο «χειροτονήσας», χωρίς καμιά συνοδική αρμόδια εξουσιοδότηση, μόνος του αποφάσισε να διευκολύνει το σχίσμα σε κανονική Ορθόδοξη Εκκλησία, γιατί δεν ανεγνώριζε τότε την παρασυναγωγή του!

  Στο διάλογο του διαδικτύου τα «σεντόνια» κοινώς κατεβατά, είναι μια εύκολη λύση ώστε να θεωρηθείς ως γνώστης του αντικειμένου που σχολιάζεις ή διαλέγεσαι. Οι έχοντες διαδικτυακή πείρα γνωρίζουν ότι αυτό δεν ισχύει διότι ουκ εν το πολλώ το ευ. Σας είπα αν δεν έχετε τίποτα νεότερο να προσθέσετε στα όσα έχουν ήδη προσθέσει οι λοιποί αιρετικοί απολογητές των παλαιοημερολογιτών, τότε να μην συνεχίσετε. Σας τονισα ότι δέχομαι την ύπαρξη αντιλόγου και από τις 2 πλευρές ΑΛΛΑ υπογράμμισα την λανθασμένη Εκκλησιολογική προσέγγιση που έχετε ώστε να καθίσταται αυτομάτως ο διάλογος ανούσιος. Είναι σαν να μιλάς για Ιερά Παράδοση στους προτεστάντες όταν δέχονται το Sola Scriptura και τίποτε άλλο. Ακριβώς στην ίδια εκκλησιολογική αίρεση με τη αυτούς πέσατε θεωρώντας το ΣΧΙΣΜΑ ως λογικό αποτέλεσμα. Τα αποτελέσματα τα είδαν και οι Προτεστάντες με τις 23000 «εκκλησίες» και εσείς με τις 12 τουλάχιστον «παρατάξεις» -σε 70 χρόνια- γεγονός που σας καθιστά αναλογικά με περισσότερες διασπάσεις απ’ ότι οι προτεστάντες! Αν αυτό είναι κάτι που σας κάνει να χαίρεστε τότε χαρείτε και αγαλλιάσθε με τα χάλια σας!

  Ζητάτε απαντήσεις τις οποίες θεωρείτε ότι δεν λάβατε. Σίγουρα δεν απάντησα σε πολλά ερωτήματά σας. Ο λόγος είναι ότι σας παραπέμπω στα άρθρα του π.Επιφανίου, του π.Βασιλείου και του Οσίου Φιλοθέου Ζερβάκου, οι οποίοι απαντούν τεκμηριωμένα. Ο σημαντικότερος λόγος όμως είναι πως στις πλάνες σας έχουν απαντήσεις χωρίς άρθρα και χωρίς κατεβατά, οι σύγχρονοι Πατέρες μας -Παΐσιος, Πορφύριος, Ιάκωβος και Ιωσήφ Ησυχαστής οι οποίοι όχι μόνο ΑΓΙΑΣΑΝ εντός της ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ του Χριστού αλλά ήλεγξαν την πλάνη του παλαιοημερολογιτισμού προς σωτηρίαν των ψυχών σας.

  Αντί λοιπόν να ταπεινωθείτε από τον λόγο των αγίων καταλήξατε να μας κατηγορείτε για ανθέλληνες και … ξένους επειδή το πρόγραμμα που μετρά επισκέψεις δέχεται τα Σκόπια ως Μακεδονία. Λοιπόν είμαι Μικρασιάτης στην καταγωγή εκ Σμύρνης ο παππούς και εκ Κυδωνιών η γιαγιά. Εγώ δε, υπηρέτησα στις ειδικές δυνάμεις ως αλεξιπτωτιστής εν έτει 1988. Αρχεία αποδεικτικά της εθνικότητός μου είναι προς διάθεσίν σας όταν ζητηθούν, ΑΛΛΑ… γιατί τόση σημασία για την εθνική καταγωγή κάποιου; Μήπως ο Κύριος ήρθε ΜΟΝΟ για τους Έλληνες; Μήπως η Εκκλησία μας είναι …εθνική; Γνωρίζετε ότι ο φυλετισμός έχει καταδικαστεί από την Εκκλησία μας ήδη από το 1872; Εσείς που έχετε την χειροτονία σας από τους ρώσσους της διασποράς θεωρείτε τους ξένους κατώτερους των Ελλήνων;

  Αγαπητέ κύριε παλαιοημερολογίτη. Το ιστολόγιό μας δεν θα επιτρέψουμε να γίνει χώρος εξόρμησης αιρετικών. Επιτρέπουμε τον διάλογο (και τον μονόλογο πολλές φορες σε αιρετικούς) όταν όμως θεωρούμε ότι πραγματικά έχουν καλοπροαίρετη διάθεση διαλόγου και δεν έρχονται για προπαγάνδα. Δεν θα επιτρέψουμε να υπερβεί κανείς τα εσκαμμένα …

 68. ΠΡΩΗΝ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΗΣ said:

  ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΟΝ Γ. ΙΩΣΗΦ ΚΑΙ ΤΗΝ Γ. ΕΥΠΡΑΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ : http://www.youtube.com/watch?v=k-JeBBNGNuc . » ΧΑΙΡΕΤΕ ΚΑΙ ΑΓΑΛΙΑΣΘΕ ΑΔΕΡΦΟΙ , ΟΤΙ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΗΜΩΝ ΠΟΛΥΣ ΕΝ ΤΟΙΣ ΟΥΡΑΝΟΙΣ »

 69. ΠΡΩΗΝ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΗΣ said:

  @lxndr
  ΑΚΟΥ ΤΩΡΑ, ΑΙΡΕΤΙΚΕ , ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΔΕΙΓΜΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥ Π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ , ΕΚ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΗΛΠΙΖΕΣ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΙΣ ΜΕ ΜΙΑ – ΔΥΟ ΨΕΥΔΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ . ΜΑΣ ΕΙΠΕΣ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΩΝ ΞΗΛΩΤΩΝ ΠΩΣ » ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ ΑΝΟΧΗ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΑΙΡΕΣΕΩΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ » . ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΑΕΙ Ο , ΠΡΩΗΝ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΗΣ Π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ . ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΚΟΛΛΥΒΑΔΕΣ, ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΖΟΝΤΕΣ« Γ.Ο.Χ. », ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΔΙΑΚΟΨΕΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΤΙΝΟΦΡΟΝΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥΣ ! ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΝΕΧΟΝΤΑΝ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΙΕΡΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ, ΑΠ΄ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΠΡΑΤΤΟΥΝ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ! ΠΛΗΘΟΣ ΜΑΡΤΥΡΙΩΝ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΤΙ« ΚΟΙΝΩΝΟΥΣΑΝ »ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΑΠ΄ ΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟ !ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΕΠΙΣΗΣ : ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΑ(ΕΝΩ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΤΕΛΗ), ΜΝΗΜΟΝΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΛΑΤΙΝΩΝ« ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ », ΜΙΚΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ,« ΚΗΔΕΙΕΣ »ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ, ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΣ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ, ΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΑΔΕΙΑΣ« ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΩΣ »ΚΑΙ« ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ »ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ ΚΑΠΟΥΤΣΙΝΟΥΣ(!!!), ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΑΧΩΝ ΠΟΥ« ΕΞΟΜΟΛΟΓΟΥΝΤΟ »ΣΕ ΛΑΤΙΝΟΥΣ(!!!)Κ.Α. ( βλ. ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΑΛΠΙΓΞ , 1867 σελ. 327 ) . ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΣΟΦΟΤΑΤΑ ΝΑ ΔΙΑΚΟΨΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ( ΣΤΙΣ ΠΛΗΡΕΙΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ : 1274 & 1439 ) , ΔΕΝ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΑΝ ΣΤΟΥΣ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΥΣ ΑΡΣΕΝΙΑΤΕΣ ! ΤΙ ΘΑ ΠΕΙΣ ; ΟΤΙ ΚΑΙ Ο ΨΕΥΤΟ ΠΑΠΑΣ , ΧΡΗΣΤΟΣ ; ( ΤΙΠΟΤΑ ΔΗΛΑΔΗ ).

 70. ΠΡΩΗΝ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΗΣ said:

  @lxndr
  ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΙΔΑΣΚΕΤΕ ΠΑΠΙΣΜΟ ΣΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ; ΤΙ ΛΕΩ ; ΟΥΤΕ Ο ΠΑΠΑΣ ΔΕΝ ΕΦΘΑΣΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΦΘΑΣΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΨΟΧ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΜΟΛΥΣΜΟΥ , ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΖΕΣΤΕ ΔΗΛΑΔΗ ΠΩΣ ΜΟΛΥΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ ΤΟΥΣ !!! Ο ΠΑΠΑΣ , ΛΕΕΙ ΣΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ » ΕΙΜΑΙ ΑΛΑΘΗΤΟΣ , ΕΙΜΑΙ ΚΕΦΑΛΗ ΤΗΣ ΕΚΛΗΣΙΑΣ , ΓΙΑ ΤΑ ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΑ ΜΟΥ, ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΦΕΡΕΤΕ ΕΥΘΥΝΗ ». Η΄ ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΜΕ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΡΟΣΟΠΙΚΕΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ; ΜΗΠΩΣ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ; ΟΥΤΕ ΜΟΛΥΝΟΜΕΘΑ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΠΛΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΙΕΡΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ ( ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΕΣ , ΚΑΚΟΔΟΞΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Κ.Λ.Π. ) . ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΜΟΝΟΝ Η ΑΠΛΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ ΤΟΥ , ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΟΣ ΚΑΤΕΓΝΩΣΜΕΝΗ ΑΙΡΕΣΗ , ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ , ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΥΠΑΓΕΤΑΙ Ο ΙΕΡΕΥΣ , ΩΣ ΕΝΔΕΙΞΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗΝ ΜΟΛΥΝΣΕΩΣ ( ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ! ). ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ , ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΛΟΓΩ ΠΛΗΡΟΥΣ ΕΝΩΣΕΩΣ ΜΕ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ , ΟΠΩΣ ΕΠΡΑΞΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΜΑΡΚΟΣ ΚΑΙ Η ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ . ΑΝ ΕΠΙΜΕΝΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΚΟΔΟΞΙΕΣ ΣΟΥ , ΣΕ ΕΛΕΓΧΕΙ Η ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΟΛΛΥΒΑΔΩΝ . ΑΥΤΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ . ΤΟΥΣ ΔΕ , ΠΛΑΝΕΜΕΝΟΥΣ ΑΙΡΕΣΙΑΡΧΕΣ ΠΡ. ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ ΚΑΙ ΜΑΤΘΑΙΟ ΚΑΡΠΑΘΑΚΗ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΖΟΥΜΕ , ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΣΑ Η , ΑΝΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑ . ΤΙ ΘΑ ΠΕΙΣ ; ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΝΟΗΣΕΙΣ .

 71. k Xristo en ameriki psevto ekllisias.ti exete na pite gia ton 10 parataxeon ton gox. stin ellada…

 72. kirie Xristo psevto ierevs ton akefalon gox kai likos ntimenos mandia provatou.pite mas parakalo…se pia omada parataxeon ton psevto gox anikete?diotti ine 10 kai pano i eresis.kai vasi ton parataxeon sas tha parete apantisis.

 73. επιτιθεστε με πανικο και σας κατανοω…αλλα αυτο δεν ειναι πνευμα ευαγγελικο.και παλι με παραπεμπετε σε γνωμες ιερεων και μοναχων οι οποιοι διαφωνουν με την καθολικη παραδοση της ανατολικης εκκλησιας,αφου ειχαν επικοινωνια πνευματικη με οικουμενιστες επισκοπους του νεου ημερολογιου.η πλαστογραφηση που δηθεν μας λετε πως καναμε στην αποφαση του 1593 πως στεκει?αφου παραδεχονται ολοι οι ιστορικοι την εγκυροτητα της απο τον 17ο αιωνα και ουδεις αρνηθηκε ποτε την αποφαση αυτη????οσοι ιστορικοι και θεολογοι παρουσιαζουν την αποφαση αυτη πλαστογραφησαν την υπογραφη?δικοι σας θεολογοι και ιστορικοι ειναι οι κυριοι οχι ορθοδοξοι του παλαιου ημερολογιου…κι ο μελετιος πηγας πλαστογραφηση εκανε προ τοσων αιωνων?ο κανονας που αναφερετε περι της υπεροριου χειροτονιας ισχυει οταν υφιστανται ορθοδοξοι επισκοποι πλησιον…οταν εκλειπουν αναζητουμε κανονικο επισκοπο οπου γης.μελετηστε το συνταγμα κανονων ραλλη ποτλη.η συνοδος των ρωσων της διασπορας ειχε επικοινωνια ως εκκλησιαστικο σωμα μονο με το πατριαρχειο σερβιας κι αυτο υπο προυποθεσεις αλλαγης ποιμαντικης του πατριαρχειου σερβιας.διεκοπη η σχεση οταν ο μητροπολιτης φιλαρετος διειδε την διπροσωπια των σερβων επισκοπων.οσοι ισχυριζονται οτι οι διασποριτες ρωσσοι ειχαν επικοινωνια με τους οικουμενιστες ψευδονται η δεν γνωριζουν.δειτε το αναθεμα της συνοδου επι προεδριας φιλαρετου εναντιον του οικουμενισμου εν ετει 1983.λετε να αναθεματιζε τον εαυτο του???δε ξερω απο σεντονια αδελφε μου,εσυ κατι θα ξερεις για να μιλας…μιλησα ακομα περι του σεβασμου απεναντι στην πατριδα μας.κι οχι περι φυλετισμου.κι αν δεν σε θιγει αδελφε μου αυτη η ονομασια που φερει ο πινακας επιλογη σου,αλλα μην περιμενεις να μη θιγει κι εμενα…εγω δε θα εβαζα καθολου τον πινακα κι ασ εχανα την διαφημιση που εσυ επιδιωκεις.δεν εχουμε ολοι τις ιδιες ευαισθησιες και σεβασμο στο αιμα των προγονων μας απ’ότι φαινεται…οι δηθεν ομαδες και αιρεσεις που αναφερετε ειναι καποιοι καθηρημενοι οι οποιοι συνεχιζουν την πορεια τους γιατι δεν υπαρχει νομικο πλαισιο στηριξης της αναγνωρισμενης απο ολες τις κυβερνησεις εκκλησιας μας.οχι πως μας χρειαζεται πολιτικη αναγνωριση αλλα για το ιστορικο σκελος της υποθεσης.βλεπετε εμεις καθαιρουμε τους ατακτους,ανηθικους,και εν γενει σκανδαλωδως διαβιουντες ρασοφορους μας,δεν τους αφηνουμε ελευθερους να βοσκουν βλαστημωντας τ’ονομα του θεου στους ανθρωπους…οσο για τους αριθμους μας το νουμερο 5000 που λετε μαλλον το ειπατε αστειωδως…δε μας αφορουν τα νουμερα γιατι οι αγιοι λεγουν οπου ενας κι η αληθεια εκει κι η πλειοψηφια,ομως οι του γραφειου του στειτ ντιπαρτμεντ ειδικοι αποφαινονται πως αριθμουμε ΑΠΟ 500.000 Ως 800.000…λετε κι αυτοι να πλαστογραφουν τα νουμερα και να ναι παλαιοημερολογιτες?????προπαγανδα ειναι να μην αφηνεις τον αλλον να μιλα η να τον διαγραφεις οταν φοβασαι την αληθεια των επιχειρηματων του.το σωματειο που ιδρυσαμε αδελφε δεν εχει προτεσνταντικο χαρακτηρα.ειναι νομικο προσωπο ιδιωτικου δικαιου για την προστασια των ναων μας που χτιστηκαν απ’το φτωχο ενοριτη μας,εσεις που’στε νομικο προσωπο δημοσιου δικαιου και μαλιστα μισθωτοι του υπουργειου παιδειας,ειστε προτεσταντες ομοιως?εχω απαντησει σε ολα και οι τυχον αναγνωστες ηλικιαν εχουν και κρινουν….ο πατηρ ιωηλ δεν απανταει…οσοι εχουν διαβασει το βιβλιο ειδαν…αναφερατε παρακαλω πηγες πατερων κι οχι ιερεις.γιατι και γω θα μπορουσα να σας πω τι αποψη εχει ο ταδε κι ο ταδε…πατερες που να συμφωνουν μαζι σας εχετε????αν εχετε πατερες γιατι δεν μας λετε πηγες?αν οχι τι κανετε τοτε…….?προσωπολατρειτε?το λεω επειδη μας λετε προσωπολατρες ενω δεν παραπεμπουμε σε πνευματικους δικους μας αλλα στην ιερα παραδοση.εσεις μας παραπεμπετε μονο σε καποιους συγχρονους ιερεις που διαφωνουν με την ιερα παραδοση…ο θεοφιλος ιονεσκου,χεοροτονηθηκε απο τον αγιο ιωαννη σαν φραντζισκο,με την προυποθεση οτι θα εφερε στην ορθοδοξια τις ενοριες του στην ρουμανια που ζουσαν υπο καθεστως κομμουνιστικου ζυγου,αντ’αυτου εκεινος αργοτερα γυρισε με το νεο ημερολογιο που συνεργαζοταν αριστα με την μυστικη αστυνομια της ρουμανιας…..

 74. αυτα που γραφει ο αγαπητος κυριος πρωην παλαιοημερολογιτης ειναι αφορωντα την μεριδα των ορθοδοξων που υπεκυψε στις παπικες πιεσεις κι οχι αφορωντα στην καθολικη εκκλησια η οποια διεκοψε σχεσεις με τους υπογραψαντες τις ενωσεις…διαβαστε σχετικα εκκλησιαστικη ιστορια στεφανιδου σελιδες 379 ως 396.ουδεποτε εφαρμοσθη ενωσις με τους παπικους οσες υποχωρησεις κι αν σημειωσαν οι επικεφαλεις των τοπικων εκκλησιων,στη σελ μαλιστα 381-382 η ιστορια διασωζει την εξης αποδειξη¨….οι δυτικοι πολιτικως ηδη κυριοι της ανατολης επεβαλλον εις τους ορθοδοξους κληρικους ορκον πιστεως εις τον παπαν…οι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΗΡΝΗΘΗΣΑΝ ΝΑ ΔΩΣΩΣΙ ΤΟΝ ΟΡΚΟΝ ΤΟΥΤΟΝ.ΟΥΤΟΙ ΔΙΩΚΩΜΕΝΟΙ ΚΑΤΕΦΕΥΓΟΝ ΕΙΣ ΤΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΘΕΝΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΡΑΤΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΕΙΣ ΤΟ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ…ΟΠΟΥ ΔΙΕΤΡΙΒΕΝ Ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΩΡ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ…Η ΑΠΟΣΤΡΟΦΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΛΑΤΙΝΟΥΣ ΗΥΞΗΣΕ ΤΟΣΟΝ ΩΣΤΕ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΑΠΕΙΧΟΝ ΝΑ ΤΕΛΩΣΙ ΘΕΙΑΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑΝ ΕΠΙ ΑΓΙΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΟΠΟΥ ΕΙΧΟΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΛΑΤΙΝΟΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ…ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΠΤΙΖΟΝ ΤΟΥΣ ΥΠ ΑΥΤΩΝ ΒΑΠΤΙΣΘΕΝΤΑΣ…λετε κι ο κυριος καθηγητης ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ να’ταν με το παλαιο και να πλαστογραφησε την ιστορια????ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΙ Ο Hefele.αν τον εχετε υπ’οψην σας…ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΛΕΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΛΕΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟς ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ..κατανοω το μανιωδες και επιθετικο υφος σας λογω του οτι συνεχως αποτειχιζονται ορθοδοξοι ιερεις και λαικοι απο την αιρεση του οικουμενισμου αλλα χαιρομαι περισσοτερο γιατι σωζουν την ψυχη τους….οι αποτειχιζομενοι προσερχονται στην μητερα εκκλησια και δοξα Σοι Ο ΘΕΟΣ,ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ ΙΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙ ΑΓΙΩ ΠΝΕΥΜΑΤΙ ΚΙ ΟΧΙ ΕΠΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΩ……ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΜΑΡΤΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΑΣΗΣ ΚΑΝΟΝΩΝ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΤΑΞΙΑΣ,ΜΕ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΕΝ ΣΥΝΟΛΩ.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΝΑ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ…..ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ!!!ΟΠΟΤΕ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΝΑ ΧΕΤΕ!!!ΑΝ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟΣ ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ…

 75. @ΠΡΩΗΝ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΗΣ

  Πολύ σωστά απαντάς σε όλα αγαπητέ πρωην. Να υποθέσουμε οτι η Εκκλησία μας σας βάπτισε άμα τη μεταμέλειά σας?

 76. Ειδα προηγουμενως στα σχολια αυτα μια αναφορα για το μεμπτο της αναγωγης μη δογματικου σε δογματικο και το σχισμα ενεκα αυτου. Λοιπον τι συναιβει τον καιρο του σχισματος? Η Εκλλησια ενηργησε μια ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑΚΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ. Ενεχει αυτο δογνατικη ενοχη? Προφανως οχι, διοτι οπως δηλωνει ο Αγιος Ιωαννης ο Χρυσοστομος περι του οτι η εκλλησια δεν παρατηρει καιρους και ημερες, μαζι με τον Αγιο Νικοδημο στην ερηνεια του Ζ Αποστολικου κανονα στο Πηδαλιο, Οι παλαιοημερολιγιτες μας κατηγορουν οτι δεχθηκαμε το παπικο γρηγοριανο ημερολογιο το οντως αιρετικο διοτι προσβαλει τον Πασχαλιο Ορο και λαμβανει την εαρινη ισημερια με την γρηγοριανη ημερομηνια. ΟΜΩΣ εμεις λαμβανιυναι την εαρινη ισηνερια με την ιουλιανη ισημερια, δεν προσβαλουμαι τον Πασχαλιο Ορο και εορταζουμαι μαζι με την Εκλλησια των Ιεροσολυμων και προσδοκουμαι την ελευση του Αγιου Φωτος την ιδια ημερομηνια. ΟΙ παπικοι ομως εορταζουν σε αλλη ημερομηνια. Γιατι μας κατηγορουν λοιπον? γιατι λαβωσαν με σχισνα την εκλλησια? ειτε εξ υοεργφανειας ειτε εξ αμαθειας, κοπτωνραι περι ημερομηνιων. ο πασχαλιος ορος ειναι αστρονομικος και νομικος δεν ειναι ημερομηνιακος. Ο Χρυσοστομος ειναι σαφης, καιρους και ημερες δεν παρατηρει η Εκλλησια, η διατρηση της ενοτητας ομω ς δεβ επιδεχεται προσβολες και μαλιστα ΑΔΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΕΣ ΜΕ ΠΡΟΦΑΣΕΙΣ ΕΒ ΑΜΑΡΤΙΑΙΣ

 77. Δυσκολεύομαι να παρακολουθήσω τα σχόλιά σας. Για τη σύνοδο του ’93 φέραμε τα έγγραφα. Και αυτά τα αρνείστε; Είναι εδώ αν θέλετε να τα ξαναδείτε. Ο Σίλβεστρος είχε κοιμηθεί το ’93 οπότε ήταν λίγο δύσκολο να υπογράψει την φαιρόμενη ως καταδίκη του ημερολογίου! Πολλά λέτε χωρίς ουσία. Βλέπετε ότι συνεχώς αποτειχίζονται ορθόδοξοι ιερείς; Αλήθεια; Πόσους ξέρετε να έχουν αποτειχισθεί δλδ; Τις συνεχείς διασπάσεις σας και τα αλληλοαναθέματα δεν τα βλέπετε; Επιλεκτική μυωπία έχουμε;

 78. Κλείνουμε, και αποχαιρετούμε,αυτό το γόνιμο «διάλογο» με τον κύριο παλαιοημερολογίτη με μια φράση του αγίου Φιλοθέου Ζερβάκου:

  Κατόπιν όλων αυτών και των αιρέσεων, εις ας υπέπεσαν οι πλείστοι των παλαιοημερολογιτών. . ., πώς ήτο δυνατόν να έχω μετά τοιούτων επικοινωνίαν και να χωρισθώ της Εκκλησίας χάριν του ημερολογίου; Τί δε να είπω διά τας απρεπείας, ανοησίας και ατασθαλίας των λεγομένων ζηλωτών; Ο θεός να σε φωτίση και οδηγήση προς το συμφερώτερον και να μη φρονής ότι είσαι διακριτικώτερος από τον πνευματικόν σου. http://www.egolpion.com/zervakos_zhlwtes.el.aspx

  Καλή μετάνοια και επιστροφή εις την Εκκλησία!

 79. τον κυριο dimroom δε τον καταλαβαινω λογω πολλων γραμματικων λαθων.ο κυριος εγκολπιος παλι αναφερει τον πατερ φιλοθεο και εγω θ’απαντησω με τον πατ/χη σας τον μελετιο μεταξακη…που καθαιρεθηκε εν ετει 1921 μηνα δεκεμβριο απο μητροπολιτης αθηνων και με καθαιρεση στο κεφαλι εξελεγη!!!!πατ/χης κων/λεως….ορα βασιλικο διαταγμα ιανουαριου 1922….βιβλιοθηκη βουλης των ελληνων….εισ την ιεραρχια της ελλαδικης εκκλησιας εν ετει 1919 οντας ακομα αθηνων εισηχθη τα εξης…ΝΑ ΔΕΧΘΩΜΕΝ ΤΟ ΓΡΗΓΟΡΙΑΝΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΣΧΩΡΟΥΝΤΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΩΣ.ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΜΕ 13 ΗΜΕΡΑΣ…ΒΛΕΠΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΛΞ’ 23-1-1919…..ΕΕΙ Θ.ΣΤΡΑΓΚΑ ΣΕΛ 853…ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΟΔΙΟς ΠΟΥ ΕΙΣΗΓΑΓΕ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΧΡ/ΜΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ….ΑΝ ΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΣΑΣ,ΣΑΣ ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ ΜΗ ΤΑ ΒΑΛΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΠΑΛΙ….ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ 1593 ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ 699 ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑς ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΓΕΝΕΤΟ ΕΝ ΚΩΝ/ΛΕΙ ΣΥΝΟΔΟΣ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟΥ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΥ ΘΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙΝ ΙΕΡΕΜΙΑΣ Ο Β’ !!! ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΜΕΤΕΣΧΕΝ Ο ΜΕΛΕΤΙΟΣ ΠΗΓΑΣ ΩΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ…ΤΟΝ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣΕ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΜΕΛΕΤΙΟΣ,Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΩΣ ΠΑΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΩΝ/ΛΕΩΣ ΙΕΡΕΜΙΑ ΤΟΝ Β’…ΛΕΤΕ Να ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΖΕΙΤΕ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ Η Ο ΜΕΛΕΤΙΟΣ ΠΟΥ ΜΑΡΤΥΡΕΙ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΕΡΕΜΙΑ και το διασωζει στην εκκλησιαστικη ιστορια του???μαλλον εσεις ε???

 80. ΠΡΩΗΝ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΗΣ said:

  ΔΕΝ ΣΟΥ `ΠΑ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΥ ; ΣΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΙΚΗ ΑΙΡΕΣΗ . ΣΤΗΝ ΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ . ΣΤΗΝ ΑΙΡΕΣΗ ΠΟΥ 6 ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΚΑΘΑΙΡΕΣΑΝ ΑΛΛΟΥΣ 6 ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΦΟΒΟΥΝΤΟ ΠΩΣ ΕΚΕΙΝΟΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΑΙΡΕΣΟΥΝ . ΣΤΗΝ ΑΙΡΕΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΚΙΟΥΣΗΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ » ΚΟΠΡΟ ΤΟΥ ΑΥΓΕΙΟΥ » ( ΕΝΝΟΩΝΤΑΣ ΤΑ ΗΘΙΚΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ…) ΥΣΤΕΡΑ ΟΜΩΣ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΚΑΙ ΚΑΘΑΙΡΕΣΕ ΑΔΙΚΩΣ ΤΟΝ ΑΥΞΕΝΤΙΟ ΟΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΝΥΝ ΚΑΛΛΙΝΙΚΟ , ΜΕΤΑ ΔΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ , ΗΡΑΝ ΤΗΝ ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ , ΟΜΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΤΟΙΟΥΤΟΤΡΟΠΩΣ ΠΩΣ ΥΠΗΡΞΕ ΜΟΙΧΕΠΙΒΑΤΗΣ ! ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΠΡΟΕΙΠΑ . ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ! ΕΚΑΝΕΣ ΔΥΟ ΤΡΙΠΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΠΕΣ ΠΑΛΙ ΤΑ ΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΜΕΝΑ . ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΟΛΛΥΒΑΔΩΝ ΣΤΟΥΣ ΛΑΤΙΝΟΦΡΟΝΕΣ . ΛΟΙΠΟΝ ; ΜΗΝ ΜΑΣ ΛΕΣ ΠΩΣ ΑΔΙΚΑ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΛΟΓΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΒΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΛΑΣΠΟΛΟΓΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ . ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΣΤΗΡΙΚΤΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ ΤΟΝ ΞΥΛΙΝΟ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΣΜΟ ΣΟΥ . ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΕ ΨΕΥΤΟΠΑΠΑ ΠΟΥ ΓΕΜΕΙΣ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑΣ ; ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ΜΑΣ , ΔΙΟΤΙ ΕΙΜΕΘΑ ΤΟΣΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ , ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ , ΜΕΤΑ ΒΙΑΣ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΟΥΝ ! ΤΙ ; ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΨΕΥΤΟΠΑΠΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΝΑ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ , ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ; ΤΟ ΤΟΝΙΖΩ . ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ . ΔΕΙΤΕ ΑΔΕΡΦΟΙ ΚΑΙ ΦΡΙΞΤΕ http://www.youtube.com/watch?v=numYoHaigYI . ΤΟ ΣΙΓΓΙΛΙΟ , ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΣΥ ΟΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΑ , ΤΟ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ » ΤΟΝ ΤΟΜΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΔΟΣΙΘΕΟΥ ΙΕΡΟΣΟΛΗΜΩΝ ». ΕΓΩ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΟ ΦΩΤΟΤΥΠΗΣΑ ΣΤΗΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ . ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ , ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ Ι. Μ. ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝΟΣ ! ΚΑΛΑ , ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΟΥΜΕ ; ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ , Η΄ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΔΟΣΙΘΕΟΥ ; ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΑΝ , ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΘΑΝΕΙ Ο ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ , Η ΑΠΑΤΗ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ , ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΦΥΛΑΚΗ , ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ; ΑΣΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΙΝΗΓΑΜΕ ( ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΝΙΑΚΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ; ) .ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΜΕ ΠΑΤΕΡΕΣ , ΦΑΙΝΕΤΑΙ . ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΣ ΣΟΥ ΜΙΛΗΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΛΛΥΒΑΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ , ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΜΑΡΚΟ ΚΑΙ ΑΝΩΤΕΡΩ ΑΝΕΦΕΡΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΩΝ ΣΤΟΥΔΙΤΙΚΩΝ ΣΧΙΣΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΙΣ ; ΑΠΑΝΤΗΣΕ Σ΄ ΑΥΤΑ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΙ ΑΛΛΑ , ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ… ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΥΣ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΘΕΝΤΕΣ ΕΚ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΙ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ; ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΙΡΕΣΗ ΣΑΣ ! ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ ΜΕΝΟΥΝ ΑΚΕΦΑΛΟΙ ! Α ! ΩΡΑΙΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΙΣΑΙ ! ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ , ΠΟΙΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΕΙΔΕΣ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ; Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΜΗΠΩΣ ; » ΥΙΕ ΔΙΑΒΟΛΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΡΑΔΙΟΥΡΓΙΑΣ » Κ.Λ.Π. ; ΠΡΟΣΕΧΕ ΜΗΝ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΨΟΧ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΙΡΕΣΗ ΣΑΣ ΜΗΠΩΣ ΜΟΛΥΝΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΑΝΕΣ ΣΟΥ… ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ! ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΑΦΗΣΕΣ ΤΟΝ ΛΥΚΟ ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΙ ΑΓΑΠΗΤΟ egolpion . ΕΓΩ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΦΙΝΩ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΝΑ ΠΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΙΟΤΑΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ . ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΛΑΝΗΣΕΙ . Σ.Σ. ΤΙ ΨΕΜΑΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ; ΔΙΩΓΜΟΙ , ΛΕΕΙ , ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ ΤΟ 1960 !!!;; ΑΛΛΟ , ΤΟ 1960 ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΕΙΧΑΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΕΡΒΟΥΣ !!! ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ; ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΕΙΜΕΝΑ ΞΗΛΩΤΩΝ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΙΛΙΚΡΙΝΙΑ , ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΗΤΟΥ ΣΤΟΝ ΕΥΓΕΝΙΟΝ ΤΟΜΠΡΟΝ , ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΕΙ , ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΕΙΧΑΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ ! Ο ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ , ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΤΟΥ 1983 . ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΤΟ 1983 ΜΕ ΤΟ 1960 ; ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΛΥ ΨΕΜΑ .

 81. το περιοδικο ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ,ΜΑΣΣΩΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΗς ΜΑΣΣΩΝΙΚΗΣ ΣΤΟΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ,ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ 13 ΚΑΙ 14,ΕΝ ΕΤΕΙ 1979 ΛΕΓΕΙ ΤΑ ΕΞΗΣ….Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΟΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΝ ΜΕΓΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 4 ΠΑΤΡΙΑΡΧΑΣ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΤΕΚΤΟΝΙΚΟΥ ΤΑΓΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΔΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΤΟΕΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΥ.ΟΙ 4 ΤΕΚΤΟΝΕΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΣ ΗΤΑΝ,Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΦΩΤΙΟΣ,1856-1923,Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Ο Γ’,1844-1929,Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ ΜΕΛΕΤΙΟΣ Ο Δ’,ΜΕΤΑΞΑΚΗΣ,1871-1935 ΚΑΙ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ Ο Α’,1886-1972…..ΑΥΤΑ ΛΕΕΙ ΕΠΙΣΗΜΟ ΜΑΣΣΩΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ….ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΟΙ ΜΑΣΣΩΝΟΙ ΓΥΡΙΣΑΝ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΣ ΟΤΙ ΗΓΑΠΗΣΑΝ ΠΟΛΥ…..ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΥΡΙΟΙ……

 82. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΟΥ ΑΔΕΛΦΕ ΓΕΜΕΙ ΦΟΒΟΥ…ΕΤΣΙ ΕΜΑΘΕΣ ΝΑ ΜΙΛΑΣ????ΕΓΩ ΣΕ ΣΥΓΧΩΡΩ…ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΒΡΙΖΟΥΝ ΕΤΣΙ ΟΤΑΝ ΣΥΝΟΜΙΛΟΥΝ….ΝΕΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΘΑ ΝΑΙ ΑΥΤΟ…ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ ΤΟΥ ΕΥΓΕΝΙΚΟΥ ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑ ΡΩΜΗΣ.ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΕΥΓΕΝΙΑ,ΔΩΣΙΜΟ ΕΥΛΟΓΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΠΑ ΚΛΠ….ΑΝ ΚΑΤΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΑΙΤ ΣΟΥ ΚΥΡΙΕ????ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΥΣ…….ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΣΠΗ ΑΛΛΑ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΕ ΣΥΓΧΩΡΕΙ….ΕΓΩ ΜΙΛΩ ΜΕ ΠΗΓΕΣ ΕΣΥ ΜΕ ΥΒΡΕΙΣ…ΔΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ…ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕΣ ΛΕΣ ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΛΑΘΟΣ….Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΕ ΕΓΚΑΛΕΙ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟ….ΜΙΛΑΕΙ ΗΔΗ Ο ΜΕΛΕΤΙΟΣ ΠΗΓΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1600…ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ

 83. @p.lxndr
  Γιατί λετε ότι δεν σας αφήνουμε να μιλήσετε; Μήπως σας μπλοκάραμε; Απο πότε θεωρείται έγκυρη πηγή το μασονικό λόμπι; Μήπως δεν γνωρίζετε ότι στην ιστοσελίδα της μεγάλης στοας και στον κατάλογο των επιφανών μασόνων υπάρχουν ονόματα τα οποία ποτέ δεν ήταν μασόνοι όπως ο Σχης Δημ. Ψαρρός διοικητής του ηρωικού 5/42 Συντάγματος Ευζωνων; Για να δειτε πόσο αναξιόπιστη είναι η λίστα με τους υποτιθέμενους επιφανείς μασόνους αναφέρουν και τον Καποδίστρια ο οποίος πολέμησε τη μασονία! Είναι ντροπή κ.παλαιοημερολογίτη να συκοφαντείτε τους συνανθρώπους σας βασιζόμενος σε μαρτυρίες αντίχριστων δυνάμεων. Τέτοιο μένος για την Εκκλησία πια; Τόση μανία ώστε να συμμαχείτε με τις σατανικές δυνάμεις ΄και να αντλείτε πληροφόρηση;

 84. ουδεμια συμμαχια αδελφε μου.το ο οτι δεν εκανε καμμια κινηση το πατριαρχειο διαψευσης λεει πολλα…γιατι δεν εβαλαν και το δικο μου ονομα???αν δε,το εβαζαν θα προχωρουσα σε ενδικα μεσα..δε θα τ΄αφηνα ετσι οπως εκανε η νεοημερολογητικη εκκλησια…γιατι δεν εβαλαν και ονοματα δικων μας επισκοπων η των ρωσων της διασπορας αφου λετε οτι βαζουν ακομα και μη μασσωνους???ο καπποδιστριας και ο μεταξας πολεμησαν την μασσωνια μεν καταγραφονται στους μασσωνικους καταλογους δε….ευχαριστω που ανεβασατε λιγο το επιπεδο του διαλογου με το πρεπων υφος σας…ειχα προβληματιστει με το ως τωρα υβρεολογιο….ουτε ιεχωβαδες δεν μιλουν ετσι σε ιερεα….η συκοφαντια ειναι η εκτοξευση κατηγοριας ανευ αποδειξεων.εγω παραθετω αποδειξεις αυτου που λεγω….διωγμοι το 1960 υφισταντο.ο χιλης λεοντιος κοιμοταν στην καρβουναποθηκη της μονης αγιου νικολαου παιανιας επι ενα μηνα για να μην συλληθφει απο την αστυνομια λογω του οτι ακολουθουσε το παλαιο εμερολογιο.και ειχε νομιμως εισελθει εν ελλαδι…εν ετει 1962….

 85. δεν με μπλοκαρατε ακομα αλλα το ειπα αναφερομενος στα λεγομενα αλλου συνομιλητου…

 86. λυκος ειναι οποιος κρυβεται πισω απο ανωνυμια και εισερχεται λαθρα καπου.εγω ειπα εξ αρχης τι ειμαι και δεν κρυφτηκα…αλλοι εχουν ψευδωνυμα δηθεν μετανοημενων ορθοδοξων…για λογους εμφανεις…

 87. Σχετικά με το πλαστό σιγγίλιο. Αναφορά στη σύνοδο του ’93 έχει και ο μακαριστός αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος στην γνωστή διατριβή του για τους παλαιοημερολογίτες. Δεν θυμάμαι να σας πω σε ποιό κεφάλαιο αλλά επειδή πρόσφατα την διάβαζα θυμάμαι ότι συνάντησα σχετική αναφορά. Εκεί όμως δεν γίνεται καμμιά αναφορά σχετικά με το άρθρα της. Αυτό το χαρτί που μας έχετε παρουσιάσει εσείς http://www.egolpion.com/dat/ED14F602/image1_zoom.jpg?634444604472454382 το υπογράφει ο πατριάρχης Σίλβεστρος ο οποίος το 1593 ΔΕΝ ΖΟΥΣΕ. Αυτό με απλά λόγια είναι πλαστογραφία. Το δε επιχείρημα που παρουσιάζουν μερικοί περί λάθους στην …αντιγραφή είναι το λιγότερο αστείο. Λοιπόν έχουμε κάθε λόγο να θεωρούμε το έγγραφο ανακριβές. Αν όπως λένε μερικοί σχισματικοί υπαρχει το πρωτότυπο στην Μονή αγίου Παντελεήμονος στο Όρος θα το είχαν ήδη φωτοτυπήσει ώστε να αποστομώσουν κάθε αντίθετο. Αλλά δεν έχουμε δει κάτι ακόμα. Την απάτη την ξεσκέπασε ο μακαριστός αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος. Στο σιγγίλιο δε αυτό :

  α) ΕΧΕΙ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΣΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΟΥ 1583
  β) ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΤΕΘΕΙ ΕΝΑΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ,
  γ) ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΤΕΘΕΙ 3 ΦΟΡΕΣ Η ΛΕΞΗ ΜΗΝΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ
  δ) ΛΕΙΠΕΙ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΥΣ 4 ΟΡΟΥΣ ΤΗΣ Α΄ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ, ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΣΧΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΚΡΙΝΟΥΝ ΤΟ ΓΡΗΓΟΡΙΑΝΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΠΡΙΝ `Η΄ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΟΥΔΑΙΟΥΣ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΗ ΦΑΙΝΕΤΑΙ, ΠΩΣ ΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΜΑΣ ΚΑΤΕΚΡΙΝΑΝ ΤΟ ΠΑΠΙΚΟ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΟΓΩ ΤΩΝ 13 ΗΜΕΡΩΝ !!!

  Εμείς είμαστε ανοικτοί σε κάθε αντίθετη άποψη. Αν μας φέρετε το γνήσιο αντίγραφο είμαστε πρόθυμοι να αφαιρέσουμε την ανάρτηση από την ιστοσελίδα μας και να ζητήσουμε συγγνώμη. Μέχρι τότε όμως θα θεωρούμε το όλο θέμα του σιγγιλίου ως απάτη.

 88. Χωρίς να προτιθεμαι , να εμπλακώ σ αυτο , που κάποιοι από σας ονοματοδοτούν ‘διάλογο’ , έλκομαι του να καταθέσω την ευχαρίστηση μου, όσον αφορά ιερείς του πατρώου ημερολογίου , που διαθέτουν προσόντα ικανά . να στοιχειοθετήσουν διάλογο , να υποστηρίξουν με ακριβείς παραπομπές σε πλουσιότατη βιβλιογραφία όσα επικαλούνται , να διατηρούν γλωσσικό κ υφολογικό επιπεδο ακαδημαικό , να αναγάγουν ιερούς κανόνες αποφάσεων αγ.κ πνευματοφόρων οικουμ.συνόδων κ εκκλησ.ιστορια – ιερά παράδοση στην ύψιστη θέση , που τους αρμόζει ούτως ή άλλως , να παραδίδουν στο έλεος του Κυρίου πωρωμένους κ εκκλησιομάχους με αγάπη Χριστολογική . Την ευχή σας p.lxndr. Ευχαριστώ για τη φιλοξενία . καλή μετάνοια σε όλους μας .

 89. Είναι εντελώς ανήθικο να στηρίζετε κατηγορίες εναντίον αρχιερέων βασιζόμενος σε μαρτυρίες μασόνων. Κακώς αναφέρεστε στις μασονικές πηγές και καλώς η Εκκλησία αδιαφορεί για τις μασονικές σαχλότητες. Στη σελίδα των επιφανών μασόνων αναφέρεται και ο Μητροπολίτης Τραπεζούντας και στη συνέχεια Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χρύσανθος Λαζαρίδης. Ήταν κι αυτός μασόνος; Επίσης αναφέρεται ο Γέρος του Μωριά Θεόδωρος Κολοκοτρώνης. Από τα αρχεία δεν λείπουν και οι πρωτεργάτες της «Φιλικής Εταιρείας» Νικόλαος Σκουφάς, Εμμανουήλ Ξάνθος, Αθανάσιος Τσακάλωφ και ο επικεφαλής του Ιερού Λόχου Νικόλαος Υψηλάντης.Επίσης αναφερονται ο μουσουργός Νικόλαος Μάντζαρος ο οποίος μελοποίησε τον Εθνικό Υμνο.. Για να μην κουράζω με τα πολλά ονόματα σας παραπέμπω στην σχετική σύνδεση εδώ. Δυστυχώς οι μασόνοι έχουν αφαιρέσει τη σχετική σύνδεση από την ιστοσελίδα της μεγάλης στοάς και στην οποία υπήρχε ο κατάλογος μέχρι πριν λίγους μήνες. Ευτυχώς φρόντισαν διάφορα ιστολόγια να τον αναδημοσιεύσουν. Όπως διαπιστώνει κάποιος είναι τόσο φαιδρός ο ισχυρισμός των μασόνων περί της μασονικής ιδιότητας ΟΛΩΝ αυτών των επιφανων Ελλήνων ώστε να μην ασχολείται σοβαρά κανεις μαζί τους. Ούτε οι απόγονοι του στρατηγού Κολοκοτρώνη έκανα μύνηση, ούτε του Σ/χη Δημ.Ψαρρού αλλά και ουτε καποιου άλλου εκ των αναφερθέντων ως μασόνο στον κατάλογο.

 90. Σχετικά με το υβρεολόγιο γιατί απορείτε; Δείτε πως μιλα η Γραφή για τους αιρετικούς και στους αιρετικούς:

  «Ουαί δε υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί, ότι κατεσθίετε τας οικίας των χηρών και προφάσει μακρά προσευχόμενοι• δια τούτο λήψεσθε περισσότερον κρίμα. 14 Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί, ότι κλείετε την βασιλείαν των ουρανών έμπροσθεν των ανθρώπων• υμείς γαρ ουκ εισέρχεσθε, ουδέ τους εισερχομένους αφίετε εισελθείν. 15 Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί, ότι περιάγετε την θάλασσαν και την ξηράν ποιήσαι ένα προσήλυτον, και όταν γένηται, ποιείτε αυτόν υιόν γεέννης διπλότερον υμών. 16 Ουαί υμίν, οδηγοί τυφλοί, οι λέγοντες ος αν ομόση εν τω ναω, ουδέν εστιν, ος δ’ αν ομόση εν τω χρυσω του ναού, οφείλει. 17 μωροί και τυφλοί! τις γαρ μείζων εστίν, ο χρυσός ή ο ναός ο αγιάζων τον χρυσόν; 18 και• ος αν ομόση εν τω θυσιαστηρίω, ουδέν εστιν, ος δ’ αν ομόση εν τω δώρω τω επάνω αυτού, οφείλει. 19 μωροί και τυφλοί! τι γαρ μείζον, το δώρον ή το θυσιαστήριον το αγιάζον το δώρον; 20 ο ουν ομόσας εν τω θυσιαστηρίω ομνύει εν αυτώ και εν πάσι τοις επάνω αυτού• 21 και ο ομόσας εν τω ναω ομνύει εν αυτώ και εν τω κατοικήσαντι αυτόν• 22 και ο ομόσας εν τω ουρανω ομνύει εν τω θρόνω του Θεού και εν τω καθημένω επάνω αυτού. 23 Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί, ότι αποδεκατούτε το ηδύοσμον και το άνηθον και το κύμινον, και αφήκατε τα βαρύτερα του νόμου, την κρίσιν και τον έλεον και την πίστιν• ταύτα δε έδει ποιήσαι κακείνα μη αφιέναι. 24 οδηγοί τυφλοί, οι διυλίζοντες τον κώνωπα, την δε κάμηλον καταπίνοντες! 25 Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί, ότι καθαρίζετε το έξωθεν του ποτηρίου και της παροψίδος, έσωθεν δε γέμουσιν εξ αρπαγής και αδικίας. 26 Φαρισαίε τυφλέ, καθάρισον πρώτον το εντός του ποτηρίου και της παροψίδος, ίνα γένηται και το εκτός αυτών καθαρόν. 27 Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί, ότι παρομοιάζετε τάφοις κεκονιαμένοις, οίτινες έξωθεν μεν φαίνονται ωραίοι, έσωθεν δε γέμουσιν οστέων νεκρών και πάσης ακαθαρσίας. 28 ούτω και υμείς έξωθεν μεν φαίνεσθε τοις ανθρώποις δίκαιοι, έσωθεν δε μεστοί εστε υποκρίσεως και ανομίας. 29 Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί, ότι οικοδομείτε τους τάφους των προφητών» (Ματθαίος 23/κγ).
  «ούτοί εισι πηγαί άνυδροι, νεφέλαι υπό λαίλαπος ελαυνόμεναι, οίς ο ζόφος του σκότους εις αιώνα τετήρηται. 18 υπέρογκα γαρ ματαιότητος φθεγγόμενοι δελεάζουσιν εν επιθυμίαις σαρκός ασελγείαις τους όντως αποφυγόντας τους εν πλάνη αναστρεφομένους, 19 ελευθερίαν αυτοίς επαγγελλόμενοι, αυτοί δούλοι υπάρχοντες της φθοράς• ω γαρ τις ήττηται, τούτω και δεδούλωται. 20 ει γαρ αποφυγόντες τα μιάσματα του κόσμου εν επιγνώσει του Κυρίου και σωτήρος Ιησού Χριστού, τούτοις δε πάλιν εμπλακέντες ηττώνται, γέγονεν αυτοίς τα έσχατα χείρονα των πρώτων. 21 κρείττον γαρ ην αυτοίς μη επεγνωκέναι την οδόν της δικαιοσύνης ή επιγνούσιν επιστρέψαι εκ της παραδοθείσης αυτοίς αγίας εντολής. 22 συμβέβηκε δε αυτοίς το της αληθούς παροιμίας, κύων επιστρέψας επί το ίδιον εξέραμα, και, ύς λουσαμένη εις κύλισμα βορβόρου.» (Β΄ Πέτρου 2/β: 17-22).
  «2 έσονται γαρ οι άνθρωποι φίλαυτοι, φιλάργυροι, αλαζόνες, υπερήφανοι, βλάσφημοι, γονεύσιν απειθείς, αχάριστοι, ανόσιοι, 3 άστοργοι, άσπονδοι, διάβολοι, ακρατείς, ανήμεροι, αφιλάγαθοι, 4 προδόται, προπετείς, τετυφωμένοι, φιλήδονοι μάλλον ή φιλόθεοι, 5 έχοντες μόρφωσιν ευσεβείας, την δε δύναμιν αυτής ηρνημένοι. και τούτους αποτρέπου. 6 εκ τούτων γαρ εισιν οι ενδύνοντες εις τας οικίας και αιχμαλωτίζοντες γυναικάρια σεσωρευμένα αμαρτίαις, αγόμενα επιθυμίαις ποικίλαις, 7 πάντοτε μανθάνοντα και μηδέποτε εις επίγνωσιν αληθείας ελθείν δυνάμενα. 8 ον τρόπον δε Ιαννής και Ιαμβρής αντέστησαν Μωϋσεί, ούτω και ούτοι ανθίστανται τη αληθεία, άνθρωποι κατεφθαρμένοι τον νουν, αδόκιμοι περί την πίστιν.» (Β΄ Τιμόθεον 3/γ: 2-8).

  Προσέχετε τους κύνας, προσέχετε τους κακούς εργάτας, προσέχετε την κατατομήν· (Φιλ. 3:2)

  Για εμάς όχι μόνο δεν είστε ιερέας όπως θέλετε να πιστεύετε αλλά είστε αιρετικός και βλάσφημος. Αυτά για να μην ξεχνιόμαστε…

 91. ΠΡΩΗΝ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΗΣ said:

  @Stratix
  ME ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΕ ΠΟΥ ΕΒΡΑΔΥΝΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ . ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ , ΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΟΥΣ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΜΕ 3 ΤΡΟΠΟΥΣ . 1) ΒΑΠΤΙΣΜΑ ΚΑΙ ΧΡΙΣΜΑ , 2) ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΧΡΙΣΜΑ ( ΜΥΡΩΜΑ ) ΚΑΙ 3) ΜΕ ΕΓΓΡΑΦΟ ΛΙΒΕΛΟ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ ( Ο 3) ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 2 ΠΡΩΤΟΥΣ , ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΚΑΤΗΧΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΜΕΛΗΘΕΝΤΟΣ ). ΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΕΣ , ΚΑΝΟΝΙΚΑ , ΤΟΥΣ ΒΑΠΤΙΖΟΥΜΕ (1) , ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΒΑΠΤΙΣΤΟΙ . ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΕΧΟΜΕΘΑ , Η΄ ΜΕ ΧΡΙΣΜΑ Η΄ ΜΕ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΠΛΑΝΗΣ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ , ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΤΟΥ ΒΑΠΤΙΣΜΑΤΟΣ ( ΟΧΙ ΠΑΝΤΟΤΕ , ΕΧΩ ΜΙΛΗΣΕΙ ΜΕ ΨΕΥΤΟΠΑΠΑ , ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΑ » ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΣΤΟ ΒΑΡΕΛΙ ; Ε ! ΤΟΤΕ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ;… ΜΟΥ ΑΠΗΝΤΗΣΕ ! ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ , ΔΗΘΕΝ ΑΛΑΝΘΑΣΤΟΥΣ ΨΟΧ ) . ΕΓΩ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΣΤΟΥΣ 2ους . ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ . ΕΧΩ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΑΚΡΗ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ , ΔΥΣΤΥΧΩΣ , ΧΙΛΙΟΠΑΡΕΞΗΓΗΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ . ΝΑ `ΣΤΕ ΚΑΛΑ .

 92. απαξ και αναφερει ο μελετιος πηγας στην ιστορια του οτι ηταν μαζι με τον σιλβεστρο τον β’ και καταδικασαν το γρηγοριανο ημερολογιο εν ετει 1593…. εσεις μπορειτε να λετε οτι θελετε…και να στηριζεστε σε οποιον παραχαρακτη της ιστοριας θελετε.δικαιωμα σας…σημασια για την ιστορικη επιστημη εχει η μαρτυρια ανθρωπων που εζησαν την εποχη των γεγονοτων που μας αφορουν.και εγκυροτερη πηγη απ΄τον ιδιο τον πατριαρχη μελετιο που ηταν μαζι με τον πατριαρχη σιλβεστρο τον β’ δεν υπαρχει.ο μονος που υποστηριζει το αντιθετο ειναι ο χρ/μος παπ/λος που αλλαξε το ημερολογιο…και αρα ειχε καθε σκοπιμοτητα να παραχαραξει την ιστορια….περι μασσωνιας να σας ενημερωσω πως η ιδιοτητα του μασσωνου της εποχης προ του 1900 δεν ειχε ουδεμια σχεση με το σημερα…η μασσωνια της αγγλιας αλωθηκε βαθμηδον απο τελη 19ου αιωνα ως το τελικο χτυπημα απο τον σιωνισμο εν ετει 1920.κι ο μπετοβεν ηταν μασσωνος…αλλα οχι μασσωνος του σημερα … με το αυτο τυπικο,ιδεωδες,τελετες κλπ…μην τα μπερδευετε….ως προς τις υβρεις μην συγκρινεστε με Τον Κυριο..Εκεινος ηξερε τι εκανε…εσεις οχι…αφου δεν εχετε σε κανενα απο τα ντοκουμεντα που σας παραθετω σταθει αξιοι διαλογου…οσο για την αναφορα του κυριου οτι θελουν και πληρωνουν τους νεοημ/τες ιερεις,αυτο ειναι ψευδος αφου δια νομου αποφασιστηκε η μισθοδοσια και οχι δια δημοψηφισματος…και ειπαμε,το κεφαλαιο 10 του κατα ιωαννην στιχος 12 λεγει…Ο ΜΙΣΘΩΤΟΣ ΠΟΙΜΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΜΕΝΑΣ…αν Ο Κυριος δεν αναγνωριζει τον μισθωτο ιερεα ως ιερεα,μας αφορα η αναγνωριση των ανθρωπων????δε νομιζω…ακομα δε και πλαστο να ταν το συγγιλιο,διαβαστε τι λεγει το συνοδικο της 7ης ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ….ΕΙ ΤΙΣ ΠΑΣΑΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗΝ ΑΘΕΤΕΙ ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ….ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΑΝΑΘΕΜΑ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΘΕΤΗΣΕΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗΝ ΜΕ ΚΥΡΟΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΑΦΟΥ ΜΙΛΟΥΜΕ ΠΕΡΙ ΑΠΟΦΑΣΕΩΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ,ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ 1583,1587.1848.ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΖΟΥΝ ΟΜΟΥ ΚΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΣΥΝΟΔΟΙ ΟΠΟΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ.ΚΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΣΥΝΟΔΟΙ ΠΛΑΣΤΕΣ ΜΗΠΩΣ???????ΕΘΙΓΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΧΑΛΙΟΝ ΕΦΟΣΟΝ ΟΡΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ 1η ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟ ΝΑ ΚΥΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ ΩΣ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΕΝΩ ΜΕ ΤΟ ΠΑΠΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΦΤΑΝΕΙ Ως ΚΑΙ 8 ΜΑΙΟΥ!!!!!ΚΑΠΟΙΟΙ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΟΤΙ Ο ΠΑΣΧΑΛΙΟΣ ΚΑΝΩΝ ΔΕΝ ΕΘΙΓΗ,ΠΑΡΌΛΗ ΤΗΝ ΕΞΟΦΘΑΛΜΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ….ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΛΕΓΕΙ Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΠΗΓΑ ΣΕΛ26,ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΡΑΛΛΗ ΚΑΙ ΠΟΤΛΗ ΣΕΛ424-425 ΤΟΜΟΣ 6ος…..ΜΕ ΤΙΣ ΥΒΡΕΙΣ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΖΕΤΕ ΚΑΤΙ.ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΠΟΛΛΑ…Ο ΕΡΜΗΝΕΥΤΗΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΒΛΑΣΤΑΡΗΣ ΕΝ ΕΤΕΙ 1331,ΜΕΓΑΣ ΚΑΝΟΝΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΜΦΙΣΒΙΤΟΥΜΕΝΟΣ ΛΕΓΕΙ ΠΕΡΙ ΤΥΧΟΝ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ, ΠΑΣΑ ΔΙΟΡΘΩΣΙΣ ΘΑ ΠΕΡΙΠΕΣΗ ΣΕ ΑΙΩΝΙΟΝ ΑΔΙΟΡΘΩΣΙΑΝ.ΩΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΝ ΝΑ ΜΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΥΜΕ,ΔΙΟΤΙ Η ΤΟΙΑΥΤΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΕΙΣ ΤΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΡΙΠΕΣΗ ΣΦΑΛΜΑ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΙΡΕΣΕΩΣ ΟΥ ΜΕΤΡΙΑΣ ΤΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΓΕΝΗΣΕΤΑΙ ΠΡΟΞΕΝΟΣ..ΠΡΟΞΕΝΟ ΔΙΑΙΡΕΣΗΣ ΛΕΕΙ Ο ΒΛΑΣΤΑΡΗΣ ΤΟΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ ΕΝ ΤΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΔΙΑΙΡΕΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ,ΟΤΙ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΙΚΟ ΑΙΜΑ ΝΑ ΧΥΣΕΙ ΔΕ ΣΩΖΕΤΑΙ…ΕΜΕΙΣ ΠΑΡΑΜΕΙΝΑΜΕ ΣΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΔΙΕΤΑΞΑΝ ΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ…ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ…ΟΣΟΙ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΚΙ ΕΓΙΝΑΝ ΠΡΟΞΕΝΟΙ ΔΙΑΙΡΕΣΗΣ ΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ.ΟΧΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΠΑΡΕΜΕΙΝΑΝ ΣΕ ΟΤΙ ΒΡΗΚΑΝ…ΑΠΛΗ ΛΟΓΙΚΗ…ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΒΛΕΠΕ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΙΕΡΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ,ΡΑΛΛΗ ΚΑΙ ΠΟΤΛΗ,ΣΕΛ 404-428…ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΟΔΩΝ ΣΑΣ ΠΑΡΕΘΕΣΑ,ΣΕΛΙΔΕΣ,ΑΡΙΘΜΟΥΣ,ΟΝΟΜΑΤΑ,ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΔΑΦΙΑ,ΠΑΝΟΡΘΟΞΕΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ….ΟΛΑ ΜΙΛΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΑΙΩΝΙΑ ΟΡΙΑ ΠΟΥ ΕΘΕΣΑΝ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ….ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ….ΤΟΣΟ ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΕΝΩ ΕΧΟΥΝ ΜΑΤΙΑ…..

 93. Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΦΩΤΙΣΕΙ ΟΛΟΥΣ!!!

 94. Για τον Μελέτιο Πηγά τον οποίον μας αναφέρετε ως πηγή της Συνόδου του 1593 σας ρωτάμε ευθέως: Αναφέρει ο Μελέτιος Πηγάς αυτήν την καταδίκη όπως αναγράφεται στο έγγραφο που υπάρχει εδω; Θέλουμε μια απάντηση ξεκάθαρη χωρίς περιστροφές και τρίπλες.

 95. ΠΡΩΗΝ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΗΣ said:

  @egolpion
  ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΤΟ ΠΡΟΣΕΞΕΣ ; ΠΑΛΙ ΕΠΕΞΕ Η ΚΑΣΣΕΤΑ ! ΠΟΙΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ; ΤΙ ΘΑ ΑΠΟΣΥΡΟΥΜΕ ; ΑΚΟΥ ΛΙΓΟ ΑΔΕΡΦΕ , ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΠΕΔΩΣΕΙΣ ΚΑΛΑ , ΠΟΣΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΤΟ , ΔΗΘΕΝ , ΣΙΓΓΙΛΙΟ ( ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ ! ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ !!! )ΤΩΝ ΞΗΛΩΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΜΕΝΗ ΑΠΑΤΗ . TO ΣΙΓΓΙΛΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΑΤΡΕΣ , 2 ΕΚΔΟΧΕΣ ΕΧΕΙ : `Η΄ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ 1583 , `Η΄ ΤΟΥ 1593 . ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ 1583 ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕ , ΔΙΟΤΙ ΣΥΓΚΡΙΝΟΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ , ΤΟ ΟΠΟΙΟ , ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ , ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ » ΤΟΜΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ » ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΔΟΣΙΘΕΟΥ ΙΕΡΟΣΩΛΗΜΩΝ , ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ , ΕΝΩ ΜΕΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΥ , ΠΟΛΥ ΟΡΘΑ , ΕΓΡΑΨΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΡΑΨΕΣ . ΛΕΙΠΕΙ ΔΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΕΓΓΡΑΦΟΥ . ΜΕΝΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ 1593 . ΟΠΟΤΕ ΑΛΛΑΞΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ . ΕΒΑΛΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΣΩΦΡΟΝΙΟΥ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΙΠΑΝ . ΙΔΟΥ , ΚΑΚΩΣ ΜΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΕ , ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟ ΣΙΓΓΙΛΙΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ . ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΘΕΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ , ΣΚΟΤΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΛΕΝΞΑΝ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ , ΜΗΠΩΣ , ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΕΚΟΙΜΗΘΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΓΡΑΨΑΝΤΕΣ ΤΟ ΣΙΓΓΙΛΙΟ . ΕΤΣΙ , ΠΙΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΑ ΠΡΑΣΑ , ΜΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΙΛΒΕΣΤΡΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΚΟΙΜΗΘΗΚΕ ΤΟ 1590 . ΟΠΟΤΕ ΠΩΣ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΟ 1590 ; ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ; ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ . Ο ΨΕΥΤΟΠΑΠΑΣ lxndr ΠΟΥ , ΒΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ , ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΚΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ , ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ . ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ , ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΝΟΗΣΕΙ .

 96. ΠΡΩΗΝ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΗΣ said:

  ΔΙΟΡΘΩΣΗ : ΟΠΟΤΕ ΠΩΣ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΟ 1593 ;

 97. ΠΡΩΗΝ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΗΣ said:

  @egolpion
  Ο ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ lxndr , ΜΑΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙ , ΠΩΣ ΔΗΘΕΝ ΑΡΝΟΥΜΕΘΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΟ 1593 ! ΠΑΛΙ ΨΕΜΑΤΑ ΔΗΛΑΔΗ ! ΠΟΙΕΙ ΕΤΣΙ ΣΤΡΕΨΟΔΙΚΟΝ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΩΣ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΒΑΡΥΤΑΤΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΕΡΙ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ( ΜΕΤΑ ΕΙΠΕ ΑΥΤΟΛΕΞΕΙ : » ??δε νομιζω…ακομα δε και πλαστο να ταν το συγγιλιο,διαβαστε τι λεγει το συνοδικο…» ! ) . ΛΟΙΠΟΝ , ΑΚΟΥ ΠΡΟΒΑΤΟΣΧΗΜΕ , ΕΜΕΙΣ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΑΡΝΗΘΗΚΑΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΟ 1593 . ΔΕΧΟΜΕΘΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΠΟΛΛΩΝ ΣΥΝΟΔΩΝ ΕΠΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΙΕΡΕΜΙΟΥ . ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ . ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΚΙΝΕΙΤΕ ΤΟ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟ ΣΙΓΓΙΛΙΟ . ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ . ΑΦΟΥ ΤΟ ΚΑΝΑΤΕ , ΕΜΕΙΣ ΑΣΧΟΛΟΥΜΕΘΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΤΕ ΚΟΝΤΑ 90 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΕ ΩΣ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΑΝΑΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΨΕΥΤΟΣΙΓΓΙΛΙΟΥ ΠΟΥ ΦΤΙΑΞΑΤΕ ! Ο ΜΕΛΕΤΙΟΣ ΠΗΓΑΣ ΚΑΙ Ο ΦΙΛΑΡΕΤΟΣ ΒΑΦΕΙΔΗΣ ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ . ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΔΩΝ . ΚΑΙ ΤΙ Μ΄ ΑΥΤΟ ; ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΙΣ ΑΡΝΗΘΗΚΑΜΕ , ΣΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ , ΚΑΚΩΣ ΜΑΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙΣ . ΟΠΟΙΟΣ ΦΙΛΑΛΗΘΗΣ ΘΕΛΕΙ , ΑΣ ΕΡΕΥΝΗΣΕΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΠΩΣ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΑΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ . ΣΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ . ΠΟΙΕΙΣ ΣΤΡΕΨΟΔΙΚΟΝ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΗΤΤΗΘΕΙΣ . ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ : » ΠΩΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΣΤΟ ΨΕΥΤΟΣΙΓΓΙΛΙΟ ΣΑΣ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΣΙΛΒΕΣΤΡΟΣ ΤΟ 1593 , ΕΝΩ ΕΙΧΕ ΠΕΘΑΝΕΙ ΤΟ 1590 ;» . ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ; ΟΣΟ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΣ , ΤΟΣΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΣΑΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ . ΜΕΤΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΛΥΠΗΣ .

 98. ΠΡΩΗΝ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΗΣ said:

  ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ , ΟΜΩΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟΣΟ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΤΟΥ ΣΙΓΓΙΛΙΟΥ ; ΔΙΟΤΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟ 1924 ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΣΧΙΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ . ΕΦ΄ ΟΣΟΝ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΟΜΙΖΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ , ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΑΠΑΤΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ , ΑΡΑ , ΑΥΤΟΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ . ΕΜΕΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΥΣΕΥΡΕΤΕΣ ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ : http://egolpion.com/plasto_siggilio.el.aspx

 99. καλησπέρα, εγώ θα ήθελα απλά να ρωτήσω, πως γίνετε με όλες τις ορθόδοξες εκκλησίες που έχουν το παλιό ημερολόγιο να έχουμε σχέση εμείς οι νεοημερολογίτες και τους ζηλωτές να μην ξέρει κανείς? Μήπως όλοι είναι πλανεμένοι, εκτός των παλαιοημερολογητών-ζηλωτών?

 100. Να μας πει ο φίλος μας ο πρώην παλαιοημερολογίτης πως αντικρούει το επιχείρημα του p. Ixndr ότι η Α’ Οικουμενική Σύνοδος αποφάσισε να εορτάζεται το Πάσχα 22 Μαρτίου-25 Απριλίου ενώ με το νέο φτάνει ως και 8 Μαίου. Αν δείτε τα πασχάλια των Λατίνων και αυτά γιορτάζονται από 22 Μαρτίου- 25 Απριλίου μονο που τα δικά τους πέφτουν ενίοτε πριν από το Νομικό Πάσχα ή και ταυτόχρονα.

 101. @ p.lxndr
  Λες: τι εγινε αδελφε????δε συμφερει να αναρτηθουν τα 2 τελευταια?????δυσκολα ε???

  Ποια 2 τελευταία; Μήπως υπονοείς ότι σου κοψαμε σχόλια; Με τέτοια τεχνάσματα προσπαθείς να αποφύγεις τα ερωτήματά μας. Δεν θα σου κόψαμε κανένα σχόλιο! Ο Μελέτιος Πηγάς ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΠΛΑΣΤΟ ΣΙΓΓΙΛΙΟ ΣΑΣ! Οι σύνοδοι καταδίκασαν το Γρηγοριανό και όχι το διορθωμενο Ιουλιανό. Με ψεύδη κοιτάτε να προωθήσετε τις πλάνες σας και να βγάλετε τον κόσμο από την Εκκλησία και την Σωτηρία. Είναι ξεκάθαρο ότι σας έχει βάλει ο διάβολος! Τις ευχές σου να τις μοιράσεις στους γενίτσαρτους που εκτρέφετε ώστε να χτυπάτε την Ορθοδοξία. Εμείς ευχές από αιρετικούς δεν δεχόμαστε.

 102. τι εγινε αδελφε????δε συμφερει να αναρτηθουν τα 2 τελευταια?????δυσκολα ε???

 103. ο πηγας αναφερει οτι καταδικαστηκε το νεο καλενδαριο του παπα και το παπικο πασχαλιο…διαβαστε το μονοι σας…οσο για τον ιερεμια το 1593 υπεγραψε οπως λεγει ο πηγας και παλι…η δικη σας ιστορια ειναι μεγαλη…..ιστορια..η πραγματικη ιστορια ειναι στα ντοκουμεντα…σας παρεθεσα μερικα.και πλαστη να΄ναι η αποφαση του 1593,που δεν ειναι…ξεχνατε 18 κανονες που προδιδετε ακολουθωντας το παπικο ημερολογιο και την7η ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΠΟΥ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΖΕΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ…ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΛΙΓΑ…ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ.

 104. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ,
  Μπράβο παιδιά, όλοι σας δόσατε μάχες υπέρ πατρίων παραδόσεων, εδραίοι και αμετακίνητοι πάντοτε στις παραδόσεις της Εκκλησίας!
  Και μιά ομολογία.
  Δεν γνώρισα ποτέ κανέναν παλαιοημερολογήτη να είναι κάπως ετιμόλογος και «διαβασμένος» ως ο p.lxndr.
  p.lxndr, εν ολίγω με πείθεις.

 105. ΠΡΩΗΝ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΗΣ said:

  ΕΙΔΕΣ ; ΠΑΛΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΟΛΛΥΒΑΔΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΤΙΝΟΦΡΟΝΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥΣ ! ΕΝΤΩΜΕΤΑΞΥ , ΕΠΙΜΕΝΕΙ , ΚΑΚΟΔΟΞΩΣ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ( ΨΕΥΤΟ)ΕΥΧΕΣ ΣΕ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ , ΚΑΤΑ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΤΟΥ ! ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΓΓΙΛΙΟ , ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΤΕΘΝΕΩΤΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΟΥ . ΑΚΑΘΕΚΤΗ ΠΑΙΖΕΙ Η ΚΑΣΣΕΤΑ . ΠΑΝΤΩΣ , ΝΟΥ , ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ . ΕΜΕΙΣ , ΠΑΡ΄ ΟΛΑ ΑΥΤΑ , ΑΠΑΝΤΟΥΜΕ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΑ , ΠΕΡΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΝ ΚΑΙ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ : ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΑΤΡΕΣ , ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΤΙ Η Ζ΄ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΖΕΙ ΟΣΟΥΣ ΑΘΕΤΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ . Η ΣΥΣΧΕΤΙΣΙΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ . ΑΡΚΕΤΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΝ ΤΑ ΔΟΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ , ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ , ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ . Π. Χ. , ΟΙ ΙΕΡΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΓΑΜΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ , ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ . ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΜΩΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ 1834 ΠΟΥ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΚΑΤ΄ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΝ , ΕΠΙΣΗΜΑ ΠΛΕΟΝ ΤΗΝ ΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥΣ !!! ( βλ. ΚΩΝ / ΝΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΕΞ ΟΙΚΟΝΟΜΩΝ ,ΤΟΜΟΣ β΄ σελ. 246 ) . ΛΕΝΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΤΙ » Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΕΟΡΤΑΖΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΙΟ »… Ο ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΟΜΩΣ , ΑΝΑΦΕΡΕΙ , ΠΩΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 336 Μ. Χ. ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΑΓΙΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ! ΤΟΤΕ , ΟΙ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΙΤΕΣ ΕΜΑΘΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΠΑΠΑ ΡΩΜΗΣ , ΠΩΣ ΚΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΙΩΣΗΠΟΥ , Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΓΕΝΝΗΘΗ ΣΤΙΣ 25 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΙΣ 6 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ! ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΡΩΤΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ . ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΣΤΑΔΙΑΚΑ , ΣΕ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 100 ΠΕΡΙΠΟΥ ΧΡΟΝΩΝ . ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ , ΜΕΤΕΚΙΝΗΘΗ ΚΑΙ ΠΛΗΘΟΣ ΑΛΛΩΝ ΕΟΡΤΩΝ , ΟΠΩΣ : Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ , Η ΣΥΛΛΗΨΙΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ , Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ, Η ΠΕΡΙΤΟΜΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ , ΥΠΑΠΑΝΤΗ ΤΟΥ Κ.Α. ( βλ. ΘΗΕ τομ. 5ος σελ. 758 ) . ΕΡΩΤΟΥΜΕ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ . Ο ΑΓΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ , Ο ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ , ΠΟΤΕ ΗΤΑΝ ΕΝΤΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΣΥΝΕΟΡΤΑΖΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ , ΠΡΙΝ `Η΄ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ ;

 106. ΠΡΩΗΝ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΗΣ said:

  @egolpion
  ΠΟΙΟΣ ΑΔΕΡΦΟΣ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΕ ; ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΛΥΚΟΣ ΑΡΠΑΚΤΙΚΟΣ . ΕΒΑΛΑΝ ΠΕΘΑΜΕΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΣΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟ 1924 ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΝΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ !!! ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟΥ ΓΡΑΨΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΙΛΒΕΣΤΡΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΕΡΕΜΙΑ !!! : » ο πηγας αναφερει οτι καταδικαστηκε το νεο καλενδαριο του παπα και το παπικο πασχαλιο…διαβαστε το μονοι σας…οσο για τον ιερεμια το 1593 υπεγραψε οπως λεγει ο πηγας και παλι…η δικη σας ιστορια ειναι μεγαλη…..ιστορια..η πραγματικη ιστορια ειναι στα ντοκουμεντα…σας παρεθεσα μερικα.και πλαστη να΄ναι η αποφαση του 1593 » ! ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΡΩΤΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ! ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥ ΜΑΤΘΑΙΙΚΟΥ ΛΑΧΑΝΑ ( Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕ ΠΩΣ Η ΦΑΤΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΙΡΕΣΗ ! ) . ΜΑΣ ΜΙΛΑΕΙ ΜΕ ΒΙΒΛΙΟ ΑΤΟΜΟΥ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΖΕ ΟΤΑΝ ΖΟΥΣΕ ! ΕΙΠΑΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΥΤΟ , ΤΟ ΣΥΝΕΤΡΙΨΕ Ο ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ Π. ΙΩΗΛ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ http://www.youtube.com/watch?v=Xl6YwlXy4pI ( ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ), http://egolpion.com/palaio_hmerologio.el.aspx ( ΣΕ ΕΓΓΡΑΦΟ ).

 107. ΠΡΩΗΝ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΗΣ said:

  @simos
  ΑΠΟΣΤΩΜΟΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Π. ΙΩΗΛ ΣΤΟΝ ΑΙΡΕΤΙΚΟ ΛΑΧΑΝΑ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ : Εν σελίδι 14 του βιβλίου σου γράφεις δια το Πάσχα: «Οι Θεοφόροι Πατέρες της Α’ Οικουμενικής Συνόδου ώρισαν το Πάσχα, κατ’ έμπνευσιν του Παναγίου Πνεύματος, ίνα κυμαίνεται από 22 Μαρτίου μέχρι 25 Απριλίου». Ή αγνοείς τα πράγματα ή τα διαστρέφεις εν γνώσει σου!

  Εις πρακτικά της Α’ Οικουμενικής Συνόδου ουδαμού μνημονεύεται η ημερομηνία αύτη που γράφεις συ, αλλά 4 σταθερά, ως είπον και προηγουμένως, τα οποία αναφέρει το Πηδάλιον: Πρώτον: ισημερία. Δεύτερον: Πανσέληνος. Τρίτον: Νομικόν Πάσχα. Και τέταρτον: Ημέρα Κυριακή. Και επί λέξει: «Τέσσαρα τινα αναγκαία ζητούνται δια το ιδικόν μας Πάσχα. Πρώτον, ότι το Πάσχα πρέπει να γίνεται πάντοτε ύστερα από την ισημερίαν της ανοίξεως. Δεύτερον, ότι δεν πρέπει να γίνεται εις την αυτήν ημέραν με το Νομικόν Πάσχα (τα οποία ταύτα και τα δύο διορίζονται από τον 7ον Αποστολικόν Κανόνα). Τρίτον, να μη γίνεται απλώς και αορίστως ύστερα από την εαρινήν ισημερίαν, αλλά ύστερα από την πρώτην πανσέληνον, όπου τύχη μετά την ισημερίαν. Και τέταρτον, να γίνεται την πρώτην Κυριακήν ύστερα από την πανσέληνον. (Ταύτα τα δύο εκ παραδόσεως έχομεν και όχι από Κανόνα)». Πηδάλιον σελ. 9-10.

  Βλέπεις, ποία είναι τα «αναγκαία», ως ονομάζεις αυτά, χρονικά σημάδια, τα «απαραίτητα», δια τον εορτασμόν του Πάσχα; Διατί λοιπόν συ θέτεις ένα μόνον όρον, την ημερομηνίαν 22 Μαρτίου – 25 Απριλίου που πρέπει να κυμαίνεται το Πάσχα; Διαστρέφεις το κείμενον του Πηδαλίου, αφού ουδόλως αναφέρεται ως αναγκαίον στοιχείον του υπολογισμού του Πάσχα η ημερομηνία 22 Μαρτίου – 25 Απριλίου, αλλά τα τέσσαρα «χρονόμετρα» που αναφέρθησαν: Εαρινή Ισημερία, Πρώτη Πανσέληνος, Πάσχα Εβραίων και Κυριακή.

  Μαντεύω την απορίαν σου: Η ημερομηνία 22 Μαρτίου – 25 Απριλίου που κυμαίνεται το Πάσχα με το Παλαιόν Ημερολόγιον ουδόλως θα ληθφή υπ’ όψιν; Πως αναγράφεται αύτη εις το τέλος των Ευαγγελίων της Εκκλησίας και βάσει αυτών κανονίζονται τα Ευαγγελικά και Αποστολικά αναγνώσματα όλου του έτους;

  Αγαπητέ μου, η ημερομηνία αύτη έχει την θέσιν της, όχι όμως εκείνην που της δίδεις συ. Η ημερομηνία 22 Μαρτίου – 25 Απριλίου δεν είναι μοναδική χρονολογία υπολογισμού του Πάσχα, ως την παρουσιάζεις συ, αλλά Πέμπτη κατά σειράν και συμπτωματική, διότι κανονίζεται από τα τέσσερα «αναγκαία» στοιχεία: Εαρινή ισημερία. Πανσέληνος, Πάσχα Εβραίων και Κυριακή. Συνέπεσε δηλαδή, κατά την Α’ Οικουμενική Σύνοδον, η εαρινή ισημερία να είναι την 21ην Μαρτίου και το Πάσχα των Εβραίων να κυμαίνεται μέχρι 20 Απριλίου, ωρίσθη το Πάσχα μας την 22 Μαρτίου – 25 Απριλίου. Εάν όμως αύριον οι Εβραίοι διορθώσουν το ημερολόγιόν των κατά 13 ημέρας και ούτω το Πάσχα των γίνη ενωρίτερον του σημερινού, τότε προκειμένου να τηρηθή ένα από τα 2 απαραίτητα σημεία του 7ου Αποστολικού Κανόνος (ο ορισμός δηλαδή του Πάσχα μας μετά το Πάσχα των Εβραίων) θα πρέπει να αγνοήσωμεν την ημερομηνίαν του παλαιού 22 Μαρτίου – 25 Απριλίου και να μεταφέρωμεν το Πάσχα μας ενωρίτερον. Αν θελήσωμεν να εμμείνωμεν εις την ημερομηνίαν του Παλαιού Ημερολογίου 22 Μαρτίου – 25 Απριλίου, θα παραβώμεν τον 7ον Αποστολικόν Κανόνα, διότι η Εκκλησία μας ανέκαθεν την πρώτην Κυριακήν μετά το Πάσχα των Εβραίων εώρταζε το ιδικόν μας Πάσχα. Θα παραβώμεν την ιστορικήν αλήθειαν, καθόσον ευθύς μετά το Πάσχα ο Κύριος ανέστη. Τούτο εξάγεται και εκ του Πηδαλίου το οποίον, ως είπομεν και ανωτέρω, λέγει τα εξής: «Το να κάμη τις το Πάσχα μετά την 21ην Μαρτίου ως κάμνουν οι Γραικοί ή μετά την 11ην Μαρτίου, ως κάμνουν οι Λατίνοι δεν είναι έγκλημα… Ασυγχώρητον είναι το σχίσμα καθ’ ο εορτάζουν οι Λατίνοι μετά των Ιουδαίων ή προ αυτών». Ως βλέπεις η ημερομηνία της 21ης Μαρτίου δια την εορτήν του Πάσχα δεν έχει σημασίαν, αλλά μόνον το μετά Ιουδαίων ή προ αυτών εορτάζειν το Πάσχα. Βλέπεις λοιπόν, τι διώρισαν οι Άγιοι Πατέρες μας ως χρονολογικά σημεία του εορτασμού του Πάσχα; Έθεσαν εαρινήν ισημερίαν, πρώτην πανσέληνον, Πάσχα Εβραίων και Κυριακήν, και όχι ημερομηνίαν 22 Μαρτίου – 25 Απριλίου, ως νομίζεις συ. Ιδού η πρώτη πλάνη σου. Αγνοείς τα τέσσερα αναγκαία σημεία, τα βασικά του Πάσχα: Εαρινή ισημερία, Πανσέληνος, Πάσχα Εβραίων και Κυριακή και αναφέρεις πέμπτον και συμπτωματικόν ως μοναδικόν όρον: 22 Μαρτίου – 25 Απριλίου!

  Η πλάνη σου αύτη προέρχεται από άλλην άγνοιαν. Νομίζεις ότι η ισημερία δεν είναι σταθερά και ευρίσκεις ως σταθεράν βάσιν του υπολογισμού του Πάσχα την ημερομηνίαν 22 Μαρτίου – 25 Απριλίου. Δια τούτο γράφεις εν σελίδι 14: «Οι Πατέρες είχον πλήρην επίγνωσιν ότι η ισημερία δεν είναι σταθερά… Οι θείοι Πατέρες της Α’ Οικουμενικής Συνόδου κατεβίβασαν την ισημερίαν εις την 21ην Μαρτίου…». Ουδέποτε περίμενα από Θεολόγον να λέγη τόσον αμαθή πράγματα! Η ισημερία, αγαπητέ μου, είναι σταθερά. Δι’ αυτό το Πηδάλιον την ονομάζει «μέτρον διαιρετικόν του τελείου ενιαυτού». Ιδέ σελίδα 10. Μεταβλητή είναι η ημερομηνία της εαρινής ισημερίας, διότι αύτη εις την εποχήν των Αποστόλων ήτο 22α Δρύστου, του Μαρτίου, κατά δε την εποχήν της Α’ Οικουμενικής Συνόδου την 21ην Μαρτίου, και σήμερον την 8ην Μαρτίου με το παλαιόν. Τούτο αναφέρει το Πηδάλιον εις σελίδα 10. Άλλο πράγμα λοιπόν είναι η εαρινή ισημερία και άλλο η ημερομηνία της εαρινής ισημερίας. Το πρώτον, η εαρινή ισημερία, είναι σταθερόν και ως τοιούτον είναι «διαιρετικόν του τελείου ενιαυτού», το δε δεύτερον, η ημερομηνία της εαρινής ισημερίας, είναι μεταβλητόν και μετέπεσεν από 23 Μαρτίου μέχρι 8 Μαΐου. Και έπειτα γράφεις: «Οι Πατέρες κατεβίβασαν την ισημερίαν εις την 21ην μηνός Μαρτίου». Καλέ μου άνθρωπε: Οι Πατέρες κατεβίβασαν την ισημερίαν; Η ισημερία είναι σταθερά. Η ημερομηνία της κυμαίνεται. Χώρισε τα πράγματα αυτά εις το μυαλό σου και μη εντροπιάζεις το όνομα του Θεολόγου. Άλλο πράγμα είναι η ισημερία, η οποία ως σταθερά και πάλιν λέγω, κατά το Πηδάλιον, σελίς 10, είναι «μέτρον διαιρετικόν του τελείου ενιαυτού», άλλο δε η ημερομηνία της ισημερίας, ήτις κυμαίνεται.

 108. ΠΡΩΗΝ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΗΣ said:

  @simos
  ΠΕΣΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ . ΤΟ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ , ΤΑ 300.000.000 ΠΕΡΙΠΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ , ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΤΡΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ , ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ Ο ΘΕΟΣ ΑΝΑΒΕΙ ΤΙΣ ΛΑΜΠΑΔΕΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ! ΟΙ ΒΛΑΣΦΗΜΟΙ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ , ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΠΩΣ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ , ΕΦ´ ΟΣΟΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΘΩΣΑΝ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ . Ο ΘΕΟΣ , ΚΑΤ´ΑΥΤΟΥΣ , ΑΝ ΚΑΙ ΜΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΙΡΕΣΗ , ΑΝΑΒΕΙ ΤΙΣ ΛΑΜΠΑΔΕΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ , ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ !!! ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΑΤΡΕΣ ΔΗΛΑΔΗ , ΑΝ Ο ΠΑΠΑΣ `Η´ Ο ΜΟΝΟΦΥΣΙΤΗΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ , ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ , ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟ ΗΜΕΡΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥΣ ΣΕ ΠΑΛΑΙΟ , Ο ΘΕΟΣ ΘΑ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ !!! ΛΟΙΠΟΝ , ΕΙΧΕ `Η´ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ Ο ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ Π. ΕΠΙΦΑΝΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΟΝΟΜΑΖΕ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΕ , ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΑΝΗΓΑΓΑΝ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΣΕ ΔΟΓΜΑ ΠΙΣΤΕΩΣ ; Η ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ , ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΠΩΣ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ , ΑΝΑΦΕΡΕΙ , ΟΤΙ 2 ΦΟΡΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΜΟΝΟΦΥΣΙΤΕΣ ΚΑΙ 1 ΦΟΡΑ ΟΙ ΠΑΝΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΠΑΠΙΚΟΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ , ΑΛΛΑ Ο ΘΕΟΣ ΠΟΥ ΜΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΙΡΕΣΗ , ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΔΩΣΕ !!! ΕΞΕΔΩΘΗ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΣΟΥΛΤΑΝΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΕΝΕΚΑ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ , ΠΟΥ ΟΡΙΖΕ ΠΩΣ ΣΤΟ ΕΞΗΣ : » ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ , ΜΟΝΟΝ , ΘΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΑΦΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ » ! ΣΥΝΕΠΩΣ ΚΑΘΕ ΠΑΣΧΑ , Ο ΚΥΡΙΟΣ , ΔΕΙΧΝΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΘΝΗ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ , ΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΚΙΒΩΤΟ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΩΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ , ΟΠΩΣ ΑΜΗΧΑΝΑ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ Β Λ Α Σ Φ Η Μ Ο Ι ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ , ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΓΑΛΑΖΟΛΕΥΚΕΣ ΑΣΤΡΑΠΕΣ ΝΑ ΦΩΤΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ !!!
  ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ , Η ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΤΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΔΟΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ , ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΦΑΝΕΡΩΣΙΣ ΤΩΝ ΑΚΤΙΣΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΒΑΠΤΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ , ΠΟΥ ΤΕΛΕΣΕ Ο ΠΑΝΟΣΙΟΛΟΓΙΩΤΑΤΟΣ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΣΑΡΑΝΤΟΣ , ΤΑ ΞΕΡΑ ΚΡΙΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΦΙΔΑΚΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ , ΠΟΥ ΑΝΘΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ , ΜΕ ΤΟ ΔΙΟΡΘΩΜΕΝΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΘΑΥΜΑΣΤΑ ΟΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΩΝ ΝΕΟΦΑΝΩΝ ΑΓΙΩΝ : ΡΑΦΑΗΛ , ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗΣ , ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΜΟΝΟ ΣΕ ΠΙΣΤΑ ΤΕΚΝΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ !!! ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΠΑΛΙ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ , ΠΩΣ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΕΚΤΑΦΗΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΩΣ ΑΛΗΘΕΙΣ !!! ΜΑ ΤΟΤΕ , ΠΩΣ Ο ΠΑΝΑΓΑΘΟΣ ΘΕΟΣ ΕΞΕΛΕΞΕ ΕΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΑΝΕΡΩΣΗ 3 ΑΓΙΩΝ ΤΟΥ ; ΑΝ ΗΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΤΗ ΓΗ , ΤΟΤΕ ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 12 ΠΕΡΙΠΟΥ , ΑΙΡΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ …
  ΑΠΟ ΤΟ 1924 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ , Ο ΘΕΟΣ ΔΩΡΙΣΕ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ <> ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΝΑΚΗΡΥΧΘΕΝΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΘΟΣ ΑΛΛΩΝ ΠΟΥ ΜΕΛΛΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΚΗΡΥΧΘΟΥΝ . ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ , ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ !!! ΟΠΩΣ ΑΦΕΘΗΚΕ Ο ΟΙΚΟΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΕΡΗΜΟΣ , ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΣ , ΓΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2000 ΧΡΟΝΙΑ , ΕΤΣΙ ΑΦΕΘΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΟΙΚΟΣ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΩΝ ΓΙΑ , ΕΝΑ ΑΙΩΝΑ ΣΧΕΔΟΝ , ΧΩΡΙΣ ΑΓΙΟΥΣ !!! ΑΝΤΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΑΠΕΙΝΩΘΟΥΝ , ΜΑΧΟΝΤΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ( ! ; ) ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ , ΑΠΟ ΤΟ 1924 ΚΑΙ ΜΕΤΑ !!! ΛΕΩ ΣΧΕΔΟΝ , ΕΠΕΙΔΗ ΔΙΕΚΔΗΚΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΜΑΣ , ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΣΑΒΒΑ ΕΝ ΚΑΛΥΜΝΩ , ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΙΩΑΝΝΗ ΜΑΞΙΜΟΒΙΤΣ , ΤΟΝ ΟΣΙΟ ΙΩΑΝΝΗ ΤΟΝ ΡΟΥΜΑΝΟ , ΕΣΧΑΤΩΣ ΔΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΒΥΣΣΑΡΙΩΝ ! ΕΝΩ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΠΩΣ , ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΦΙΛΟΥΜΕΝΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ , ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΥΚΑ ΚΡΙΜΑΙΑΣ , ΤΟΝ ΟΣΙΟ ΣΙΛΟΥΑΝΟ ΤΟΝ ΑΘΩΝΙΤΗ Κ. Α. , ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥΣ ( ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ , ΤΩΝ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ Κ. Λ. Π. ) ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ !!! ΟΛΟΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ , ΕΙΧΑΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ( ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ! ) . ΜΟΝΟ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ( ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ Ι. ΜΑΞΙΜΟΒΙΤΣ ) ΕΙΧΑΝ ΔΙΑΚΟΨΕΙ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ , ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ . ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ , ΟΠΩΣ ΨΕΥΔΩΣ ΔΙΑΔΙΔΟΥΝ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ .

 109. ΠΡΩΗΝ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΗΣ said:

  ΛΑΘΟΣ , Η ΑΝΩΤΕΡΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ @Hρακλής

 110. ΠΡΩΗΝ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΗΣ said:

  Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΝΝΟΩ .

 111. ΠΡΩΗΝ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΗΣ said:

  @ egolpion
  ΘΑΥΜΑΣΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΑΙΡΕΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΤΟΥ , ΠΕΡΙ ΠΛΗΘΟΥΣ ΜΑΣΩΝΩΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΩΝ . ΕΧΕΙ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΠΑΝΤΩΣ ΜΕ ΤΟ ΠΛΑΣΤΟΓΡΣΦΗΜΕΝΟ ΣΙΓΓΙΛΙΟ . ΚΑΙ ΕΓΩ , ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ , ΜΟΛΙΣ ΤΑ ΠΡΟΤΟΕΜΑΘΑ , ΔΕΝ ΕΦΥΓΑ ΑΜΕΣΩΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΨΟΧ . ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΛΗ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ , ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΖΕΣ , ΠΩΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΗΣΟΥΝ ΘΥΜΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΓΝΗΣΙΩΝ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ . ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΔΗΛΑΔΗ , ΠΩΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΣΤΡΕΠΤΟΣ , ΑΥΡΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΝΟΗΣΕΙ . ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ . ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΗΣΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΕΜΕΙΣ , ΜΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΛΑΝΕΣ ΤΟΥ ΨΕΥΤΟΠΑΠΑ . ΚΑΤΑ Τ΄ ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΑΙΡΕΤΙΚΟ ΤΟΝ ΑΓΑΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΩΝ 5- 10.000 ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑ . ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ , ΟΜΙΛΩ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΗΠΙΑ . ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΛΥΚΟΠΟΙΜΕΝΑΣ , ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΕΒΡΙΣΕ ΚΑΤ΄ ΕΥΘΕΙΑΝ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ! ΑΙ ! ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΑ ; ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΑΚΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΘΗ ΤΟΥ , ΔΙΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ . ΤΟΝ ΛΕΩ ΨΕΥΤΟΙΕΡΕΑ , ΛΑΟΠΛΑΝΟ , ΑΙΡΕΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΚΟΔΟΞΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΤΗΣ ΑΙΡΕΣΕΩΣ ΤΟΥ . ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΔΗΛΑΔΗ ; ΝΑ ΒΡΙΖΕΙ ΑΥΤΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΩ ΜΕ ΤΟ ΣΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΑΣ ; ΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΕΤΣΙ , ΟΠΩΣ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΑΠΕΔΕΙΞΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ( ΑΥΤΟΣ ΕΙΔΕ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΤΑ ΛΟΓΙΑ . ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΔΕΝ ΤΑ ΕΙΔΕ ! ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ…

 112. ΠΡΩΗΝ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΗΣ said:

  ΚΑΘΕ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ , ΠΩΣ ΤΟ 1 ΑΠΟ ΤΑ 12 ΣΧΙΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΟΙΚΕΙ , ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΤΗ ΓΗ ( ΑΠΟ 100 – 10.000 ΑΤΟΜΑ ΔΗΛΑΔΗ , ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 1 ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ) !!! ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟΙ , ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΑΠΕΙΝΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΚΑΙ ΒΑΘΕΙΑ ΜΕΛΕΤΗ , ΜΕΤΑΝΟΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ . ΕΣΧΑΤΩΣ ΕΠΑΝΗΛΘΕ ΤΟ 1 ΑΠΟ ΤΑ 2 ΣΧΙΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ !!! ( ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΗ Π. ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΠΑΠΑΔΑΚΗ , ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1965 , ΔΙΕΚΟΠΤΑΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ , ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟ 1972 ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΚΟΨΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΕΠΟΜΕΝΟ , ΔΙΑΣΠΑΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ . ΜΕ ΤΗΝ Ι. ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ ΟΜΩΣ , ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΔΙΕΚΟΨΑΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ) . ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙ <> : ΠΑΪΣΙΟΣ ΚΑΙ ΒΙΚΕΝΤΙΟΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΙΚΗΣ ΑΙΡΕΣΕΩΣ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΥ , ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΧΕΙΡΟΤΟΝΗΘΗΚΑΝ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ . ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΚΑΙ ΠΛΗΘΟΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΩΝ ΣΤΟ ΛΕΚΑΝΟΠΑΙΔΙΟ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ , ΟΠΟΥ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ , ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΤΟ (ΔΗΘΕΝ)ΠΑΛΑΙΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ .
  ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΠΛΗΘΟΣ ΠΛΑΝΕΜΕΝΩΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΑΣ , ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΕΝΩΣΕΩΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΛΗΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΩΣ ΙΕΡΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ ( ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΕΣ Κ.Λ.Π. ) ΑΠΟ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΝ ΜΕΤΑΝΟΗΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗ ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ , ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ .

 113. @ egolpion
  Μπορείς να δημοσιεύσεις το αυθεντικό κείμενο της συνόδου του 1583 ? Είναι μία επιστολή απάντηση των ορθοδόξων πατριαρχών της Ανατολής Ιερεμίου Τρανού Κωνσταντινουπόλεως και Σιλβέστρου Αλεξανδρείας προς τους Αρμενίους κατά του γρηγοριανού ημερολογίου. Έτσι μόνο θα δούμε αν έχει αφορισμούς και αναθέματα.

 114. Ποιοί είναι οι «λοιποί Αρχιερείς » της Συνόδου του 1583 στο τέλος του Σιγγιλίου? Δεν έχουν ονόματα? Στις μέρες μας την παραμικρή απόφαση που παίρνουν οι Ιεράρχες και διαβάζεται στην Εκκλησία ενώπιον των πιστών, ακολουθεί ένα «σεντόνι» με ονόματα και πολλές φορές είναι και κουραστική η ανάγνωση τόσων ονομάτων. Στο κείμενο του Τόμου Αγάπης φαινεται ότι συσκέπτονται μόνο οι Ιερεμίας και Σίλβεστος. Το Σωφρόνιο που τον βρήκαν ?

 115. ΠΡΩΗΝ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΗΣ said:

  @ Στέφανος
  ΣΤΕΦΑΝΕ ΣΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΕΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΡΩΤΗΣΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ .
  @ egolpion
  ΑΚΟΥ ΛΙΓΟ ΑΔΕΡΦΕ , ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΠΕΔΩΣΕΙΣ ΚΑΛΑ , ΠΟΣΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΤΟ , ΔΗΘΕΝ , ΣΙΓΓΙΛΙΟ ( ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ ! ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ !!! )ΤΩΝ ΞΗΛΩΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΜΕΝΗ ΑΠΑΤΗ . TO ΣΙΓΓΙΛΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΑΤΡΕΣ , 2 ΕΚΔΟΧΕΣ ΕΧΕΙ : `Η΄ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ 1583 , `Η΄ ΤΟΥ 1593 .ΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ 1583 ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕ , ΔΙΟΤΙ ΣΥΓΚΡΙΝΟΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ , ΤΟ ΟΠΟΙΟ , ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ , ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ” ΤΟΜΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ” ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΔΟΣΙΘΕΟΥ ΙΕΡΟΣΩΛΗΜΩΝ , ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ , ΕΝΩ ΜΕΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΥ , ΠΟΛΥ ΟΡΘΑ , ΕΓΡΑΨΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΡΑΨΕΣ . ΛΕΙΠΕΙ ΔΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΕΓΓΡΑΦΟΥ . ΜΕΝΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ 1593 . ΟΠΟΤΕ ΑΛΛΑΞΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ . ΕΒΑΛΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΣΩΦΡΟΝΙΟΥ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΙΠΑΝ . ΙΔΟΥ , ΚΑΚΩΣ ΜΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΕ , ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟ ΣΙΓΓΙΛΙΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ . ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΘΕΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ , ΣΚΟΤΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΛΕΝΞΑΝ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ , ΜΗΠΩΣ , ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΕΚΟΙΜΗΘΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΓΡΑΨΑΝΤΕΣ ΤΟ ΣΙΓΓΙΛΙΟ . ΕΤΣΙ , ΠΙΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΑ ΠΡΑΣΑ , ΜΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΙΛΒΕΣΤΡΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΚΟΙΜΗΘΗΚΕ ΤΟ 1590 . ΟΠΟΤΕ ΠΩΣ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΟ 1590 ; ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ; ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ . Ο ΨΕΥΤΟΠΑΠΑΣ lxndr ΠΟΥ , ΒΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ , ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΚΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ , ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ . ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ , ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΝΟΗΣΕΙ .

 116. ΠΡΩΗΝ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΗΣ said:

  @egolpion
  ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΣΕ ΣΥΓΧΑΡΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΣΤΟΧΕΣ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ . ΕΔΩΣΕΣ ΑΝΔΡΕΙΑ ΜΑΧΗ . Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ . ΕΥΧΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΑΣ . ΣΤΕΦΑΝΟΣ

 117. Ο παλαιοημερολογίτης p.lxndr ενώ δεν μας έχει απαντήσει σχετικά με το πλαστό σιγγίλιο σήμερα έστειλε 2 σχόλια στα οποία όχι μόνο δεν απαντά αλλά συνεχίζει την προπαγάνδα με άσχετες αναφορές. Όταν αποφασίσει να μας απαντήσει για τις πλαστές κατηγορίες εναντίον της Εκκλησίας μας, τότε θα του επιτρέψουμε και το διάλογο. Ο χώρος του ιστολογίου μας δεν θα γίνει χώρος προώθησης και προπαγάνδας αιρετικών και πλανεμένων απόψεων.

 118. Ακριβώς αγαπητό Εγκόλπιο. Σε κανέναν!

 119. Μιας και οι προηγούμενοι συνονόματοι το κάλυψαν το θέμα με τις απαντήσεις τους, ας γράψω απλώς την άποψή μου.

  Για μένα οι παλαιοημερολογίτες και οι αποτειχιστές είναι ριψάσπιδες. Δεν κάθησαν ν’ αγωνιστούν τον καλόν αγώνα εντός της Εκκλησίας. Τα παράτησαν κι έτρεξαν να ικανοποιήσουν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες.

  Τα άλλα όλα… προφάσεις εν αμαρτίαις.

 120. @ πρώην παλαιοημερολογίτης,
  Σε σχόλιο σου παραπάνω και μιλώντας για τον π. Θεοδώρητο Μαύρο κάνεις λόγο για «παλαιοημερολογίτικο Οικουμενισμό». Τι ακριβώς είναι αυτό μπορείς να μου πεις με δύο λόγια?

 121. ΠΡΩΗΝ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΗΣ said:

  @egolpion
  ΕΥΛΟΓΕΙΤΕ . ΠΩΣ ΠΑΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ; ΚΑΛΑ ΕΛΠΙΖΩ . Ο lxndr, ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΟΥ ΚΙ΄ ΟΛΑΣ ΚΗΝΗΓΙ , ΕΙΣΗΛΘΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΗ δε νομιζω λοιπον αν καποιος ελεγξει την νεοημερολογιτικη εκκλησια ως σχισματικη οτι βλασφημει το αγιο πνευμα » ΚΑΙ ΠΩΣ ΥΙΟΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ »την αιρεση του παποκεντρικου οικουμενισμου στην εκκλησια του?προς τι η διπλης οψεως ποιμαντικη?δηλωνουμε ακριβεις τηρητες των κανονων αλλα μνημονευουμε επισκοπο διεγνωσμενον κανονικως επι συμπροσευχη?» !!! ΕΝΩ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΔΕ , ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟΛΟΓΟ , ΕΒΓΑΖΕ ΤΑ ΚΑΤΕΒΑΤΑ ΤΟΥ , ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΧΕΔΟΝ ΜΟΝΟΛΕΚΤΙΚΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΜΑΣ Η΄ ΟΥΔΟΛΩΣ ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ Σ΄ ΑΥΤΕΣ ! ΠΑΡ΄ ΟΛ΄ ΑΥΤΑ , ΕΜΕΙΣ, ΑΠΑΝΤΗΣΑΜΕ , ΠΙΣΤΕΥΩ , ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΧΕΔΟΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥ . ΠΑΝΤΩΣ , ΤΑ ΠΙΟ ΑΠΟΣΤΟΜΩΤΙΚΑ ΜΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ , ΤΑ ΑΦΗΣΕ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ . ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΓΓΙΛΙΟ , ΟΠΩΣ , ΠΟΛΛΑΚΙΣ , ΕΙΠΑΜΕ , ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΡΩΤΟΥΣΑΜΕ » ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Ο ΣΙΛΒΕΣΤΡΟΣ ΤΟ 1593 , ΕΝΩ ΕΙΧΕ ΚΟΙΜΗΘΕΙ ΤΟ 1590 ; » ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΣΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΕΡΕΜΙΑ !!! ΓΙΑ ΤΟ »σημειωστε δε πως το γρηγοριανο ημερολογιο ειναι καταδικασμενο απο τις πανορθοδοξες συνοδους των ετων 1583,1587,1593,και τις τοπικες των 1746,1848,1902…» ΤΟΥ ΕΙΠΑ ΠΩΣ ΨΕΥΔΕΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ 1746,1848,1902, ΑΦΟΥ ΟΜΙΛΟΥΝ ΓΕΝΙΚΩΣ ΠΕΡΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΕΡΙ ΓΡΗΓΟΡΙΑΝΟΥ ( ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΤΟΥ Π. ΙΕΡΕΜΙΟΥ ) . ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕ ΤΑ ΚΑΤΕΒΑΤΑ ! ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΟΛΛΥΒΑΔΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΤΙΝΟΦΡΟΝΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥΣ , ΟΥΤΕ ΛΕΞΗ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ! ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΩΝ ΣΤΟΥΔΙΤΙΚΩΝ ΣΧΙΣΜΑΤΩΝ ΠΑΡΟΜΟΙΩΣ !!! ( ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΔΥΝΑΤΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ , ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΤΑ ΕΜΑΘΑ , ΕΦΥΓΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΨΟΧ ! ) ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ ΜΕ ΝΕΑ ΚΑΤΕΒΑΤΑ ; ΑΙ ! ΠΑΕΙ ΠΟΛΥ ! ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΑΔΕΡΦΟΙ , ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ . ΠΑΝΤΩΣ , ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ , ΔΙΕΣΤΡΕΨΕ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ . ΟΠΩΣ , ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΩΝ ΤΟΥΣ Π.Χ. , ΕΝΩ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΠΩΣ ΤΟ 1960 , ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΤΙΣ (ΨΕΥΤΟ)ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΩΣΣΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ, ΑΥΤΟΙ ΕΙΧΑΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ ( ΟΠΟΤΕ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ , βλ. ΘΕΟΔΩΡΗΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΝ ΤΟΜΠΡΟΝ ) , ΑΥΤΟΣ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ! ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΕΣΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ Ι. ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΤΟ ΥΠΕΡΟΡΙΟ , ΠΩΣ » ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ » , ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΗ , ΔΙΟΤΙ Ο ΠΡ. ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΧΕΙΡΟΤΟΝΗΣΕΙ , ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ , ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ ΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΟΣΟΥΣ ΕΙΧΕ ΗΔΗ ΧΕΙΡΟΤΟΝΗΣΕΙ ( ΕΝΤΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΕΣ Κ.Λ.Π. ). ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΚΟ , ΛΟΙΠΟΝ , ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ . ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΙΣΤΟΧΩΡΟΙ ΜΑΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΤΟΥΣ . ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΡΙΕΣ , ΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΣΤΟΝ Π. ΚΥΡΙΑΚΟ ΤΣΟΥΡΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ . ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ, ΥΠΟ ΟΡΟΥΣ , ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΥΞΑΝΩ . ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ

 122. ΠΡΩΗΝ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΗΣ said:

  @Stefanos
  Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΨΟΧ , ΕΙΝΑΙ : Ο ΕΞΑΓΩΝΙΤΗΣ ΙΑΚΩΒΟΣ ( ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΣ ) , Ο ΚΥΠΡΙΑΝΟΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ( ΦΥΛΗΣ ) , Ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΗΜΑΡΑΣ ( ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΥ ), Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΛΟΜΟΙΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΔΩΡΗΤΟΣ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΑΝ . ΑΥΤΩΝ ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ , ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ , ΠΩΣ , ΠΑΡ΄ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ , ΜΕ ΤΙΣ 12 ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΙΚΕΣ ΑΙΡΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ , ΟΛΟΙ ΜΑΣ , ΤΕΛΟΥΜΕ ΕΓΚΥΡΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ !!! ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ » ΖΗΛΕΨΕΙ » Η ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΚΛΑΔΩΝ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ; ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ , ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ . ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ . » ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΙΣ ΜΙΑΝ, ΑΓΙΑΝ, ΚΑΘΟΛΙΚΗΝ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΝ ».

 123. @ πρώην παλαιοημερολογίτης,
  Αυτή η την ιστορία με το θαύμα της «θέοθεν Βεβαίωσης» την έχεις ακούσει? Ένας φωτεινός Σταυρός εμφανίστηκε πάνω από Εκκλησία στον Υμηττό ενώπιον χιλιάδων ατόμων ενώ τελούνταν παννυχίδα για την ύψωση του Τιμίου Σταυρού(13/26 Σεπτεμβρίου 1925). Αυτοί λένε ότι έτσι ο Θεός επιβράβευσε την αποτείχιση τους 1,5 χρόνο πριν, όταν η Εκκλησία της Ελλάδος υιοθέτησε το νέο. Τι λες γιαυτό? Σε ρωτάω επειδή τους έχεις ζήσει τους ΓΟΧ και γνωρίζεις πρόσωπα και πράγματα.

 124. Μα το σχίσμα το έκαναν το 1935. Επί 11 χρόνια οι «υπερορθόδοξοι» ήταν στην …πλανεμένη Εκκλησία, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους. Και γιατί δεν μας λένε για το συνεχιζόμενο κάθε χρόνο θαύμα του Μαρκόπουλου κεφαλλονιάς όπου τα φιδάκια της Παναγιάς εκείνη τη χρονιά βγήκαν με το ΝΕΟ ημερολόγιο! Μάλιστα ολόκληρο το νησί περίμενε να δει πότε θα βγουν τα φιδάκια της Παναγίας ώστε να ακολουθήσει και το ημερολόγιο με το οποίο θα βγουν!

 125. ΠΡΩΗΝ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΗΣ said:

  TO ΣΧΙΣΜΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ 1924 ΜΕ ΛΑΪΚΟΥΣ , ΜΟΝΑΧΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΠΠΑΔΕΣ ΠΟΥ ΑΠΕΣΧΙΣΘΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ , ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ ΤΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ , ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΕΩΡΟΥΣΑΝ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟ ΣΙΓΓΙΛΙΟ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΣΕ ΚΑΙ ΠΑΝΙΚΟΒΑΛΕ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ . ΤΟ 1935 , ΜΕΤΑ 11 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΚΕΦΑΛΟΙ , ΠΡΟΣΧΟΡΗΣΑΝ ΣΤΟ ΣΧΙΣΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ 3 ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ . ΓΙΑ ΤΗΝ , ΛΕΓΟΜΕΝΗ , ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ , ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΟΛΥΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΜΕ ΑΠΟΜΑΚΡΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ , ΠΑΡΑ ΕΞΕΤΑΖΩ ΤΑ ΔΟΓΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ , ΘΑ ΣΟΥ `ΠΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ Π. ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ , Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ Ι. Μ. ΛΑΥΡΑΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ . ΗΤΑΝ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΤΗΣ Ι. ΜΟΝΗΣ . ΜΟΥ
  ΕΙΧΕ `ΠΕΙ , ΠΩΣ ΦΑΝΗΚΕ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΙΩΓΜΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ . ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕ ΦΩΤΑ, ΟΡΑΜΑΤΑ Κ.Λ.Π. ( ΣΤΟΥΣ ΨΟΧ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΚΟΥΣ ΓΙΑ ΟΝΕΙΡΑ Κ.Λ.Π. ΘΑΥΜΑΤΑ , ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ). ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΑΦΘΑΡΤΑ ΣΚΗΝΩΜΑΤΑ , ΟΙ ΟΣΙΑΚΕΣ ΚΟΙΜΗΣΕΙΣ , ΤΑ ΕΥΩΔΙΑΖΟΝΤΑ ΛΥΨΑΝΑ Κ.Ο.Κ. ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΥΚ ΟΛΙΓΑ : https://egolpio.wordpress.com/2011/04/20/palaiohmerologites_agioi/#comments . ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΒΕΒΑΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ , ΟΠΟΥ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΡΑΣΕΙ , ΟΠΩΣ Π.Χ. ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΦΩΣ .

 126. @ πρώην παλαιοημερολογίτης,

  Με συγχωρείς που επανέρχομαι ύστερα από τόσες μέρες αλλά υπάρχει στο youtube κανάλι προφανώς κάποιου ΓΟΧ που προσπαθεί να ανασκευάσει τα όσα υποστηρίζεις. Ο εν λόγω κύριος(η φωνή του μου φαίνεται ότι είναι γνωστή, πρέπει να έχεις αναρτήσει και σχετικό βίντεο γιαυτόν) αναγιγνώσκει αποσπάσματα από τα βιβλία «Απάτης Αναίρεσις» και «Πίσω από ό,τι φαίνεται. Τα έχεις υπόψιν σου? Είναι αξιόπιστα? Απαντούν πράγματι στους μακαριστούς Ι.Γιαννακόπουλο, Ε.Θεοδωρόπουλο όπως επιγράφουν οι τίτλοι των βίντεο που παρουσιάζει ή είναι ανάξια λόγου?

 127. ΠΡΩΗΝ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΗΣ said:

  ΝΑΙ . O ΠΛΑΝΕΜΕΝΟΣ Ο Ι. ΛΑΖΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ . ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΟΑΓΓΕΛΟΥΣ ΠΟΥ ΨΑΛΛΟΥΝ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ! ΤΟΥ ΑΠΕΔΕΙΞΑ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΟΥΡΛΑΤΖΗΣ , ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ http://www.youtube.com/watch?v=Tq97kLbxK4s ! ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΖΗΤΑΕΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ; ΑΥΤΟΣ, ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΩΝ ΨΟΧ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΤΑΡΙΟΥΝΤΑΙ Η ΜΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ! ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΕΙΧΑ ΡΩΤΗΣΕΙ, ΑΝ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΧΕΙ ΜΥΣΤΗΡΙΑ, ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ , » ΔΕΝ ΞΕΡΩ » ! ΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΛΛΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΔΗΛΑΔΗ ! ΤΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΠΕΡΕΤΑΙΡΩ ; ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΦΥΣΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ » ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΙΝΑΙ ΔΟΓΜΑΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ », » ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΠΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ Α΄ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟ » , » ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΠΑΣΑ ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΙΣ ΕΠ΄ ΑΥΤΟΥ » Κ.Ο.Κ. . ΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΠΩΣ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΨΕΥΤΟΣΙΓΓΙΛΙΟ ΤΟΥΣ , ΤΟ 1593 Ο ΣΙΛΒΕΣΤΡΟΣ , ΕΝΩ ΕΙΧΕ ΚΟΙΜΗΘΕΙ ΤΟ 1590 ( !!! ) ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΙΣΩΣ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ . ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΨΕΥΤΟΜΟΝΑΧΟΥ ΣΑΒΒΑ , ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ , ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ . ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ Π. ΕΦΡΑΙΜ ΤΟΝ ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΩΤΗ Π.Χ. ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ ΑΠ΄ ΑΥΤΟΥΣ .

 128. Αυτοί οι συγγραφείς Λ. Κτενάς και ο Κύπριος μοναχός τι μέρος του λόγου είναι? Ματθαι’ι’κοί? Χρυσοστομικοί? Αυξεντιανοί? Είχε πέσει τυχαία παλιά(1995) το βιβλίο του Κτενά στα χέρια μου και απ’ ότι θυμάμαι επιμένει ότι το σιγγίλιο του 1583 είναι γνήσιο κτλ.

 129. ΠΡΩΗΝ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΗΣ said:

  O KTEΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΤΘΑΙΙΚΟΣ . Ο ΣΑΒΒΑΣ ΗΤΑΝ, ΜΑΛΛΟΝ, ΦΛΩΡΙΝΙΚΟΣ .ΤΟ ΣΙΓΓΙΛΙΟ ΤΟΥ 1583 ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΝΗΣΙΟ . ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΛΕΕΙ 1593 .

 130. @ πρώην παλαιοημερολογίτης,

  Είδα το βιντεάκι που ανέβασες προχθές για το περιοδικό «Φιλήματα Ιούδα» και μου δημιουργήθηκε η εξής απορία. Τελικά υπάρχουν αποδείξεις για την τεκτονική ιδιότητα του πρώην Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χρυσόστομου Παπαδόπουλου. Οι ΓΟΧ υποστηρίζουν πως υπήρξε τέκτονας και μάλιστα γράφουν ότι ήταν ο πρώτος τέκτονας Αρχιεπίσκοπος Αθηνών. Για τον Χρυσόστομο Παπαδόπουλο τι μαρτυρίες υπάρχουν ότι υπήρξε τέκτονας? Επί δικής του αρχιεπισκοπείας(12-10-1933) χαρακτηρίστηκε ο τεκτονισμός θρησκεία. Τι λες περί τούτου? Ήτο τέτκων ο Χρυσόστομος Α’ Παπαδόπουλος ή η απόφαση ήταν «στάχτη στα μάτια» όπως ισχυρίζονται κάποιοι?

 131. ΒΕΒΑΙΑ… ! ΤΙ ΘΑ ΕΛΕΓΑΝ , ΣΥΝΟΝΟΜΑΤΕ , ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΠΟΥ ΞΕΣΚΕΠΑΣΕ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟΥ ΣΙΓΓΙΛΙΟΥ ΤΟΥΣ ; ΕΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΚΑΨΕ, ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ; ΑΥΤΟΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ ΜΑΣΩΝΟΥΣ , ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΙΡΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ! ΤΙ ; ΖΗΤΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΨΟΧ ; ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ . ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ « ΕΡΙΣΜΑ » ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΜΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ! ΕΝΑΣ ΝΕΟΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΗΣ Π.Χ. , ΕΛΕΓΧΕΙ , ΟΡΘΩΣ , ΤΟΝ ΠΛΑΝΕΜΕΝΟ ΙΩΑΝΝΗ ΛΑΖΑΚΗ , ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΤΟ ΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΙΛΟΥΜΙΝΑΤΩΝ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΒΑΒΑΡΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΑΥΤΟΣ … Η ΜΑΣΩΝΙΑ, ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ! ΜΑΛΙΣΤΑ, ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ . ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ » ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΕ Ο ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ » ; Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ, ΠΑΝΤΟΤΕ ΕΝΑΝΤΙΩΝΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΜΑΣΩΝΙΑ . ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΠΙΚΡΟΤΗΘΗ Ο ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ . ΑΛΛΟ ΑΝ ΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΟ ΕΓΙΝΕ ΜΑΣΩΝΟΣ ,ΚΑΙ ΑΛΛΟ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΩΣ ΣΥΝΟΛΟ .

 132. Είναι γνωστό σε όλους πως οι παλιοημερολογίτες είναι σχισματικοί. Μία βόλτα από τις αίθουσες ομιλιών των αρχηγών τους θα πείσει κάθε καλόπιστο πως είναι επίσης και
  Α. αιρετικοί
  Β. έχοντες χάσει το μέτρο.

  Γρήγορα παρατηρεί κανείς πως η μόνη έγνοια των παλιοημερολογιτών που τολμούν να φορούν ράσα και να παριστάνουν τον παπά είναι να κατηγορούν την Εκκλησία, να αποκαλούν «αποστάτες, προδότες, κατάπτυστους» και λοιπά κωμικοτραγικά τους ιερείς και τους Πατριάρχες.

  Στις «διδασκαλίες» τους διακρίνει ο πιστός και ο γνώστης εύκολα μία σειρά από πλάνες και παρεξηγήσεις περί της Εκκλησίας, περί των μυστηρίων, περί του ίδιου του προσώπου του Κυρίου μας οι οποίες δυστυχώς, δυστυχέστατα, αποτελούν αιρέσεις, οι οποίες φυτρώνουν εκεί που περισσεύει ο κομπασμός της «γνήσιας/ομολογιακής/αγωνιστικής κλπ» ορθοδοξίας, αλλά λείπει ο ίδιος ο Θεός! Αίρεση από μόνη της αποτελεί η μη παραδοχή των μυστηρίων της Εκκλησίας ως αγιαστικών και σωζώντων, πράγμα που απερίφραστα διακηρύσσουν όλες πλέον οι (αντιμαχόμενες μεταξύ τους) παλιοημερολογίτικες παρατάξεις, ακόμη και αυτή του Κ. Κουτσούμπα, που ακολουθεί και σε αυτό το θέμα τον ολισθηρό δρόμο της παράταξης των πρώην χρυσοστομικών παλιοημερολογιτών.

  Η Εκκλησία είναι Μία. Στους παλιοημερολογίτες οι δήθεν «εκκλησίες» είναι ήδη 10-15. Τι γίνεται, τέλος πάντων; Το Άγιο Πνεύμα δεν είναι αυτό που ενώνει, αυτό που ειρηνεύει, αυτό που φωτίζει; Γιατί τόση διχοστασία, ακόμη και μεταξύ των θεωρητικά ομοφρόνων περί του «πατρίου ημερολογίου»; Μήπως απλά διότι ο μαλωμένος με τον Θεό και με όλους, μαλώνει στο τέλος και με τα ρούχα του;

  Οι παλιοημερολογίτες λεν πως η Εκκλησία «έπεσε» και πως απέμειναν μόνο αυτοί, οι «καθαροί», οι «γνήσιοι». Είναι ακριβώς το φαινόμενο των προτεσταντών και ειδικά εκείνων των τρελαμένων Αμερικανών παστόρων που μιλούν (έχοντας τρόμο και σπείροντας τρόμο) για το τέλος του κόσμου, για τον αντίχριστο, για την μοναδικότητα της δικής τους κλειστής φατρίας «εκλεκτών». Αυτοί που ακολουθούν τέτοιους τυφλούς οδηγούς ξέρουμε, όπως λέει το Ευαγγέλιο, πού καταλήγουν. Απτό και πρακτικό παράδειγμα ότι οι παλιοημερολογίτες ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΓΙΟΥΣ! Δεν βλέπουν τους αγίους των ημερών μας, που το Άγιο Πνεύμα εξακολουθεί να μας χαρίζει. Έτσι δεν βλέπουν τον άγιο γέροντα Παϊσιο, τον φωτισμένο Ησυχαστή Ιωσήφ, τον επίσης φωτισμένο Εφραίμ Κατουνακιώτη, τον άκακο σαν αρνάκι και άγιο π. Πορφύριο και τόσους άλλους που με την προσευχή, με τον κόπο, με το παράδειγμα και τον λόγο δρόσισαν και δροσίζουν χιλιάδες ψυχές στην Ελλάδα και όχι μόνο. Αυτούς ακριβώς, τους αγίους του Θεού κατηγορούν ως «πλανεμένους» (άπαγε της βλασφημίας) και ως κριτήριο αγιότητος χρησιμοποιούν έκαστη παράταξη την ένταξη του υποψηφίου σε (όχι οποιαδήποτε, αλλά την σωστή) παράταξη παλιοημερολογιτών! Ναι, αγαπητοί μου, πλην όμως σε κακοτράχαλο δρόμο ευρισκόμενοι, παλιοημερολογίτες, ας είμαστε ευγνώμονες! Σε αυτήν την δύσκολη εποχή φυτρώνουν ακόμη τα μυρίπνοα άνθη τής Εκκλησίας και μας καλούν σε μετάνοια και γεύση των γλυκών καρπών της Πίστης.

  Οι παλιοημερολογίτες προβληματίζονται, οργίζονται και εξεγείρονται με ορισμένες πιθανώς εσφαλμένες κινήσεις ιερέων ή Πατριαρχών της Εκκλησίας. Ξεχνούν όμως πως οι ίδιοι δεν είναι αρμόδιοι να κρίνουν τα εκκλησιαστικά πράγματα, κανείς δεν τους διόρισε προς τούτο, πολλώ δε μάλλον δεν είναι οι ίδιοι ιερείς και Πατριάρχες, ούτε γνωρίζουν τις πρακτικέ; δυσκολίες που οι ιερείς και Πατριάρχες αντιμετωπίζουν. Εντούτοις, αντίθετα και με τα λόγια του αββά Δωροθέου, τους κρίνουν. Ας δαπανήσουμε όλοι τον πολύτιμο χρόνο μας (που δεν ξέρουμε πόσος συνολικά είναι) στην μετάνοια και στην προσευχή. Αν φερθούμε έτσι πιο κοντά στον Λόγο του Θεού ερχόμαστε και πιο «γνήσιοι» ορθόδοξοι γινόμαστε, αλλά με την πραγματική έννοια του λόγου.

  Οι παλιοημερολογίτες αντί να έχουν πνευματικό και να εξομολογούνται, από μόνοι τους κρίνουν την όλη Εκκλησία, κρίνουν γη και ουρανό, θεσμοθετούν εκ νέου τα της Εκκλησίας και πάντα θεωρούν τους εαυτούς τους ικανότερους από οποιονδήποτε γνώστη, μελετητή, πιστό, ιερέα, Πατριάρχη να αποφανθούν για τα θέματα της Εκκλησίας. Κι όμως! Ας μην ξεχνούμε πως το πηδάλιο της Εκκλησίας κανείς άνθρωπος δεν το κρατά, αλλά ο Θεάνθρωπος Ιησούς Χριστός! Ας του έχουμε εμπιστοσύνη και αυτός ξέρει να φέρει το σκάφος της Εκκλησίας σε ασφαλή λιμένα, δηλαδή κοντά Του!

  Οι παλαιοημερολογίτες αν τόσο πολύ νοιάζονται να βρουν «γνήσια ορθοδοξία», γιατί έχουν τόση οργή, τόσο μένος, τόση εμπιστοσύνη στον υπέρτατο θεό που λέγεται «Εαυτός»; Οι άγιοι εξομολογούνται και παραμένουν ταπεινοί, χαρακτηριστικό της Εκκλησίας είναι η αγάπη και η ειρήνη. Ας πάψουν να κακολογούν τους άλλους και τότε θα επιτρέψουν το Άγιο Πνεύμα να τους φωτίσει και να καταλάβουν πού είναι η Αλήθεια και πού η πλάνη.

  Προφανώς ξέφυγα από το θέμα. Το θέμα μας είναι τα γραφόμενα του π. Επιφανίου Θεοδωρόπουλου, τα οποία ξεδιαλύνουν κάθε καλοπροαίρετη απορία και διέπονται από λογική στέρεη, η οποία πηγάζει από ζωή αδαμάντινη! Μάλιστα ο π. Επιφάνιος είχε γνωρίσει διά ζώσης τους πρωτεργάτες του παλιοημερολογίτικου σχίσματος, ήξερε πολύ καλά τα (ανθρώπινα) ελατήρια της διχοστασίας τους και εντούτοις δεν ήθελε να θίξει κανένα πρόσωπο στα βιβλία του. Εύχου υπέρ ημών, φωτισμένε π. Επιφάνιε!

 133. Μιχάλη, ευχές πολλές για τα γενέθλια σου. Εύχομαι οι υπόλοιπες 365 μέρες αυτής της χρονιάς να είναι λουσμένες με το ΦΩΣ της εσωτερικής γαλήνης, της απλότητας και της ταπεινοφροσύνης.

 134. Βέβαια ο ίδιος ο αείμνηστος π. Επιφάνιος παραδέχεται ότι » πάσαι αι επί μέρους Ορθόδοξαι Εκκλησίαι, αι εμμείνασαι εν τω παλαιώ ημερολογίω, ηδύναντο(το υπογραμμίζει το ρήμα), να διακόψωσι πάσαν κοινωνίαν προς την Εκκλησίαν της Ελλάδος και να κηρύξωσιν αυτήν σχισματικήν δια την μονομερώς αποτολμηθείσαν μεταβολήν. Αλλά τούτο δεν εγένετο». Επιφανίου Θεοδωροπούλου, «Τα δύο άκρα», σελ. 62.Μήπως αυτή η διαπίστωση αυτή πρέπει να μας βάλει σε σκέψεις? Μήπως κριτήριο για το τι είναι σχίσμα ή αίρεση είναι η στάση της όλης Εκκλησίας και όχι μεμονομένων ατόμων?

 135. Ναι αλλά έκαναν ΥΠΑΚΟΗ στην Εκκλησία. Αυτή είναι η σωστή εκκλησιολογία την οποία δεν κατέχουν οι σχισματικοί.

  Υπάρχουν αμαρτίες που δεν συγχωρούνται ούτε «εν τω νυν αιώνι ούτε εν τω μέλλοντι αιώνι» (Ματθ. 12: 32). Και ο δημιουργός του σχίσματος μένει δια παντός ασυγχώρητος! Η αμαρτία του δεν συγχωρείται ούτε και μ’ αυτό το πολυτιμό­τατο μαρτύριο!!! «Ουδέ μαρτυρίου αίμα ταύτην δύνασθαι εξαλείφειν αμαρτίαν» αποφαίνεται ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσό­στομος (Ρ.G.τ. 57.250). Γι’ αυτό ο άγιος Λουκιλιανός πέταξε στους δρόμους τα λείψανα ενός σχισματικού μάρτυρα !

 136. Χριστόδουλος said:

  Πρώτα απ’όλα αδελφοι πρέπει να ξεκαθαρίσουμε μέσα μας αν θέλουμε να μάθουμε την αλήθεια σε αυτήν την δύσκολη εποχή της πλανης.Για να το πετύχουμε αυτό θα πρέπει να ταπεινώσουμε τον εαυτό μας μπροστά στον Κύριο και να αιτούμε,να ζητουμε και να κρούουμε μεχρι να λάβουμε.
  Αφού λοιπόν μιλάμε για Ορθοδοξία θα πρέπει να στηριζόμαστε στο Πηδάλιο,στους Αγίους Πατέρες και στην ιστορία.Πριν προχωρήσω στην ανάλυση των σχισμάτων του πάτριου ημερολογίου θα ξεκινήσω από το σχίσμα του παπικού νέου ημερολογίου το οποίο έγινε στη μια Αγία και Αποστολική εκκλησία και να ρωτήσω τους αδελφούς αν μια απόφαση αλλαγής του εορτολογίου της εκκλησίας είναι απόφαση ορισμένων επισκόπων ή της συνόδου όλων των επισκόπων.Αν προσπάθησαν οι πολέμιοι της Ορθοξίας και στο παρελθόν να αλλάξουν το εορτολόγιο της εκκλησίας και πως αντιμετωπίστηκαν από τους Αγίους Πατέρες.Προς γνώσιν πάντων ουδεποτε κρίθηκε απαραίτητη η αλλαγή του εκκλησιαστικού εορτολογίου από την σύνοδο της εκκλησίας και κάθε προσπάθεια απορρίφθηκε.
  Στην περίπτωση του σχίσματος του 1935 αυτό πραγματοποιήθηκε από ανορθόδοξους επισκόπους (Μεταξάκης κ.α.)οι οποίοι αποδείχθηκαν και ονομάστηκαν μασώνοι από τα ίδια τους τα περιοδικά(Πύθαγόρας) μετά τον θανατό τους.

 137. Παναγιώτης Μακρής said:

  Εγκόλπιο συμφωνώ σε πολλά μαζί σου, στο θέμα του ημερολογίου όμως όχι.
  Σωστή θέση με βάση το θέμα τήρησε ο γέροντας Φιλόθεος Ζερβάκος ορίστε και μία σχετική επιστολή του για το θέμα.

 138. Παναγιώτης Μακρής said:

  Ορίστε η επιστολή που ξέχασα να ανεβάσω στο προηγούμενο σχόλιο: http://syghorisis.blogspot.gr/2013/02/blog-post_15.html

 139. Διαβασα οσα σχολια αντεξα και το μονο που καταλαβα ειναι οτι ο πολεμος γινεται για το παπλωμα. Στο τελετουργικο δεν υπαρχουν τοσο μεγαλες διαφορες ,θα ελεγα καμμια,αφου ολοι οι χριστιανοι πιστευουμε στην ιδια ΘΕΟΤΗΤΑ.Ο ΧΡΙΣΤΟΣ διδαξε δυο σωστα. ΑΓΑΠΗ και ΠΙΣΤΗ. Κανεις σημερα δεν ακολουθει και δεν τα πιστευει και με τις βλακειες μας, δινουμε χωρο στους πιστους του μωαθεθ να απλωνοντε ανα τον κοσμο και οι ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ μαλλωνουν αν γιορταζουν οι ΑΓΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ.για τις καρεκλες και τις κονομες γινονται ολα.τα αλλα ολα ειναι δικαιολογιες.ΓΙΑΤΙ χρησιμοποιουν οι με το παλαιο καθε επιτευμα σημερινο και δεν ακολουθουν τα πιστευω τους αλλα το κανουν κονο για την θρησκεια μας?΄ΝΤΡΟΠΗ στους υψηλα ισταμενους και με το νεο και με το παλαιο που δεν τα βρισκουν. Αλλα ειπαμε. Ειναι ζεστη η καρεκλα τους.ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΑΥΤΑ. ΟΣΑ ΣΧΟΛΙΑ  ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ & ΤΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ, ΘΑ ΚΟΒΟΝΤΑΙ

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Follow

Ενημερωθείτε για κάθε νέα δημοσίευση στο email σας.

Μαζί με 2.361 ακόμα followers

Αρέσει σε %d bloggers: