www.egolpion.com

Και το όνομα αυτού ΦΟΧ – FOX ή και firefox!

Μετά το βιβλίο »Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ ΗΛΘΕΝ 1983-2013» του π.Μάξιμου Βαρβαρή , το οποίο χαρακτηρίστηκε ως ΚΑΚΟΔΟΞΟ από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας, ο μοναχός Μάξιμος συνεχίζει ακάθεκτος τις ερμηνείες του περί αντιχρίστου και στο νέο του βιβλίο μας αποκαλύπτει το όνομά του.

Ανακάλυψε ότι το χξστ’ πρέπει να ‘διαβαστεί’ στο αγγλικό αλφάβητο και όχι στο Ελληνικό όπως έκαναν κάποιοι έως σήμερα. Βγάζει λοιπόν το όνομα FOX (Αλεπού) που το βλέπει παντού στη Γραφή πλέον… Το θέμα εκτός από αστείο είναι και τραγικό και παρακαλούμε την Ιερά Σύνοδο να ενημερώσει σύντομα το πλήρωμα της Εκκλησίας… κρίμα π.Μάξιμε!

Comments on: "Να και το όνομα του αντιχρίστου…" (162)

 1. Χαχαχαχχαχαχαχαχαα!!!

  Από τις κακοδοξίες έφτασε ασίως (;!) στις φαιδρότητες….

 2. Καλά κάνω λοιπόν και …. χρησιμοποιω Opera. Χεχεχε…
  Τί να πώ; Τον έχω δει τον πατέρα από κοντά, γιατί είναι συμπατριώτης μου και μου φάνηκε πανέξυπνος άνθρωπος… Αυτά είναι θλιβερά…

  Υπάρχει κι ένα troll στο διαδίκτυο ονόματι «ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ», πού διακωμωδεί τον π Μ Βαρβαρή ασυστόλως και δι’αυτού την Εκκλησία.
  Κακώς λοιπόν δίνει αφορμές….

 3. Κριμα….κριμα…κριμα……δυστυχως.

 4. Και το ακόμα μεγαλύτερο κακό είναι ότι με τις αθλιότητές του δίνει λαβές στις αιρέσεις των ψευδοπροφητών ( ΕΑΕΠ και εταιρία Σκοπιά ) να λένε ότι υπάρχουν και σε εμάς ψευδοπροφήτες,για να ξεγελούν τα μέλη τους και να τα υποχρεώνουν να τρέχουν να υπηρετούν τους αρχηγούς- ψευτοπροφήτες ( αποκρύπτοντάς τους ότι ο κ. Μάξιμος έχει καταδικαστεί επίσημα από την Εκκλησία Ελλάδος ) -και κακώς βάζουμε τον όρο «π. Μάξιμος».

  Και οι ψευδοπροφήτες αιρετικοί- ψευτομεσσίες, ιδρυτές «εκκλησιών» μοιάζουν με την κολοβή αλεπού, που θέλει να κάνει όλες τις αλεπούδες …κολοβές. Ίσως να μιλάει για τέτοια ερμηνεία… Ντροπή και κρίμα.

 5. Τι λαβες δίνει; Μήπως εκφράζει ορθόδοξες θέσεις και απόψεις; ΌΧΙ!
  Ή μήπως η Εκκλησία σιώπησε; Μή γένοιτω!

 6. Φίλε Κώστα και οι άλλοι ας μιλήσουμε ρεαλιστικά και πιο πρακτικά. Ξέρετε τί άγνοια και τί προκαταληψη επικρατεί στον κόσμο για το ράσο ή πόσο άσχετοι είναι οι πολλοί του λαού στο να κάνουν την διάκριση και να βλέπουν την διαφορά; ;; Δυστυχώς υπαρχει άγνοια!Φτάνει να φορέσει κάποιος ράσο, για να θεωρηθεί αυτόματα παπάς και αυτά που λέει να θεωρούνται «παπαδίστικα». Φτανει να μιλήσει κάποιος αγιοτικά , για να θεωρηθεί ποιμένας.
  Πόσο μάλλον ο συγγραφεύς του βιβλίου, πού οι περισσότεροι γνωρίζουν ότι είναι μοναχός.

  Άσχετο με τον π. Βαρβαρή: Ξέρετε πόσο ψευτοκαλόγεροι υπάρχουν στον κόσμο που φορούν ράσο και εξαπατουν τον κοσμο; Κανείς δεν βλέπει την διαφορά. Επειδή γνωρίζομε εμείς κάποια πράγματα εκκλησιαστικά, αυτό δεν σημαίνει πώς τα γνωρίζουν οι πολλοί( και ούτε θέλουν να τα γνωρίσουν και να καταλάβουν τί ισχύει, γιατί το ράσο για την κοινωνία είναι στόχος εύκολου σεβασμού αλλά και εύκολου ψόγου και παραδόξως και υψηλή και «καμμένη υπόθεση»).

  Έτσι λοιπόν μην αμφιβάλετε πώς υπάρχει κόσμος που θα διαβάσει το βιβλίο και θα το θεωρήσει ορθόδοξο. Μήπως το ίδιο δεν συμβαίνει με τον Λιακό;;

 7. Τον π.Μάξιμο τον είχα γνωρίσει κάποτε στου Γκύζη και είχα τις καλύτερες εντυπώσεις. Μάλιστα είχε πρωτοστατήσει στο ξεσκέπασμα της απάτης του Τραχωνίου. Ο Κύριος να τον ελεεί, ευλογεί και φωτίζει πάντα…

 8. Αγαπητε pilote 91αυτο που γραφεται ειναι και η διαφορα…..

  »ο κ. Μάξιμος έχει καταδικαστεί επίσημα από την Εκκλησία Ελλάδος»

  αντιθετως στην ΕΑΕΠ χαιρουν ακρας εκτιμησεως οι ψευδοπροφητες

 9. Π. Παντελεήμων

  »Ξέρετε πόσο ψευτοκαλόγεροι υπάρχουν στον κόσμο που φορούν ράσο και εξαπατουν τον κοσμο; Κανείς δεν βλέπει την διαφορά».

  Ειναι οι εσωτερικοι εχθροι της εκκλησιας και της πιστης.

 10. @ Στελιος

  »αντιθετως στην ΕΑΕΠ χαιρουν ακρας εκτιμησεως οι ψευδοπροφητες»…

  προς το παρών και μέχρι του θανάτου τους, διότι μετά θάνατον θα δείξουν τον αντρισμό τους οι υποψήφιοι μνηστήρες των θρόνων. Ήδη μαθαίνουμε ότι ακόμα και ‘συγγενείς’ ηγέτου λιγουρεύονται την καρέκλα…Προς το παρών ΟΥΔΕΙΣ τολμά να μιλήσει για ψευδοπροφητείες! ΟΥΔΕΙΣ ‘αναγεννημένος’.

 11. @egolpion
  «Προς το παρών ΟΥΔΕΙΣ τολμά να μιλήσει για ψευδοπροφητείες! ΟΥΔΕΙΣ ‘αναγεννημένος’».

  Μακαρι να τις εξετασουν με ειλικρινεια μπας και ξυπνησουν. Και αυτες που αφορουν πολλα ατομα μαζι, αλλα και τις προσωπικες. Και ας σκεφτουν αυτα που λεει η Γραφη.

 12. @egolpion
  «Ήδη μαθαίνουμε ότι ακόμα και ‘συγγενείς’ ηγέτου λιγουρεύονται την καρέκλα…»

  Εχουν δει τα ματακια μου………

 13. Δυστυχώς ο π.Μάξιμος έχει εισέλθει για τα καλά στο χώρο της πλάνης.
  Θυμάμαι πως λίγο μετά τον πρώτο πόλεμο του κόλπου καλός κληρικός, παραγωγός ραδιοφωνικού σταθμού, είχε διατυπώσει στον αέρα την εκτίμηση ότι βρισκόμαστε κοντά στον μεγάλο πόλεμο της Αποκάλυψης. Όταν καταλάγιασε η κατάσταση είχε το θάρρος να ανασκευάσει δημοσίως τη λαθεμένη εκτίμηση του και να ζητήσει συγγνώμη.
  Θα ήταν ευχής έργο να συμβεί το ίδιο και με τον π.Μάξιμο.
  Κάποιος είχε πει παλιότερα, ότι τα συναξάρια κάνουν ένα κακό γιατί παρουσιάζουν την πλειοψηφία των αγίων σαν αλάθητους, ενώ κάθε άλλο παρά αυτό συνέβαινε : και οι άγιοι έκαναν λάθη, έδιναν μερικές φορές εσφαλμένες προρρήσεις και συμβουλές , και για να ταπεινωθούν οι ίδιοι αλλά και για να διορθώσουμε εμείς που τους ρωτάμε, τον τρόπο που προσεγγίζουμε τους γέροντες και γερόντισσες της Εκκλησίας.

  Όσον αφορά τους εξ Αμερικής ψευδοπροφήτες, έχουν σαλτάρει τελείως. Σκεφτείτε οτι στις ΗΠΑ υπάρχει εκτεταμένη κίνηση χριστιανών -σιωνιστών, οι οποίοι επιδιώκουν την επικράτηση των σιωνιστών γιατί έτσι ερχόμαστε πιο κοντά στην Δευτέρα Παρουσία!!!

 14. To όνομα FOX είναι πασίγνωστο σαν εκδοχή εδώ και πάρα πολύ καιρό, άρα ο π. Μάξιμος δεν μας λέγει τίποτε καινούργιο. Στην Αμερική » ο κόσμος τό’χει τούμπανο » !

  http://www.godlikeproductions.com/forum1/message969510/pg1

 15. Μέ πόνο ψυχής κατά καιρούς έχω παρακολουθήσει τήν πτώση ένός άνθρώπου πού άφιέρωσε τήν ζωή του στόν Χριστό καί τώρα άπό άπροσεξία άνοιξε παράθυρο στόν μισόκαλο διάβολο νά τόν πλανήσει καί νά τόν κάνει νά πιστεύει ότι έχει άποκαλύψεις άπό τόν Θεό. Βέβαι πιστεύω ότι ό πανάγαθος Θεός θά τού δώσει εύκαιρίες γιά νά τόν σώσει καί νά τόν βγάλει άπό τήν πλάνη έφ’ όσον είναι καλοπροαίρετος.
  Έδώ βλέπουμε ότι ίσχύει αύτο πού λέει ό άγ.Ίωανννης στήν άποκάλυψη ότι θά πλανηθούν καί οί έκλεκτοί. Δέν πρέπει νά τόν κρίνουμε κακοπροαίρετα άλλά νά κάνουμε προσευχή ‘Ο Θεός νά τόν φωτίσει καί νά έπιστρέψει μέ ταπείνωση καί μετάνοια.Έπίσης νά παρακαλούμε τ όν Θεό νά μήν έπιτρέψει νά πέσουμε καί μείς σέ πειρασμό. εύλογείτε

 16. Γρηγόριε έχεις απόλυτο δίκιο. Αλίμονο αν κρίνουμε έτσι εύκολα, ειδικώτερα έναν μοναχό. Ας έχουμε πάντοτε κατά νου, το του Αγίου Νικοδήμου: » Ούτος πίπτει σήμερον, εγώ πίπτω αύριον. »
  Καλόν είναι να στραφούμε πλεον, στο πνεύμα των φωτισμένων θεολόγων, οι οποίοι σήμερα είναι πιο επίκαιροι από ποτέ, όπως ο π. Ιωάννης Ρωμανίδης, ώστε να κατανοήσουμε καλύτερα τα αίτια της πλάνης του κάθε ερμηνευτή των Γραφών και εμείς να μένουμε ταπεινά προσκολημμένοι στην μετάνοια μας: » Δεν υπάρχει καμιά αναλογία μεταξύ ΚΤΙΣΤΟΥ και ΑΚΤΙΣΤΟΥ. Όλες oi θέσεις-εκφράσεις-διατυπώσεις ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ περί ΤΟΥ ΘΕΟΥ είναι κενές νοήματος για τον καθημερινό άνθρωπο. Για να τις κατανοήσουμε απαραίτητη προϋπόθεση είναι πρώτα να έχουμε βιώσει την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ στην οποία αναφέρονται, την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ( δηλαδή την εμπειρία θεώσεως ). Ακόμη και ο πολυμαθέστερος γνώστης της ΠΑΤΕΡΙΚΗΣ και ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ο πιο έγκριτος ΕΛΛΟΓΙΜΟΤΑΤΟΣ καθηγητής Θεολογίας, ή ΛΟΓΙΟΤΑΤΟΣ και ΗΘΙΚΟΤΑΤΟΣ, ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ, ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ, ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ή ΠΑΠΑΣ, αν έχει την αξίωση να νομίζει ότι ΚΑΤΑΝΟΕΙ τους λόγους των ΠΑΤΕΡΩΝ και της ΓΡΑΦΗΣ, χωρίς να διαθέτει ως απαραίτητη προϋπόθεση την παραπάνω ΕΜΠΕΙΡΙΑ, δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας κοινός ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΗΣ ! Το να αποδίδει κανείς, στις περί Θεού διατυπώσεις, νόημα από την καθημερινή μας εμπειρία είναι ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΑ!

 17. @manitaritouvounou

  Το καλό (;) με τις φαιδρές υστερίες είναι ότι αποδομούνται από μόνες τους ΚΑΙ μας κάνουν να χαμογελάσουμε και λιγάκι. Γιατί υπάρχουν και οι άλλες, οι εντελώς σκοτεινές…

 18. @ fvasileiou

  Όντως έτσι είναι. Εκείνες είναι οι πιο δύσκλολες και να ευχόμαστε να μη γίνουμε δέσμιοί τους…

 19. ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΕΙΧΑ ΔΙΑΒΑΣΗ ΜΙΑ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΗ(να εχουμε την ευχη του)με εναν γνωστο του που του ελεγε οτι στα εσχατα χρονια ο διαβολος θα χρησιμοποιηση ενα απο τα μεγαλα του οπλα.θα ντυση δικους του ανθρωπους με ρασα αρχιερεων-ιερεων -μοναχων και ετσι θα κανη μεγαλο κακο στην εκκλησια,και αναρωτιεμαι μηπως αυτο συμβαινη και τωρα.ΘΕΟΣ ΦΥΛΑΞΗ συμφωνω με τον πατερα ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ οτι υπαρχουνε πολλοι ψευτομοναχοι και ψευτοιερεις που κανουνε το θελημα του πονηρου δυστυχως και λογω οτι δεν εχουμε στερεα πιστη ευκολα πλανουμαστε και αποσκιρτουμε απο την ΕΚΚΛΗΣΙΑ.ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΑΡΑΤΕΙΝΟΜΕΝΟΣ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΚΡΙΝΗ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΜΑΣ.ΣΤΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ-ΣΤΩΜΕΝ ΜΕΤΑ ΦΟΒΟΥ ΛΟΙΠΟΝ!!!!

 20. Πρεπει να γινει μια αναλυση και για τις πλανες σε πολλα βιβλια του Λιακοπουλου,γιατι πολλοι τον θεωρουν Ορθοδοξο,οπως και ο ιδιος το εχει δηλωσει πολλες φορες,και επηδη μπλεκει πολλες απο τις θεωριες του με την Ορθοδοξια καθως πουλαει και καποια Ορθοδοξα βιβλια παραλληλα με τα νεοεποχητικα βιβλια του.

  Καποια λιγο ποιο παλια videos που ειχα βρει αναιρεσεως των πλανων του Λιακοπουλου ειναι αυτα:

  Μερος 1

  Μερος 2

 21. Αναφορικα με τον τιτλο του θεματος που εχει να κανει με το ονομα του αντιχριστου, ο αγιος Ιππολυτος στο συγγραμμα του »Αποδειξεις εκ των θειων Γραφων περι Χριστου και αντιχριστου» αναφερει σχετικα……. »περι μεν του ονοματος αυτου ΟΥΚ ΕΣΤΙΝ ΗΜΙΝ τοσουτον το ακριβες εξειπειν, ως ενενοησε και εδιδαχθη περι αυτου ο μακαριος Ιωαννης…….μετα φοβου φυλασσειν πιστως τα υπο των μακαριων προφητων προειρημενα, ΙΝΑ ΓΙΝΟΜΕΝΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΡΟΕΙΔΟΤΕΣ ΜΗ ΣΦΑΛΛΩΜΕΘΑ……» (Κεφαλαιο 50,2-5.15)

  ……Συμφωνοντας με τον απ Παυλο που αναφερει οτι ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ ο αντιχριστος πριν την ωρα του.

  Υγ. Αυτον τον καιρο ολοκληρωσα την μελετη του συγκεκριμενου συγγραμματος, το οποιο γραφτηκε περιπου το 200 μ Χ και ειναι γνησιο συγγραμμα του Ιππολυτου Ρωμης, το οποιο καταρριπτει τις θεωριες του Λ. Φεγγου και της Εαεπ περι του αντιχριστου. Μαλιστα αναφερει περιπου εξι φορες οτι η εκκλησια θα ειναι στην ΓΗ επι αντιχριστου, και το στηριζει ο αγιος στην Αγια Γραφη ( ερχομενος σε πληρη αρμονια με αυτην- εχουν αναλυθει τα χωρία στο παρον ιστολογιο ).
  Επομενως αυτο ειναι στην αποστολικη πιστη. Το αστειο ειναι οτι διδασκουν οτι δηθεν οι πατερες της εκκλησιας ΔΕΝ αναφερονται στα εσχατολογικα (!!!)…….Και εδω εχουμε μαρτυρια απο το 200 μ Χ……..

 22. Ο π. Μάξιμος είναι απο τους λίγους ρασοφόρους που εκτελούν σωστά το ιερατικό τους καθήκον΄γι’ αυτό είναι ντροπή σε όλους εκείνους που τον κακολογούν. Για να λέει οτι το όνομα του αντιχρίστου είναι FOX έτσι θα είναι. Πολλοί ενοχλούνται με τις αποκαλύψεις που κάνει και θέλουν να του κλείσουν το στόμα γιατί δεν τους συμφέρει, τούς χαλάει τα σχέδια. Ο Θεός όμως δεν τους έκανε το χατίρι.
  Π. Μάξιμε συνέχισε ακάθεκτος. κάντο για εμάς που σε στηρίζουμε και σε αγαπάμε (έστω κι αν δυστυχώς είμαστε λίγοι). Ο Θεός να είναι μαζί σου.

 23. Αν δεν το καταλαβες αγαπητη μου , λεει αντιθετα απο αυτα που λεει ο απ Παυλος και απο αυτα που αναφερει ο Ιππολυτος. Επειδη εχω »χορτασει» με τις »αποκαλυψεις» του καθε ενα, μενω στον αποστολικο και πατερικο λογο.

 24. Και στο κατω κατω δεν τον κακολογουν ως ανθρωπο, αλλα αυτα που λεει περι αντιχριστου….ειναι δικα του πραγματα!! Ε ναι….για να το λεει….σημαινει οτι »ειναι»…..κατι μου θυμιζουν αυτα…….

 25. Καποιοι ειναι τελειως κολλημενοι…….

 26. Μήπως η αγαπητή Ιωάννα είναι του παλαιού ημερολογίου?Λέω μήπως….

 27. Δεν είναι απαραίτητο να είναι με το παλαιό. Οπαδοί υπάρχουν εκεί που τους γαργαλάνε τα αυτιά. Μέχρι και φόρουμ υάρχει με…προφητείες! Τι κι αν δεν είναι του π.Μαξίμου…

 28. Έλλην Ορθόδοξος said:

  Ἰωαννα συγγνώμη ποὺ παίρνω τὸ λόγο ἀλλὰ θέλω νὰ σου πῶ κάτι.

  «Ιωάννα (21:12:50) :
  Ο π. Μάξιμος είναι απο τους λίγους ρασοφόρους που εκτελούν σωστά το ιερατικό τους καθήκον΄γι’ αυτό είναι ντροπή σε όλους εκείνους που τον κακολογούν.»

  -Δὲν μᾶς ἀνέφερε κάτι συγκεκριμένο περὶ ἡμερομηνίας ἤ περί Ὀνόματος τὸ Εὐαγγέλιο σχετικὰ μὲ τὸν Ἀντίχριστο.
  Ὁ Χριστὸς σὲ κανέναν Ἱερέα ἤ μοναχὸ δὲν ἀνέθεσε νὰ προβλέψει περὶ τοῦ Ἀντιχρίστου. «Ποίμανε τὰ πρόβατά μου» εἶπε.
  Ὁ Ἴδιος δὲν μᾶς εἶπε τίποτα, οὔτε περὶ τοῦ ὀνόματός του οὔτε περὶ τῆς Δευτέρας Ἐλεύσεώς του.
  Δὲν εἶναι ἡ ἀποστολή μας νὰ βροῦμε τὸ Ὄνομα τοῦ Ἀντιχρίστου, οὔτε τὸ πότε θὰ ἔρθει.Ἀποστολή μας εἶναι νὰ εἴμαστε ἕτοιμοι ὅπως οἱ Παρθένες.
  Ἡ τοποθέτηση τοῦ πατρὸς Μαξίμου περὶ Ἀντιχρίστου ὑπερβαίνει τὴν Α.Γραφή.

  »Για να λέει οτι το όνομα του αντιχρίστου είναι FOX έτσι θα είναι.»

  -Ἂν εἶναι ἔτσι, τότε ὁ Πατὴρ Μάξιμος ξεπέρασε τοὺς Καππαδόκες Πατέρες, τὸν Μάξιμο τὸν Ὁμολογητὴ καὶ ὅλους τοὺς Ἄλλους…ἐπειδὴ οἱ τελευταῖοι δὲν τὸ βρῆκαν τὸ ὄνομα.
  Τί κρῖμα, μᾶς ἄφησαν ὑπομνήματα ἑρμηνευτικὰ σὲ ὅλη τὴν Α.Γραφὴ καὶ δὲν μᾶς εἶπαν τὸ Ὄνομα τοῦ Ἀντιχρίστου.
  Τὸ ὄνομα F.O.X ἂν θέλεις μπορεῖ νὰ μὴν ἀφορᾷ ἕνα ὄνομα ἀτόμου ἤ μπορεῖ νὰ εἶναι ἕνα ὄνομα Ἑταιρείας, ποὺ πιθανὸν νὰ ἀνήκει στὸν Ἀντίχριστο.Μπορεῖ τὸ F.O.X νὰ εἶναι κάποιος κώδικας καὶ νὰ μὴν εἶναι ὄνομα.Μπορεῖ, εἴπαμε μπορεῖ! Μὴν τὸ δεσοῦμε καὶ κόμπο!

  »Πολλοί ενοχλούνται με τις αποκαλύψεις που κάνει και θέλουν να του κλείσουν το στόμα γιατί δεν τους συμφέρει, τούς χαλάει τα σχέδια.»

  -Αὐτοὶ ποὺ ἐνοχλοῦνται εἶναι οἱ Πιστοὶ, ποὺ βλέπουν ἕναν μοναχὸ νὰ ἔχει κάνει σκοπὸ τῆς ζωῆς τοῦ τὴν συντέλεια, ὅπως οἱ πιστοὶ στὴ Β΄Θεσσαλονικεις.
  Δὲς ἐκεῖ τί τοὺς λέει ὁ Ἄπ.Παῦλος.Δὲν τοὺς λέει γιὰ κανέναν ὄνομα …

  »Ο Θεός όμως δεν τους έκανε το χατίρι.’
  Π. Μάξιμε συνέχισε ακάθεκτος. κάντο για εμάς που σε στηρίζουμε και σε αγαπάμε (έστω κι αν δυστυχώς είμαστε λίγοι). Ο Θεός να είναι μαζί σου.»

  -Ἡ πολεμικὴ, ἂν θέλεις ἐναντίον τοῦ πατρὸς Μαξίμου, δὲν ἔχει νὰ κάνει μὲ τὸ πρόσωπό του, ἀλλὰ μὲ αὐτὰ τὰ ὁποῖα λέγει.

 29. Καταρχάς να διευκρινίσω οτι δεν ανήκω στο παλαιό ημερολόγιο όπως γράφτηκε πιο πάνω και δέχομαι οτι πάνω απο όλους πρέπει να δίνουμε βάση στα λόγια των αγίων μας και του Ιησού Χριστού, γι’ αυτό και εγώ συμφωνώ με εκείνο που είπε ο ίδιος ο Χριστός οτι <> (ακόμα και σε εκείνους που κάποιοι θεωρούν ανάξιους).

 30. Καταρχάς να διευκρινίσω οτι δεν ανήκω στο παλαιό ημερολόγιο όπως γράφτηκε πιο πάνω και δέχομαι οτι πάνω απο όλους πρέπει να δίνουμε βάση στα λόγια των αγίων μας και του Ιησού Χριστού, γι’ αυτό και εγώ συμφωνώ με εκείνο που είπε ο ίδιος ο Χριστός οτι το Άγιο Πνεύμα όπου θέλει πνει και όπου θέλει υπάγει (ακόμα και σε εκείνους που κάποιοι θεωρούν ανάξιους).

 31. Αγαπητη Ιωαννα μου, ο αγαπητος Έλλην Ορθόδοξος θεωρω οτι τοποθετηθηκε πολυ ομορφα. Το Αγιο Πνευμα οπου θελει πνεει και οπου θελει παει, αλλα υπαρχουν καποια πραγματα που δεν μας τα αποκαλυπτει. Ο Ιππολυτος αναφερει οτι δεν ειναι δικο μας το να βρουμε το ονομα του αντιχριστου, ενω ο απ Παυλος αναφερει καθαρα οτι δεν θα αποκαλυφθει πριν την ωρα του.

  Προσεξε πως ακριβως το αναφερει ο αποστολος Παυλος…..
  «Δεν ενθυμείσθε ότι ενώ ήμην έτι παρ’ υμίν σας έλεγον ταύτα;
  Και τώρα γνωρίζετε εκείνο, το οποίον κωλύει αυτόν, ώστε να αποκαλυφθή ΕΝ ΤΩ ΕΑΥΤΟΥ καιρώ·
  διότι το ΜΥΣΤΗΡΙΟΝ της ανομίας ήδη ενεργείται, μόνον έως να εκβληθή εκ μέσου ο κωλύων τώρα·
  και ΤΟΤΕ θέλει αποκαλυφθή ο άνομος, τον οποίον ο Κύριος θέλει απολέσει με το πνεύμα του στόματος αυτού και θέλει εξαφανίσει με την επιφάνειαν της παρουσίας αυτού» (Β Θεσ/κεις 2,5-8)

  Ο απ Παυλος μιλωντας για τον αντιχριστο αναφερει οτι θα αποκαλυφθει στον καιρο του. Ο ιδιος θα το κανει, οχι καποιος αλλος. Ως τοτε, ολα οσα δεν αναφερονται στις Γραφες περι αυτου, θα αποτελει μυστηριο. Και μεσα σε αυτο ειναι και η εποχη εμφανισης του αλλα και το ονομα του. Διαφορετικα ο θεος θα εδινε καθαρα το ονομα του και οχι εναν λεξαριθμο. Δεν πιστευω οτι το Αγιο Πνευμα δεν επνευσε απο τον απ Παυλο ή τον Ιωαννη που γραφει την Αποκαλυψη ή τον Ιππολυτο.

  Ο θεος να σε ευλογει.

 32. 'Ελλην Ορθόδοξος said:

  »Ιωάννα (19:07:28) :
  Καταρχάς να διευκρινίσω οτι δεν ανήκω στο παλαιό ημερολόγιο όπως γράφτηκε πιο πάνω και δέχομαι οτι πάνω απο όλους πρέπει να δίνουμε βάση στα λόγια των αγίων μας και του Ιησού Χριστού, γι’ αυτό και εγώ συμφωνώ με εκείνο που είπε ο ίδιος ο Χριστός οτι (ακόμα και σε εκείνους που κάποιοι θεωρούν ανάξιους).»

  -Ιωάννα

  Δώσε κι εσύ λοιπόν βάση στα λόγια του Χριστού και δεξου ότι δεν σουαπεκάλυψε το Όνομα του Αντιχρίστου!

  Ένα μόνο θα σου πω και να το σκεφτείς καλά.Και οι Μάρτυρες του Ιεχωβά νόμιζαν ότι προέβλεψαν την Δεύτερα Παρουσία στηριζόμενοι και αυτοί στην Α.Γραφή.Ξέρεις φαντάζομαι τι έχουν πάθει και πόσες φορές γελοιοποιήθηκαν.

  Κοιτάξτε τον εαυτό σας να τον έχετε σαν τις φρόνιμες Παρθένες του Ευαγγελίου ούτως ώστε να είστε έτοιμη ανά πάσα στιγμή ενώπιον του Κυρίου!

  Τα υπόλοιπα είναι έξω από το Πνεύμα της Α.Γραφής και δεν είναι στο χέρι μας στο κάτω κάτω να γνωρίζουμε το μέλλον μας σε αυτόν εδώ τον κόσμο!

  Καληνύχτα σας και κοιτάξτε να αποβάλλετε αυτές τις ιδέες περί Ονομάτων και χρονολογιών.

 33. θα απογοητευθουν και οι ιδιοι τελικα και θα γινει ζημια

 34. (Δημοσιευω σε 2 μερη το μυνημα μου γιατι δεν το περνει ολοκληρο το wordpress)

  Μερος 1

  Οταν κυκλοφόρησε το 2006 το βιβλιο »Ο Αντιχριστος Ηλθεν»» ημουν απο τους πρωτους που πηγα και αγορασα σχεδον αμεσως το βιβλιο.Καθως για χρονια θαυμαζα τον π.Μαξιμο για τους αγωνες του για την πιστη αλλα και σε καποια αντιαιρετικα θεματα που ειχε ασχοληθει (ασχετως οτι τοτε ημουν σε μια αιρεση),οπως η απατη του Τραχωνιου κτλ.

  Μαλιστα πρωτου βγαλει το βιβλιο για 1-2 χρονια περιπου στην ιστοσελιδα του,ειχε δημοσιευσει αναλυση και αναιρεση των αιρετικων βιβλιων που ειχε βγαλει ο Λιακοπουλος (Ο Καιρος Γαρ Εγγυς),οπου περιμενε δημοσια τοποθετηση απ τον Λιακοπουλο για τα βιβλια αυτα,την οποια φυσικα ο Λιακοπουλος ποτε δεν εδωσε.

  Ειληκρινα τρομαξα τοτε που διαβασα το βιβλιο του π.Μαξιμου,και αμεσως το πιστεψα εξολοκληρου,σε αυτο εφταιγε ομως και η αμαθεια μου η και η ημιμαθεια μου σε καποια βασικα λεπτα και δυσκολονοητα θεματα,οσο αφορα την ερμηνεια της αποκαλυψης του Ιωαννη αλλα και καποιων πατερων Της Ορθοδοξιας μας.Εφταιγε επισης οτι μολις τοτε ειχα εγκαταληψει μια αιρεση στην οποια ημουν και ειχα επιστρεψει στην Ορθοδοξια μας,ετσι δεν ειχα επαρκης και Ορθη γνωση πανω στα θεματα αυτα.

  Στο βιβλιο »Ο Αντιχριστος Ηλθεν» αν εξερεσουμε τις Ορθοδοξες ερμηνιες και τοποθετησεις (εκτος ημερομηνιων κτλ) για την Αποκαλυψη του Ιωαννη και για τα εσχατα δεινα,τα οποια αντεγραψε ο π.Μαξιμος απο τους Αγιους πατερες οπως και ο ιδιος βεβαια τα εξηγει μεσα στο βιβλιο του,

  ΟΛΟ το αλλο κομματι του βιβλιου οσο αφορα το θεμα των Ημερομηνιων και χρονολογιων και υπολογισμων τα οποια αποτελουν προσωπικες εκτιμησεις,συλλογισμους και υπολογισμους του π.Μαξιμου,δυστηχως ακομα και για μενα τον αμαθη η ημιμαθη αλλα και ενθερμο υποστηρικτη »αρχικως» του βιβλιου του αυτου,αποδειχτηκε στην πορεια οτι αποτελουν ΠΛΑΝΗ για τον εξης απλο λογο:

  Με το που βγηκε το βιβλιο »Ο Αντιχριστος Ηλθεν» το 2006,μετα απο λιγο καιρο η ΟΟΔΕ δημοσιευσε μια συντομη μελετη του βιβλιου και αναιρεση των χρονολογικων λαθων του βιβλιου αυτου.Η μελετη και αναιρεση ειναι εδω:

  http://www.oodegr.com/oode/esxata/max_telos1.htm

  Αμεσως τοτε εστειλα στο mail της ιστοσελιδας του π.Μαξιμου μυνημα οπου επισυναπτα την μελετη αυτη της ΟΟΔΕ και ζητησα να μου δωσουν μια απαντηση πανω στην αναιρεση αυτη της ΟΟΔΕ.
  Ομως δυστηχως απαντηση δεν πηρα,καθως δεν μου απαντησαν καν στο μαιλ που εστειλα.

  Επισης απο τοτε περιμενα (περασαν πλεον 4 ετη τωρα) μια δημοσια τοποθετηση (στις τοτε τηλεοπτικες εκπομπες του π.Μαξιμου) η γραπτη τοποθετηση του π.Μαξιμου (Στην ιστοσελιδα του) για την αναιρεση αυτη της ΟΟΔΕ,οπου δυστηχως 4 ετη τωρα ο π.Μαξιμος δεν εχει απαντησει.
  Η τουλαχιστον δεν τον πετυχα εγω καπου να απαντησει,στην ιστοσελιδα του παντως κειμενο αναιρεσης σε οσα λεει η ΟΟΔΕ,4 ετη τωρα δεν δημοσιευσε.

  Και ρωταω:

  Γιατι ο π.Μαξιμος 4 ετη τωρα δεν εχει απαντησει και δεν εχει τοποθετηθει (με στοιχεια) πανω στην αναιρεση αυτη της ΟΟΔΕ?
  Ενω ειδη απο το 2006 (4 ετη τωρα) γνωριζε για την μελετη-αναιρεση αυτη της ΟΟΔΕ?

  Να μας εξηγησει δηλαδη ο π.Μαξιμος αν τα στοιχεια που παραθετει η ΟΟΔΕ,αν εχουν στην ΟΟΔΕ δικιο η αδικο,και αν εχουν αδικο να μας παρουσιασει τα στοιχεια για το αντιθετο?Να απαντησει πληρως δηλαδη και να μας εξηγησει-αναλυσει ολο αυτο το θεμα των χρονολογιων και σε οσα γραφει η ΟΟΔΕ στην μελετη της.Οπως η ΟΟΔΕ δηλαδη μιλαει με στοιχεια,το ιδιο να κανει και ο π.Μαξιμος αν τυχον πιστευει οτι η ΟΟΔΕ εχει αδικο.

  Να σημειωσω δε οτι περα απο την τοποθετηση της Ιερας συνοδου για το βιβλιο αυτο του π.Μαξιμου:http://www.egolpion.com/51AB2087.el.aspx
  ΑΚΟΜΑ δυστηχως 4 ετη τωρα ακομα δεν εχει γραφτει ολοκληρη μελετη η καποιο αναλυτικο κειμενο απο την επιτροπη των αιρεσεων η απο αλλους θεολογους οπου να τοποθετουνται πληρως για ολοκληρο το βιβλιο του π.Μαξιμου.

  Κατι που κατα την γνωμη μου κακως δεν εχουν τοποθετηθει αναλυτικα,γιατι ειναι ευκολο να καταδικαζεις ετσι απλα ενα βιβλιο,πρεπει ομως να αποδεικνηεις αυτα που λες,που και σε ποια σημεια σφαλει η εχει αιρεση ο συγγραφεας.Γιατι πολυ απλα αναδικνυωντας που σφαλει ο συγγραφεας,και θα διορθωσεις τον ιδιο
  με σκοπο να τον βοηθησεις να καταλαβει το λαθος του,συν οτι θα ενημερωσεις αναλυτικα το ποιμνιο να γνωριζει τα λαθη η τις πλανες του βιβλιου,που σφαλει,και που εχει λαθος ο συγγραφεας,ωστε να προστατευτει το ποιμνιο πνευματικα αγνοωντας την πλανη,συν να βοηθηθει ο εκαστοτε συγγραφεας που εχει πεσει σε πλανη ωστε να μπορεσει να κατανοησει τα λαθη του και να αποσυρει το βιβλιο.

  Με λιγα λογια θα οφειλοντουσαν και θα βοηθοντουσαν ΟΛΟΙ αν ενδιαφεροταν λιγο η Επιτροπη των Αιρεσεων να ασχοληθει λιγακι με ενα τοσο σοβαρο ζητημα.Γιατι το ζητημα αυτο δεν εχει να κανει με ζητημα εκτος Εκκλησιας αλλα με ζητημα εντος της Εκκλησιας.Επισης οταν καποιο μελος της Εκκλησιας ασθενει πνευματικα η εχει πεσει σε καποια πλανη ΑΜΕΣΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ της Εκκλησιας ειναι να βοηθησει ΑΜΕΣΑ το μελος αυτο καθως και το ποιμνιο που εχει παρασυρθει απο την πλανη αυτη,υποδικνειωντας του λαθη του και διδασκοντας του και υπενθυμιζοντας του την Ορθη Πιστη και την Ορθη ερμηνεια των Αγιων πατερων μας,βοηθωντας τον να δει αυτα που δεν μπορει να δει λογω της πλανης που εχει πεσει.

 35. Μερος 2

  Κατα την ταπεινη μου γνωμη πρεπει καποτε η Επιτροπη των Αιρεσεων να παρει το παραδειγμα του π.Αλεβιζοπουλου και να αρχισει να ασχοληται λιγο και με τα εσωτερικα προβληματα της Εκκλησιας μας.
  Προβληματα οπως ο Οικουμενισμος,οι αιρεσεις που δρουν εντος της Εκκλησιας,ΤΑ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΑ ΚΕΝΑ με επισυμανσεις στην Ιερα συνοδο για αμεση διορθωση κατα το δυνατον αυτων,που αδιαληπτως επεσημανε συνεχως ο π.Αντωνιος Αλεβιζοπουλος και αλλα πολλα.Επισης να ενδιαφερθουν να παροτρυνουν τις κατα τοπους Μητροπολεις να δημιουργηθουν ομαδες επανενταξης σε καθε μητροπολη και ενορια συνανθρωπων μας που επιστρεφουν απο τις αιρεσεις.

  Ας ηρεμησουν λιγο να ασχολουνται συνεχως με τον Νεοπαγανισμο,τον Σατανισμο και αλλες ανατολιτικες η παγκοσμιες αιρεσεις,ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΑΘΑΜΕ ΟΛΑ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ,μεχρι και οι ΠΕΤΡΕΣ εχουν ενημερωθει αναλυτικοτατα για τις αιρεσεις εκτος Εκκλησιας.Εχουν γραψει βιβλια,εχει γεμισει το περιοδικο ΔΙΑΛΟΓΟΣ με αρθρα με αυτα τα θεματα.Με τις αιρεσεις εντος Εκκλησιας ομως τι γινεται???
  Θα ασχοληθουν ποτε???

  Αραγε εκει στην επιτροπη των αιρεσεων ΤΟΧΟΥΝΕ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ οτι ο κυριοτερος εχθρος και κινδυνος στις μερες μας παραμονευει εσωθεν της Εκκλησιας μας?Ειναι οι διαφορες γενικα αυτοκλητες η αυτοβουλες αιρεσεις ατομικες η συλλογικες που δρουν μασκαρεμενες εντος της Εκκλησιας απο μεμονομενους ανθρωπους οι ομαδες.Και δεν μιλω για τον π.Μαξιμο,γιατι η περιπτωση του π.Μαξιμου κατα την γνωμη μου δεν αποτελει τοσο σοβαρο κινδυνο οσο οι περιπτωσεις πχ:του Οικουμενισμου,των αιρεσεων που δρουν εντος της Εκκλησιας ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΕΝΟΝΤΑΙ και μασκαρεμενες με την ταμπελα ταχα οτι ειναι Ορθοδοξοι,τα ποιμαντικα κενα κτλ.

  Μπορει βεβαια ενοηται και η περιπτωση της χρονολογικης μονο πλανης του π.Μαξιμου να λαβει σοβαρες διαστασεις με διαφορα καταστρεπτικα αποτελεσματα και κλονισμο της πιστης μετα το 2012 σε πολλους συνανθρωπους μας που πιστεψαν την χρονολογικη αυτη πλανη,ομως δεν μπορει να συγκριθει με το μεγεθος του κινδυνου του Οικουμενισμου η των μασκαρεμενων αιρεσεων που δρουν ανενοχλητες και υπογειως εντος της Εκκλησιας μας παρασυροντας αστηριχτους,αμαθεις η ημιμαθεις Ορθοδοξους Χριστιανους,οι οποιες αλλαζουν ολοκληρη την πατερικη δογματικη Ορθη Πιστη στα θυματα τους,μυωντας σταδιακα τον κοσμο σε ανθρωπινα κατασκευασματα ψευδοπιστης,ιδεολογιες,
  φιλοσοφιες και στον αποκρυφισμο (για τους ποιο προχωρημενους!).

  Συγχωρηστε με που θα το πω,αλλα Φοβουνται κατι εκει στην επιτροπη των αιρεσεων και αποφευγουν να ασχοληθουν με τα εσωθεν προβληματα της Εκκλησιας μας στο ιδιο μεγεθος που ασχολουνται με τις αιρεσεις εκτος Εκκλησιας?Δεν λεω οτι δεν ασχολουνται καθολου με τις εσωθεν διαφορες ατομικες η συλλογικες αιρεσεις,ασχολουνται,αλλα πολυ λιγο κατα την ταπεινη μου γνωμη.Και καθολου στο ιδιο μεγεθος που ασχολουνται με τις αιρεσεις εκτος Εκκλησιας.

  Αντιαιρετικη επιτροπη εχει και το Βατικανο!Και φυσικα ασχολουνται μονο με τις αιρεσεις που τους βολευει.

  Μακαρι να ειμαι λαθος και να εχω αδικο,αλλα η αντιαιρετικη επιτροπη της Εκκλησιας μας μετα την κοιμηση του π.Αλεβιζοπουλου δεν ασχοληται με τον ιδιο ρυθμο και ζηλο οπως ηταν επι π.Αλεβιζοπουλου εποχη.Ετσι αυτη η σιωπη σε καποια θεματα που αφορουν τα εσωθεν προβληματα της Εκκλησιας δημιουργει διαφορες σκεψεις.

  Επισης στο διαδυκτιο δεν υπαρχει αντιαιρετικη σελιδα της Επιτροπης των αιρεσεων της Εκκλησιας.Γιατι τοσα χρονια εχουν αδιαφορησει να ασχοληθουν με αυτο το πολυ σημαντικο κομματι ενημερωσης του κοσμου?

  Η Ιστοσελιδα της Ελληνικης Πανελληνιας Ενωσης Γονεων (ΠΕΓ) παραμενει ΑΝΕΝΗΜΕΡΩΤΗ απο το 2007!!!Παρατημενη τελειως!!!
  http://www.ppu.gr
  Αντιθετως και ειναι αξιοι συγχαρητηριων η Ιστοσελιδα της Πανελληνιας ενωσης Γονεων της Κυπρου (ΠΕΓ ΚΥΠΡΟΥ) http://www.ppu.org.cy/index.html
  ενημερωνεται ειναι ζωντανη και Υπαρχει εστω και με την λιγοστη ενημερωση που παρεχει και αυτη διαδυκτιακα.

  Δοξα τον Θεο υπαρχουν στο διαδυκτιο ιστοσελιδες ΠΡΟΠΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑΣ για συνανθρωπους μας που ειναι σε διαφορες αιρεσεις,που οχι μονο ειναι αξιοι συγχαρητηριων,αλλα αν δεν υπηρχαν οι ιστοσελιδες αυτες ΑΠΕΙΡΟΣ κοσμος τωρα θαχε χαθει,θαχε καταστραφει,θα ηταν ακομα στην πλανη την εκμεταλευση και στον πνευματικο υπνο.

  Ιστοσελιδες οπως:

  Της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος Μελισσοχωρίου
  Του Αντιαιρετικου Εγκολπιου
  Της ΟΟΔΕ
  Της Ορθοδοξης Απολογητικης Ομαδας (Παναγία η Ιεροσολυμίτισσα)
  Της Εφημεριδος (Ορθοδοξος Τυπος)

  Οπου με τον πολυετη κοπο τους και αγωνα τους ενημερωνουν και βοηθουν τοσο πολυ κοσμο να εγκαταληψει την πλανη των διαφορων αιρεσεων.Ευτυχως που μεριμνησε ο Θεος να υπαρχουν και αυτες οι Ορθοδοξες Ιστοσελιδες γιατι αν περιμεναμε απο την επιτροπη των αιρεσεων να ενημερωσει διαδυκτιακα τον κοσμο τωρα πολλοι ακομα θαμασταν εγκατελημενοι μεσα στις διαφορες αιρεσεις,χαμενοι μεσα στο χαος και την αβυσσο της ψευτιας και της απατης.

  Θα μπορουσα να πω οτι οι Ιστοσελιδες αυτες (και αλλες) συνεχιζουν το Λαμπρο εργο του π.Αλεβιζοπουλου στην διαρκη και καθημερινη ενημερωση του ποιμνιου και των συνανθρωπων μας που τυγχανει να εχουν μπλεξει σε διαφορες αιρεσεις μακρια απο την Ορθοδοξια μας.

  Τελιωνωντας οσο αφορα τον π.Μαξιμο αγορασα προσφατως και το νεο βιβλιο του 666-FOX,οπου καπου μεσα στο βιβλιο του αναφερει οτι σε ενα νεο βιβλιο που θα κυκλοφορισει συντομα οπως γραφει,θα απαντησει εκτενως με πολλα επιχειρηματα σε ολους τους επικριτες του.

  Περιμενουμε λοιπον απο τον π.Μαξιμο να απαντησει αναλυτικα και με στοιχεια στην αναλυση-αναιρεση που εκανε η ΟΟΔΕ και δημοσιευσε στην ιστοσελιδα της (κατι που ο π.Μαξιμος επρεπε 4 ετη τωρα ειδη να τοχε κανει αλλα δεν το εκανε)

  Οπως και την επιτροπη των αιρεσεων της Εκκλησιας η καποιο αλλο θεολογο να δημοσιευσει καποιο κειμενο Ορθοδοξης αναλυσης και κριτικης ολοκληρου του βιβλιου του π.Μαξιμου.

  Ευχαριστω

 36. Είναι πολύ ευχάριστη η είδηση οτι ο π. Μάξιμος θα βγάλει βιβλίο με απαντήσεις σε όσους τον επικρίνουν. Αν ισχύει αυτό είμαι σίγουρη οτι θα τα πει έξω απο τα δόντια όπως κάνει πάντα. Ο λόγος που η εκκλησία δεν έχει πάρει επίσημη θέση για το θέμα είναι οτι δε βρίσκει ορθόδοξα κείμενα που να τον διαψεύδουν.Αντίθετα ο ίδιος παραθέτει αυτούσια πατερικά κείμενα για όσα λέει κι έτσι εγώ τον εμπιστεύομαι . Είμαι κάθετη στις απόψεις μου και δεν αλλάζω γνώμη με τίποτα. Δεν σου κρύβω οτι γουστάρω πολύ που είμαι η μόνη ένθερμη οπαδός του και που διαφωνώ με τα πλήθη. Καταλαβαίνω βέβαια τη δική σου θέση επειδή έμπλεξες με κάποια αίρεση, γιατι ως γνωστόν όποιος καίγεται στο χυλό φυσάει και το γιαούρτι.
  Όσον αφορά το αν κάποιος μπορεί να ορίσει ημερομηνίες για τα έσχατα χρόνια πιστεύω οτι μπορεί, αν φυσικά είναι φωτισμένος άνθρωπος. Ο Θεός δεν άφησε τίποτα κρυφό, έχει φανερώσει τα πάντα, αλλά με τέτοιο τρόπο ώστε να παρακινήσει τους ανθρώπους να ψάξουν και λίγο μόνοι τους για να βρούν ποιά είναι η αλήθεια.Το γεγονός οτι μόνο ο π. Μάξιμος μπόρεσε να βρεί την άκρη του νήματος, (δεν έχω καμιά αμφιβολία), αυτό σημαίνει πολλά για μένα.
  Άσχετα απο τα προηγούμενα πρέπει να πω κάποια πράγματα γιατί με πνίγει το άδικο : Πρίν απο 2 χρόνια είχε μιλήσει σε μια εκπομπή ένας (μπιπ…) ρασοφόρος και ένα τσιράκι του (που ήταν του ιδίου θηράματος) και κατηγορούσαν τον π. Μάξιμο για το «θανάσιμο αμάρτημα» οτι έβγαινε σε τηλεοπτικές εκπομπές και μιλούσε για το τέλος του κόσμου. Έλεγαν συνεχώς ένα σωρό ψέμματα για το πρόσωπό του (οτι είναι αιρετικός, οτι τάχα δεν έχει χειροτονηθεί ως μοναχός κ.λ.π), προκειμένου να δημιουργήσουν στον κόσμο κακή εντύπωση γι’ αυτόν και έκαναν προσπάθειες να τον διώξουν απο το μοναστήρι του. Άραγε γιατί όλοι αυτοί είναι εναντίον του; τί ακριβώς τους ενοχλεί; γιατί είναι το μαύρο πρόβατο και όλοι θέλουν να τον κατασπαράξουν; ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙΝΕ.
  Επίσης, ο «κύριος» δημοσιογράφος που παρουσίαζε την εν λόγω εκπομπή είχε δηλώσει πως μετά απο όσα ακούστηκαν για τον π. Μάξιμο δεν πρόκειται να τον ξανακαλέσει, όπως και πράττει μέχρι σήμερα. Ο πραγματικός λόγος όμως ήταν οτι ο π. Μάξιμος δεν πάτησε καθόλου το πόδι του στη συγκεκριμένη εκπομπή γιατι (δικαίως) είχε θέσει ως όρο να παρευρίσκεται ζωντανά στο στούντιο και ο συγκεκριμένος μητροπολίτης που τον κατηγορούσε για να συζητήσουν ενώπιως ενωπίω, αλλά εκείνος έκανε την πάπια (γιατι δεν τον συνέφερε).
  Ο δημοσιογράφος απ’ οτι φάνηκε νόμιζε οτι ο π. Μάξιμος είναι κορόϊδο και θα πήγαινε εκεί για να ακούει μόνο εκείνος τις βρισιές για να τού κάνει τηλεθέαση. Κούνια που τον κούναγε…Αλλά δεν πειράζει, εκείνος χάνει. Όσο καλούσε τον π. Μάξιμο στο πάνελ, οι συζητήσεις είχαν ενδιαφέρον γιατι τους έβαζε όλους στη θέση τους, ενώ τώρα με τους άλλους καλεσμένους βαράς ένεση.
  Π.ΜΑΞΙΜΕ ΕΙΣΑΙ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ. ΕΊΣΑΙ ΑΠΑΙΧΤΟΣ, ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΣΕ ΓΟΥΣΤΑΡΩ, ΣΕ ΠΑΩ ΜΕ ΧΙΛΙΑ. ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΜΕΓΑΛΕ.

  ΜΠΟΡΕΙ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΕΠΟΥ, ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΓΑΤΑ ΜΕ ΠΕΤΑΛΑ.

 37. @Ιωαννα

  »Ο Θεός δεν άφησε τίποτα κρυφό, έχει φανερώσει τα πάντα, αλλά με τέτοιο τρόπο ώστε να παρακινήσει τους ανθρώπους να ψάξουν και λίγο μόνοι τους για να βρούν ποιά είναι η αλήθεια.Το γεγονός οτι μόνο ο π. Μάξιμος μπόρεσε να βρεί την άκρη του νήματος, (δεν έχω καμιά αμφιβολία), αυτό σημαίνει πολλά για μένα».

  …………………………………………………………………………………

  ”περι μεν του ονοματος αυτου ΟΥΚ ΕΣΤΙΝ ΗΜΙΝ τοσουτον το ακριβες εξειπειν, ως ενενοησε και εδιδαχθη περι αυτου ο μακαριος Ιωαννης…….μετα φοβου φυλασσειν πιστως τα υπο των μακαριων προφητων προειρημενα, ΙΝΑ ΓΙΝΟΜΕΝΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΡΟΕΙΔΟΤΕΣ ΜΗ ΣΦΑΛΛΩΜΕΘΑ……” (Κεφαλαιο 50,2-5.15 ”Αποδειξεις εκ των θειων Γραφων περι Χριστου και αντιχριστου” Ιππολυτος )

  “Δεν ενθυμείσθε ότι ενώ ήμην έτι παρ’ υμίν σας έλεγον ταύτα;
  Και τώρα γνωρίζετε εκείνο, το οποίον κωλύει αυτόν, ώστε να αποκαλυφθή ΕΝ ΤΩ ΕΑΥΤΟΥ καιρώ·
  διότι το ΜΥΣΤΗΡΙΟΝ της ανομίας ήδη ενεργείται, μόνον έως να εκβληθή εκ μέσου ο κωλύων τώρα·
  και ΤΟΤΕ θέλει αποκαλυφθή ο άνομος, τον οποίον ο Κύριος θέλει απολέσει με το πνεύμα του στόματος αυτού και θέλει εξαφανίσει με την επιφάνειαν της παρουσίας αυτού” (Β Θεσ/κεις 2,5-8)

  Το θεμα δεν ειναι οτι θα απαντησει, αλλα τι θα απαντησει………Τελικα καποια ατομα ειναι κολλημενα και ακολουθουν ανθρωπους ακομα και εδω….δυστυχως! Μου θυμιζουν πολυ τους πεντηκοστιανους αυτα…..λυπαμαι πολυ.

 38. Έλλην Ορθόδοξος said:

  »Είναι πολύ ευχάριστη η είδηση οτι ο π. Μάξιμος θα βγάλει βιβλίο με απαντήσεις σε όσους τον επικρίνουν. Αν ισχύει αυτό είμαι σίγουρη οτι θα τα πει έξω απο τα δόντια όπως κάνει πάντα. Ο λόγος που η εκκλησία δεν έχει πάρει επίσημη θέση για το θέμα είναι οτι δε βρίσκει ορθόδοξα κείμενα που να τον διαψεύδουν.»

  -Σοβαρά!!!Τί μου λέτε ;
  Αὐτὰ ἐδῶ τί εἶναι τότε « Β΄Θεσς2,1 Ἐρωτῶμεν δὲ ὑμᾶς, ἀδελφοί, ὑπὲρ τῆς παρουσίας τοῦ Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ καὶ ἡμῶν ἐπισυναγωγῆς ἐπ’ αὐτόν,

  ΠΡΟΣΕΧΕ τον δευτερο στοιχο 2 εἰς τὸ μὴ ταχέως σαλευθῆναι ὑμᾶς ἀπὸ τοῦ νοὸς μηδὲ θροεῖσθαι μήτε διὰ πνεύματος μήτε διὰ λόγου μήτε δι’ ἐπιστολῆς ὡς δι’ ἡμῶν, ὡς ὅτι ἐνέστηκεν ἡ ἡμέρα τοῦ Χριστοῦ.

  3 μή τις ὑμᾶς ἐξαπατήσῃ κατὰ μηδένα τρόπον· ὅτι ἐὰν μὴ ἔλθῃ ἡ ἀποστασία πρῶτον καὶ ἀποκαλυφθῇ ὁ ἄνθρωπος τῆς ἁμαρτίας, ὁ υἱὸς τῆς ἀπωλείας,

  Νὰ μὴν σᾶς ἐξαπατήσει κανένας λέει κ.Ἰωάννα μου ἐπειδὴ ὁ Ἀντίχριστος θὰ ἀποκαλυφθεῖ καὶ δὲν θὰ τὸν ΑΠΟΚΑΛΥΨΟΥΝ!!!!!
  Ἀποκαλυφθῆ λέει κ.Ἰωάννα μου.Θὰ ἀποκαλυφθῆ λέει καὶ δὲν λέει ὅτι θὰ τὸν Ἀποκαλύψει κάποιος ! (ἀποκαλυφθῇ,ΡΗΜΑ A ‘ Συζυγίας Φωνή : Παθητική Χρόνος : Μέλλοντας B’ Εγκλιση : Οριστική Πρόσωπο : Γ) ‘

  Ἂν ἔλεγε ὅτι θὰ τὸν Ἀποκαλύψει κάποιος τότε θὰ ἔγραφε «ὅτι ἐὰν μὴ ἔλθῃ ἡ ἀποστασία πρῶτον καὶ ἀποκαλυφθῇ ΠΑΡΑ ΤΙΝΟΣ ὁ ἄνθρωπος τῆς ἁμαρτίας,», «ὅτι ἐὰν μὴ ἔλθῃ ἡ ἀποστασία πρῶτον καὶ ἀποκαλυφθῇ ΠΑΡΑ ΟΡΙΖΟΜΕΝΩ ΑΝΔΡΙ ὁ ἄνθρωπος τῆς ἁμαρτίας,» ,«ὅτι ἐὰν μὴ ἔλθῃ ἡ ἀποστασία πρῶτον καὶ ἀποκαλυφθῇ ΠΑΡΑ ΤΙΝΟΣ ΦΩΤΙΖΟΜΕΝΟΥ ὁ ἄνθρωπος τῆς ἁμαρτίας,»

  Ὁμοίως καὶ στὰ παρακάτω χωρία ὅτι θὰ Ἀποκαλυφθεῖ στὸν Καιρὸ του μιλάει ἀπὸ μόνος του καὶ ὄχι ὅτι θὰ τὸν Ἀποκαλύψει κάποιος!

  B΄Θεσσ2,4 ὁ ἀντικείμενος καὶ ὑπεραιρόμενος ἐπὶ πάντα λεγόμενον Θεὸν ἢ σέβασμα, ὥστε αὐτὸν εἰς τὸν ναὸν τοῦ Θεοῦ καθίσαι, ἀποδεικνύντα ἑαυτὸν ὅτι ἔστι Θεός. 5 Οὐ μνημονεύετε ὅτι ἔτι ὢν πρὸς ὑμᾶς ταῦτα ἔλεγον ὑμῖν; 6 καὶ νῦν τὸ κατέχον οἴδατε, εἰς τὸ ἀποκαλυφθῆναι αὐτὸν ἐν τῷ ἑαυτοῦ καιρῷ· 7 τὸ γὰρ μυστήριον ἤδη ἐνεργεῖται τῆς ἀνομίας, μόνον ὁ κατέχων ἄρτι ἕως ἐκ μέσου γένηται· 8 καὶ τότε ἀποκαλυφθήσεται ὁ ἄνομος, ὃν ὁ Κύριος ἀναλώσει τῷ πνεύματι τοῦ στόματος αὐτοῦ καὶ καταργήσει τῇ ἐπιφανείᾳ τῆς παρουσίας αὐτοῦ·

  Ῥωταω μὲ δικά μου λόγια : Ὁ π.Μάξιμος ὅστις γινώσκει ταῦτα τίνος δοῦλός ἐστι; Εἰ γὰρ δοῦλος τοῦ Κυρίου ἐστὶ πῶς γινώσκει ἃ οὐδεὶς ἄλλος δοῦλος γινώσκει;Τὶ τὸ διάφορον μεταξὺ πατρὸς Μαξίμου καὶ τῶν δούλων τοῦ Κυρίου;»

  «Αντίθετα ο ίδιος παραθέτει αυτούσια πατερικά κείμενα για όσα λέει κι έτσι εγώ τον εμπιστεύομαι .»

  -Ολοι ελεγαν κατι διαφορετικο σε σχεση με την Εκκλησια παντα κειμενα παρεθεταν.Κανενας δεν ελεγε ότι αυτά
  Ὅλοι ὅσοι ἔλεγαν κάτι διαφορετικὸ σὲ σχέση μὲ τὴν Ἐκκλησία πάντα κείμενα παρέθεταν.Κανένας δὲν ἔλεγε ὅτι αὐτὰ ποὺ λέει δὲν εἶναι ἀπὸ κείμενα!

  »Είμαι κάθετη στις απόψεις μου και δεν αλλάζω γνώμη με τίποτα.»

  -Φαίνεται!

  »Δεν σου κρύβω οτι γουστάρω πολύ που είμαι η μόνη ένθερμη οπαδός του και που διαφωνώ με τα πλήθη.»

  -Εἶναι μία μορφὴ ἐπανάστασης νὰ διαφωνεῖς μὲ τὰ πλήθη.Ἑλκυστικὴ μπορῶ νὰ πῶ.

  »Όσον αφορά το αν κάποιος μπορεί να ορίσει ημερομηνίες για τα έσχατα χρόνια πιστεύω οτι μπορεί, αν φυσικά είναι φωτισμένος άνθρωπος.»

  -Μὰ καὶ βέβαια μπορεῖ νὰ ὁρίσει ἡμερομηνίες γάμου και βαπτίσεως ὄχι ὅμως κηδειῶν καὶ ἐλεύσεως τοῦ Ἀντιχρίστου!

  »Ο Θεός δεν άφησε τίποτα κρυφό, έχει φανερώσει τα πάντα, αλλά με τέτοιο τρόπο ώστε να παρακινήσει τους ανθρώπους να ψάξουν και λίγο μόνοι τους για να βρούν ποιά είναι η αλήθεια.»

  -Ἄλλο τὸ νὰ βρεῖς τὴν Ἀλήθεια καὶ ἄλλο τὸ νὰ βρεῖς αὐτὸ ποὺ δὲν εἶναι στὴν Ἀποστολή σου νὰ βρεῖς.
  Εἶπα πρὶν τί εἶναι στὴν Ἀποστολή μας νὰ κάνουμε.

  »Το γεγονός οτι μόνο ο π. Μάξιμος μπόρεσε να βρεί την άκρη του νήματος, (δεν έχω καμιά αμφιβολία), αυτό σημαίνει πολλά για μένα.»

  -Ὁ π.Μάξιμος δὲν βρῆκε καμμία ἄκρη κανενὸς νήματος!Κανένα νῆμα δὲν μπορεῖ νὰ βρεῖ κανένας ἄνθρωπος ἂν δὲν δοθεῖ ἀπὸ τὸν Θεὸ ἡ ἄκρη!Τέτοια ἄκρη ὅπως ἀπέδειξα δὲν ἐδόθη ἀπὸ τὸ Θεό.Ἂς κοιτάξει ξανὰ τί κρατάει στὰ χέρια του ὁ π.Μάξιμος καὶ σὲ ποιὸν ἀνήκει τὸ νῆμα…

  »Άραγε γιατί όλοι αυτοί είναι εναντίον του; τί ακριβώς τους ενοχλεί; γιατί είναι το μαύρο πρόβατο και όλοι θέλουν να τον κατασπαράξουν; ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙΝΕ.»

  -Σοῦ εἶπα καὶ πρὶν τί ἐνοχλεῖ τὴν Ἐκκλησία καὶ μὴ θέλεις σῴνει καὶ καλὰ νὰ τὸ πᾶς ὅτι κάποιοι τὸν διώκουν ὡς πρόσωπο.Τὸν διώκουν γιὰ αὐτὰ ποὺ λέει καὶ ὄχι γιὰ τὸ πρόσωπό του.

  »Π.ΜΑΞΙΜΕ ΕΙΣΑΙ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ. ΕΊΣΑΙ ΑΠΑΙΧΤΟΣ, ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΣΕ ΓΟΥΣΤΑΡΩ, ΣΕ ΠΑΩ ΜΕ ΧΙΛΙΑ. ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΜΕΓΑΛΕ.
  ΜΠΟΡΕΙ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΕΠΟΥ, ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΓΑΤΑ ΜΕ ΠΕΤΑΛΑ.»

  -Ἐδῶ δὲν ἔχω νὰ σχολιάσω τίποτα!

 39. Αγαπητε Έλλην Ορθόδοξε, πιο ξεκαθαρα δεν γινεται να τα γραψετε. Συγχαρητηρια για την ωραια σας τοποθετησει επι της Αγιας Γραφης. Μακαρι να το δει η αγαπητη Ιωαννα (και η καθε Ιωαννα), και να καταλαβει. Διοτι, το οτι θα διαψευσθει απο τον θεο ο Μαξιμος και ο καθε Μαξιμος, ειναι περισσοτερο απο βεβαιο. Οχι μονο αναφορικα με το ονομα του αντιχριστου, αλλα και περι του χρονικου προσδιορισμου της ελευσεως του.

  Ο χρονος δοκιμαζει και ο χρονος αποδεικνυει το εργο και τα λεγομενα του καθε ενα.

 40. Έλλην Ορθόδοξος said:

  Συγχαρητήρια καὶ σὲ σένα ἀγαπητὲ φίλε Στέλιο.

  Ἐγὼ τῆς τὸ λέω τῆς Ἰωάννας ἀπὸ μέσα ἀπὸ τὴν Α.Γραφὴ ἐνῷ ἐσὺ τῆς τὸ λὲς ὄχι μόνο ἀπὸ τὴν Α.Γραφὴ ἄλλα καὶ ἀπὸ τοὺς Πατέρες.

  Ὄχι τίποτε ἀλλὰ ἀλλὰ ἐπικαλεῖται ἡ Ἰωάννα καὶ τοὺς Πατέρες.

  Πρέπει νὰ παραδεχθεῖ τουλάχιστον ὅτι ὁ π.Μάξιμος εἶναι ὁ Νο1 ἑρμηνευτὴς τῶν Γραφῶν καὶ ἔχει ἀφήσει πίσω του Χρυσοστόμους καὶ Χρυσοστόμους …ἂν θέλει νὰ συνεχίσει νὰ πιστεύει ὅτι ὄντως βρῆκε αὐτὰ ποὺ δὲν βρῆκαν οἱ ἄλλοι.

  Σᾶς ρωτάω κ.Ἰωάννα εἰλικρινὰ καὶ θέλω ἀπάντηση.

  Ἂν ἐπιμένετε ὅτι ὁ π.Μάξιμος βρῆκε τὴν ἡμερομηνία ἐλεύσεως τοῦ Ἀντιχρίστου ποὺ ΔΕΝ βρῆκαν οἱ προγενέστεροί του τότε εἶστε ὑποχρεωμένη νὰ παραδεχθεῖτε ὅτι εἶναι ἀνώτερος ἀπὸ ὅλους ποὺ προανέφερα!

 41. Έλλην Ορθόδοξος said:

  Προσέξτε κ.Ιωάννα τα bold γράμματα για να δείτε ότι ο π.Μάξιμος είναι ανώτερος από τον Ειρηναίο.
  Διαβαστε σας παρακαλώ καλά και ότι δεν καταλαβαίνετε να σας το εξηγήσω.

  Σημειο όμως της β΄ παρουσιας του Χριστου κατά τον Ειρηναιο είναι η εμφανιση του Αντιχριστου.Αυτος θα είναι ιστορικο προσωπο θα είναι ο διαβολος ενσαρκωμένος, άλλα θά κατέχει και θά συγκεφαλαιώ¬νει ολη τή δαιμονική ενέργεια.
  Θά είναι εβραίος και θά κατάγεται άπό τή φυλή Δάν.
  Έτσι, ερμηνεύεται, γιατί ή φυλή αυτή δέν ανήκει σ’ αυτούς, πού θά σωθουν, σύμφωνα μέ τό κείμενο της Αποκάλυψης.

  Ό αντίχριστος θά κατορθώσει, μέ θαυμαστά γεγονότα, νά υψώσει τον εαυτό του ως θεό, θά παραπλανήσει ήθικά και θεολογικά τούς ανθρώπους και θά επιτύχει νά θεωρείται οτι είναι ό Χριστός, ωστε διαμέσου αύτου νά λατρεύεται στο ναό του Θεου ό ίδιος ό σατανάς.

  Έπί του προκειμένου, ό Ειρηναίος στηρίζεται στις σχετικές ειδήσεις της Αγίας Γραφής, χαρακτηρίζοντας τον αντίχριστο ως «υίόν της απώλειας» και «ύπεραιρόμενον υπέρ πάντα Θεόν», ό όποιος, θά συνοψίσει τό «βδέλυγμα της έρημώσεως, έστώς εν τόπω άγίω».
  Στοιχώντας, Ιδιαίτερα, στο βιβλίο της Αποκάλυψης, βεβαιώνει οτι ό αντίχριστος θά αναφανεί στις έσχατες ημέρες και αποπειράται νά διατυπώσει τό όνομά του μέ βάση τον άριθμό χξστ’ (666), λέγοντας: «Καταλλήλως ουν και τό ονομα αυτου εξει τον άριδμόν χξστ’, άνακεφαλαιούμενος εν αυτω την προ του κατακλυσμού πασαν κακίαν».

 42. Έλλην Ορθόδοξος said:

  Παρά τό γεγονός ότι και ό ιδιος επιχειρεί νά αποδώσει μέ διάφορα ονόματα η καταστάσεις πολιτικές τον άριθμό 666, στο τέλος παραμένει επιφυλακτικός, διατυπώνοντας: «Άσφαλέστερον, ούν και άκινδυνότερον, τό περιμένειν την εκβασιν της προφητείας, η τό καταστοχάζεσθαι, και μαντεύεσθαι ονόματος».
  Και τούτο, επεξηγεί: «Ει γάρ άλλο μέν ούτοι δοκουσιν (όνομα), άλλο δέ εκείνος (ό αντίχριστος) εχων έλεύσεται, ραδίως έξαπατησθήσονται παρ αύτου».

  Έτσι, «ημείς ούν ούκ αποκινδυνεύομεν περί του ονόματος του Αντίχριστου, αποφαινόμενοι βεβαιωτικώς», άφου ό αριθμός του αντιστοιχεί σέ πολλά ονόματα, όποτε ποιο άπό αυτά, τελικά, θά «φορέση ό ερχόμενος»;

 43. @ Ιωάννα

  Η ειδηση μπορει ναναι ευχαριστη κατ εσενα,ομως ο π.Μαξιμος θα απαντησει στην αναλυση της ΟΟΔΕ?Εκει ειναι το ζητουμενο.
  Διοτι 4 ετη τωρα αγαπητη Ιωαννα,ο π.Μαξιμος ενω απο το 2006 γνωριζε την υπαρξη του κειμενου,δεν εχει αναρτησει στην ιστοσελιδα του μια απαντηση πανω σε αυτο.Γιατι δεν το εκανε?Γιατι το αποφυγε?Λιγα ειναι 4 ετη σιωπης?

  Το γεγονος αυτο δεν σε προβληματιζει?Και οταν λεμε να απαντησει,να απαντησει με γραφικα στοιχεια,με αποδηξεις κτλ.Να αναιρεσει δηλαδη αν μπορει και εχει στοιχεια το κειμενο της ΟΟΔΕ.Αυτο πραγματικα ειναι που δημιουργει σκεψεις διαφορες.Διοτι πολυ απλα η μονη σοβαρη και με στοιχεια αναιρεση των χρονολογικων λαθων του βιβλιου εχει γινει απο μελη της Ορθοδοξου Εκκλησιας μας οπως ειναι η ΟΟΔΕ.

  Ετσι μην θολωνεις τα νερα,μελη της Ορθοδοξου Εκκλησιας μας 4 ετη τωρα εχουν απαντησει σε καποια βασικα χρονολογικα λαθη του π.Μαξιμου.Αν ηταν ειληκρινης ο π.Μαξιμος θα ειχε αναρτησει μια απαντηση στην ιστοσελιδα του,πανω στο κειμενο αναιρεσης των χρονολογικων λαθων του βιβλιου.Η θα εστελνε εστω ενα μυνημα στην ΟΟΔΕ να ξεκιναγε καποιος διαδυκτιακος διαλογος πανω στο βιβλιο.
  Ως γνωστον η ΟΟΔΕ χρονια τωρα δημοσιευει τους διαλογους της δημοσια στην ιστοσελιδα της.Ετσι θα μπορουσε να ξεκινησει καποιος διαδυκτιακος διαλογος μπροστα σε ολους τους αναγνωστες.
  Ολα στο Φως δηλαδη.Και αμα ειχε απαντησει με στοιχεια στο κειμενο της ΟΟΔΕ και μας αποδικνυε οτι οντως εχει δικιο στους χρονολογικους υπολογισμους του,εγω θα ημουν ο πρωτος που θα τον πιστευα.

  4 ετη σιωπης δεν ειναι και λιγα.Ελπιζω να δωσει μια απαντηση στο νεο του βιβλιο,αλλα πολυ φοβαμαι οτι δεν εχει στοιχεια να αναιρεσει το κειμενο της ΟΟΔΕ γιατι πολυ απλα στην ΟΟΔΕ εχουν απολυτο δικιο σε οσα γραφουν.Εξαλου αμα ειχε,θαχε απαντησει απο το 2006.Επισης θα ειχε κανει διαδυκτιακο διαλογο με την ΟΟΔΕ,κατι που ουτε για αυτο νοιαστηκε δυστηχως.

  Πολυ απλα και για να μην αερολογουμε,το κειμενο αυτο της ΟΟΔΕ αναιρει αμεσα,συνοπτικα και ταυτοχρονα περιληπτικα τα βασικα χρονολογικα λαθη του π.Μαξιμου στα οποια βασιζεται ολο το χρονολογικο υποβαθρο που εχει στησει ο π.Μαξιμος για να αναπτυξει τους χρονολογικους συλλογισμους του.

  Ειπες:

  »Καταλαβαίνω βέβαια τη δική σου θέση επειδή έμπλεξες με κάποια αίρεση, γιατι ως γνωστόν όποιος καίγεται στο χυλό φυσάει και το γιαούρτι.»

  Ιωαννα διαφορες παρομοιες χρονολογικες πλανες οσοι στο παρελθον ειχαμε την ατυχια η και την τυχη να μπλεξουμε σε καποια αιρεση (η οποια αιρεση εγινε η αφορμη στην πορεια να διακρινουμε τις πλανες εκει και να γνωρισουμε την Ορθοδοξια μας και να επιστρεψουμε σε αυτην) διαφορες χρονολογικες πλανες τις ειχαμε φαει με το κουταλι εκει περα.Συλογισμοι των συλογισμων,υπολογισμοι των υπολογισμων και ενα σωρο αλλα.

  Θες ενα παραδειγμα χρονολογικων πλανων απο την εποχη του Ιησου Χριστου μας εως σημερα?Δες εδω:

  ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΥΧΙΕΣ
  (Από τον 1ο μ.Χ. – 20ό αιώνα)
  http://www.diakrisis.gr/articles.php?lng=gr&pg=39

  Να σημειωθει οτι πολλες πλανεμενες εσχατολογικες προβλεψεις εγιναν και απο πλανημενα μελη που βρισκοντουσαν εντος της Εκκλησιας οπως θα δεις παραπανω.

  Ειναι δικαιωμα σου να γουσταρεις και να εισαι ενθερμη οπαδος του π.Μαξιμου.Ελευθερια εχουμε και ο καθενας πιστευει οτι,οποιον και οπου επιθυμει.Δεν σου απαγορεψε κανεις να εισαι ενθερμη οπαδος του π.Μαξιμου.

  Ομως για σκεψου αυτο μας διδαξε ο Χριστος?Να ειμαστε οπαδοι?
  Και να εχουμε προσωποληψιες?Οπαδους η Πιστους θελει ο θεος?
  Σκεψου το καλα αυτο.

  Ιωαννα με τον τροπο και τον φανατισμο που γραφεις δυστηχως,ο φανατισμος σου αυτος δινει την εντυπωση (μακαρι να εχω αδικο) οτι δεν διαφερει σε τιποτα απο παρομοιους φανατισμους που εχουμε ζησει και γνωρισει και σε διαφορες αιρεσεις.

  Εναν φανατισμο που καποτε πλανημενοι στην αιρεση ειχαμε και εμεις.
  Και θα μιλησω για τον φανατισμο που ζησαμε σε αιρεσεις,χωρις να υπονοω εσενα.Μιλω δηλαδη για τις καταστρεπτικες συνεπειες οποιουδηποτε ειδους φανατισμου.

  Πλανημενοι οπαδοι των ηγετων των αιρεσεων οπως ειμασταν,τους νομιζαμε αρχικως απεσταλμενους του Θεου,μετα προφητες,μετα Ενωχ η Ηλιες ακομα και Χριστους!!!!Ειναι »γλυκια» εξαλου η πλανη να νομιζει καποιος ο οποιος εχει μπλεξει σε καποια αιρεση οτι ειναι »ξεχωριστος» και οτι ανηκει σε μια ιδιαιτερη ελιτ »πιστων» η οποια αναλογα οπως την ερμηνευει η καθε αιρεση,αλλοι θαχουν ειδικη μεταχειριση απ τον θεο τους εσχατους καιρους,αλλοι νομιζουν οτι θα σωσουν τον κοσμο,η οτι θα φερουν επιγεια βασιλεια του Χριστου στην γη,και ενα σωρο μυστικες πλανες οπου οι πιο πολλες αιρεσεις που δρουν στον πλανητη δεν λενε αρχικως στους αμυητους αλλα σταδιακα στα πιο ενθερμα μελη των αιρεσεων τους μυωντας τους σταδιακα στις διαφορες φιλοσοφιες και ιδεολογιες τους.

  Και δεν μιλω εδω ενοηται για τον π.Μαξιμο για να μην νομιζεις οτι υπονοω κατι για αυτον,ουτε για σενα ενοηται υπονοω κατι για να μην παρεξηγηθω.Απλα σου αναλυω το κλιμα και τις καταστρεπτικες συνεπειες γενικα του φανατισμου και προσωποληψειας που κυριαρχει στις διαφορες ανα τον κοσμο αιρεσεις
  και για να γνωρισεις,που μπορει να οδηγησει ο φανατισμος (οπαδισμος)
  οι προσωποληψιες κτλ.και αναφερομαι σε αυτα για να σου δωσω ενα παραδειγμα δικων μας παραδειγματων (των πρωην αιρετικων) για το τι ειχαμε ζησει στις αιρεσεις κατι που δεν ετυχε ποτε να γνωρισεις στην ζωη σου.Οπου ολα αυτα εκει στις αιρεσεις,μας προβληματισαν ωστε να ψαξουμε,να ερευνησουμε και να μελετησουμε τους Αγιους Πατερες της Εκκλησιας μας και μετανοημενοι να επιστρεψουμε σε αυτην.

  Και αναφερθηκα πανω σε αυτο επηδη εσυ ειπες:

  »Δεν σου κρύβω οτι γουστάρω πολύ που είμαι η μόνη ένθερμη οπαδός του και που διαφωνώ με τα πλήθη.»

  Εξαλου πιστευω αν σε ακουγε ο π.Μαξιμος να δηλωνεις οπαδος του,θα στο απαγορευε ρητως αυτο να το ξαναπεις.Διοτι κανενας πιστος ανθρωπος του Θεου δεν θελει οπαδους.Αλλα πιστους και μονον στον Ιησου Χριστον μας.

  Επισης επιπροσθετα οσο αφορα τις διαφορες αιρεσεις ανα τον κοσμο (κατι που ειχαμε ζησει παρα πολυ εντονα εκει και που δεν ετυχε ποτε να γνωρισεις) ειναι και το θεμα των αυτοκλητων ερμηνειων:

  Πως θα καταλαβουμε οτι τις εξηγησεις των αγιογραφικων χωριων μας τις »ψιθυριζει» ο διαβολος?

  Ο Αγιος Ιωαννης ο Σιναίτης μας λεει:
  Οι διαβολικες ερμηνειες προκαλουν στην ψυχη:

  1)Ταραχη
  2)Ακαταστατη και ατακτη ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ

  Αυτα ειναι αλλα 2 στοιχεια που μας προηδοποιουν οι Αγιοι πατερες μας να προσεχουμε στις διαφορες αιρεσεις που δρουν στον πλανητη.Τα οποια συνδεονται με πασης ειδους φανατισμους που επικρατουν γενικα
  σε πολυ κοσμο.

  Μια ημέρα είχε βγει ο διάβολος περίπατο μαζί με ένα φίλο του.Εκεί λοιπόν πού επήγαιναν,βλέπουν ξαφνικά έναν άνδρα να σκύβει κάτω και κάτι να παίρνει.

  – Τι να ευρήκε άραγε; ερώτησε ο φίλος του.

  – Λίγη αλήθεια! απάντησε ο διάβολος.

  – Και ανησυχείς; τον ερώτησε ο φίλος του.

  – Όχι,του απάντησε .Όχι. Δεν ανησυχώ καθόλου! Αυτό για μένα είναι καλό. Θα τον βάλω να της δώσει πιο πολλή σημασία από οτι της αξίζει,και να την πιστεύσει τόσο,πού να την κάμει μια καινούργια Θρησκεία,μια καινούργια ομολογία.

  Για ολους εμας που φυγαμε απο τις διαφορες ψευδοορθοδοξες και αλλες αιρεσεις και επιστρεψαμε στην Αγια Ορθοδοξη Εκκλησια μας,
  μας λυπεί πολυ το γεγονος να συνανταμε παρομοιες χρονολογικες πλανες με αυτες που ειχαμε φαει με το κουταλι χρονια τωρα στις διαφορες αιρεσεις που ειμασταν.

  Επισης μας λυπεί πολυ το γεγονος να συνανταμε 3 τασεις που επικρατουν (σε μερικους συνανθρωπους μας εντος της Εκκλησιας)
  και μιλαω γενικα:

  1)Την ταση του Οικουμενισμου
  2)Την ταση του »Ορθοδοξου» Προτεσταντισμου
  3)Την ταση του »Ζηλωτικου» ταχα Παλαιοημερολογητισμου.

  Αυτοι ειναι οι 3 εσωθεν εχθροι εντος της Εκκλησιας μας.Και μας εχει προηδοποιησει ο Κυριος και οι Αγιοι πατερες μας για ολα αυτα που θα συμβουν εντος της Εκκλησιας μας.

 44. Yπάρχει »εκκλησία» τών καθαρών;
  http://www.oodegr.com/oode/biblia/efsev1/perieh.htm

  Ο απόστολος Πέτρος, αναφέρει πως ό,τι ακριβώς συνέβει στον Ισραήλ, θα συνέβαινε και με τους Χριστιανούς.

  Αυτά, είναι γραμμένα στη Β΄ Πέτρου 2/β, σε ολόκληρο το κεφάλαιο. Ο απόστολος, ξεκινάει το κεφάλαιο, λέγοντας ότι όπως στο λαό Ισραήλ υπήρχαν ψευδοπροφήτες, έτσι θα υπήρχαν και μεταξύ τών Χριστιανών, οι οποίοι λόγω τής διαγωγής τους θα γίνονταν αιτία να βλασφημηθεί η οδός τής αληθείας, (η Ορθόδοξη Εκκλησία τού Κυρίου) Αυτοί θα δημιουργούσαν αιρέσεις, θα ήταν πλεονέκτες, και θα εκμεταλλεύονταν τους αδελφούς των, σύμφωνα με τα εδάφια 1,2.

  Στο εδάφιο 9, αναφέρεται πως όλοι αυτοί θα πάρουν το μισθό τους στην ημέρα τής κρίσεως, ενώ οι δίκαιοι και πιστοί Χριστιανοί, θα ανταμοιφθούν. Αυτό όμως σημαίνει, ότι αυτή η κακή κατάσταση θα υπήρχε ως την ημέρα τής κρίσεως! Δεν θα υπήρχε Εκκλησία με ΄΄μόνο καθαρούς΄΄, όπως ισχυρίζονται κάποιες ευσεβοφανείς ομάδες.

  Στα εδάφια 10 – 14 και 16, ο αποστολος Πέτρος, λέει πως αυτοί οι ψευτοχριστιανοί θα ενδιαφέρονταν μόνο για τις ανήθικες απολαύσεις τους, και θα βλασφημούσαν, και θα εκμεταλλεύονταν την πίστη για υλικό κέρδος. Και τελειώνοντας, τους παρομοιάζει με χοίρους, που ενώ καθαρίστηκαν στο βάπτισμα, ξαναέπεσαν στο βούρκο τής αμαρτίας, και σαν σκυλιά που επέστρεψαν για να φάνε τον εμετό τους. Επειδή, (λέει στο εδάφιο 21), ήταν καλύτερα γι’ αυτούς να μη γίνουν Χριστιανοί, παρά να γίνουν και να συνεχίζουν την αμαρτία ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ. Εδώ ο απόστολος μιλάει για ανθρώπους που θα ήταν μόνο κατά το όνομα Χριστιανοί, μεταξύ τών Χριστιανών. (Β΄ Πέτρου 2/β΄ 21).

  Μήπως λέει εδώ ο απόστολος, πως ο Θεός θα απέρριπτε και τους δικαίους χάριν τών ασεβών; Φυσικά όχι! Αυτή η συκοφαντία κατά τού Θεού, βρίσκεται μόνο στη νοσηρή φαντασία αυτών που θέλουν να δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους ως ΄΄Χριστιανών΄΄, εκτός τής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

  Τι μας διδάσκει όμως ο Ιησούς Χριστός; Στο κατά Ματθαίον Ευαγγέλιον, 13/ιγ’ 24-28 και 36-43, αναφέρει μία παραβολή, την παραβολή τού σίτου και τών ζιζανίων. Εκεί, φαίνεται καθαρά πως ενώ ο Ιησούς Χριστός έσπειρε το σιτάρι, δηλαδή τους γνησίους Χριστιανούς, ο Σατανάς έσπειρε ζιζάνια στο χώρο τής Βασιλείας τού Θεού, δηλαδή στην Εκκλησία. Αυτά τα ζιζάνια, θα έπρεπε να συναυξάνουν ως τον καιρό τής συντελείας τού αιώνος με το σίτο. (εδάφιο 39)

  Είναι ενδιαφέρον, το ότι οι δούλοι τού Κυρίου, τού ζητούν την άδεια να ξεριζώσουν τα ζιζάνια από την Εκκλησία, για να μείνει μόνο καθαρός σίτος. (εδάφια 28-30). Και πράγματι, στη διάρκεια τής Χριστιανικής ιστορίας, πολλοί ήταν εκείνοι που θέλησαν να φτιάξουν κάποια ΄΄εκκλησία τών καθαρών΄΄, διώχνοντας τους ψευτοχριστιανούς, (τα ζιζάνια) από την εκκλησία τους. Όμως ο Κύριος ήταν κατηγορηματικός, λέγοντας: ΄΄Οχι, μήπως μαζεύοντας τα ζιζάνια, ξεριζώσετε μαζί τους και σιτάρι. Αφήστε τα να συναυξάνουν μέχρι το θερισμό. (εδάφια 29,30) Και τότε στο θερισμό, στη συντέλεια τού αιώνος, (εδάφιο 39), θα τα ξεχωρήσουν οι άγγελοι. Αυτοί, θα μαζέψουν από τη Βασιλεία τού Θεού όλα τα σκάνδαλα, και θα τα κάψουν στη φωτιά΄΄. (εδάφια 41, 42)

  Όμως οι ομάδες αυτές για τις οποίες μιλάμε, δεν θέλησαν να ακούσουν τα λόγια τού Κυρίου. Θέλησαν μόνοι τους να ξεχωρίσουν τα ζιζάνια από το σίτο, και να φτιάξουν μία ΄΄καθαρή εκκλησία΄΄. Έτσι, όχι μόνο απέτυχαν, μα έφθασαν να θεωρουν ζιζάνια ακόμα και γνησίους Ορθοδόξους Χριστιανούς, κατηγορώντας την Ορθόδοξη Εκκλησία τού Κυρίου ως σύνολο. Κατήντησαν έτσι, να διαχωρίσουν τους εαυτούς τους ακόμα, από το ΄΄χωράφι΄΄ τής Εκκλησίας, συστήνοντας τη δική τους δικαιοσύνη. Δεν εμπιστεύτηκαν τα λόγια τού Κυρίου Ιησού. Θέλησαν να κάνουν εργασία που ανήκε μόνο στους αγγέλους. Ούτε περίμεναν τον Κύριο στη συντέλεια, μα ως άλλοι καρδιογνώστες, αποφάνθηκαν πως η εκκλησία τού Κυρίου δεν άξιζε, και έπρεπε να διαχωρίσουν απ’ αυτήν τους εαυτούς τους. Έφτιαξαν το δικό τους ΄΄χωράφι΄΄, που όμως σύντομα αντιλήφθηκαν, πως είχε κι αυτό ζιζάνια!

  Μόνο που τώρα πλέον, το δικό τους ΄΄χωράφι΄΄ δεν το εγκαταλείπουν, αλλά λενε: ΄΄Τι να κάνουμε; Είμαστε αμαρτωλοί άνθρωποι!΄΄

  Ο Κύριος Ιησούς Χριστός, για να αποκλείσει κάθε περίπτωση παρανόησης, επανέλαβε τα ίδια, με άλλη παραβολή, στο Ματθαίος 13/ιγ΄ 48: ΄΄Πάλι, όμοια είναι η βασιλεία τών ουρανών με δίχτυ, το οποίο ρίχτηκε στη θάλασσα, και ΜΑΖΕΨΕ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΣ. Το οποίο αφού γέμμισε, το ανέβασαν, και διάλεξαν τα καλά ψάρια και τα έριξαν σε αγγεία, ΤΑ ΑΧΡΕΙΑ ΤΑ ΕΡΙΞΑΝ ΕΞΩ. Έτσι θα είναι ΣΤΗ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. Θα εξέλθουν οι ΑΓΓΕΛΟΙ, και θα αποχωρήσουν τους πονηρούς εκ μέσου τών δικαίων΄΄.

  Οτιδήποτε άλλο, είναι περιτό να ειπωθεί. Αν κάποιος διαφωνεί με τα λόγια τού Ιησού, πρέπει πρώτα να μας δείξει μία ΄΄εκκλησία΄΄, που να αποτελείται ΜΟΝΟ από καλά ψάρια, χωρίς ούτε έναν κακό. Θα πρέπει επίσης να μας αποδείξει ότι τους ανθρώπους τής θρησκείας του τους διάλεξαν άγγελοι, και το σπουδαιότερο, θα πρέπει να μας πείσει ότι έγινε η συντέλεια! Και αν οι άγγελοι έκαναν την επιλογή τους, δεν δικαιολογείται οποιαδήποτε μεταστροφή τών μελών τους από ΄΄σίτο΄΄ σε ΄΄ζιζάνια΄΄, μια και τα αποτελέσματα τής επιλογής είναι οριστικά και αιώνια. (Ματθαίος 13/ιγ΄ 42,43,50)

 45. Αν ο Θεός μάς έχει όλους καλά (που το εύχομαι ολόψυχα), τα ξαναλέμε το 2013…

 46. Έλλην Ορθόδοξος said:

  Ιωάννα (18:41:08) :
  «Αν ο Θεός μάς έχει όλους καλά (που το εύχομαι ολόψυχα), τα ξαναλέμε το 2013…»

  -Να προσέξεις τη γεροντολατρεία κ.Ιωάννα μου.

  -Η γεροντολατρεία δεν είναι ΛΟΓΙΚΗ ΛΑΤΡΕΙΑ.
  Φάνηκε ότι ως πρόσωπο τον πας τον π.Μάξιμο και όχι τόσο για αυτά που λέει.Ευκόλως κατανοητό είναι και κακώς με πήρε τόσο πολύ να το καταλάβω.

  -Αλήθεια που είναι τόσο καιρό να τοποθετηθεί επί του θέματος εδώ;

  Άμα ξεκολλήσεις τα ξαναλέμε.

  -Εθελοτυφλείς κ.Ιωάννα μου στα επιχειρήματα όλων μας εδώ μέσα.Άντε στο καλό στο γεροντούλη σου που θα μας πεις ότι δεν βρήκε η Συνοδός Εκκλησιαστικά κείμενα να τον Αναιρέσει.Άντε στο καλό και να μας γράφετε …

 47. Να ειμαστε ολοι καλα, αλλα δεν θα συμβει τιποτα ουτε το 2012, ουτε το 2013, ουτε το 2018, ουτε σε οποιαδηποτε ημερομηνια και αν »ανακαλυψει» ανθρωπος……Ευχομαι να μην σκανδαλιστει κανενας για πραγματα που δεν θα γινουν. Γιατι απλα, ολα αυτα ειναι στην εξουσια του Πατερα Θεου. Ειδικα οι χρονολογιες.

 48. Στον Εκκλησιαστη λεει…. »μικρα αφροσυνη ατιμαζει τον εν υποληψη και τιμη».

 49. Εγω προσωπικα παντως συνεχιζω να εκτιμω τον π.Μαξιμο,καθως ηταν απο τους πρωτους μοναχους που ακουγα τοτε ενω ακομα ημουν στην αιρεση (μεσω της εκπομπης του στην τηλεοραση πρωτου βγαλει το βιβλιο για τον Αντιχριστο) οπου μου αρεσε ο Ορθοδοξος και αγωνιστικος λογος του.

  Και πιστευω οτι περα απο το θεμα της πλανης των χρονολογιων που εχει πεσει,κατα τάλλα ειναι ενας αξιολογος ανθρωπος οπως ηταν παντοτε εξαλου.

  Πιστευω οτι το βιβλιο (με χρονολογιες) δεν επρεπε να το εκδοσει.
  Ας εκδιδε βιβλιο για τον Αντιχριστο με ολην την Ορθοδοξη ερμηνεια των Αγιων Πατερων οπως αναλυτικα τις εχει αντιγραψει στο βιβλιο του απο τους Αγιους πατερες και ας εμενε εκει.Ας εφερνε και παραδειγματα απο την εποχη μας,οχι ομως να τα μπλεξει με συλλογισμους υπολογισμους με ημερομηνιες κτλ.

  Εκανε το λαθος και τα εδεσε με συλλογισμους και υπολογισμους με την ερμηνεια των Αγιων Πατερων.Εκει ηταν το μεγαλο λαθος για μενα.
  Οι χρονολογιες και η βαση του σκεπτικου του που στηθηκε ολος ο κορμος των συλλογισμων,θα μπορουσαμε να πουμε οτι αποτελει ενα προτογνωρο φαινομενο »Ορθοδοξου» Προτεσταντισμου σκεψης.Ηταν πολυ μεγαλο ατοπημα και λαθος κατα την γνωμη μου.

  Γνωση του Αντιχριστου θα ειχαμε και εχουμε ετσι και αλλιως.Ποιο αναλυτικα απο τους Αγιους Πατερες μας για ολα εκεινα τα σημεια των καιρων που μας εχουν ενημερωσει και ενημερωνουν ανα τους αιωνες και σημερα (με πολλους φωτισμενους Αγιους γεροντες μας οπως Γεροντας Παισιος,Πορφυριος κ.α) κανενας αλλος δεν μπορει να μας τα πει ποιο σωστα απο τους Αγιους πατερες μας η να μας πει περισσοτερα.

  Κανενας αλλος δεν μπορει να μας τα πει ποιο σωστα απο τους Αγιους πατερες μας που λιωναν στην μετανοια,την ασκητικη ζωη,την προσευχη,
  που γιναν αλλοι μαρτυρες ανα τους αιωνες και μαρτυρισαν για τον Ιησου Χριστο μας θανατωνοντας τους σωματικα τα αθεα και ειδωλολατρικα καθεστωτα ανα τους αιωνες.

  Και οποιος φυσικα γενικα μιλω, τον βαλει ο διαβολος να νομιζει οτι ειναι σημαντικοτερος και οτι τα λεει ποιο σωστα απο τους Αγιους Πατερες μας,δυστηχως αυτος θα εχει πλανηθει και για οσο καιρο ζει ακομα και θυματε τον λογο του θεου θα πρεπει να κατσει να σκεφτει και να αναρωτηθει για το που βαδιζει.Οχι ομως μονος του.Εκει ειναι η ουσια.

  Αλλα θα πρεπει να εχει η να βρει Πνευματικο Οδηγο στην ζωη του.Πνευματικο της Εκκλησιας λειτουργο.Οπου δοξα τον Θεο εχουμε παρα πολλους καλους και ασκητικους γεματο θεια αγαπη και διορατικοτητα πνευματικους στην Ορθοδοξη Εκκλησια μας.
  Και εκεινος που πραγματικα ενδιαφερεται για τον Χριστο και την σωτηρια του,ενδιαφερεται πραγματικα να βρει εναν καλο πνευματικο,ψαχνει και βρισκει.

  Για το πως πρεπει να ειναι ο σωστος πνευματικος και ποιο το χρεος του χριστιανου πιστου διαβαστε τα παρακατω κειμενα:

  Ο Πνευματικός Πατήρ:
  Η πνευματική πατρότης υπό το φως της ορθοδόξου παραδόσεως
  http://www.oodegr.com/oode/psyxotherap/pnevm_patir1.htm

  Η υπακοή σε γέροντα και η εκμετάλλευσή της από την πλάνη του »γεροντισμού»
  http://www.oodegr.com/oode/psyxotherap/provlimata/gerontismos1.htm

  Υπακοή όταν ο πνευματικός μας δεν Ορθοδοξεί;
  impantokratoros.gr/619E8688.el.aspx

  Οποιος αγωνιζεται μονος του,χωρις πνευματικο αργα η γρηγορα τον νου του θα τον εκμεταλευτει ο διαβολος,εκτος και αν του εχει εμφυτεψει ο διαβολος τον εγωισμο οτι πλεον ολοι και ολα εχουν αποστατησει.Οτι η Εκκλησια (στο συνολο της) εχει αποστατησει.Εκει ειναι ο ποιο υπουλος πολεμος του διαβολου.Οπου γενιουνται χιλιες δυο αιρεσεις και εγωισμοι.

  Γιαυτο αντεγραψα ποιο πανω το κειμενο για το αν υπαρχει Εκκλησια των καθαρων.Και για το τι εχει πει ο κυριος.Οποιος πιστευει οτι η Εκκλησια εχει στο συνολο της αποστατησει η οτι θα αποστατησει (στο συνολο της) αυτος ειναι αρνητης των λογων του Χριστου.Αρνητης του ιδιου του Χριστου.Και του βαζει εμμεσα ο διαβολος να νομιζει οτι ειναι σοφοτερος η ορθοδοξοτερος του Χριστου και των Αγιων Πατερων.

  Η Εκκλησία δεν μπορεί να αποστατήσει!

  Σύμφωνα με τον Κύριο Ιησού Χριστό η Εκκλησία δεν μπορεί να αποστατήσει: πύλαι άδου δεν θέλουσιν ισχύσει κατ’ αυτής (Ματθ. 16:18)

  Επίσης η Αγία Γραφή δηλώνει ξεκάθαρα ότι η αλήθεια θα παραμείνει παντοτινά στην Εκκλησία: διά την αλήθειαν, ήτις μένει εν ημίν και θέλει είσθαι μεθ’ ημών εις τον αιώνα (Β΄ Ιωάννου 2)

  Όπως και ο ίδιος ο Κύριος Ιησούς Χριστός υπόσχεται ότι θα μένει συνέχεια με την Εκκλησία από τον 1ο αιώνα ως την συντέλεια, αδιάλειπτα: εγώ είμαι μεθ’ υμών πάσας τας ημέρας έως της συντελείας του αιώνος (Ματθ.28:20)

  Επίσης και το Άγιο Πνεύμα μένει αιωνίως στην Εκκλησία συνεχώς από τον 1ο αιώνα: Και εγώ θέλω παρακαλέσει τον Πατέρα, και θέλει σας δώσει άλλον Παράκλητον, διά να μένη μεθ’ υμών εις τον αιώνα
  (Ιωάννης 14:16)

  Άρα, η Εκκλησία δεν μπορεί ποτέ να πέσει σε αποστασία, γιατί ο Χριστός, η κεφαλή της μένει παντοτινά ενωμένος μαζί με το Σώμα Του, όπως και το Άγιο Πνεύμα μένει συνεχώς για να την οδηγεί σε όλη την αλήθεια (Ιωάννης 14:26), ενώ και η αλήθεια μένει συνέχεια στην Εκκλησία! Αν η Εκκλησία έπεσε σε αποστασία, όπως ισχυρίζονται διάφοροι διδάσκαλοι της πλάνης, αυτό θα σήμαινε ότι ο Χριστός έδωσε ψεύτικες υποσχέσεις, που δεν τις τήρησε! Όμως, είναι βλασφημία ένα τέτοιο συμπέρασμα!

 50. Έλλην Ορθόδοξος said:

  Αγαπητέ κ.Στέλιο
  Αγαπητέ Defender

  Συμφωνώ απολύτως μαζί σας.

 51. Και για να μην κοροιδευομαστε,εκεινος που εχει σωστο πνευματικο στην ζωη του,μετανοει συνεχως,ζει ασκητικα,και ειναι σε διαρκη μετανοια και επαγρυπνηση,περιμενει τον Κυριο μας Ιησου Χριστο,και οχι τον Αντιχριστο οπως εχουν δυστηχως καταντησει να πιστευουν διαφοροι συνανθρωποι μας,που την περισσοτερη ωρα της ζωης τους την σπαταλουν στο να ασχολουνται μονο με τον Αντιχριστο,παρα με τον Σωτηρα τους.Να γνωρισουν τον Χριστο και να εκμεταλευτουν οσο χρονο ακομα μας εμεινε για να ετοιμασουμε τους εαυτους μας για εκεινον.
  Διοτι μετα θανατον Ουκ Εστιν Μετανοιαν.

  Οταν εμφανιστει ο πλανος Αντιχριστος,οποιος πρατει τα παραπανω που ειπαμε θα τον αναγνωρισει απο χιλιομετρα.Οι Αγιοι Πατερες ασφαλως και συνεχως μας ενημερωνουν ανα τους αιωνες οτι πρεπει να εχουμε γνωση του Αντιχριστου,γνωση του Εχθρου.Και την εχει εκεινος που τους μελετα.Εκεινος που ζει ασκητικα,εκεινος που μετανοει διαρκως καθημερινα.Εκεινος που εχει μπροστα του αδιαληπτως τον Θανατο και τον Φοβο του Θεου:

  Δεστε εδω τι μας λεει ο Γεροντας Κλεοπας

 52. Και εκεινος που διαρκως μελεταει τους Αγιους Πατερες μας και κανει οσα ειπαμε παραπανω,δεν θα αναγνωρισει απλως μονο τον Αντιχριστο,αν τυχει και ζησει στα ετη που αυτος θαρθει,αλλα αναγνωριζει και τους αλλους μικρους Αντιχριστους και μεσα και εξω απο την Εκκλησια μας,και αυτο συμβενει σε ολες τις εποχες.Και προσευχεται για ολον τον κοσμο.Και αδιαληπτως ετοιμαζει εαυτον για τον Κυριον.

  Ο Κυριος θα ερθει ως κλεπτης μεσα στην νυχτα,αραγε θα βρει πιστη εις την γην?

  Ο Πιστος Ορθοδοξος Χριστιανος που πρατει ολα τα πραπανω που ειπαμε πρεπει αδιαληπτως να προσευχεται και να λεει την ευχη του Χριστου (Κυριε Ιησου Χριστε Υιε του Θεου Ελεησον με τον αμαρτωλο),
  ωστε οποτε,και αν,μας αξιωσει ο Θεος και ζησουμε την 2α Ελευση του,
  οποτε και οταν ερθει εκεινος,και αν τυχει να ειμαστε εν ζωη,να μας βρει ο Κυριος Προσευχόμενους.Γιατι ποτε δεν ξερουμε ποτε θα ερθει.Μπορει ναρθει τωρα,μπορει αυριο,μπορει σε αιωνες.

  Σε ολον τον Βιο μας πρεπει να ειμαστε προσευχομενοι και να λεμε την ευχη.Σε διαρκη μετανοια και φοβο Θεου,εξομολογουμενοι,εχοντας πνευματικο στην ζωη μας,ζωντας ασκητικα,κοινωνοντας στην Εκκλησια μας Σωμα και Αιμα Χριστου.Οταν μετανοουμε και εξομολογουμαστε τις αμαρτιες μας,να μην τις ξεχναμε ποτε ως το τελος της ζωης μας,γιατι αμεσα κινδυνευουμε να πεσουμε στα ιδια και χειροτερα.

  Και αν τυχει και ο Θεος μας αξιωσει να ζησουμε στην εποχη μας τον ερχομο του Αντιχριστου,αυτον θα τον αναγνωρισουμε απο χιλιομετρα.
  Απο την 1η κιολας μερα της δημοσιας εμφανισης του.Ο Θεος τα δικα του παιδια που πρατουν το θελημα του θα τους ανηξει τα ματια να τον καταλαβουν.

  Απ την αλλη δεν συμμενει οτι επηδη υπαρχουν μεσα στην Εκκλησια (μερικοι) Ιερεις χλιαροι που αδιαφορουν για το ποιμνιο και που διδασκουν διαφορες οικουμενιστικες αποψεις περι αντιχριστου και 666,περι σωτηριας κτλ,Δεν σημαινει οτι ειναι ολη η Εκκλησια ετσι,οτι
  εχει αποστατησει η Εκκλησια ως Εκκλησια στο συνολο της.Οποιοι το ισχυριζονται αυτο,αυτο ειναι αναιρεση των λογων του ιδιου Χριστου,ειναι μεγαλη βλασφημια να βγαζει καποιος τον Θεο ψευτη και οτι εδωσε ψευτικες υποσχεσεις,ειναι πλανη,ειναι ακριβως η ιδια πλανη που εχουν η πρατουν οι διαφορες αιρεσεις για να ψαρεψουν θυματα και γιατι μονο με αυτες τις απατες μπορουν να στηριξουν την υπαρξη τους και τις ιδεολογιες τους.

  Οσοι γενικα κατηγορουν την Εκκλησια οτι εχει αποστατησει στο συνολο της,ας ακουσουν αν θελουν τον Ιησου Χριστο μας και ας καταλαβουν οτι τα ζιζανια θα παραμενουν μαζι με τον σιτο μεσα στην Εκκλησια ως την συντελεια των αιωνων.

  Για τους (Μερικους) Επισκοπους η ιερεις μεσα στην Εκκλησια που δεν τηρουν σωστα και Ορθα το λειτουργημα τους και καπιλευονται την σωτηρια των ανθρωπων κυρητοντας αντιορθοδοξες οικουμενιστικες
  ιδεολογιες η αλλους κανοντας διαφορες ατασθαλιες,μπιζνες και ενα σωρο αλλα,αυτοι θα ειναι οι πρωτοι που θα κριθουν χειροτερα απο ολους απο τον Χριστο,μαζι με εκεινους που νομιζαν οτι θα την σωσουν,περνωντας τον ρολο των αγγελων που θα στηλει στην συντελεια ο Κυριος μας,ακολουθωντας αλλες διδαχες και νοοτροπιες που απαγορεψε ο Κυριος.

  Διοτι και οι Μεν (Ψευδοορθοδοξοι,κακοι ποιμενες κτλ) και οι Δε (Αιρετικοι εντος και εκτος Εκκλησιας) γιναν αιτια για να χαθουν ψυχες ανθρωπων.Ο Θεος Ολους μα Ολους τους Αγαπα και συνεχως περιμενει να μετανοησουν ολοι.Ολοι μας.

  Εμεις θα παραμενουμε κοντα στους πνευματικους μας και γατζωμενοι στους Αγιους Πατερες μας κανοντας ολα οσα ειπαμε πριν.Καθημερινα μετανοουμενοι και εξομολογουμενοι για τις αμαρτιες μας μεσα στην Κιβωτο της Σωτηριας την Ορθοδοξη Εκκλησια μας που 2000 ετη τωρα Ιδρυσε ο Ιδιος ο θεος,ο Ιησους Χριστος μας,στην γη.Περιμενωντας εκεινον ανα πασα στιγμη,ετοιμαζοντες εαυτους για την αιωνια και πραγματικη ζωη.Παρακαλωντας τον να μας αξιωσει να εισελθουμε στην Επουρανια και Αιωνια Δοξα του.

 53. ΣΗΜΑΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΛΛΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ.
  ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ.
  ΕΜΕΙΣ ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΟΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ.

  http://dieyxontonagion.blogspot.com

 54. Στο κάτω κάτω αμάν με τον Αντίχριστο το 666 και τις τρομολαγνείες! Γεμίσαμε μπαμπούλες και ψευδοπροφήτες πού κοροιδεύουν τους αφελείς και τους βλαμμένους νοΐ και ψυχή! Δεν είμαστε ευαγγελικοί και ιεχωβάδες για να λαυγνεύουμε έτσι.
  Οι ορθόδοξοι χριστιανοί-συμφωνώ με τον αδελφό από πάνω- παρακαλούν και εύχονται να έλθη το τέλος και να έλθη ο Κύριος Ιησούς. Ας είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή για τον ερχομό Του. Αυτός είναι ο δρόμος: εν εγρηγόρσει! Άμα ξεχνάμε τον ερχομό του Χριστού και περιμένουμε μόνο τον ερχομό του Αντίχριστου, λες και είναι το γεγονός των γεγονότων και την στόφα μας δείχνουμε και ποιόν έχουμε πατέρα(τον Θεό ή τον…). Θα μας ορίζει την ζωή ο ερχομός του θηρίου; Ε, τότε είμαστε χειροπόδαρα παραδομένοι σε εκείνο το κτήνος. Απόστολοι του Χριστού είμαστε ή πρόδρομοι του αντιχρίστου;Έστω και αν λέμε συνειδητά πώς είμαστε από την άλλη πλευρά.

  Ας δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις να γίνουμε δεκτικοί, αντί να τρομάζουμε και να κρυβόμαστε στις σπηλιές και τις κουφάλες της γης, όπως οι Εβραίοι στο βιβλίο του Ησαΐα. ¨Αλλωστε στην ορθοδοξία πιστεύουμε και ομολογούμε την πρόγευση των μελλοντικών αγαθών στο ΝΥΝ και στον ΑΙΩΝΑ. Από τώρα. Κάθε στιγμή συντελείται η μάχη μεταξύ Νυμφίου και θηρίου.

  Ας πούμε όλοι εν μετανοία και χαρά,ορθόδοξα και αναστάσιμα: Ναι! Έρχου Κύριε Ιησού! Έρχου!

 55. Να μετανοήσουμε για τις αμαρτίες μας και να επιστρέψουμε. Να βιώσουμε την νυν και την μελλοντική εσχατολογία μέσα στο μυστήριο της Εκκλησίας, όπως οι άγιοι.
  Γρηγορείτε εν χαρά και μετανοία!Τα αλλα όλα είναι κουραφέξαλα.

 56. ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΣ – ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ?

  Ομιλία του π.Γεωργιου Μεταλληνου στις 13/1/2010

  ΜΕΡΟΣ 4

  ΜΕΡΟΣ 5

  ΜΕΡΟΣ 6

  ΜΕΡΟΣ 7

  Για τα μερη 1,2,3 οποιος θελει να το δει απ την αρχη ας δει εδω:
  http://www.youtube.com/results?search_query=%CE%A0%CE%91%CE%A4%CE%95%CE%A1%CE%91%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9B%CE%9B%CE%97%CE%9D%CE%9F%CE%A3+&search_type=&aq=f

 57. Από τα μαθήματα Καινής Διαθήκης που κάναμε, ξέθαψα το εξής(ωστόσο παραμένει αποψη , μην τρελαθούμε): Ο αριθμός του θηρίου καταδεικνύει την ιδιότητα του και όχι το «βαφτιστικό» του όνομα.
  666=η τριπλή επανάληψη του αριθμού 6, πού στην ιερή αριθμολογία της ανατολής της εποχής του απ.Ιωάννη, συμβολίζει την καταστροφή, ως ήμισυ του αριθμού 12 που συμβολίζει την καθολικότητα(πρβλ12 αποστόλους). Οπότε η τριπλή επανάληψη του 6 (όπου το τρις δηλώνει το απείρως πολλαπλασιαζόμενο) υποδηλώνει έναν άνθρωπο που ενσαρκώνει την απόλυτη διάσπαση και καταστροφή, αυτός είναι ο λεγόμενος Αββαδών ή Απολλύων της αποκαλύψεως. Άρα στην αποκάλυψη μας φανερώνεται όχι ποιός αλλά τί είναι ο αντίχριστος= ο καταστροφέας, ο αρχηγός και υιός της απωλείας.
  Ομοίως και ο αριθμός τρεισίμησι ή αλλιώς ένας καιρός και δυό καιροί και ήμισυ είναι το μισό του αριθμού 7 που συμβολίζει την πληρότητα και είναι η περίοδος κυριαρχίας του αντιχρίστου, που δεν θα είναι 3 1/2 χρονικά έτη, αλλά μια περίοδος αποπροσανατολισμού, κενότητας και αγονίας(πρβλ τα τριάμισυ χρόνια που ο πρφ. Ηλίας απέκλεισε τους ουρανούς). Και πάλι λοιπόν δε ν προσδιορίζεται ο χρόνος αλλά η ποιότητα του.
  Αυτό είναι ένα παράδειγμα πώς πρέπει να διαβαζονται τα ιερά κείμενα, λαμβάνοντας υπ’όψιν τις κοσμοθεωρίες και τα σύμβολα της εποχής που εγράφησαν.

 58. προσωπικά έχω να ασχοληθώ με αντιχριστολογία από τότε που έφυγα από την αίρεση. Την θεωρώ τρομερό κόλλημα -και μόνη την ενασχόληση χωρίς ερμηνείες δλδ. Δείτε ποιοί ασχολούνται με αυτά…πεντηκοστιανοί και παλαιοημερολογίτες, ό τι να’ ναι δλδ. Είναι τα ΚΟΙΝΑ χαρακτηριστικά των αιρετικών αυτά που κτίζουν τη θεολογία του τρόμου και της καταστροφής. Και το γεγονός ότι το σύνολο των Πατέρων δεν ασχολήθηκε, αρκει…

 59. ένα παράδειγμα έδωσα για να δείξω πώς διά της υπάρχουσας ποικιλίας στην ερμηνεία της ΚΔ αναιρείται η ψευδαίσθηση της αποκλειστικότητας της ερμηνείας

  ας ασχοληθούμε λοιπόν με τόν Χριστό
  μόνο έτσι θα αναγνωρίσουμε τί εστί αντίχριστος

 60. Έλλην Ορθόδοξος said:

  π παντελεήμων (11:17:48) :
  ένα παράδειγμα έδωσα για να δείξω πώς διά της υπάρχουσας ποικιλίας στην ερμηνεία της ΚΔ αναιρείται η ψευδαίσθηση της αποκλειστικότητας της ερμηνείας

  -Ποιὰ ψευδαίσθηση ἀναιρεῖται π.Παντελεήμων δεν καταλαβαίνω;
  Ἡ ἀποκλειστικότητα τῆς ὀρθῆς ἑρμηνείας ἀνήκει στὴν Ἐκκλησία καὶ ἐκφράζεται βιὸ τὲ καὶ λογω ἀπὸ τοὺς Πατέρες.

 61. Έλλην Ορθόδοξος said:

  Διόρθωση «βιό» σε «βίῳ»

 62. Υπάρχει παρεξήγηση.Φυσικά δεν αναφέρομαι στην παραδεδομένη δογματικά αποκλειστικότητα της ερμηνείας στους πατέρες και στην εκκλησία, αλλά όπως προείπα θέλω να αποδείξω πόσο μάταιο και εγωιστικό είναι να θεωρεί κάποιος τον εαυτό του αποκλειστικό και φωτισμένο ερμηνευτή της γραφής, δηλ να τρέφει την ψευδαίσθηση ΠΩΣ ΕΙΔΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΔΕ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ. Παράλληλα με το παράδειγμα που έδωσα φάινεται πόσα είδη ερμηνείων έχουν ασκηθεί από ανθρώπους και πώς κανένας δεν μας λέει κάτι νέο και συνταρακτικό, κομίζοντας γλαύκαν εις αθήνας,ούτε έχει το δικαίωμα της αυθαίρετης καινοτομίας. Νομίζω λύθηκε η παρεξήγηση.

 63. τελικά δεν ξέρω γιατί είσαι …παρεξηγήσιμος πάτερ μου! Προχτές έπεσα σε κάτι διαλόγους σου στον αμέθυστο και γέλασα πολύ! Ο Ηθικισμός που σκοτώνει! Και θα σε παρ- εξηγεί ΠΑΝΤΑ όσο δεν χρησιμοποιείς τη γλώσσα της …αγαπολογίας και του Νόμου! Του «γράμματος του νόμου» που αποκτείνει. Προσωπικά σε χαίρωμαι και σε εκτιμώ πολύ γι’ αυτό που ΞΕΚΑΘΑΡΑ παρουσιάζεις! Σε ευχαριστώ!

 64. Νομίζω γιατί είμαι λίγο προπέτης,αγράμματος και αθεολόγητος. Θα ήθελα να γίνομαι πάντα σαφής και κατανοητός, αλλά είμαι πνευματικά και λεκτικά βραδύγλωσσος. Άσε πού είμαι και οργίλος, και δεν ξέρω πού θα με βγάλει αυτή η παλιοσυνήθεια.

 65. Έλλην Ορθόδοξος said:

  π παντελεήμων
  Νομίζω λύθηκε η παρεξήγηση.

  Ἐντάξει.

 66. Διάβασα και εγώ το βιβλίο του Πατρός Μαξίμου Βαρβαρή, (ο Αντίχριστος
  ήλθεν 1983-2013),και ξεκίνησα δική μου έρευνα για να διαπιστώσω αν έχουν κάποια βάση αυτά που γράφει.Ε,λοιπόν,κατέληξα και εγώ στο ίδιο αποτέλεσμα με αυτόν,ότι δηλαδή,η Δευτέρα Παρουσία θα γίνει στις 25 Μαρτίου 2018.Γι΄αυτό π.παντελεήμωνα, είναι άδικο να <> αυτόν τον άνθρωπο,που φανέρωσε σε όλους τους Έλληνες την ημερομηνία της Δευτέρας Παρουσίας……

 67. Ο Χριστος λεει στους αποστολους οτι δεν σας ανηκει να ξερετε τους χρονους και τους καιρους τους οποίους ο Πατηρ εθεσε στην δικη Του εξουσια…εσυ ξερεις. Να σου πω απλα να μην σκανδαλιστεις, γιατι μονο τοτε δεν θα γινει.

 68. O π Μεταλληνός τα λέει μια χαρά και ορθόδοξα, αγαπητέ Γεώργιε.
  Δεν νομίζω να κανέναν. Ο καθένας μας κρίνεται από τις πράξεις και τα λόγια του, δεν ξύπνησα με καμία διάθεση να κατηγορήσω τον π . Μαξιμο και τέλος οι ποιμένες φέρουμε ευθυνη να εντοπιζουμε την πλάνη όπου την συναντάμε. Δεν γνωρίζω τί ερευνες κάνατε και βρήκατε την ημερομηνία της ΔΠ(αυτό είναι ενάντια στην διδασκαλία του ευαγγελίου) και πιστέψτε με δεν θέλω να μάθω. Πόθος μου και σκοπός μου είναι να γνωρίσω τί ειναι ΧΡΙΣΤΟΣ και όχι τί είναι αντίχριστος. Οποιος γνωρίζει τι εστί Χριστός διακρίνει και τον αντίχριστο, ενώ το αντίθετο ούτε ασφαλες είναι,ούτε ορθόδοξο , ούτε καταδεικνύει άνθρωπο με οποιαδήποτε πνευματικότητα.

 69. Φίλε Στέλιο,καλησπέρα.Μου παραθέτεις ένα κείμενο από την Αγία Γραφή,έτσι δεν είναι;Και πολύ σωστά κάνεις!Γιατί και εγώ,μέσα απο την Αγία Γραφή λέω ότι η Δευτέρα Παρουσία θα γίνει το 2018,αφού ο ίδιος ο Χριστός μας το είπε! Άρα,αφού το είπε ο Χριστός,τότε θα γίνει.Δεν το λέω από το κεφάλι μου.

 70. Καλησπέρα π.παντελεήμωνα.(χτυπάτε) έγραψα αλλά δεν το πήρε.Λέτε ότι εμείς οι ορθόδοξοι χριστιανοί δεν πρέπει να αναζήτουμε ημερομηνίες γιατί είναι ενάντια στην διδασκαλία του Ευαγγελίου.ΑΚΡΙΒΩΣ το αντίθετο συμβαίνει!Όλη η Αγία Γραφή,(Παλαιά και Καινή Διαθήκη),μας προτρέπει να ασχοληθούμε με ημερομηνίες,ημέρες,εβδομάδες,χρόνια και καιρούς!ΜΑΣ ΦΩΝΑΖΕΙ να ασχοληθούμε με αυτά,από το πρώτο της βιβλίο,(την Γένεση),το δεύτερο (την Έξοδο) μέχρι και το τελευταίο (την Αποκάλυψη).Όποτε,το σωστό είναι να λέτε,ότι το Ευαγγέλιο διδάσκει τους χριστιανούς να ασχολούνται με ημερομηνίες,και όχι το αντίθετο,όπως ισχυρίζεστε εσείς.

 71. Δυστυχώς βλέπω μεγάλη δυστυχια και μιζερια παντού. Οι χριστιανοί έχασαν την αγάπη την πρώτη,έχασαν την πίστη, την ζέση, τον ‘ερωτα προς τον ΚΗΙΧ και ασχολούνται με αντιχριστολογίες και χιλιασμούς και εσχατολογικά για να αναπληρώσουν τεράστια πνευματικά και ψυχολογικά κενά. Κόσμος γεμάτος ανασφάλειες που αναζητά στην θρησκεια- στην οποια θρησκεία- θέματα να ασχολειτε και πεδία να εκτονώνει τις φοβ’ίες του. Γιατί τέτοια περιφρόνηση προς τον Χριστό; Γιατί τετοια νοσηρή θρησκευτικότητα, αντορθόδοξη, μονολιθική, φιλοπερίεργη; Γιατί αδερφοί δεν επιθυμείτε Χριστό και ερευνάτε αντίχριστο;; Τόσο εξαρτημενοι πλέον απο τον φόβο της κολάσεως; Τοσο γοητευμένοι πια,τολμώ να πώ, με τον διάβολο;; Όταν ερθει ο αντίχριστος αδερφοί δεν θα τον γνωρισετε γιατί αθελα σας παίζετε το παιχνίδι του. Ο πολυδιαφημιζόμενος αυτός απατεώνας των αιώνων, το θηριον και ο άνθρωπος της απωλείας έχει βρει τους προμοτορες του, εκεί που δεν θα πρεπε να υπάρχουν.
  Νομίζω είναι καιρός να βρείτε έναν καλό πνευματικό.

 72. Ναι,Στέλιο.Ξέρω.Και ξέρω επειδή μέσα στην Παλαιά Διαθήκη λέει ξεκάθαρα ότι όταν το Ισραήλ επίστρέψει στην πατρίδα του,τότε οι άνθρωποι ΘΑ ξέρουν.Οπότε, από το 1948 και μετά, θα εμφανιστούν άνθρωποι που ΘΑ ξέρουν πότε θα έρθει η Δευτέρα Παρουσία.Επαληθεύτηκε
  η προφητεία;Επαληθεύτηκε και με το παραπάνω…..

 73. π.παντελεήμωνα,συγγνώμη που θα το πω,κάτι έχετε με τον αντίχριστο.το ότι ασχολούμαστε με τον αντίχριστο δεν σημαίνει ότι δεν ασχολούμαστε με τον Χριστό.ίσα-ίσα,ο Χριστός είναι το α και το ω για μας,το κέντρο του κόσμου.το ότι βρισκόμαστε στην ζωή,στον Χριστό το οφείλουμε.και όταν πεθάνουμε,στον Χριστό θα ανήκουμε.ο αντίχριστος είναι εδώ,γεννήθηκε,αλλά λίγο θα κυβερνήσει.το να ενημερώσουμε και τον υπόλοιπο κόσμο για αυτά τα θέματα προς πνευματική του ωφέλεια το κάνουμε.δεν το κάνουμε για να τον βλάψουμε.Φανταστείτε,δηλαδή,να ξέρουμε πότε θα έρθει και να το κρατάμε για τον εαυτό μας.ε,όχι.

 74. »μέσα απο την Αγία Γραφή λέω ότι η Δευτέρα Παρουσία θα γίνει το 2018,αφού ο ίδιος ο Χριστός μας το είπε»
  …………………………………….

  Σε ποίο σημείο ακριβώς το λεει ο Χριστός?

  »όταν το Ισραήλ επίστρέψει στην πατρίδα του,τότε οι άνθρωποι ΘΑ ξέρουν».
  ………………………………………………………

  Στον Ιεζεκιηλ αναφερεται οτι οι Ισραηλιτες θα κανουν κρατος μετα τον διασκορπισμό τους. Που αναφερεται ομως το υπόλοιπο που λετε.. «τότε οι άνθρωποι ΘΑ ξέρουν». Θα ξέρουν το πότε θα γίνει η Β Παρουσία. Που το λεει αυτό, αγαπητέ μου?

  Οσο αφορά για την προφητεια του Ιεζεκιηλ, εκπληρώθηκε το πρωτο σκελος (ο διασκορπισμος του Ισραηλ που εγινε το 70 μ Χ) , και το δευτερο σκέλος (η ιδρυση του κρατους τους) εγινε μεν το 1948, αλλα δεν εκπληρωθηκε ακομα κατα παντα. Εχουν κρατος, αλλα μερικά μέρη του τα κατεχουν αλλοι. Πχ, δεν μπορουν να κτισουν τον Ναό ακομα. Θα γινει και αυτο βεβαια, αλλα ακομα δεν εκπληρωθηκε.

 75. Η επιμονη στην ευχη την φυτευει στην καρδια

  η ολιγοφαγια την τρεφει

  η σιωπη την αυξανει

  ο λιγος υπνος την φλογιζει

  η ησυχια την καρποφορει

  η αποφυγη της συναναστροφης μετους αλλους την διατηρει

  η συνομιλια τη φυγαδευει

  η μεριμνα την αφανιζει

  η παρρησια και η φιλονικια την καταστρεφει

  η αναυπακοη την θαβει

  και η αντιλογια της κλεβει μια για παντα τον καρπο

  η ταπεινωσις την ανεβαζει στον θρονο της θειας χαριτος

  και την κανει θυμιαμα στο θρονο της .

  Γερων Τιμοθεος

 76. Η ευχη ειναι μια

  να γνωριζουμε

 77. Στον προφήτη Δανιήλ.Ο Δανιήλ ρωτάει τον άγγελο πότε θα έρθει ο αντίχριστος και πότε θα γίνει η Δευτέρα Παρουσία.Ο άγγελος απαντάει ότι οι άνθρωποι ΘΑ μάθουν το πότε,όταν επιστρέψει το Ισραήλ στην πατρίδα του μετά τον διασκορπισμό.από το 1948,λοιπόν και μετά,θα βρέθουν άνθρωποι που ΘΑ γνωρίσουν το πότε.Η προφητεία εκπληρώθηκε κατα γράμμα.όσο για τον Χριστό,θα απαντήσω στο επόμενο μήνυμα…

 78. H ευχή στο παραπανω κειμενο Μαρία,είναι η προσευχή του Ιησού, όχι «να γνωριζουμε».Να «γνωρίζουν» ηθελαν και οι πρωτοπλαστοι και γνωρισαν την πτώση.

 79. Εδώ είναι και το πιο δύσκολο κομμάτι,όχι για μένα,αλλά για σας.Το να πεις ότι η Δευτέρα Παρουσία θα γίνει το 2018 και να το πιστέψουν οι άλλοι,είναι δύσκολο.Πόσο μάλλον να το υιοθετησει ο Αρχιεπίσκοπος και να δώσει εξαγγελία στους κάτα τόπους ιερείς να το μεταφέρουν στους πίστούς στο κυριακάτικο κήρυγμα στην Εκκλησία.Ωστόσο,Στέλιο,αφού μου ζήτας πώς βρήκα το 2018,θα σου πω.

 80. Αγαπητέ Γιώργο,
  άδικα γράφεις και ξαναγράφεις. Αυτές οι «ερμηνείες» χρονολογιών είναι αμερικανόφερτες ΠΛΑΝΕΣ,
  τύπου πεντηκοστιανών και ψευδομαρτύρων του Ιεχωβά. Ατομική ερμηνεία της Γραφής δεν υπάρχει
  στην Ορθοδοξία. Πίστευε ότι θέλεις, αλλά μακριά από εμάς τέτοια «εσχατολογία» που είναι άχρηστη. Και ξέρεις γιατί;
  Γιατί τι σημασία θα έχει το 2018, από τη στιγμή που εκατομμύρια άνθρωποι θα έχουν πεθάνει νωρίτερα ; Αυτό έχει
  σημασία στην Ορθοδοξία : η μετάνοια και η εξομολόγηση πριν τον θάνατο.ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΟΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ.
  Αυτά τα θέλουν οι σέκτες τύπου ΕΑΕΠ και Σκοπιάς για να κρατούν δέσμια, υποχείρια κάθε ψευτοποιμένα τα μέλη τους,να τα τρομοκρατούν και να τα ελέγχουν μέσα σε ένα κλειστό κύκλωμα, με δόλωμα τη Γραφή. Στην εν Χριστώ ελευθερία και ζωή της Ορθοδοξίας ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ τέλους, γιατί απλά δεν υπάρχει τέλος με τον θάνατο ή τη Δευτέρα παρουσία, αλλά αιωνιότητα …

 81. Όπως έγραψα και στον π.παντελεήμονα,η Αγία Γραφή μας προτρέπει ( μας φωνάζει) να ασχολούμαστε με ημερομηνίες,μέρες,μήνες,χρόνους και καιρούς.Να υπολογίζουμε χρονικά διαστήματα,χρόνια,μέρες,εβδομάδες,όλα.
  Αυτό,λοιπόν,έκανα και εγώ,και βρήκα το 2018 ως την χρονολογία της Δευτέρας Παρουσίας.ο Θεός μας έδωσε μέσα απο την Αγία Γραφή την ακριβή χρονολογία της Δευτέρας Παρουσίας,και μας είπε και πότε ΘΑ την μάθουμε.Για να υπολογίσεις ένα χρονικό διάστημα,πρέπει να έχεις μια αφετηρία και ένα τέρμα,έτσι δεν είναι;ΚΑΙ την αφετηρία,ΚΑΙ το τέρμα,μας το έδωσε ο Θεός μέσα απο την Αγία Γραφή!Μέσα απο τον Προφήτη Δανιήλ,μας είπε ξεκάθαρα,ποιά χρονιά θα έρθει η Δευτέρα Παρουσία.Και όταν οι μαθητές ρώτησαν τον Χριστό πότε θα έρθει είπε ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΧΡΟΝΙΑ.
  Γι αυτό λέω ότι ο Χριστός είπε το 2018.

 82. Τωρα ειμαι στην δουλεια μου. Θα τα δω στο σπιτι μου αργοτερα. Θα ηθελα κεφαλαιο και εδαφια αν γινεται. Διαφορετικα θα τα ψαξω μονος μου. Δεν νομιζω να λεει κατι τετοιο. Θα τα δω και θα πω την γνωμη μου.

 83. Ο Δανιηλ αγαπητε μου μας δινει την εποχη της ΠΡΩΤΗΣ ελευσεως του Χριστου. Για την δεύτερη, δεν λεει κατι. Αλλα οπως ειπα και πριν, θα το δω απο την Γραφη.

 84. Στέλιο,σου ζητώ συγγνώμη λίγο,να απαντήσω στον φίλο piloto 91.Το ότι οι μάρτυρες του ιεχωβά,προσπάθησαν, αλλά δεν καταφέραν να βρουν το 2018,δεν σημαίνει απολύτως τίποτα.Κάποιος,κάπου,κάποτε,θα τα κατάφερνε.Ε, ο πατέρας Μάξιμος στην αρχή,και εγώ τώρα,το βρήκαμε.Οι άλλοι πέσανε έξω.

 85. Θα τα έχεις.Εγώ θα τα γράψω και όποτε μπορέσεις,δες τα.

 86. Ναι,σε μία προφητεία,μιλάει για την πρώτη έλευση του Χριστού.Σε όλες τις άλλες μιλάει για τον αντίχριστο και την Δευτέρα Παρουσία.Στην προφητεία του περί της πρώτης έλευσης του Χριστού στην γη,λέει ότι ο Χριστός θα σταυρωθεί σε 7 και 62 εβδομάδες από την στιγμή που ο Έσδρας μαζί με το Νεεμία θα εκφωνίσουν λόγο για να χτιστούν τα τείχη της Ιερουσαλήμ.Και εδώ,ερχόμαστε στο ζουμί,που λέμε,των προφητειών του προφήτη Δανιήλ.
  Αυτόν τον λόγο τον εκφώνισαν στα μέσα του 5ου αιωνα π.Χ!Σταυρώθηκε ο Χριστός 7 και 62 εβδομαδες,δηλαδή,ένα χρόνο και κάτι μετά την εκφώνηση του λόγου;Οχι,βέβαια!Αρα,τι;;;;Ψευδοπροφήτης ο Δανιήλ;;;;;Μη γένοιτο να ισχυριστούμε κάτι τέτοιο……

 87. Τι πραγματικά συμβαίνει τότε;Συμβαίνει το εξής:οι εβδομάδες που χρησιμοποιεί ο Προφήτης δεν είναι μέρες,αλλά χρόνια!Μια ημέρα ισούται με ένα χρόνο.Μια εβδομάδα=7 χρόνια.7 και 62 εβδομαδες=483 χρόνια!
  Και πράγματι, η προφητεία του Δανιηλ για την σταύρωση του Χριστού,εκπληρώθηκε κατά γράμμα,καθώς 483 χρόνια μετά, σε ηλικία 33 ετών,ο Χριστός σταυρώνεται!

 88. Ναι ωραια. Για την Β Παρουσια τι λεει.

 89. Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με την δεύτερη έλευση του Χριστού,την Δευτέρα Παρουσία.ο προφήτης Δανιήλ λέει στον βασιλιά Ναβουχοδονόσορα,όταν αυτος τον ρωτάει:Μετά από μένα,πόσα άλλα βασίλεια θα περάσουν απο την γη;Και ο προφήτης απαντάει:7 καιροί και μετά θα έρθει ο Θεός με την δικιά του,ουράνια βασιλεία.
  3,5 καιροί, λεει ο Δανιηλ, είναι 1290 μέρες.Αρα, 7 καιροι,το διπλάσιο 2580
  μέρες.Οπως και πριν,μια μέρα κατά τον προφήτη,ειναι ενας χρόνος.
  Οπότε,7 καιροι=2580 χρονια.
  αρα,ξερουμε οτι 2580 χρονια μετα τον θανατο του Ναβουχοδονοσορα θα γίνει η Δευτέρα Παρουσία.Πότε πέθανε; το 562 π.Χ.
  προσθετουμε και εχουμε:562 π.Χ + 2580 χρόνια=2018 μ.Χ
  Τότε θα γίνει η Δευτέρα Παρουσία.Τέλος

 90. Aυτα ειναι πασιγνωστα Γεωργιε. Από που προκυπτει η ημερομηνια 25-3-18 πες μας

 91. Αυτο που λετε, (εβδομαδα= 7 χρονια) βγαίνει και απο την Γενεση οπου ο Ιακωβ δουλεψε για την Ραχηλ 7 χρονια, που αναφερονται ως μια εβδομαδα. Θα ηθελα την σχετικη προφητεια του Δανιηλ για την Β Παρουσια και πως βγαίνει απο αυτην οτι το 2018 θα ερθει ο Κυριος. Και που το επαληθευει ο Χριστος.

 92. Θα τα δω απο την Γραφη στο σπιτι μου αργοτερα. Επομενως, θα αναφερεστε στο κεφαλαιο με τις ορασεις των αυτοκρατοριων που ειδε ο Ναβουχοδονοσορας και του εξηγησε ο προφητης Δανιηλ. Θα το δω αργοτερα. Ο Χριστος γιατι δεν το επαληθευει? Και αν ναι, που? Και γιατι ο Παυλος αναφερομενος στην Β Παρουσια γραφει οτι ερχεται ως κλεπτης εν νυκτι?

 93. Στο κατά Λουκά Ευαγγέλιο.Οι μαθητές ρωτάνε τον Χριστό πότε θα γίνει η Δευτέρα Παρουσία και αυτός τους λέει όταν συμπληρωθούν οι καιροί των εθνών (βασιλειών) στην γη.και πότε τελειωνουν;το 2018.Αρα,το 2018,τους λέει,θα έρθω.όμως,κάνεις δεν ξέρει (τώρα),τότε,το 30 μ.Χ,τον ακριβή χρόνο.Πότε ΘΑ μαθευτεί αυτός;Μετά τον διασκορπισμό,όπως έδειξα και πιο
  πάνω.Συγγνωμη αν σας κουρασα

 94. Γιατί η ημέρα της Δεύτερας Παρουσίας θα είναι οπως η ημέρα του Νώε.
  Αυτο το λέει ο Χριστός στο κατα Ματθαίον Ευαγγέλιο.ακριβως οπως ο Νώε έλεγε,μπείτε σας παρακαλώ,στην κιβωτό,να σωθείτε,έρχεται κατακλυσμός,ακριβώς έτσι θα γίνει και στην Δευτέρα Παρουσία.Θα υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που θα λένε,έρχεται η Δευτέρα Παρουσία.
  η κατάληξη,θα είναι η ίδια..Δεν θα τους πιστέψουν και θα αιφνιδιαστουν…….Γι αυτο λέει σαν κλέφτης….όπως ο κλέφτης όταν έρχεται σπίτι σου να σε κλέψει,σε αιφνιδιαζει.Δεν τον περιμενεις,εστω και αν σε εχουν ενημερωσει (οπως καλη ωρα εγω τωρα) για αυτον……

 95. Οκ θα τα δω αργοτερα.

 96. ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΣΚαι λέμε πως ευρίσκετο σε σύγχυση διότι μας αποκαλεί Δημήτριο αντί του ορθού Χρήστος – αντιαιρετικός! Και να πεις πως υπογράφουμε με ένα απλό όνομα. …
  antiairetikos.blogspot.com/ – Πριν από 1 ώρα – Προσωρινά αποθηκευμένη – Παρόμοιες

 97. Ευχαριστώ, θα το αναδημοσιεύσουμε.

 98. Γιώργο,αυτά που λες δεν είναι σοβαρά.
  Δηλαδή, ας ζήσουμε τη ζωούλα μας μέχρι το 2017 και το 2018 μετανοούμε; Αυτό είναι το ως κλέπτης εν νυκτί ;
  Και ποιος σε όρισε να ερμηνεύεις κατά δοκούν χρόνους και καιρούς ους έθετο τη ιδία εξουσία ο Θεός ;
  Τα ίδια λένε και οι αντβεντιστές και εαπίτες- πεντηκοστιανοί… Μόνο η Σκοπιά δεν βρήκε αυτούς τους συλλογισμούς, γιατί περίμενε και περιμένει το τέλος νωρίτερα…
  Μπορείς, όμως, να μας εξηγήσεις το άλλο σημείο της Γραφής που λέει ότι θα κηρυχθεί το Ευαγγέλιο σε όλη την Οικουμένη; Που το τοποθετείς ; Το 9/10 της Ασίας δεν ξέρουν τον Χριστό και το Ευαγγέλιο.Και εμείς καθόμαστε και ασχολούμαστε με ημερομηνίες… ΕΛΕΟΣ!
  ( http://ierapostoli.wordpress.com/ )

 99. Γεώργιος
  «ο προφήτης Δανιήλ λέει στον βασιλιά Ναβουχοδονόσορα,όταν αυτος τον ρωτάει:Μετά από μένα,πόσα άλλα βασίλεια θα περάσουν απο την γη;Και ο προφήτης απαντάει:7 καιροί και μετά θα έρθει ο Θεός με την δικιά του,ουράνια βασιλεία».
  ………………………………………………………..

  Αγαπητέ Γεώργιε, αν κατάλαβα σωστά (λέω αν- αν όχι πείτε μου)., μάλλον θα αναφέρεστε στο Β κεφάλαιο του Δανιήλ που ο Ναβουχοδονοσορας είδε ενύπνιο και οταν ξύπνησε δεν θυμόταν τι είδε και επομένως δεν ήξερε ουτε την ερμηνεία. Τότε άρχισε να ρωτά τους σοφούς της εποχή του, αλλα ούτε εκείνοι δεν ήξεραν. Ο Δανιήλ όμως, προσευχήθηκε στον αληθινό θεό και ο θεός του φανέρωσε και το ενύπνιο του βασιλειά αλλα και την ερμηνεία. Ομως, δεν βρήκα πουθενά να μιλάει για επτά καιρούς που θα περάσουνε απο την αυτοκρατορία την Βαβυλωνιακη μέχρι την βασιλεία του θεού.

  Συγκεκριμένα αναφέρει στο εδάφιο
  «Τούτο είναι το ενύπνιον· και την ερμηνείαν αυτού θέλομεν ειπεί ενώπιον του βασιλέως.
  37 Συ, βασιλεύ, είσαι βασιλεύς βασιλέων· διότι ο Θεός του ουρανού έδωκεν εις σε βασιλείαν, δύναμιν και ισχύν και δόξαν.
  38 Και πάντα τόπον, όπου κατοικούσιν οι υιοί των ανθρώπων, τα θηρία του αγρού και τα πετεινά του ουρανού, έδωκεν εις την χείρα σου και σε κατέστησε κύριον επί πάντων τούτων· συ είσαι η κεφαλή εκείνη η χρυσή.
  39 Και μετά σε θέλει αναστηθή άλλη βασιλεία κατωτέρα σου και τρίτη άλλη βασιλεία εκ χαλκού, ήτις θέλει κυριεύσει επί πάσης της γης.
  40 Και τετάρτη βασιλεία θέλει σταθή ισχυρά ως ο σίδηρος· καθώς ο σίδηρος κατακόπτει και καταλεπτύνει τα πάντα· μάλιστα καθώς ο σίδηρος ο συντρίβων τα πάντα, ούτω θέλει κατακόπτει και κατασυντρίβει.
  41 Περί δε του ότι είδες τους πόδας και τους δακτύλους, μέρος μεν εκ πηλού κεραμέως, μέρος δε εκ σιδήρου, θέλει είσθαι βασιλεία διηρημένη· πλην θέλει μένει τι εν αυτή εκ της δυνάμεως του σιδήρου, καθώς είδες τον σίδηρον αναμεμιγμένον μετά αργιλλώδους πηλού.
  42 Και καθώς οι δάκτυλοι των ποδών ήσαν μέρος εκ σιδήρου και μέρος εκ πηλού, ούτως η βασιλεία θέλει είσθαι κατά μέρος ισχυρά και κατά μέρος εύθραυστος.
  43 Και καθώς είδες τον σίδηρον αναμεμιγμένον μετά του αργιλλώδους πηλού, ούτω θέλουσιν αναμιχθή διά σπέρματος ανθρώπων· πλην δεν θέλουσιν είσθαι κεκολλημένοι ο εις μετά του άλλου, καθώς ο σίδηρος δεν μιγνύεται μετά του πηλού.
  44 Και εν ταις ημέραις των βασιλέων εκείνων, θέλει αναστήσει ο Θεός του ουρανού βασιλείαν, ήτις εις τον αιώνα δεν θέλει φθαρή· και η βασιλεία αύτη δεν θέλει περάσει εις άλλον λαόν· θέλει κατασυντρίψει και συντελέσει πάσας ταύτας τας βασιλείας, αυτή δε θέλει διαμένει εις τους αιώνας,
  45 καθώς είδες ότι απεκόπη λίθος εκ του όρους άνευ χειρών και κατεσύντριψε τον σίδηρον, τον χαλκόν, τον πηλόν, τον άργυρον και τον χρυσόν· ο Θεός ο μέγας έκαμε γνωστόν εις τον βασιλέα ό,τι θέλει γείνει μετά ταύτα· και αληθινόν είναι το ενύπνιον και πιστή η ερμηνεία αυτού».
  (Δανιήλ β, 36-45)

  Αν δεν βλέπω στο σωστό κομμάτι , πείτε μου.

  Επίσης, ούτε στο κεφάλαιο ζ που αναφέρει για τα 4 θηρία (που τις ερμηνευει ως τις αυτοκρατοριες-βασιλείες), δεν αναφέρει κάπου για 7 καιρούς.

 100. Το ράβε-ξήλωνε των αντβεντιστών και της Σκοπιάς με τους 7 καιρούς.Κάποτε ο λογαριασμός έδειχνε το
  1914 ( από κει το αντέγραψε και η ΕΑΕΠ κάποτε )
  ( http://www.oodegr.com/paratir/meletes/xronologisi/587_mixalis_1.htm )

 101. όχι,είναι το κεφάλαιο 4,αυτό με τους 7 καιρούς.το πρώτο εξήγει συγκεκριμένα τους βασιλεις,ενώ οι 7 καιροί την χρονική διάρκεια αυτών

 102. pilote91,αυτό ακριβώς σου λέω.Οι άνθρωποι κάνανε λάθος.Τα φέρανε από δω,τα φέρανε απο κει,δεν το βρήκανε!Βρέθηκε απο τον πατέρα Μάξιμο και εμένα…..

 103. Μήπως, Γεώργιε, εννοείς κάτι ανάλογο ;Ξέρεις πόσοι υπολόγισαν τους 7 καιρούς πριν από σένα ; Και όλοι, μα όλοι έφαγαν τα μούτρα τους …
  ( http://www.oodegr.com/paratir/istoria/proist2.htm )

 104. Γεώργιος
  »Στο κατά Λουκά Ευαγγέλιο.Οι μαθητές ρωτάνε τον Χριστό πότε θα γίνει η Δευτέρα Παρουσία και αυτός τους λέει όταν συμπληρωθούν οι καιροί των εθνών (βασιλειών) στην γη.και πότε τελειωνουν;το 2018.Αρα,το 2018,τους λέει,θα έρθω».
  …………………………………………………………………..

  (Λουκάς 21,7-8)
  »Διδάσκαλε, πότε λοιπόν θέλουσι γείνει ταύτα και τι το σημείον, όταν μέλλωσι ταύτα να γείνωσιν;
  8 Ο δε είπε· Βλέπετε μη πλανηθήτε· διότι πολλοί θέλουσιν ελθεί εν τω ονόματί μου, λέγοντες ότι Εγώ είμαι και Ο καιρός επλησίασε. Μη υπάγητε λοιπόν οπίσω αυτών».

  Να προσέξουμε τι λέει ο Κύριος ΠΡΙΝ αρχίσει να εξηγεί τα σημεία των καιρών.

  Και ενω μετα αρχίζει να τους εξηγεί, στο εδάφιο 23 μέχρι και το 24 αναφέρει…
  «Ουαί δε εις τας εγκυμονούσας και τας θηλαζούσας εν εκείναις ταις ημέραις· διότι θέλει είσθαι μεγάλη στενοχωρία επί της γης και οργή κατά του λαού τούτου,
  24 και θέλουσι πέσει εν στόματι μαχαίρας και θέλουσι φερθή αιχμάλωτοι εις πάντα τα έθνη, και η Ιερουσαλήμ θέλει είσθαι πατουμένη υπό εθνών, εωσού εκπληρωθώσιν οι καιροί των εθνών».

  Μιλάει για τον διασκορπισμό των Ισραηλιτών που έγινε λίγο αργότερα το 70μ Χ.
  Προσέξτε τι λέει αγαπητέ Γεώργιε… Η Ιερουσαλήμ θα είναι ΠΑΤΟΥΜΕΝΗ υπο εθνών μέχρι τον ακιρό των εθνών. Λέει ΠΑΤΟΥΜΕΝΗ. Ναι μεν εφτιαξαν κράτος, κατα την θαυμαστή προφητεία του Ιεζεκιήλ, αλλα η Ιερουσαλήμ είναι ΑΚΟΜΑ ΠΑΤΟΥΜΕΝΗ ΥΠΟ ΕΘΝΩΝ (και ας έχουν κράτος απο το 1948) και δεν μπορούν να φτιάξουν τον ναό του Σολομώντα. Θα το καταφέρουν και αυτό, αλλα δεν ξέρουμε πότε. Πρός το παρόν δεν μπορούν. Οι καιροί των εθνών δεν είναι οι καιροί που θα τελειώσουν οι βασιλείες (άλλωστε οι βασιλείες που προφητεύει ο Δανιήλ είναι πια ιστορία εκτός απο αυτήν που θα βγεί το μικρό κέρας και θα ειναι του αντιχρίστου-δεν ξέρουμε πότε- κατα τους πεντηκοστιανούς έπρεπε ΗΔΗ να κυβερνάει ο αντίχριστος, εφόσον η ευρωπαική ενωση ολοκληρωσε την ενοποιησή της με το κοινό νόμισμα ΗΔΗ απο το 2002 και τίποτα δεν έγινε), αλλα ο καιρός που ο θεός θα στραφεί και πάλι στον αποστατημένο Ισραήλ. Ο Ισραήλ , κατα τον απ Παύλο (Ρωμαίους ια), είναι στην αποστασία απο τον αληθινό θεό. Αναφέρει όμως την επιστροφή τους κατα τις έσχατες μέρες (όπως προφητεύει και ο Ζαχαρίας στο κεφάλαιο ιβ-ιγ) που θα γίνει μετα το τέλος της στροφής του θεού στα έθνη, δηλαδή μετα του καιρού των εθνών.

 105. pilote91,να σου πω ποιό λάθος κάνανε και βρήκαν το 1914;Αντί να υπολογίσουν τον θάνατο του Ναβουχοδονόσορα,υπολόγισαν την αρχή της βασιλίας του!και αντι για 2580 χρόνια,που λέει ο Δανιήλ,υπόλογισαν τα 2520 της Αποκάλυψης του Ιωάννη!(1260+1260).(7 καιροί)
  Έτσι,ειπαν:
  606 π.Χ + 2520 χρόνια=1914 μ.Χ.Ενω το σωστο ειναι αυτο που βρηκα εγω.
  Οι ανθρωποι,προσπαθησαν,αλλα αστοχησαν….Αυτό ειναι όλο…….

 106. Γεώργιος
  »Μετά από μένα,πόσα άλλα βασίλεια θα περάσουν απο την γη;Και ο προφήτης απαντάει:7 καιροί και μετά θα έρθει ο Θεός με την δικιά του,ουράνια βασιλεία
  …είναι το κεφάλαιο 4,αυτό με τους 7 καιρούς….»
  ………………………………………….

  Θα εννοείτε τότε το περιστατικό της υπερηφάνειας του αυτοκράτορα και που ο θεός επέτρεψε να τρελαθεί.

  »Περί δε του ότι είδεν ο βασιλεύς φύλακα και άγιον καταβαίνοντα εκ του ουρανού και λέγοντα, Κόψατε το δένδρον και καταστρέψατε αυτό· μόνον το στέλεχος των ριζών αυτού αφήσατε εν τη γη, και τούτο με δεσμόν σιδηρούν και χαλκούν, εν τω τρυφερώ χόρτω του αγρού· και ας βρέχηται υπό της δρόσου του ουρανού και μετά των θηρίων του αγρού ας ήναι η μερίς αυτού, εωσού παρέλθωσιν επτά καιροί επ’ αυτό·αύτη είναι η ερμηνεία, βασιλεύ, και αύτη η απόφασις του Υψίστου, ήτις έφθασεν επί τον κύριόν μου τον βασιλέα·
  25 και θέλεις διωχθή εκ των ανθρώπων και μετά των θηρίων του αγρού θέλει είσθαι η κατοικία σου, και θέλεις τρώγει χόρτον ως οι βόες και υπό της δρόσου του ουρανού θέλεις βρέχεσθαι· και επτά καιροί θέλουσι παρέλθει επί σε, εωσού γνωρίσης ότι ο Ύψιστος είναι Κύριος της βασιλείας των ανθρώπων και εις όντινα θέλει, δίδει αυτήν.
  26 Περί δε του ότι προσετάχθη να αφήσωσι το στέλεχος των ριζών του δένδρου· το βασίλειόν σου θέλει στερεωθή εν σοι, αφού γνωρίσης την ουράνιον εξουσίαν.
  27 Διά τούτο, βασιλεύ, ας γείνη δεκτή η συμβουλή μου προς σε, και έκκοψον τας αμαρτίας σου διά δικαιοσύνης και τας ανομίας σου διά οικτιρμών πενήτων· ίσως και διαρκέση η ευημερία σου».

  Για τον Ναβουχοδονόσορα μιλαει.

 107. Γεώργιος
  »Θα υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που θα λένε,έρχεται η Δευτέρα Παρουσία.
  η κατάληξη,θα είναι η ίδια..Δεν θα τους πιστέψουν και θα αιφνιδιαστουν…….Γι αυτο λέει σαν κλέφτης….όπως ο κλέφτης όταν έρχεται σπίτι σου να σε κλέψει,σε αιφνιδιαζει».
  …………………………………………………………………

  Η εκκλησία πάντα πίστευε στον δεύτερο ερχομό του Χριστού. Το λέει και το Σύμβολο της Πίστης. Απο εκεί και πέρα, η ιστορία (περαν της Γραφής) διδάσκει οτι όλοι οσοι το έριξαν στους υπολογισμούς, έπεσαν έξω. Ο ίδιος ο Κύριος μας διδάσκει… «Βλέπετε μη πλανηθήτε· διότι πολλοί θέλουσιν ελθεί εν τω ονόματί μου, λέγοντες ότι Εγώ είμαι και Ο καιρός επλησίασε. Μη υπάγητε λοιπόν οπίσω αυτών”.

  Σε άλλο σημείο λέει… «Ας ήναι αι οσφύες σας περιεζωσμέναι και οι λύχνοι καιόμενοι·
  36 και σεις όμοιοι με ανθρώπους, οίτινες προσμένουσι τον κύριον αυτών, πότε θέλει επιστρέψει εκ των γάμων, διά να ανοίξωσιν ευθύς εις αυτόν όταν έλθη και κρούση.
  37 Μακάριοι οι δούλοι εκείνοι, τους οποίους ελθών ο κύριος θέλει ευρεί αγρυπνούντας. Αληθώς σας λέγω, ότι θέλει περιζωσθή και καθίσει αυτούς εις την τράπεζαν, και ελθών εις το μέσον θέλει υπηρετήσει αυτούς.
  38 Και εάν έλθη εν τη δευτέρα φυλακή και εν τη τρίτη φυλακή έλθη και εύρη ούτω, μακάριοι είναι οι δούλοι εκείνοι.
  39 Τούτο δε γινώσκετε, ότι εάν ήξευρεν ο οικοδεσπότης ποίαν ώραν ο κλέπτης έρχεται, ήθελεν αγρυπνήσει και δεν ήθελεν αφήσει να διορυχθή ο οίκος αυτού.
  40 Και σεις λοιπόν γίνεσθε έτοιμοι· διότι καθ’ ην ώραν δεν στοχάζεσθε, έρχεται ο Υιός του ανθρώπου».
  (Λουκάς ιβ 35-40)

  Νομίζω οτι ο Κυριος ειναι ξεκαθαρος. Δεν εχω να προσθέσω κάτι άλλο. Αν νομίζεται κ Γεώργιε οτι βρήκατε την χρονολογία του ερχομού του Χριστού, απλά να προσέξετε να μην σκανδαλιστήτε ο ίδιος και σκανδαλίσετε και άλλες ψυχές αστήρικτες που κοιτάνε σε ανθρώπους και όχι στον Κύριο. Σας καληνυχτώ.

 108. Ναι,για τον Ναβουχοδονόσορα.και του λεει οτι 7 καιροι θα περασουν μετα απο σένα,(οι 7 καιροι των εθνων,που επιβεβαιωνει και ο Χριστός) μέχρι να γνωρισεις οτι ο Υψιστος ( ο Θεός) ειναι ο πραγματικος βασιλιάς της γης και όπου θέλει την βασιλεία του αυτος την δίνει.Ποιά είναι η απορία σου;

 109. Φαίνεται,ότι οι αποδείξεις που σου παρέθεσα, Στέλιο, μέσα απο την Αγία Γραφή,δεν σε πείσανε.Δεν ανησυχώ….Και αυτό,το ότι δεν θα με πιστέψεις,προφητευμένο είναι…Και ξέρεις κάτι;Εκπληρώθηκε κατα γράμμα!Καλό βράδυ!

 110. Παιδιά λίγο ήρεμα με τα νούμερα και τις προσθαφερέσεις!!! Έχω χάσει τον μπούσουλα. Άρα ο π. Μάξιμος έχει λάθος και ο Γεώργιος είναι σωστός!! Όλοι οι υπόλοιποι γεροντάδες στο Αγ. Όρος και αλλού κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου!! Έλεος!!!!!!

 111. Γειά σου ανώνυμε προτεστάντη!!! ωραίο λινκ!

 112. Το πως ερμηνεύει κανείς την Αγία Γραφή δεν ειναι υποκειμενικο θεμα αλλα εκκλησιαστικό. Πχ γιατί βιάζεστε να ερμηνεύσετε το σημείον των 1290 ημερων ή τρεισίμησι καιρών αριθμητικά, ποσοτικά,υπολογιστικά; Δεν διαβάσατε στις ΒΑσιλείες το αγιογραφικό παράλληλο, πώς δηλ ο Ηλίας τον καιρό της αποστασίας έκλεισε τον ουρανο για 1290 ημερες ή τριαμισι χρονια; Γιατί να μην το ερμηνευσουμε πνευματικως; Ο καιρός λοιπόν αυτός εμφαίνει την περιοδο της αποστασιας, της πνευματικής ξηρασιας και της παιδαγωγίας του Θεού.
  Ομως και αυτο που εγραψα ειναι καθαρα υποκειμενικό. Γιατί παραβλεπετε την πολυδιασταστη ερμηνεια της γραφης;

 113. »και επτά καιροί θέλουσι παρέλθει επί σε, εωσού γνωρίσης ότι ο Ύψιστος είναι Κύριος της βασιλείας των ανθρώπων και εις όντινα θέλει, δίδει αυτήν».
  (Δανιήλ δ 25)

  Επι σε λεει οχι »ΜΕΤΑ απο σε».

  Τι ιδιο και στο κειμενο των Εβδομήκοντα

  »και επτα καιροι αλλαγησονται επι σε εως ου γνως οτι κυριευει ο υψιστος της βασιλειας των ανθρωπων και ω αν δοξη δωσει αυτην».

  Επτά καιρούς ηταν εκτός βασιλείας στην αυτοκρατορία του ο Ναβουχοδονόσορας. Ομως, δεν νομιζω να καταγράφεται κάπου οτι ηταν αυτα 7 χρόνια. 7 χρόνια χωρίς εξουσία λόγο τρέλλας. Δεν ξέρουμε οι 7 καιροί που λέει εδώ αν ηταν 7 χρόνια. Δεν επιβεβαιώνεται κάτι τέτοιο. Και εκτός αυτού, ο Ναβουχοδονόσορας γνώρισε »ότι ο Ύψιστος είναι Κύριος της βασιλείας των ανθρώπων και εις όντινα θέλει, δίδει αυτήν», μετά το τέλος της περιπέτειάς του. Ο ίδιος το ομολογεί… «Και εν τέλει των ημερών, εγώ ο Ναβουχοδονόσορ εσήκωσα τους οφθαλμούς μου προς τον ουρανόν και αι φρένες μου επέστρεψαν εις εμέ και ευλόγησα τον Ύψιστον και ήνεσα και εδόξασα τον ζώντα εις τον αιώνα, του οποίου η εξουσία είναι εξουσία αιώνιος και η βασιλεία αυτού εις γενεάν και γενεάν,
  35 και πάντες οι κάτοικοι της γης λογίζονται ενώπιον αυτού ως ουδέν, και κατά την θέλησιν αυτού πράττει εις το στράτευμα του ουρανού και εις τους κατοίκους της γης, και δεν υπάρχει ο εμποδίζων την χείρα αυτού ή ο λέγων προς αυτόν, Τι έκαμες;
  36 Εν τω αυτώ καιρώ αι φρένες μου επέστρεψαν εις εμέ· και προς δόξαν της βασιλείας μου επανήλθεν εις εμέ η λαμπρότης μου και η μορφή μου και οι αυλικοί μου και οι μεγιστάνές μου με εζήτουν, και εστερεώθην εν τη βασιλεία μου και μεγαλειότης περισσοτέρα προσετέθη εις εμέ.
  37 Τώρα εγώ ο Ναβουχοδονόσορ αινώ και υπερυψώ και δοξάζω τον βασιλέα του ουρανού, διότι πάντα τα έργα αυτού είναι αλήθεια και αι οδοί αυτού κρίσις, και τους περιπατούντας εν τη υπερηφανία δύναται να ταπεινώση».

  Βλέπετε, τότε το κατάλαβε, οταν πέρασαν οι 7 καιροί…

  Οι καιροί των εθνών δεν έχουν σχεση με τους 7 καιρούς….ελεος δηλαδή.
  Οι επτα καιροί της τρελλας του Ναβουχοδονόσορα με τους καιρούς των εθνών…Ο απ Παύλος αναφέρει για τους καιρούς των εθνών…

  «Διότι δεν θέλω να αγνοήτε, αδελφοί, το μυστήριον τούτο, διά να μη υψηλοφρονήτε, ότι τύφλωσις κατά μέρος έγεινεν εις τον Ισραήλ, εωσού εισέλθη το πλήρωμα των εθνών,
  26 και ούτω πας ο Ισραήλ θέλει σωθή, καθώς είναι γεγραμμένον· Θέλει ελθεί εκ Σιών ο λυτρωτής και θέλει αποστρέψει τας ασεβείας από του Ιακώβ·
  27 Και αύτη είναι η παρ’ εμού διαθήκη προς αυτούς, Όταν αφαιρέσω τας αμαρτίας αυτών.
  (Ρωμαίους ια 25-27)

  Αυτό ειναι »οι καιροί των εθνών» ή »πλήρωμα των εθνών». Απέρριψαν τον Κυριο, ειναι σε αποστασία, αλλα σε κάποια στιγμη της ιστορίας θα Τον δεχτούν όπως αναφέρει ο Ζαχαρίας…. «Και θέλω εκχέει επί τον οίκον Δαβίδ και επί τους κατοίκους της Ιερουσαλήμ πνεύμα χάριτος και ικεσιών· και θέλουσιν επιβλέψει προς εμέ, τον οποίον εξεκέντησαν, και θέλουσι πενθήσει δι’ αυτόν ως πενθεί τις διά τον μονογενή αυτού, και θέλουσι λυπηθή δι’ αυτόν, ως ο λυπούμενος διά τον πρωτότοκον αυτού». (Ζαχαρίας ιβ, 10)

  Η περίοδος απο την απορρριψη του Μεσσία μέχρι να τον δεχτούν λέγεται »καιρός εθνών» ή »πλήρωμα των εθνών». Γιατί ο Θεός στράφηκε στα έθνη. Δεν έχει σχεση με τις ανθρώπινες βασιλείες. Οταν λοιπόν τελειώσει αυτη η περίοδος, τότε θα πάψει και η Ιερουσαλήμ να ειναι ΠΑΤΟΥΜΕΝΗ ΥΠΟ ΕΘΝΩΝ, οπως λεει ο Κυριος. Τωρα ειναι πατουμένη, και ας εχουν κρατος απο το 1948. Αποδειξη ειναι οτι δεν μπορουν να χτισουν τον ναό τους ακομα. Μετα απο τοσα χρονια που εχουν κρατος. Θα τον χτισουν ομως, για να κατσει ο αντιχριστος μεσα, οπως αναφέρει ο Δανιηλ και απ Παυλος στην Β Θεσ/κεις.

  Ισα ισα που ο Χριστός λεει τα αντίθετα απο αυτα που λετε….

  «Ο δε είπε· Βλέπετε μη πλανηθήτε· διότι πολλοί θέλουσιν ελθεί εν τω ονόματί μου, λέγοντες ότι Εγώ είμαι και Ο καιρός επλησίασε. Μη υπάγητε λοιπόν οπίσω αυτών”.

  »Τούτο δε γινώσκετε, ότι εάν ήξευρεν ο οικοδεσπότης ποίαν ώραν ο κλέπτης έρχεται, ήθελεν αγρυπνήσει και δεν ήθελεν αφήσει να διορυχθή ο οίκος αυτού.
  40 Και σεις λοιπόν γίνεσθε έτοιμοι· διότι καθ’ ην ώραν δεν στοχάζεσθε, έρχεται ο Υιός του ανθρώπου”.

  Αν ηταν, ο Κυριος δεν θα ελεγε τα παραπανω λογια, αλλα θα μας αποκαλυπτε τον ερχομο Του ακριβως. Σας λέω αγαπητε μου, οτι τιποτα δεν θα γινει απο αυτα που λετε, και επαναλαμβανω οτι ειναι πολυ σοβαρα αυτά και θα φέρουν απογοήτευση στους αστήρικτους. Αν ο Κυριος το ελεγε, ή αν αυτα που λετε ηταν ορθά, δεν θα υπήρχε κανένα προβλημα. Αλλα δεν είναι. Τωρα, αν νομίζετε οτι εχετε αποκαλυψεις θεου και εσεις, τι να σας πω? Ο χρονος θα δειξει και θα δοκιμασει τα παντα.

 114. Λοιπόν,για να ξεκαθαρίσει το νεφελώδες τοπίο.Η Αγία Γραφή,οπουδήποτε
  μιλάει για καιρούς των εθνών,εννοεί το χρονικό διάστημα εκείνο που εκτείνεται απο τον θάνατο του ναβουχοδονοσορα μεχρι την Δευτερα Παρουσια.ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΔΕΝ ΕΝΝΟΕΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ.αρα,οπου βρισκουμε τις φρασεις 7 καιροί,πλήρωμα των εθνών,καιροί των εθνών,κλπ,όποια φράση και απο αυτές συναντήσουμε μέσα στην Γραφή,ΟΛΕΣ,μα,ΟΛΕΣ,αναφέρονται στο ΙΔΙΟ και ΑΥΤΟ χρονικό διάστημα.
  Αυτό που λεώ τώρα,πρέπει να γίνει ΚΤΗΜΑ ΣΑΣ,γιατί αλλιώς,θα μπερδευτείτε,και άκρη ποτέ δεν θα βγάλετε.

 115. Αντίστοιχα:
  Οπου βλέπουμε τις φράσεις:πας ο ΙΣΡΑΗΛ σωθησεται
  καθαρισεσθε το αγιο,ουράνιος βασίλεια ου φθαρισεται εις τον αιωνα,και πολλες ακόμα παρομοιες εκφρασεις,ΟΛΕΣ,μα,ΟΛΕΣ αναφέρονται στην ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ,και πουθενα ΑΛΛΟΥ. και αυτο πρέπει να γίνει ΚΤΗΜΑ ΣΑΣ.το λογο θα τον εξηγησω στο επομενο μηνυμα…..

 116. ΟΛΗ η Αγία Γραφή,απο την αρχή,εώς το τέλος της,είναι ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ των ΙΔΙΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ.Όσοι μπορέσουν και εντοπίσουν αυτά τα πράγματα,τότε ΕΞΗΓΗΣΑΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ!Έτσι έκανα και εγώ και την εξήγησα ΟΛΟΚΛΗΡΗ!ΝΑΙ,ΝΑΙ,ΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,ΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΥΣΑ
  ΟΛΟΚΛΗΡΗ!!!

 117. Ο΄τι λέει ο Δανιήλ,το λεει και ο Χριστός.Ο’ τι λέει ο Χριστός,το λέει και ο Ιωάννης.οτι ο Ιωαννης,το λεει και ο Παύλος.οτι ο Παύλος,το λεει και ο Ιεζεκιήλ.οτι λεει ο Ιεζεκιήλ,το λέει και ο Αβραάμ,κλπ,κλπ,κλπ.Ολοι λενε τα ιδια! Η Αγία Γραφή αποτελεί μια ΑΔΙΑΣΠΑΣΤΗ ΕΝΟΤΗΤΑ.

 118. »και επτα καιροι αλλαγησονται επι σε εως ου γνως οτι κυριευει ο υψιστος της βασιλειας των ανθρωπων και ω αν δοξη δωσει αυτην»

  Στέλιο,πρόσεξε τι λέει:7 καιροί αλλαγήσονται επι σε.Τι σημαίνει το ρήμα αλλαγήσονται;Σημαίνει ότι 7 καιροί θα αλλάξουν την βασιλεία σου!
  Θα σου δώσω ένα απλό παράδειγμα να το καταλάβεις.Ένας ποδοσφαιριστής γίνεται αλλαγή και μπαίνει στην θέση του ένας άλλος.Τι συμβαίνει τότε;Ο ποδοσφαιριστής αυτός φεύγει από τον αγώνα,και την θέση του παίρνει ένας άλλος.Σωστά;Έτσι και εδώ.Όταν ο Ναβ. πεθαίνει και φεύγει απο την ζωή,το 562 π.Χ,μπαίνουν ως αλλαγή στο γήπεδο (τα λέω κάπως γλαφυρά,συγχωρέστε με,αλλά θεωρώ ότι είναι ο μόνος τρόπος να με καταλάβετε πλήρως) δηλαδή στην θέση του οι 7 καιροί,τα 2580 χρόνια.Το τέλος αυτών των 2580 χρόνων,δηλαδή το σφύριγμα της λήξης του διαιτητή,είναι και η Δευτέρα Παρουσία.(συγγνώμη και πάλι για την γλαφυρότητα).Πότε γίνεται αλλαγή ο Ναβ.Όταν επιστρεφει υγιης στο βασίλειο του;Οχι,βέβαια!Αφού εξακολουθεί και παίζει μπάλα (είναι βασιλιάς).Αρα,πότε;Μα,όταν ΠΕΘΑΙΝΕΙ!Ελπίζω να σε κάλυψα 100%!

 119. Οπότε,όντας νεκρός,ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙ Ο ΝΑΒ. οτι ο Θέος είναι ο βασιλιάς των ανθρώπων και οτι την βασιλεία του οπου θέλει,αυτός την δίνει;
  Απάντηση:Κατά την αναστασή του,την ημέρα της ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ.
  562π.Χ+2580 χρόνια= το 2018 μ.Χ.Αυτά!

 120. Είμαι ανακουφισμένος!Το αγκάθι με τους 7 καιρούς, που τόσο μας βασάνισε
  η Σκοπιά,βγήκε επιτέλους!Έχουμε για πρώτη φόρα στα χέρια μας την ορθή ερμηνεία των 7 καιρών,εμείς οι ορθόδοξοι Χριστιανοί,και το σώστο έτος της Δευτέρας Παρουσίας, το 2018.Τώρα,ας στρέψουμε την προσοχή μας στον Αντίχριστο και την σε μερικούς μήνες πρώτης εμφανίσεώς του…..

 121. Έλλην Ορθόδοξος said:

  Γεώργιος (12:44:07) :

  ΟΛΗ η Αγία Γραφή,απο την αρχή,εώς το τέλος της,είναι ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ των ΙΔΙΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ.Όσοι μπορέσουν και εντοπίσουν αυτά τα πράγματα,τότε ΕΞΗΓΗΣΑΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ!Έτσι έκανα και εγώ και την εξήγησα ΟΛΟΚΛΗΡΗ!ΝΑΙ,ΝΑΙ,ΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,ΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΥΣΑ
  ΟΛΟΚΛΗΡΗ!!!

  ΑΠΑΝΤΗΣΗ Σ’ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΥΕΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ:

  ΠΑΤΗΣΤΕ,ΕΔΩ

 122. Ε,όχι και όλη….τα παραείπα,συγγνώμη.

 123. Xaxaxa Ελληνα Ορθοδοξε…..

 124. Έλληνα Ορθόδοξε,αντί να κοροιδεύεις έναν άνθρωπο που κατάφερε να ερμηνεύσει τις Γραφές,θα σου πρότεινα να το εκμεταλλευτείς και να πάρεις ότι περισσότερο μπορείς από αυτόν……

 125. Έλλην Ορθόδοξος said:

  Γεώργιος (20:33:03) :

  Έλληνα Ορθόδοξε,αντί να κοροιδεύεις έναν άνθρωπο που κατάφερε να ερμηνεύσει τις Γραφές,θα σου πρότεινα να το εκμεταλλευτείς και να πάρεις ότι περισσότερο μπορείς από αυτόν……

  ΕΝΤΑΞΕΙ ΘΑ ΚΟΡΟΙΔΕΨΩ ΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΓΝΑΤΙΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΡΗΓΟΡΙΟ ΤΟΝ ΠΑΛΑΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΕΡΜΗΝΕΥΣΟΥΝ ΤΗΝ Α.Γ ΟΠΩΣ ΕΣΥ ΚΑΙ Ο ΜΑΞΙΜΟΣ.
  ΣΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ ΑΥΤΟ;
  ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥΝΟΥ Η ΟΙ ΠΑΤΕΡΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΞΙΜΟ Η Ο ΜΑΞΙΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΔΙΑΛΕΞΕ ΚΑΙ ΠΑΡΕ.

  ΕΣΥ ΟΜΩΣ ΚΑΛΟΥ ΚΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥ ΝΑ ΦΑΣ ΓΙΑΟΥΡΤΑΚΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ Η ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΘΑ ΜΠΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΣΤΕΣ.

 126. Έλλην Ορθόδοξος said:

  ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΟΤΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΟΥ ΠΑΡΑΤΕΙΝΩ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2020.

 127. Αχ…..Στην ορθοδοξία δεν υπάρχει μεγαλύτερος και μικρότερος,όλοι είμαστε ίσοι απέναντι στον Θεό….π.παντελεήμονα, αν με διαβάζετε,θα ήθελα την επιβεβαίωση σας….Ευχαριστώ εκ των προτέρων……

 128. Έλλην Ορθόδοξος said:

  ΑΧ ΚΑΗΜΕΝΕ ΜΜΜΜ
  ΔΕΝ ΕΙΔΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΙ ΗΓΩ ΟΥ ΠΑΤΗΡ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝ
  ΑΧ ΝΑ ΣΕ ΕΛΕΗΣΣΣ Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝ ΚΙ ΝΑ ΑΠΟΒΑΛΤΣ
  ΤΣΙ (Ι)ΣΤΟΡΙΕΣΣ Τ’ ΜΑΞΙΜΟΥ.

  Α..Ι…Ι.ΙΙΙΙ ΠΙΔΑΚΙ ΜΜΜ ΝΑ ‘ΣΙ ΚΑΛΑ ΒΡΑΔΙΑΤΚΑ Μ’ΕΚΑΝΗΣ ΚΙ ΓΕΛΑΣΑ.
  ΑΜ ΠΩΣ ΔΕΝ ΙΝΙ ΜΙΓΑΛΙΤΗΡΟΥΣ ΚΙ ΜΙΚΡΟΤΙΡΟΥΣ ΣΤΝΗ’ΚΚΛΗΣΙΑ ΑΦΟΥ ΕΝΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ΄ΞΕΡΡΡ ΤΝ/ΗΜΗΡΟΥΜΗΝΙΑ ΚΙΆΛΛΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΝΗ’ΒΡΗΚΕΙ.

  Α..Ι…ΙΙ… ΠΙΔΑΚΙΜ ΝΑ’ΣΙ ΚΑΛΑ.

 129. Καλά, ο π.παντελεήμων,δεν είναι πάτερ;τότε τι είναι;

 130. Ξέρεις ποιοί ξέρουν περισσότερα απο όλους τους Αγίους της Εκκλησίας μας;Οι Εβραίοι! Ξέρουν:
  1) Πότε γεννήθηκε ο Αντίχριστος
  2) Το όνομα του Αντιχρίστου
  3) Ποιά ημερομηνία θα εμφανίστει
  4) Πότε θα κυβερνήσει και
  5) Από ποιά θέση θα αναλάβει την παγκόσμια εξουσία
  Είναι προφήτες;;;;;ΝΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ!

 131. Έλλην Ορθόδοξος said:

  αιιι πιδιμ τοχς χαμενου ντιπ…
  ιγω ιμι Ελληνας Ουρθοδουξους κι΄γω σε’γραψα πριν κι΄σι μι λες οτι ιμι π.Παντηλεημον…
  αχ πιδιμ θεος να’φλαει αλλοι σι γραφουν σι αλλους γραφς ησυ…
  ειδις τι παθαινν οποιους μιτραει μερες για την συντελλλια…

  ετσ’εχουν τα πραματα.Υστηρα λετει οτι σας κουρουδευνε οταν σας βανουν τετοια ΠΑΤΗΣΤΕ,ΕΔΩ

 132. Τι θέλω να πω με αυτό,γιατί μας διαβάζουν και σοβαροί άνθρωποι.
  Οι Άγιοί μας, μας έδωσαν το 2018 μ.Χ ως την χρονολογία της Δευτέρας Παρουσίας.ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΨΑΜΕ!
  Οι αμαρτωλοί μας,(εγώ δηλαδή),μας έδωσαν το 2018 μ.Χ ως την χρονολογία της Δευτέρας Παρουσίας.ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΨΑΜΕ!
  Οι Εβραίοι,μας έδωσαν το 2018 μ.Χ ως την χρονολογία της Δευτέρας Παρουσίας.ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΨΑΜΕ!
  Δεν μείνανε και άλλοι…..ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ Ο ΘΕΟΣ για να μας δώσει το 2018 μ.Χ ως την χρονολογία της Δευτέρας Παρουσιας.ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΨΑΜΕ!

 133. π.παντελεήμονα,βοήθεια….Μην με αφήνετε στα χέρια του Έλληνα Ορθόδοξου…..

 134. Θέλω να κάνω και μια γενικότερη τοποθέτηση.Δεν υπάρχουν χιλιαστές.Δεν υπάρχουν αιρέσεις,εαπ,εαεπ,ή ξέρω εγώ πώς αλλιώς τους λέτε….Γιατί δεν διαβάζετε σύγχρονους Πατέρες;Γιατί δεν ακούτε τα λόγια τους;Γιατί όταν λένε ότι όλα αυτά είναι μεταμφιέσεις του Εβραιοσιωνισμού,τους προσπερνάτε αδιάφορα;Γιατί θεληματικώς κωφεύετε;Πρόβατα ξυπνάτε,η σειρά μας έρχεται.Ο Εβραιοσιωνισμός νίκησε και εμείς ακόμα ασχολούμαστε με τα δολώματα που μας πετάνε στην θάλασσα.Σαν κακότυχα ψαράκια που ελπίζουν οτί βρήκαν φαί.

 135. Γιώργο, μάλλον είσαι σε πλάνη, αγαπητέ. Πότε ‘ανακοίνωσαν’ οι Άγιοί μας ότι το 2018 θα γίνει η 2α παρουσία? Μεγάλο κακό τελικά ο εγωϊσμός!!!

 136. Σίμο,ο Άγιος Νείλος ο Μυροβλήτης,είπε ότι η Δευτέρα Παρουσία θα γίνει
  το 2018 μ.Χ.

 137. @ Γεώργιος
  Αδελφέ καταρχήν να σε ευχαριστήσω για τις πολύ ωραίες πληροφορίες που μας έδωσες και την ευκαιρία να διαβάσω Δανιήλ
  Στους υπολογισμούς που έχεις κάνει έχεις υπολογίσει και την διαφορά μεταξύ των ημερολογίων?

 138. Και εγώ σε ευχαριστώ.Ναι,βέβαια.

 139. @ Έλλην Ορθόδοξος
  ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΟΤΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΟΥ ΠΑΡΑΤΕΙΝΩ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2020.

  Αυτό φίλε δείχνει ότι δεν περιμένεις τον Κύριο να έρθει ποτέ και γιαυτό μεταθέτεις την παρουσία του στις άλλες γενεές δικαίωμα σου αλλά θα σε διάψευση διότι μας το έχει πει θα ΕΡΘΕΙ .
  Πρόκειται να έρθει ΑΥΤΟΣ και μετά να δούμε τι θα κάνουμε όσοι δεν έχουμε καθαριστεί.
  Και να έχουμε πάντοτε στο μυαλό μας ότι λογοδοτήσουμε σε ΕΚΕΙΝΟΝ για κάθε αργό ρήμα το οποίο λέμε και δεν έχουμε μετανοήσει.

 140. Σας παρακαλώ να σοβαρευτείτε και να μην σκορπάτε ημερομηνίες δεξιά και αριστερά! Αυτά δεν είναι ορθόδοξα πράγματα. Δεν θα αφήσουμε την Γραφή για να πιάσουμε τα βιβλία του π.Μαξίμου, ούτε καν προφητείες που δεν μπορείτε να ερμηνεύσετε.
  Η Γραφή μίλησε άπαξ: «Περί δε της ημέρας εκείνης ή της ώρας ουδείς οίδεν, ουδέ οι άγγελοι εν ουρανώ, ουδέ ο Υιός, ει μη ο Πατήρ» (Μάρκ. ιγ’, 32).

 141. ακριβως
  οπως τα λεει το εγκολπιο
  και θα σας συμβουλευα ως ιερεας να ασχολειστε με πιο πνευματικα ζητηματα και να βρειτε αμεσα εναν καλο πνευματικο
  δεν ειναι ντροπη
  ειναι αμεση αναγκη

 142. Εντάξει,μας τα είπαν. Μακάρι να είμαστε και να είναι εδώ να δούμε ποιος θα δικαιωθεί. Νομίζω ότι το θέμα εξαντλήθηκε. Ακούσαμε τις απόψεις, διαφωνούμε,όπως διαφωνεί σύμπασα η Ορθόδοξη Εκκλησία πλην… Λακεδαιμονίων.

 143. Θεωρώ οτι ο Κύριος μιλάει ξεκάθαρα, όπως και οι ευαγγελιστές που έζησαν πολύ κοντά με τον Χριστό. Το εδάφιο δηλαδή που παρέθεσε το Εγκόλπιο. Και η συμβουλή του π Παντελεήμωνα ειναι απο τις πλέον καλύτερες. Και απο την στιγμή που ο Pilotos λεει οτι η εκκλησία δεν το δέχεται, το θέμα έληξε. Αν η εκκλησία, που ως ΣΩΜΑ εινα ο στύλος και το εδραίωμα της αλήθειας, λέει οχι, τότε είναι οχι.

 144. Ο Κύριος θα έρθει μόνον όταν η ανθρωπότητα τον καλέσει και ξέρει φυσικά πότε θα γίνει αυτό, δεν θα έρθει τώρα που οι περισσότεροι δεν τον θέλουν καθώς σέβεται την ελεύθερη βούληση του πλάσματός του. Ο τελικός αντίχριστος θα εμφανιστεί μόνον όταν θα έρθει μια γενική αποστασία, όταν πλέον οι άνθρωποι θα είναι τόσο διεστραμμένοι(μάλιστα οι άγιοι μας λένε ότι τότε οι ανθρωποι θα έχουν καταντήσει χειρότεροι και από τους δαίμονες) που θα έχουν απορρίψει τον Θεό πλήρως, τότε θα γίνει κρίση και θα αφεθεί ο σατανάς ελεύθερος να υλοποιήσει τα σχεδιά του. Προφανώς έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας μέχρι την τελική κρίση και εξάλλου «Δεν είναι δική σας υπόθεσις να ξέρετε τους χρόνους ή τους καιρούς, τους οποίους ώρισε ο Πατέρας κατά την δικήν του εξουσίαν» Πράξεις α 7, κατα συνέπεια πολύ σωστά καταδικάστηκε το βιβλίο του π. Μάξιμου ως αιρετικό. Απλά πράγματα, αυτή η εσχατολαγνεία είναι τελείως άστοχη και καταδικαστέα.

 145. Έλλην Ορθόδοξος said:

  ΓΙΩΡΓΟΣ (17:17:48) :

  @ Έλλην Ορθόδοξος
  ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΟΤΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΟΥ ΠΑΡΑΤΕΙΝΩ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2020.

  Αυτό φίλε δείχνει ότι δεν περιμένεις τον Κύριο να έρθει ποτέ και γιαυτό μεταθέτεις την παρουσία του στις άλλες γενεές δικαίωμα σου αλλά θα σε διάψευση διότι μας το έχει πει θα ΕΡΘΕΙ .
  Πρόκειται να έρθει ΑΥΤΟΣ και μετά να δούμε τι θα κάνουμε όσοι δεν έχουμε καθαριστεί.
  Και να έχουμε πάντοτε στο μυαλό μας ότι λογοδοτήσουμε σε ΕΚΕΙΝΟΝ για κάθε αργό ρήμα το οποίο λέμε και δεν έχουμε μετανοήσει.

  ΠΑΤΗΣΤΕ,ΕΔΩ

 146. Έλλην Ορθόδοξος said:

  ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΛΕΣ ΕΣΥ ΠΕΡΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ
  ΠΑΤΗΣΤΕ,ΕΔΩ

 147. Έλλην Ορθόδοξος said:

  οριστε.Εγραψα το πρωτο σχολιο και δεν εμφανισθηκε αμεσως.
  Υπεθεσα οτι δεν θα ανεβει και ετσι εγραψα το δευτερο το οποιο ανεβηκε αμεσως εν αντιθεσει με το πρωτο.

  Και αποδεικνυεται σαφεστατα οτι τα σχολια μας εξαφανιζονται..
  Απο τι ομως;
  Φταιει ο διαχειριστης που φοβαται τις απαντησεις…οπως τον καταγγελει καποιος ΔΗΜΗΤΡΗΣ εκει!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.
  Τι να υποθεσωμεν αραγε;

 148. Ο Δημήτρης, αγαπητέ Ελληνα Ορθόδοξε, κάνει τουμπεκι ψιλοκομμένο ΚΑΙ εκει όπως και εδώ αναφορικά με τα κείμενα του αγίου Ιγνατίου…..

 149. Τι να πούμε. Τα ΓΝΗΣΙΑ κειμενα του αγίου Ιγνατίου είναι ικανά να γκρεμίσουν συθέμελλα ολη την βάση του προτεσταντισμού. Να γιατί λυσάνε.

 150. Αγαπητέ Γιώργο το είπε ο Άγιο Νείλος? Που το έχει γράψει ή πει?

 151. ΦΙΛΕ ΓΙΩΡΓΟ ΕΙΣΑΙ ΜΗΠΩΣ ΙΕΧΩΒΑΣ?!!!!

 152. Ελπιζω να μην λαβουμε το τσιπακι με το 666 και μετα να λεμε οτι αργει η Δευτερα Παρουσία του Χριστου… ο Αγιος Ιωάννης, ο θεολόγος στην αποκαλυψη μας προειδοποιησε…

 153. Η Γραφη μιλαει για χαραγμα και οχι απλα για τσιπακι.

 154. Πάντως για να λέμε και του στραβού το δίκιο στην ιστοσελίδα του ο π. Μάξιμος λέει ότι απαντάει(με δύο αναρτήσεις του πρόσφατα) στα γραφόμενα της ΟΟΔΕ για το βιβλίο του «Ο Αντίχριστος ήλθεν». Τώρα κατά πόσο σωστά είναι αυτά που ανταπαντάει στην ΟΟΔΕ ας το κρίνουν αυτοί που γνωρίζουν καλά.

 155. Όπως απάντησε ο σπορέας στην ΟΟΔΕ;
  Δυστυχώς όμως το θέμα δεν είναι οι απαντήσεις και αν αυτές δόθηκαν αλλά η προφητολαγνεία που εκφράζει ο π. Μάξιμος.

 156. «Περί δε της ημέρας εκείνης ή της ώρας ουδείς οίδεν, ουδέ οι άγγελοι εν ουρανώ, ουδέ ο Υιός, ει μη ο Πατήρ» (Μάρκ. ιγ’, 32). ΚΑΙ Ο ΥΙΟΣ ΦΥΣΙΚΑ ΩΣ ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΠΝΕΥΜΑ

 157. Η , ΛΕΓΟΜΕΝΗ , ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΝΕΙΛΟΥ , ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΕΓΩ , ΕΠΙ ΕΤΗ ΘΑΥΜΑΖΑ , ΛΕΝΕ ΛΟΓΙΟΙ ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ , ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΣΤΗ ΚΑΙ ΠΩΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ ΟΣΙΟΣ ΝΕΙΛΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΦΗΣΕΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ .ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ , ΕΧΩ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ , ΕΠΙ 30 ΕΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΑΡΙΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ Μ. ΛΑΥΡΑΣ Π. ΝΙΚΟΔΗΜΟ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ . ΕΠΙΣΗΣ Ο, ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΓΕΡΩΝ ΑΒΡΑΑΜ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΒΑΤΑ , ΕΙΧΕ ΕΚΔΩΣΕΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΕΙ , ΩΣ ΠΛΑΣΤΟ ΕΦΕΥΡΗΜΑ ΕΞΑΓΩΝΙΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΟΥ (ΠΡΟΧΘΕΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΕΝΝΟΕΙ ΤΟΝ ΜΑΞΙΜΟ ΒΑΡΒΑΡΗ, ΗΤΑΝ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΗΣ, ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΛΙ ΑΠΟΣΧΙΣΤΗΚΕ )! ΛΕΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΠΩΣ Η Ι. ΚΟΙΝΟΤΗΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΕΓΝΩΡΙΣΕ ΟΤΑΝ ΤΗΣ ΕΖΗΤΗΘΗ . ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ .ΝΑ ΕΥΧΕΣΤΕ

 158. Έλλην Ορθόδοξος said:

  «ΠΩΣ ΕΝΝΟΕΙ ΤΟΝ ΜΑΞΙΜΟ ΒΑΡΒΑΡΗ, ΗΤΑΝ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΗΣ, ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΛΙ ΑΠΟΣΧΙΣΤΗΚΕ»

  Eιναι συμπτωση που ξερω κι εγω εναν που επεστρεψε αλλα αποσχισθηκε παλι?
  Ειναι φανερο ποσο ταλαιπωρει αυτους τους ανθρωπους ο διαβολος με το να τους κανει τοσο θολη τη σκεψη κι ετσι να πισογυριζουν μια στο παλαιο μια στο Νεο. Δυστυχως προστεθηκαν κι αλλα βασανα εκτος απο το πηγαινε ελα, και αυτα ειναι οι ψευδοπροφητειες για το 2012 και 2018. Ευχομαι μονο να βρουν μια καλη Σπηλια να κρυφτουν , οταν ερθει το 2018 και δεν γινει τιποτα απο ολα αυτα

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΑΥΤΑ. ΟΣΑ ΣΧΟΛΙΑ  ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ & ΤΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ, ΘΑ ΚΟΒΟΝΤΑΙ

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Follow

Ενημερωθείτε για κάθε νέα δημοσίευση στο email σας.

Μαζί με 2.362 ακόμα followers

Αρέσει σε %d bloggers: