www.egolpion.com

BrainWash

Όταν σκέφτομαι τα χρόνια που ήμουν στην ΕΑΕΠ (λιγότερο από 3 – βέβαια τον τελευταίο χρόνο ήμουν σωματικά μόνο) αναρωτιέμαι πόσο μεγάλη πλύση εγκεφάλου είχε γίνει σε μένα ώστε να αλλάξει εντελώς η προσωπικότητα μου και η ζωή μου. Άλλαξε το ντύσιμο η εξωτερική μου εμφάνιση άλλαξαν τα συναισθήματά μου για ανθρώπους που αγαπούσα και επίσης είχα πολύ εγωισμό και έβλεπα μόνο καλό αυτό το οποίο ήταν σύμφωνο με την διδασκαλία της πεντηκοστής. Θυμάμαι δεν είχα δική μου πρωτοβουλία και σε απλά καθημερινά πράγματα πορευόμουν σύμφωνα με τις εντολές των υπευθύνων της ΕΑΕΠ.

Η ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΑΕΠ

Όλα ξεκίνησαν όταν γνώρισα κάποιον ο οποίος πήγαινε για χρόνια στην ΕΑΕΠ και μου μίλησε για αυτή την “εκκλησία”. Μου την παρουσίασε ως εξής λέγοντας μου ότι σ αυτή την “εκκλησία”  υπάρχει μια μεγάλη διαφορά με τις υπόλοιπες σε όλες μιλάνε για το Θεό στην ΕΑΕΠ μιλάει ο ίδιος ο Θεός. Μου μιλούσε για θαύματα τα οποία γινόταν μέσα στην “εκκλησία” όπως  θεραπείες από αρρώστιες απεξάρτηση από ουσίες ζωή χωρίς αμαρτία με λίγα λόγια παρουσίαζε μια “εκκλησία” τέλεια. Στη συνέχεια μου μίλησε για τις προφητείες τα ενύπνια τα χαρίσματα του πνεύματος του αγίου και για τις γλώσσες που μιλούσαν όσοι έχουν βαπτιστεί με πνεύμα άγιο.

Βέβαια στην αρχή μου έλεγε δεν πειράζει που είσαι ορθόδοξη όλους θα τους σώσει ο Θεός  αρκεί να πιστεύεις.

Ακούγοντας όλα αυτά πήγα ένα απόγευμα στην  “εκκλησία” από περιέργεια εκεί είδα κάποιον να μιλάει από τον άμβωνα πολύ δυνατά και στην συνέχεια αφού τελείωσε το κήρυγμα ζήτησε από αυτούς που ήταν άρρωστοι να βγουν μπροστά και να προσευχηθούν εκεί πράγματι τρόμαξα πολύ άρχισαν όλοι να φωνάζουν δυνατά σήκωναν τα χέρια τους και μερικοί μιλούσαν όχι ξένες λέξεις ολοκληρωμένες αλλά διάφορους φθόγγους και μονοσύλλαβες λέξεις δεν ήξερα τι να κάνω μόλις τελείωσε έφυγα γρήγορα και μάλιστα τρέχοντας.

Πέρασαν μήνες και όταν συναντήθηκα πάλι με τον  πεντηκοστιανό φίλο μου μου μίλησε ευγενικά αλλά μου είπε ότι ο Κύριος σε περιμένει σ’ αυτή την εκκλησία δεν πρέπει να τον λυπήσω και να απουσιάζω. Μου έδωσε και μία Αγία Γραφή  να διαβάζω. Δυστυχώς δεν έμεινα  στην πρώτη μου εμπειρία και ξαναπήγα γιατί σκεφτόμουν συνεχώς αυτά τα λόγια να μην λυπήσω τον Κύριο.

 
 
 

OH NO!

Την δεύτερη φορά που πήγα μου έδωσαν και ένα μαντήλι να φορέσω και όταν γονάτισα να προσευχηθώ φοβόμουν και μπορώ να πω ότι λίγο έτρεμα. Εκμυστηρευτικά αυτό το συναίσθημα στο φίλο μου και μου είπε το εξής: Αυτό είναι θαύμα πολύ γρήγορα θα βαπτιστείς με πνεύμα άγιο. !!!

    

Μετά την δεύτερη φορά άρχισα να πηγαίνω κάποιες Κυριακές και ορισμένες φορές και απογεύματα. Στο τέλος κάθε συνάθροισης ερχόταν ο υπεύθυνος της “εκκλησίας” μου μιλούσε και ρωτούσε ποιες είναι οι εντυπώσεις μου. Ενώ στην αρχή μου έλεγαν δεν πειράζει που είσαι ορθόδοξη μετά αφού πήγαινα συχνά ο ποιμένας μου είπε ότι πρέπει να βγάλω από το μυαλό μου την ορθοδοξία και να αποφασίσω σε ποια εκκλησία θα πάω. Ο υπεύθυνος της εκκλησίας πάντα μου μιλούσε ευγενικά αλλά έπρεπε να αποφασίσω πολύ γρήγορα για την πορεία μου μέσα στην ΕΑΕΠ δλδ βάπτισμα στο νερό – συμμετοχή στις κοινωνίες και τις υπόλοιπες εκδηλώσεις – παρέες με τους αδελφούς –αλλαγή τρόπου ζωής – εξωτερική εμφάνιση. ΟΛΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΑ-ΒΙΑΣΤΙΚΑ τώρα καταλαβαίνω γιατί.

Έτσι αποφάσισα να κάνω την αλλαγή νομίζοντας πως αυτό είναι θέλημα του Θεού.

ΒΑΠΤΙΣΜΑ ΕΝ ΥΔΑΤΙ

Πρέπει να ομολογήσω ότι ήρθε και η δύσκολη ώρα για το βάπτισμα. Οι πιέσεις του ποιμένα ήταν έντονες και κάθε φορά που με έβλεπε ρωτούσα πότε θα βαπτιστώ. Πάντα έβρισκα δικαιολογίες θυμόμουν το ΟΜΟΛΟΓΩ ΕΝ ΒΑΠΤΙΣΜΑ και δεν ήθελα να βαπτιστώ πάλι. Αλλά οι πιέσεις ήταν τέτοιες που δεν μπόρεσα για πολύ να αντισταθώ πως θα έπαιρνα εξάλλου κοινωνία χωρίς βάπτισμα.

Βαπτίστηκα μια Κυριακή αφού φόρεσα ένα άσπρο ρούχο πήγα μπροστά στον άμβωνα ο ποιμένας έκανε 3 ερωτήσεις εγώ απαντούσα ΑΜΗΝ. Μία ερώτηση απ’ αυτές ήταν αν πιστεύω στην αρπαγή της εκκλησίας τότε ήρθε στο μυαλό μου ΑΡΠΑΓΗ; ΠΙΣΤΕΥΩ; ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΛΑΔΗ;  αλλά βέβαια ότι σκέφτηκα δεν το είπα και απάντησα απλά αμήν.

Αναρωτιέμαι για όλους αυτούς  που βαπτίζονται  αν είναι σίγουροι γι’ αυτό που κάνουν.

ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ

Η ζωή μετά κυλούσε ήρεμα οι πιέσεις σταμάτησαν και άρχισαν οι ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Μου μιλούσε ο Θεός με το όνομα μου και θυμάμαι μια φορά είπε ότι με περιμένουν ευλογίες και μαζί με μένα θα σωθεί και η οικογένεια μου θα έρθουν και αυτοί στη “εκκλησία”. Να πω ότι η οικογένεια μου ούτε έξω από την πεντηκοστή δεν πέρασε.

Το τελευταίο διάστημα που δεν πήγαινα συχνά άκουσα την εξής προφητεία κόρη μου αγαπημένη να μην λείπεις από τον οίκο μου γιατί  έτσι δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις τον διάβολο. ΕΡΩΤΗΣΗ προς τους πεντηκοστιανούς υπάρχει άνθρωπος που μπορεί να αντιμετωπίσει τον διάβολο? Θα έλεγε ποτέ το πνεύμα το άγιο κάτι τέτοιο? Πολλές φορές άκουγα προφητείες για τους πρεσβυτέρους της  “εκκλησίας” τους μιλούσε ο Θεός για το πόσο σοφοί είναι πόσο άγιοι και πόσο εκλεκτοί . Ακούγοντας όλα αυτά δεν πέφτει ο καθένας στην περηφάνια δηλαδή θέλει το πνεύμα το άγιο να γίνουμε περήφανοι.. Βέβαια οι πιο δύσκολες στιγμές με τις προφητείες ήταν όταν κάποιος ήταν άρρωστος και ακούστηκε προφητεία προς τη γυναίκα του ότι ο άντρας σου θα γίνει καλά μετά από λίγο  εκείνος έφυγε από τη ζωή. Οι δικαιολογίες βέβαια ήταν πολλές.. Θα ξεχνούσα να γράψω κάτι που έγινε στην αρχή ακούστηκε κάποια προφητεία από κάποια γυναίκα και σε αυτά που έλεγε έκανε ένα συντακτικό λάθος ρώτησα λοιπόν τον φίλο μου πως γίνεται αυτό κάνει το πνεύμα το άγιο συντακτικά λάθη? δεν μου απάντησε αλλά την επόμενη βδομάδα που ξαναπήγα είπε ο ποιμένας από τον άμβωνα.- να προσέχουν οι προφήτες όταν προφητεύουν να μην κάνουν λάθη γιατί στην “εκκλησία” υπάρχουν άνθρωποι που τα προσέχουν αυτά-  !!! ΑΝ ΜΙΑ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΔΕΝ ΒΓΕΙ ΑΛΗΘΙΝΗ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΟΤΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΜΙΛΑΕΙ.

ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ – ΟΜΟΛΟΓΙΕΣ – ΠΙΕΣΕΙΣ

Είχα πάψει πλέον να είμαι νέα ψυχή στην εκκλησία  οπότε η συμπεριφορά κάποιων αδελφών άλλαξε. Όταν κάποιος βρίσκεται στην αρχή της πίστεως τον αντιμετωπίζουν διαφορετικά πιο ευγενικά και του δίνουν περισσότερη ελευθερία ώστε να μην υπάρχει αντίδραση και φύγει. Στη συνέχεια όσο περνάει ο καιρός αρχίζουν οι απαιτήσεις. Έτσι έγινε και με μένα άρχισαν πάλι οι πιέσεις να μην δουλεύω πολύ και χάνω τις συναθροίσεις γιατί δεν πάω στις κοινωνίες όπως οι υπόλοιποι ότι πρέπει να αφήσω την δουλειά και τις οικογενειακές υποχρεώσεις ώστε να βρίσκομαι πιο πολύ με τους αδελφούς.

Εδώ θέλω να πω ότι δεν έβρισκα τίποτα ενδιαφέρον σ’ αυτές τις κοινωνίες μετ’ αλλήλων όπως τις λένε. Μαζεύονται κάποιοι αδελφοί σε ένα σπίτι υποτίθεται για πνευματικούς λόγους και το μόνο που κάνουν είναι να τρώνε να σχολιάζουν αυτούς που λείπουν και σε ποια πνευματική κατάσταση βρίσκονται και στη συνέχεια αραδιάζουν ένα σωρό ενύπνια  θεωρώντας τους εαυτούς τους πολύ άγιους πολύ πνευματικούς εφόσον ο Θεός τους μιλάει μέσα από τα όνειρα.. Θα ξεχνούσα και τις ομολογίες. Με πόση άνεση αφηγούνται τις αμαρτίες τους και με κάθε λεπτομέρεια δεν λέγεται αλλά και το ενδιαφέρον όσων ακούν είναι μεγάλο. Σε μία σύναξη που είχα πάει είχα τρελαθεί με όσα άκουγα να αφηγούνται λεπτομερέστατα όλες τους τις εμπειρίες (ναρκωτικά – ουσίες  – σχέσεις κ.λ.π.)

Όταν βρισκόμουν σε κάποια κοινωνία και μου έλεγαν να κάνω την ομολογία μου δεν ήξερα τι να πω. Δεν είχα βαρύ παρελθόν ώστε να μπορέσω να τους ικανοποιήσω .

ΔΥΣΑΡΕΣΤΕΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ

Άρχισαν μέσα μου να δημιουργούνται διάφορα ερωτηματικά και έβλεπα ότι όλα αυτά που μου είχε πει ο φίλος μου για αυτή την “εκκλησία “ δεν ίσχυαν. Είδα ότι οι σχέσεις όλων των αδελφών δεν ήταν αυτές οι οποίες φαίνονταν. Είδα ότι ελευθερία δεν υπήρχε όλοι έπρεπε να έχουν περίπου την ίδια εξωτερική εμφάνιση και ο τρόπος ζωής να είναι ίδιος. Δηλαδή κατασκευάζουμε χριστιανούς ή τους βγάζουμε φωτοτυπία αγνοώντας την προσωπικότητα του καθενός. Είδα έναν ποιμένα να αντιμετωπίζει το ποίμνιο του σαν να έχει  στα χέρια του μία σκακιέρα και να κινεί τα πιόνια όπως εκείνος επιθυμεί. Είδα νέα παιδιά να παντρεύονται  γρήγορα και μετά από πολλές υποδείξεις του ποιμένα. Είδα κάποιους να λένε ότι είναι σωσμένοι και πως αν φύγουν τώρα από τη ζωή θα πάνε κοντά στον Κύριο. Έβλεπα σε γενικές γραμμές μια υπερηφάνεια μέσα σ όλη την “εκκλησία” αυτοί οι άνθρωποι ζουν κάτω από την καθοδήγηση των ενυπνίων των προφητειών και του συναισθήματος. Η πνευματική τους ζωή είναι όλες αυτές οι εμπειρίες.

Στη συνέχεια όλο και περισσότερο έλειπα από τις συναθροίσεις και όταν πήγαινα στεκόμουν έξω από την πόρτα και αναρωτιόμουν αν πρέπει να μπω ή όχι , Ψάχνοντας λοιπόν στο διαδίκτυο είδα ότι υπήρχαν και άλλες εκκλησίες οι οποίες μιλούσαν γλώσσες κ.λ.π. ρώτησα το φίλο μου για όλα αυτά και μου είπε ότι μία είναι η εκκλησία του Χριστού όλες οι άλλες είναι αιρέσεις.

Και αναρωτιέμαι ο κ. Λ.Φέγγος αναγεννήθηκε, βαπτίστηκε, χειροτονήθηκε επίσκοπος σε μία αίρεση και μετά ίδρυσε την δική του “εκκλησία” και πριν  το 1965 δεν υπήρχε εκκλησία του Χριστού? Λένε ότι ο κάθε πρεσβύτερος πρέπει να είναι παντρεμένος και τα παιδιά του να είναι πιστά . Αυτά μόνο στα λόγια πόσοι είναι ακόμη ποιμένες και τα παιδιά τους έχουν φύγει από την πεντηκοστή ή πόσοι μετά από πολύ κόπο άφησαν τον άμβωνα όταν πέθανε η γυναίκα τους?

Όσο για την αρπαγή τι να πω. Μια ψεύτικη ιστορία κατασκευασμένη τόσο καλά από τους ίδιους με σκοπό να δημιουργεί φόβο σε όσους ακούν ώστε να προσηλυτίσουν περισσότερο κόσμο ή σ’ αυτούς που είναι ήδη μέσα ώστε να μην φύγουν. Η αρπαγή των πεντηκοστιανών στηρίζεται μόνο στα ενύπνιά και στις ψευδοπροφητείες τους..

Είχα γνωρίσει μια κοπέλα που μου είχε πει ότι ήθελε πάρα πολύ να σπουδάσει και είχε κάποια όνειρα αλλά ο πατέρας της δεν την άφησε γιατί θα γινόταν η αρπαγή και δεν χρειαζόταν να σπουδάσει.

ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ Ή ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΣΤΑΤΩΘΗΚΑΝ ΕΙΝΑΙ Η ΣΚΛΗΡΟΤΗΤΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΟΣΕΣ ΚΑΣΕΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΓΡΑΨΑΝ ΜΕ ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΣΑ ΦΥΛΛΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΥΠΩΣΑΝ ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΛΕΞΗ ΣΥΓΝΩΜΗ.

Άκουσα και το εξής τουλάχιστον από δύο τρεις αδελφούς ότι όταν ο κ. Λ..Φέγγος προσεύχεται βρίσκεται σε τέτοιο πνευματικό επίπεδο που συνομιλεί με τον ίδιο τον Κύριο. Του έχει πει λοιπόν ο Κύριος ότι θα ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΠΑΓΗ. Ο κ.Φέγγος είναι περίπου 80 ετών οπότε υπολογίστε !!!

ΣYMΠΕΡΑΣΜΑ

Τι είναι η Ε Α Ε Π ?

Ούτε Ελευθέρα είναι διότι εξαρτάται από το πάθος της περηφάνιας και του εγωισμού των μελών της

Ούτε Αποστολική είναι γιατί δεν έχει αποστολική διαδοχή ούτε και βέβαια σχέση με την διδασκαλία των αποστόλων.

Ούτε Εκκλησία είναι διότι διδάσκει το ψέμα και οδηγεί τον άνθρωπο στην απώλεια

Ούτε Πεντηκοστή είναι διότι δεν υπάρχει πνεύμα άγιο παρά μόνο πνεύμα πλάνης.

 

ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΦΥΓΩ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Όλα αυτά που βίωνα μέσα στην πεντηκοστή μου δημιουργούσαν μια αναστάτωση  και αποφάσισα να φύγω.

Πως κατάφερα να φύγω από την  ΕΑΕΠ ο Θεός το ξέρει. Δύο με τρεις φορές άλλαξα νούμερο κινητού τέτοιες πιέσεις. Όσο και αν πιεζόμουν δεν ήθελα να γυρίσω στη πεντηκοστή και αποφάσισα να επιστρέψω στην ορθόδοξη εκκλησία.

Ένα απόγευμα Παρασκευής πήγα και εξομολογήθηκα και την Δευτέρα που ήταν του Αγίου Πνεύματος  κοινώνησα. Βρήκα πάλι την ψυχική μου υγεία και την αληθινή ζωή μέσα στην ορθόδοξη εκκλησία.

Τι να πω για τον πνευματικό μου με πόση αγάπη και διακριτικότητα με στήριξε χωρίς πιέσεις και χωρίς να μου δημιουργεί φόβους. Ευγνωμονώ και δοξάζω το  Θεό που γύρισα και εγώ στο σπίτι μου. Οι ευχές μου και οι προσευχές μου είναι για όλους όσους βρίσκονται στην πλάνη ο Κύριος μας να αποκαλύψει σ’ αυτούς την αλήθεια και να προστατεύει όλο τον κόσμο από τις αιρέσεις

αθανασία

Comments on: "Ήμουν στην αίρεση της Ε.Α.Ε.Π για 3 χρόνια…" (129)

 1. Αγαπητη μου Αθανασια, αγαπητε μου Μαριε, αγαπητοι μου αδερφοι, εχω και εγω να περιγραψω πολλα. Πρεπει να βρεθουμε απο κοντα και να τα πουμε. Και εγω ημουν 10 χρονια (απο τα 17 μου) και εχω δει πολλα ευτραπελα…..ουτε τομοι βιβλιων δεν θα μου φτασουν….χεχε. Απο που να πρωτοξεκινησω και που να τελειωσω. Επιβεβαιωνω ολα οσα εγραψε η αγαπητη Αθανασια.

 2. Αν οι Πεντηκοστιανοι εχουν την αληθεια (περα τις ψευδοπροφητειες τους), ας απαντησουν σε αυτα τα απλα (για μας τους ορθοδοξους) ερωτηματα……

  Φιλοι Πεντηκοστιανοι……………

  1. Πού λέει η Αγία Γραφή ότι είναι καταστατικό πίστης;
  2. Πού λέει ότι είναι «ο λόγος του Θεού;»
  3. Πού λέει ποια είναι τα βιβλία της;
  4. Με ποια αγιογραφική βάση απορρίπτετε 10 βιβλία της Αγίας Γραφής από την Π.Δ. και κρατάτε μόνο 66;
  5. Πού λέει η Αγία Γραφή ότι η πίστη της Εκκλησίας κρίνεται με βάση την Αγία Γραφή και όχι το αντίθετο;
  6. Πού λέει ότι πρέπει όσα τηρεί η Εκκλησία να βρίσκονται μέσα στην Αγία Γραφή;
  7. Πού βρήκατε ότι η Αγία Γραφή είναι ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ και όχι απλώς μια από τις πολλές εκφράσεις του;
  8. Πού λέει ότι Αγία Γραφή είναι αλάθητη, και γιατί έχει λάθη;
  9. Από ποια εδάφια προκύπτει η έννοια της Θεοπνευστίας, όπως τη δέχεται ο Προτεσταντισμός;
  10. Πού λέει η Αγία Γραφή, ότι το βιβλίο αυτό είναι «Η μόνη αλήθεια» ως βιβλίο;

 3. Η μεθοδος τους ειναι απλη και συνοψιζεται στο εξης…..

  1.Βρισκουν »ορθοδοξους» που δεν ξερουν τι πιστεουν
  2.Λενε οτι δηθεν η εκκλησια αποστατησε (και βγαζουν ψευτη εμμεσως τον Χριστο που ειπε οτι ουτε οι πυλες του Αδη δεν θα ισχυσουν κατα της εκκλησιας).
  3.Κατασκευαζουν δικες τους θεωριε ςγια την ορθοδοξα, τις οποιες καταρριπτουν εφοσον ειναι ΔΙΚΕΣ τους. (Τα οποια δεν πιστευεις η εκκλησια πραγματικα).
  4.Μιλανε για προφητειες (χωρις ομως να αναφερουν τις δικες τους ψευδοπροφητειες).
  5.Προσπαθουν να κατακρινουν την ορθοδοξια παρουσιαζοντας καποια προσωπα που δεν περπατουν καλα (αποκρυπτοντας τα δικα τους και αγνοοντας οτι δεν ειναι κριτες οι ιδιοι και οτι υπαρχουν ορθοδοξοι που ζουν αγιως πραγματικα)
  6.Παρουσιαζονται αλλιως απο οτι ειναι……….

  Ο θεος να ελεησει διοτι υπαρχουν ανθρωποι που αγαπανε τον θεο εκει μεσα……….

 4. Ο θεός να ελεήσει διότι υπάρχουν άνθρωποι που αγαπάνε τον θεό εκεί μέσα……….

  Συμφωνώ σ’ αυτό φιλότιμες ψυχές που είναι εγκλωβισμένες μέσα στην εαεπ.

  Γνωρίζοντας κάποιους ανθρώπους στην πεντηκοστή άκουγα συχνά για το κενό που αισθάνονται μέσα τους. Νομίζουν ότι αυτό το κενό θα το γεμίσουν με τις κοινωνίες και με την δήθεν αγάπη που εκδηλώνεται στο τέλος κάθε συνάθροισης. Δεν έχουν γνωρίσει την ουσία του χριστιανισμού ούτε τη ζωή που δίνει ο Κύριος μέσα από τα μυστήρια της εκκλησίας μας. Μερικοί φεύγοντας από την εαεπ μένουν εντελώς μόνοι γιατί δεν τολμούν να πάνε στην ορθόδοξη εκκλησία έτσι όπως τους έχουν γεμίσει την ψυχή τους δηλητήριο για αυτή την εκκλησία

  Σηκώνονται κάθε Κυριακή στις 10 να πάνε στην “εκκλησία” εκεί θα περάσουν 2:30 ώρες φωνάζοντας (νομίζουν ότι προσεύχονται) και ακούγοντας έναν άνθρωπο να μιλάει και να λέει πότε διάφορα που θα τους φοβίσουν ή άλλες φορές να τους ελέγξουν αναγκάζοντας τους να πορευθούν όλοι με τον ίδιο τρόπο ζωής.. Συχνά σχεδόν κάθε Κυριακή φώναζε ο ποιμένας από τον άμβωνα – Να προσέχουν οι γυναίκες την εμφάνισή τους. Δεν ξέρω γιατί το έλεγε λες και πηγαίναμε στην συνάθροιση γυμνές.
  Γυρίζουν στα σπίτια τους άδειοι προσπαθώντας να καλύψουν το κενό τους και να χαρούν κάπως κάνοντας το τραπέζι σε άλλους αδελφούς ή πηγαίνοντας αυτοί στα σπίτια των υπολοίπων. Και μετά ούτε οι σύζυγοι μεταξύ τους δεν τολμούν να εκφράσουν τις αμφιβολίες που έχουν μέσα τους.. Γνώρισα ζευγάρια που πράγματι δεν τολμούσαν ούτε μεταξύ τους να μιλήσουν αλλά ούτε με άλλους εκτός πεντηκοστής να κάνουν παρέα.

  Ζουν με φόβο κάτω από την ψεύτικη θεωρία της αρπαγής ΠΩΣ ΘΑ ΦΥΓΩ ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ ΜΙΑ ΚΥΡΙΑ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΑΥΡΙΟ Η ΑΡΠΑΓΗ ΘΑ ΜΕΙΝΩ ΚΑΤΩ.

  Στην αρχή και εγώ φοβόμουν να φύγω έλεγα πως θα το κάνω ή περνούσα έξω από την ορθόδοξη εκκλησία με το αυτοκίνητο και τη νοσταλγούσα. Αλλά όταν μπήκα στην εκκλησία εξομολογήθηκα κοινώνησα όλα άλλαξαν αισθάνθηκα να έχω ζωή μέσα μου.

  Είναι λυπηρό να δίνει ο Θεός τα δώρα του και κάποιοι άνθρωποι να μην θέλουν να τα πάρουν γιατί είναι φυλακισμένοι μέσα στην αίρεση.

 5. Αυτά τα εδάφια για μένα πρώτα αλλά και προς σε εσέ ΑΘΑΝΑΣΙΑ:

  13 Διότι σεις, αδελφοί, προσεκλήθητε εις ελευθερίαν· μόνον μη μεταχειρίζεσθε την ελευθερίαν εις αφορμήν της σαρκός, αλλά διά της αγάπης δουλεύετε αλλήλους.
  14 Διότι όλος ο νόμος εις ένα λόγον συμπληρούται, εις τον, Θέλεις αγαπά τον πλησίον σου ως σεαυτόν.
  15 Εάν όμως δάκνητε και κατατρώγητε αλλήλους, προσέχετε μη υπ’ αλλήλων αφανισθήτε.
  16 Λέγω λοιπόν, Περιπατείτε κατά το Πνεύμα και δεν θέλετε εκπληροί την επιθυμίαν της σαρκός.
  17 Διότι η σαρξ επιθυμεί εναντία του Πνεύματος, το δε Πνεύμα εναντία της σαρκός· ταύτα δε αντίκεινται προς άλληλα, ώστε εκείνα, τα οποία θέλετε, να μη πράττητε.
  18 Αλλ’ εάν οδηγήσθε υπό του Πνεύματος, δεν είσθε υπό νόμον.
  19 Φανερά δε είναι τα έργα της σαρκός, τα οποία είναι μοιχεία, πορνεία, ακαθαρσία, ασέλγεια,
  20 ειδωλολατρεία, φαρμακεία, έχθραι, έριδες, ζηλοτυπίαι, θυμοί, μάχαι, διχοστασίαι, αιρέσεις,
  21 φθόνοι, φόνοι, μέθαι, κώμοι, και τα όμοια τούτων, περί των οποίων σας προλέγω, καθώς και προείπον, ότι οι τα τοιαύτα πράττοντες βασιλείαν Θεού δεν θέλουσι κληρονομήσει.
  22 Ο δε καρπός του Πνεύματος είναι αγάπη, χαρά, ειρήνη, μακροθυμία, χρηστότης, αγαθωσύνη, πίστις,
  23 πραότης, εγκράτεια· κατά των τοιούτων δεν υπάρχει νόμος.
  24 Όσοι δε είναι του Χριστού εσταύρωσαν την σάρκα ομού με τα πάθη και τας επιθυμίας.
  25 Εάν ζώμεν κατά το Πνεύμα, ας περιπατώμεν και κατά το Πνεύμα.
  26 Μη γινώμεθα κενόδοξοι, αλλήλους ερεθίζοντες, αλλήλους φθονούντες.

  Επίσης ο Λόγος του Θεού μας προτρέπει:
  Γίνωσκε δε τούτο, ότι εν ταις εσχάταις ημέραις θέλουσιν ελθεί καιροί κακοί·
  2 διότι θέλουσιν είσθαι οι άνθρωποι φίλαυτοι, φιλάργυροι, αλαζόνες, υπερήφανοι, βλάσφημοι, απειθείς εις τους γονείς, αχάριστοι, ανόσιοι,
  3 άσπλαγχνοι, αδιάλλακτοι, συκοφάνται, ακρατείς, ανήμεροι, αφιλάγαθοι,
  4 προδόται, προπετείς, τετυφωμένοι, φιλήδονοι μάλλον παρά φιλόθεοι,
  5 έχοντες μεν μορφήν ευσεβείας, ηρνημένοι δε την δύναμιν αυτής.
  Και τούτους φεύγε.

  Εντολήν καινήν σας δίδω, Να αγαπάτε αλλήλους, καθώς εγώ σας ηγάπησα και σεις να αγαπάτε αλλήλους.
  35 Εκ τούτου θέλουσι γνωρίσει πάντες ότι είσθε μαθηταί μου, εάν έχητε αγάπην προς αλλήλους.

  Προς τι οι φιλονικίες ; οι έριδες ; οι καταλαλιές ; Μοιράζεται ο Χριστός ; Θα μας σώσουν οι εκκλησίες και τα ντουβάρια και οι χώροι συναθροίσεων και όλα τα φθαρτά; Ο ναός του Θεού είναι Πνευματικός. Η Εκκλησία-νύμφη του Ιησού Χριστού, είναι πνευματική και είναι πιστοί άνθρωποι που αγαπούν τον Θεό, προσπαθούν να κρατήσουν τον αγιασμό στην αμαρτωλή αυτή ζωή τους και εκτελούν τον Λόγο και τα διατάγματα του Ιησού Χριστού. Αγαπάνε Κύριον τον Θεό τους και τον πλησίον σαν ευατό. Και ποιός είναι ο πλησίον ;Ρώτησε ο νομικός πειράζων τον Κύριο μας ; Ο Κύριος τον έφερε με μια παραβολή Του μπροστά σε μια κατάσταση ενός ανθρώπου πληγωμένου, που χρειαζόταν το έλεος και την βοήθεια γιατί θα πέθενε. Στο περιστατικό αυτό περάσαν 2 άνθρωποι του Θεού οι οποίοι αδιαφόρησαν, για διάφορους λόγους. Ο τρίτος όμως αν και όχι άνθρωπος του Θεού, τον βοήθησε… και ρωτάει στο τέλος ο Κύριος :
  Τις λοιπόν εκ των τριών τούτων σοι φαίνεται ότι έγεινε πλησίον του εμπεσόντος εις τους ληστάς; Ο δε είπεν· Ο ποιήσας το έλεος εις αυτόν· Είπε λοιπόν προς αυτόν ο Ιησούς· Ύπαγε και συ, κάμνε ομοίως.

  Μας προτρέπει ο Απόστολος Ιωάννης:
  Εχάρην κατά πολλά ότι εύρηκα εκ των τέκνων σου τινάς περιπατούντας εν τη αληθεία, καθώς εντολήν ελάβομεν παρά του Πατρός. 5 Και τώρα σε παρακαλώ, κυρία, ουχί ως γράφων προς σε εντολήν νέαν, αλλ’ εκείνην την οποίαν είχομεν απ’ αρχής, να αγαπώμεν αλλήλους. 6 Και αύτη είναι η αγάπη, να περιπατώμεν κατά τας εντολάς αυτού. Αύτη είναι η εντολή, καθώς ηκούσατε απ’ αρχής, να περιπατήτε εις αυτήν. 7 Διότι πολλοί πλάνοι εισήλθον εις τον κόσμον, οίτινες δεν ομολογούσιν ότι ο Ιησούς Χριστός ήλθεν εν σαρκί· ο τοιούτος είναι ο πλάνος και ο αντίχριστος. 8 Προσέχετε εις εαυτούς, διά να μη χάσωμεν εκείνα, τα οποία ειργάσθημεν, αλλά να απολάβωμεν πλήρη τον μισθόν. 9 Πας όστις παραβαίνει και δεν μένει εν τη διδαχή του Χριστού Θεόν δεν έχει· ο μένων εν τη διδαχή του Χριστού, ούτος έχει και τον Πατέρα και τον Υιόν. 10 Εάν τις έρχηται προς εσάς και δεν φέρη την διδαχήν ταύτην, μη δέχεσθε αυτόν εις οικίαν και μη λέγετε εις αυτόν το χαίρειν· 11 διότι ο λέγων εις αυτόν το χαίρειν γίνεται κοινωνός εις τα πονηρά αυτού έργα.

  αμην.

 6. ΣΤΕΛΙΟ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΠΟΡΕΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕ ΣΕ ΑΥΤΟΝ Η Ο.Ο.Δ.Ε.
  ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΝ ΟΓΚΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΕΓΚΡΙΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ
  ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΚΑΙ ΤΟ LINK:
  http://www.sporeas.com/h%20Agia%20Grafi%20ekpempei%20tin%20foni%20tis.htm

  ΕΠΙΣΗΣ ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΣΑΝ ΛΟΓΟ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ, ΜΗΝ ΤΟΝ ΔΕΧΤΕΙ!

  Ο ΚΥΡΙΟΣ θΑ ΜΑΣ ΚΡΙΝΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΕΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ:
  εν τη ημέρα ότε θέλει κρίνει ο Θεός τα κρυπτά των ανθρώπων διά του Ιησού Χριστού κατά το ευαγγέλιόν μου. Επιστολή προς Ρωμαίους Β:16

  ΑΔΕΛΦΙΑ ΑΣ ΠΡΟΧΩΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ. ΑΣ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ, ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΕΩΣ ΤΕΛΟΥΣ. ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ, Ο ΜΟΝΟΣ ΑΞΙΟΣ ΚΡΙΤΗΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΘΑ ΑΠΟΔΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΗΜΩΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΤΟΥ.

  ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΣΠΟΡΕΑ
  ================================
  Ο Λόγος του Θεού λέει ότι είναι.
  Οι ερωτήσεις αρ: 1,2,9 και 10, υπάγονται στην ίδια ενότητα, και κατά συνέπεια, θα συναπαντηθούν. Το ίδιο θα κάνουμε και στις ερωτήσεις 3,4, καθώς και με τις υπ’ αριθ.: 5 και 6, όπως και με τις 7 και 8.
  Εισαγωγή
  Η Αγία Γραφή δεν είναι απλά μια ανθρώπινη εξιστόρηση για το πώς θα βρούμε τον Θεό, αλλά είναι η εξιστόρηση της προσπάθειας που ο Θεός έκανε θέλοντας να αποκαλύψει τον Εαυτό Του στον άνθρωπο. Και αυτό το έκανε:
  1ον με τον γραπτό Του λόγο και
  2ον στο Πρόσωπο του Ιησού Χριστού.
  Η Αγία Γραφή, πράγματι ισχυρίζεται ότι είναι ο Λόγος του Θεού.

  Το βλέπουμε σε πολλά σημεία της Βίβλου αυτό. Η Παλαιά Διαθήκη, το ένα μέρος της Αγίας Γραφής, χωρίζεται από τον Ιησού Χριστό, σε δύο μέρη. Στο Νόμο και στους Προφήτες (Ματθαίος: ε’ 17, και ζ’ 12), «Μη νομίσητε ότι ήλθον να καταλύσω τον νόμον ή τους προφήτας• δεν ήλθον να καταλύσω, αλλά να εκπληρώσω», ενώ στον Λουκά ο Κύριος την χωρίζει σε τρία μέρη, «Είπε δε προς αυτούς• Ούτοι είναι οι λόγοι, τους οποίους ελάλησα προς υμάς ότε ήμην έτι μεθ’ υμών, ότι πρέπει να πληρωθώσι πάντα τα γεγραμμένα εν τω νόμω του Μωϋσέως και προφήταις και ψαλμοίς περί εμού» (Λουκάς: κδ’ 44). Δεδομένου όμως ότι, οι Ψαλμοί υπάγονται στο προφητικό μέρος της Βίβλου, και ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός είπε ότι αποτελούσαν «τις Γραφές» (Λουκάς: κδ’ 44-45), η κατηγοριοποίηση της Παλαιάς Διαθήκης, παραμένει σε δύο μέρη. ΝΟΜΟΣ και ΠΡΟΦΗΤΕΣ.

  Ο «Νόμος» καλύπτεται από την Πεντάτευχο (πέντε βιβλία) του Μωϋσή, που στην Εβραϊκή γλώσσα λέγεται «Τορά». Η Πεντάτευχος προβάλει ρητά και κατηγορηματικά την Θεοπνευστία της.

  *

  «Και αι πλάκες ήσαν έργον Θεού και η γραφή ήτο γραφή Θεού εγκεχαραγμένη επί τας πλάκας» (Έξοδος: λβ’ 16).
  *

  «Και αφού ο Μωϋσής ετελείωσε να γράφη τους λόγους του νόμου τούτου εις βιβλίον, έως τέλους, τότε ο Μωϋσής προσέταξεν… λέγων, Λάβετε τούτο το βιβλίον του νόμου, και θέσατε αυτό εις τα πλάγια της κιβωτού της διαθήκης Κυρίου του Θεού σας, και θέλει είσθαι εκεί εις μαρτύριον κατά σού» (Δευτερονόμιον: λα’ 24-26),

  καθώς και σε πολλά άλλα μέρη αποδεικνύεται η Θεοπνευστία της Πεντατεύχου.

  Το δεύτερο μέρος της Παλαιάς Διαθήκης, που είναι οι Προφήτες, εκτός από την επικύρωση της Θεοπνευστίας του από τον Ιησού Χριστό, «δεν ήλθον να καταλύσω, αλλά να εκπληρώσω», μας το επικυρώνουν και οι ίδιοι οι Προφήτες του Θεού. Παράδειγμα, ο προφήτης Έσδρας αναγνώρισε την Θεοπνευστία του βιβλίου του Ιερεμία (Έσδρας: α’ 1), όπως επίσης και τα βιβλία των προφητών Αγγαίου και Ζαχαρία (Έσδρας: ε’ 1).

  Σε πολλά μέρη της Παλαιάς Διαθήκης, βρίσκουμε την χαρακτηριστική εισαγωγική φράση, «Ούτω λέγει Κύριος» καθώς και τον προφήτη Ησαΐα να λέει, «Ακούσατε, ουρανοί, και ακροάσθητι, γή• διότι ο Κύριος ελάλησεν» (Ησαΐας: α’ 2).

  Άλλη μια αναφορά για την Θεοπνευστία, από τις τόσες που υπάρχουν, έχουμε και από τον προφήτη Ζαχαρία, που είναι και από τις ισχυρότερες περικοπές. Ο Ζαχαρίας μιλάει για τους προηγούμενους προφήτες αναγνωρίζοντας ότι τα λόγια τους ήταν διδασκαλία και λόγια του Κυρίου, με το Πνεύμα του Θεού… δηλαδή, ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΑ «… τον νόμον και τους λόγους, τους οποίους ο Κύριος των δυνάμεων εξαπέστειλεν εν τω πνεύματι αυτού διά των προτέρων προφητών» (Ζαχαρίας: ζ’ 12).

  Την ίδια αναγνώριση βλέπουμε και από τον μαθητή του Κυρίου, Πέτρο, λέγοντας μας: «διότι δεν ήλθε ποτέ προφητεία εκ θελήματος ανθρώπου, αλλ’ υπό του Πνεύματος του Αγίου κινούμενοι ελάλησαν οι άγιοι άνθρωποι του Θεού» (B’ Πέτρου: α’ 21). Ο ίδιος μαθητής μας λέει και πάλι: «Ο λόγος όμως του Κυρίου μένει εις τον αιώνα. Και ούτος είναι ο λόγος ο ευαγγελισθείς εις εσάς» (Α’ Πέτρου: α’ 25).

  Μαρτυρίες πάμπολλες για την Θεοπνευστία της Αγίας Γραφής, και είναι απορίας άξιο γιατί άραγε να υφίσταται αυτή η «ταλαιπωρία» για απόδειξη των αληθειών της Βίβλου σε ανθρώπους που ονομάζονται Χριστιανοί, όπως οι της Ο.Ο.Δ.Ε.; Πολύ λυπάμαι γι’ αυτό. Συνεχίζουμε όμως με περισσότερες(!!!) αποδείξεις περί των Θεόπνευστων Ιερών Γραμμάτων, που απαρτίζουν το μοναδικό στην ανθρώπινη Ιστορία βιβλίο, που λέγετε ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ, και περιλαμβάνει ΠΑΛΑΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ.

  *

  (Α’ Τιμόθεον: δ’ 13-16) Έως να έλθω, καταγίνου εις την ανάγνωσιν, εις την προτροπήν, εις την διδασκαλίαν… Ταύτα μελέτα, εις ταύτα μένε, διά να ήναι φανερά εις πάντας η προκοπή σου. Πρόσεχε εις σεαυτόν και εις την διδασκαλίαν, επίμενε εις αυτά• διότι τούτο πράττων και σεαυτόν θέλεις σώσει και τους ακούοντάς σε.
  *

  (Ιωάννης: ιδ’ 26) ο δε Παράκλητος, το Πνεύμα το Άγιον, το οποίον θέλει πέμψει ο Πατήρ εν τω ονόματί μου, εκείνος θέλει σας διδάξει πάντα και θέλει σας υπενθυμίσει πάντα όσα είπον προς εσάς. (Η οδηγία του Αγίου Πνεύματος συνέβαλε στην συγγραφή του Λόγου του Θεού).
  *

  (Α’ Θες/νικείς: β’ 13) Διά τούτο και ημείς ευχαριστούμεν τον Θεόν αδιαλείπτως, ότι παραλαβόντες τον λόγον του Θεού, τον οποίον ηκούσατε παρ’ ημών, εδέχθητε αυτόν ουχί ως λόγον ανθρώπων, αλλά καθώς είναι αληθώς, λόγον Θεού, όστις και ενεργείται μεταξύ υμών των πιστευόντων.

  Ένα βασικό σημείο του δόγματος της θεοπνευστίας της Βίβλου, είναι και το, Β’ Τιμόθεον: γ’ 16, «πάσα γραφή θεόπνευστος και ωφέλιμος προς διδασκαλίαν». Η ίδια η λέξη θεόπνευστος, που σημαίνει ο εμπνευστής υπό του Θεού, ο κατά θείαν έμπνευσιν γενόμενος, συνηγορεί στον ορισμό του Αποστόλου Παύλου, «πάσα γραφή θεόπνευστος». Ο Παύλος συμβουλεύει τον Τιμόθεο να μένει στα γεγραμμένα της Βίβλου, όπου και τα ονομάζει τα «Ιερά γράμματα».

  Ας δούμε ακριβώς τα λόγια του Παύλου προς τον Τιμόθεο, από το εδάφιο 14 έως και το 17 στην Β’ Τιμόθεον επιστολή, κεφ:γ’: «Αλλά συ μένε εις εκείνα, τα οποία έμαθες και επιστώθης, εξεύρων παρά τίνος έμαθες, και ότι από βρέφους γνωρίζεις τα ιερά γράμματα, τα δυνάμενα να σε σοφίσωσιν εις σωτηρίαν διά της πίστεως της εν Χριστώ Ιησού. Όλη η γραφή είναι θεόπνευστος και ωφέλιμος προς διδασκαλίαν, προς έλεγχον, προς επανόρθωσιν, προς εκπαίδευσιν την μετά της δικαιοσύνης, διά να ήναι τέλειος ο άνθρωπος του Θεού, ητοιμασμένος εις παν έργον αγαθόν».

  Και άλλη μαρτυρία –από τις τόσες που έχουμε- μας δίνει ο Λόγος του Θεού στις Παροιμίες λ’ 5-6: «Πας λόγος Θεού είναι δεδοκιμασμένος• είναι ασπίς εις τους πεποιθότας επ’ αυτόν. Μη προσθέσης (σ. «Σπ»: όποιες παραδόσεις) εις τους λόγους αυτού• μήποτε σε εξελέγξη, και ευρεθής ψεύστης».

  ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΗΣ ΒΙΒΛΟΥ ΤΗΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΖΩΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΛΕΞΗ ΤΗΣ, ΑΛΛΑΞΕ Η ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΟΠΟΥ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΦΑΝΕΡΗ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΑΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ. ΝΑΙ, Η ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΗ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ ΟΛΟΤΕΛΑ ΣΤΟΝ ΣΩΤΗΡΑ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ, ΚΑΙ ΜΟΝΟ Σ’ ΑΥΤΟΝ.

  Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να συνεχίσω με περισσότερα και βαθύτερα για την Θεοπνευστία της Αγίας Γραφής, διότι στον καθένα που υπάρχει έστω και λίγο ίχνος αγάπης για τον Θεό, αρκούν αυτά τα λίγα, όσον αφορά τις ερωτήσεις υπ’ αριθ. 1,2,9 και 10.

  Ένα τέτοιο Θεόπνευστο Βιβλίο είναι πράγματι το καταλληλότερο «Καταστατικό Πίστεως» (απάντηση: 1η).

  Από Αυτό το Βιβλίο μαθαίνουμε την ΑΛΗΘΕΙΑ διότι ότι ακούμε και διαβάζουμε πρέπει πρώτα να τα περνάμε από το «κόσκινο» των Γραφών. Αυτό ακριβώς έκαναν και οι Βεροιείς όταν δέχτηκαν τους διωγμένους από τους Ιουδαίους Παύλο και Σίλα, και ενώ άκουγαν τα λεγόμενα υπ’ αυτών: «… εδέχθησαν τον λόγον μετά πάσης προθυμίας, εξετάζοντες καθ’ ημέραν τας γραφάς αν ούτως έχωσι ταύτα»(Πράξεις Αποστόλων: ιζ’ 10-11).

  Είναι δίχως άλλο «Ο Λόγος του Θεού» (απάντηση: 2η),

  μας αποδεικνύεται «Η Θεοπνευστία του» (απάντηση: 9η),

  καθώς επίσης, εν συγκρίσει με τις ανθρώπινες παραδόσεις, είναι πράγματι το Βιβλίο αυτό «η ΜΟΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ» (απάντηση: 10η).

  Περνώντας στις ερωτήσεις 5 και 6, που μας ρωτάνε αν η πίστη της Εκκλησίας πρέπει να είναι βασισμένη στην Αγία Γραφή και να τηρεί ότι είναι γραμμένο σ’ Αυτήν, έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

  Η υποβάθμιση που προσπαθούν να κάνουν στον Λόγο του θεού, είναι διότι, αυτός ο Λόγος, καταρρίπτει συθέμελα το «καταστατικό» της «Εκκλησιαστικής τους παραδόσεως» (από τον 3ο μ.Χ. αιώνα περίπου και μετά), που ως γνωστό, το μεγαλύτερο μέρος της παράδοσης αυτής έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την Αγία Γραφή. Θα πρέπει, εδώ, να διευκρινίσω ότι, ο «Σπορέας», αλλά και κάθε σώφρων Χριστιανός, δέχεται την Ιερά Αποστολική Παράδοση (των τριών πρώτων μ.Χ. αιώνων περίπου), ως έναν οδηγό της Χριστιανικής πορείας και ζωής. Αρκεί αυτή η παράδοση να μη έρχεται σε αντίθεση με τον Λόγο του Θεού, την Αγία Γραφή. Τι εννοώ μ’ αυτό; Θα δώσω δύο παραδείγματα και έτσι θα καταλάβουμε και την απάντηση στις ερωτήσεις αριθ. 5 και 6.

  1ον Ο Απόστολος Παύλος, έγραψε: «και να ενθυμήσθε τους λόγους του Κυρίου Ιησού, ότι αυτός είπε• Μακάριον είναι να δίδη τις μάλλον παρά να λαμβάνη (Πράξεις Αποστόλων: κ’ 35). Αυτά τα λόγια δεν υπάρχουν μέσα στα Ευαγγέλια ως λόγια Χριστού, και όμως ο Κύριος τα είπε άσχετα αν δεν καταγράφηκαν από τους τέσσερις Ευαγγελιστές. Ο Ιωάννης μας λέει ότι, και άλλα πολλά είπε και έκανε ο Κύριος που αν καταγραφούν όλα, δεν θα τα χωρέσουν τα βιβλία του κόσμου. Ο Απόστολος Παύλος είπε, να κρατούμε τις παραδόσεις (αυτά που παραδόθηκαν σ’ εμάς) είτε προφορικές είτε γραπτές. Εφ’ όσον συμφωνούν οι προφορικές παραδόσεις με τον Λόγο του Θεού, θα τις δεχτούμε. Ο Κύριος είπε: «Εις τον ζητούντα παρά σου δίδε και τον θέλοντα να δανεισθή από σου μη αποστραφής» (Ματθαίος: ε’ 42), και αυτό έρχεται σε πλήρη αρμονία με τα προφορικά λόγια του Κυρίου που ο Παύλος μας μετέφερε, «Μακάριον είναι να δίδη τις μάλλον παρά να λαμβάνη». ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ (ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΕΣ), ΤΙΣ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.

  2ον Στις αρχές του 19ου αιώνα, ήρθε «στο φως» ένα από τα αρχαιότερα γραπτά από τα μισά του 2ου αιώνα, με πολύτιμο κείμενο και πληροφοριακό υλικό. Μιλάμε για την «ΔΙΔΑΧΗ ΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ». Ανώνυμος και άγνωστος ο συγγραφέας, αλλά υπολογίζεται πως ήταν κάποιος συλλογέας κειμένων. Το επικαλείται συχνά το γραπτό αυτό η Ορθόδοξη Εκκλησία για να υπερασπίσει την παράδοση της. Όμως, παρ’ όλη την χρησιμότητα του κειμένου αυτού, βλέπουμε μέσα και περίεργες παρεκκλίσεις από την Βιβλική διδασκαλία. Συστήνει, για παράδειγμα, την νηστεία να γίνεται Τετάρτη και Παρασκευή, κάτι το οποίο είναι αντιβιβλικό διότι, η νηστεία πρέπει να γίνεται κάθε στιγμή που το επιθυμεί ο πιστός (Λουκάς: β’ 37, και αλλού). Αυτή την παρέκκλιση του κειμένου από την διδασκαλία της Καινής Διαθήκης, την δέχτηκε η Ορθόδοξη Εκκλησία ως «Ιερά παράδοση» της, και προχώρησε σε ακραίες διατάξεις που πραγματικά, λυπάμαι να πω, ο διάβολος χαίρεται. Στην «Σύνοψη των Ιερών της Κανόνων», κανών: ξδ’, γράφουν τα εξής: «Εί τις κληρικός ευρεθεί την Κυριακήν ημέραν νηστεύων, ή το Σάββατον, πλήν του ενός και μόνου, καθαιρείσθω, είδέ λαϊκός, αφοριζέσθω». Εκτός των άλλων, σου απαγορεύουν και να νηστεύεις πέραν από την Τετάρτη και την Παρασκευή, αλλιώς ο κληρικός καθαιρείται ενώ ο λαϊκός αφορίζεται!!! Δυστυχώς όμως, προχώρησαν και στα χειρότερα λέγοντας: «Ο καταλύων τας Τατράδας και Παρασκευάς όλου του χρόνου, άνευ σωματικής ασθενείας, κολάζεται, κατά τον κανόνα των Αγίων Αποστόλων». ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ (ΑΝΤΙΒΙΒΛΙΚΕΣ) ΔΕΝ ΤΙΣ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.

  *********

  Το κείμενο αυτό (με κόκκινο) είναι προσθετικό στο άρθρο για να δείξω, ή αν θέλετε να αποδείξω την ανοησία και την άγνοια των δήθεν «υποστηρικτών» της Ορθοδοξίας από τους «αιρετικούς».

  Διαβάστε (με δικές μου υπογραμμίσεις) την παρακάτω «σιγουριά» της Ο.Ο.Δ.Ε. σε απάντηση που έδωσε στον «Σπορέα» για τις Τετάρτες και Παρασκευές που ενώ υποχρεώνονται σε νηστεία, όπως έδειξα παραπάνω, αυτοί ως αιώνια νυχτωμένοι, υποστηρίζουν ότι αυτά: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ!!! Ας βγάλουν λοιπόν οι αναγνώστες της Ο.Ο.Δ.Ε. τα συμπεράσματα τους, για τους «σοφούς» υποστηρικτές της Ορθοδοξίας, και αν θέλουν, ας συνεχίσουν να τους… διαβάζουν.

  ΟΟΔΕ: (…)Ανάμεσα στα «υποχρεωτικά» της Ορθοδοξίας κατά τον κο Οικονομίδη, είναι «Παρασκευές, Τετάρτες κόλυβα, μνημόσυνα, μυστήρια». Και βέβαια τα λόγια του τον εκθέτουν, μια και ΚΑΘΕ Ορθόδοξος Χριστιανός, γνωρίζει ότι ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ. Ειδικά τα κόλυβα! Τα οποία δεν είναι καν απαραίτητα για να γίνει ένα μνημόσυνο, αλλά είναι απλή υπενθύμηση των λόγων του αποστόλου Παύλου στην Α΄ προς Κορινθίους 15/ιε. Έτσι όμως ο κος Οικονομίδης δείχνει πόση άγνοια έχει για την Ορθόδοξη Εκκλησία, την οποία ανέλαβε να πολεμήσει.

  Έτσι όμως ο κύριος Νικόλαος Μαυρομάγουλος της Ο.Ο.Δ.Ε., δείχνει πόση άγνοια έχει για την Ορθόδοξη Εκκλησία την οποία ανέλαβε να… «υπερασπίσει».

  Ή δεν είναι υποχρεωτικά, ή όποιος δεν τα τηρεί… ΚΟΛΑΖΕΤΑΙ. Διάλεξε κ. Ν.Μ. ποιο από τα δύο είναι σωστό!!!

  ***********

  Αυτή είναι η διαφορά με τις ανθρώπινες παραδόσεις, όπως η προαναφερθείσα, ότι παρεκκλίνουν από την υγιαίνουσα διδασκαλία της Αγίας Γραφής διότι, απουσιάζει από εκεί το Άγιο Πνεύμα. Ο Κύριος το είπε και είναι αλήθεια: «Διότι αφήσαντες την εντολήν του Θεού, κρατείτε την παράδοσιν των ανθρώπων».

  Το εν λόγω γραπτό, η «ΔΙΔΑΧΗ», υποστηρίζει και την πλανεμένη διδασκαλία ότι, με την ελεημοσύνη κερδίζεται και η άφεση των αμαρτιών, ενώ η Γραφή μας λέει ότι: «Το Αίμα του Ιησού Χριστού μας καθαρίζει από κάθε αμαρτία, και ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟ». Ο μεταφραστής του βιβλίου «ΔΙΔΑΧΗ ΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ» ΠΑΤΕΡΙΚΟΣ ΑΜΒΩΝΑΣ, π. Μάρκος Φώσκολος, το μέρος αυτό της ελεημοσύνης για την άφεση αμαρτιών (σελ. 151), το περιγράφει ως κοινή διδασκαλία του ιουδαϊσμού και του χριστιανισμού, πως η ελεημοσύνη «καλύπτει πλήθος αμαρτιών», και παραπέμπει τον αναγνώστη «για του λόγου το αληθές» σε απόκρυφα βιβλία της Παλαιάς Διαθήκης, αλλά και στα βιβλία της Καινής Διαθήκης, Α’ Πέτρου: δ΄8, που δυστυχώς για τον παπά Μάρκο, εκεί δεν μιλάει για ελεημοσύνη, αλλά λέει τα εξής: «διότι η αγάπη θέλει καλύψει πλήθος αμαρτιών».

  Επίσης η άλλη του παραπομπή είναι στον Ιάκωβο: ε’ 20, αλλά και πάλι δυστυχώς γι’ αυτόν, και εκεί λέει το αντίθετο, δηλαδή: «ας εξεύρη ότι ο επιστρέψας αμαρτωλόν από της πλάνης της οδού αυτού θέλει σώσει ψυχήν εκ θανάτου και θέλει καλύψει πλήθος αμαρτιών. Εδώ όμως δεν μιλάει για «άφεση» (συγχώρεση), αλλά για «κάλυψη» αμαρτιών, δηλαδή με την αγάπη και την επιστροφή από την πλάνη, θα καλυφθούν οι αμαρτίες που θα γινόντουσαν αν δεν επέστρεφε ο αμαρτωλός από την πλάνη του. Σε μια από τις παραπομπές του στα Απόκρυφα, που τυχαία διάλεξα, από το Σειράχ 3:30, μας λέει: «πύρ φλογιζόμενον αποσβέσει ύδωρ, και ελεημοσύνη εξιλάσεται αμαρτίας», και πάλι βλέπουμε εδώ μια ακόμα παρεκτροπή από την Θεόπνευστη Αγία Γραφή, μια παρεκτροπή που μόνο στα Απόκρυφα βιβλία θα παρατηρήσει κανείς. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ Ο.Ο.Δ.Ε. ΑΡΙΘ. 4 ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΠΟΡΡΙΨΗ» ΤΩΝ ΑΠΟΚΡΥΦΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ.

  Θέλω όμως να ρωτήσω, Που βλέπει, στις παραπομπές της Καινής Διαθήκης, την ελεημοσύνη ως άφεση αμαρτιών ο π. Μάρκος Φώσκολος και μας παραπέμπει κιόλας, λες και δεν έχουμε την δυνατότητα να δούμε την αλήθεια; Εκτός και αν επαναπαύεται στο γνωστό «Πίστευε και μη ερεύνα» και νομίζει ότι όλοι οι πιστοί θα «υπακούσουν» σ’ αυτό.

  Το βιβλίο πάντως αυτό, «ΔΙΔΑΧΗ ΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ», ο Ιστορικός Ευσέβιος το θεωρεί νόθο, ενώ ο Μέγας Αθανάσιος αντιλεγόμενο. Να γιατί η πίστη της Εκκλησίας πρέπει να τηρείται με βάση την Αγία Γραφή, διότι είδαμε το αποτέλεσμα των παραδόσεων, και αυτή είναι και η απάντηση μου στις ερωτήσεις 5 και 6 της Ο.Ο.Δ.Ε.

  Η Ορθόδοξη Εκκλησία, έχει σμίξει την Εκκλησιαστική Παράδοση της με την Ιερά Αποστολική Παράδοση, και την αποκαλεί έτσι απλά, «Ιερά Παράδοση», συγχέοντας σκόπιμα αυτά τα δύο, για ευνόητους λόγους, φέροντας σύγχυση στους αγνοούντες την Βίβλο και την Εκκλησιαστική ιστορία.

  Όσον αφορά την ερώτηση αριθ. 3, για την απόρριψη των 10 βιβλίων στην Παλαιά Διαθήκη –από τους Προτεστάντες-, κρατώντας μόνο τα 66 βιβλία, αυτό που θέλω να πω στην ομάδα της Ο.Ο.Δ.Ε., είναι ότι, τα βιβλία αυτά δεν είναι Θεόπνευστα και κατά συνέπεια δεν συμπεριλαμβάνονται εις «τας Γραφάς». Δεν απορρίπτονται –από τον «Σπορέα» τουλάχιστον- με την έννοια που θέτετε το ερώτημα, αλλά απλά και μόνο θεωρούνται ότι δεν αποτελούν μέρος των Γραφών. Τα βιβλία αυτά περιλαμβάνονται σε ορισμένες μόνο εκδόσεις της Αγίας Γραφής, και γράφτηκαν από αγνώστους κατά το πλείστον συγγραφείς, ανάμεσα στην 3η και 1η εκατονταετηρίδα π.χ. Προστέθηκαν δε, στην Ελληνική μετάφραση της Π.Δ. γνωστή ως η μετάφραση των ΕΒΔΟΜΗΚΟΝΤΑ (που άρχισε επί βασιλείας Πτολεμαίου του Φιλαδέλφου, 285-247 π.Χ., και ολοκληρώθηκε μέσα σε 100 έτη). Αυτό που αξίζει να σημειώσουμε είναι ότι, ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΣΤΗΝ ΕΒΡΑΪΚΗ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ, τα αγνοούσαν παντελώς, γι’ αυτό και δεν τα αναγνώρισαν οι Ιουδαίοι σαν Εβραϊκές Γραφές. Η Καινή Διαθήκη δεν κάνει καμιά αναφορά στα βιβλία αυτά, και το σπουδαιότερο, ΠΟΤΕ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΠΑΡΕΠΕΜΨΕ Ή ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ. Ο Ιώσηπος τα απέρριψε εντελώς ενώ η πρώτη Εκκλησία δεν τα αναγνώρισε σαν κανονικά και Θεόπνευστα βιβλία.

  Την περίοδο που η Αγία Γραφή μεταφράστηκε στα Λατινικά (2ος αιώνας), πέρασαν σ’ αυτήν και τα βιβλία αυτά διότι η μετάφραση δεν έγινε από την Εβραϊκή Παλαιά Διαθήκη, αλλά από την μετάφραση των 70κοντα, και έτσι παρέμειναν τα βιβλία αυτά και στην Λατινική μετάφραση, την γνωστή «Βουλγάτα» η οποία έχει όχι 10, αλλά 14 απόκρυφα βιβλία.

  Τέλος, στις ερωτήσεις 7 και 8,: «Πού βρήκατε ότι η Αγία Γραφή είναι ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ και όχι απλώς μια από τις πολλές εκφράσεις του; Πού λέει ότι η Αγία Γραφή είναι αλάθητη, και γιατί έχει λάθη;» παρατηρούμε τα εξής:

  1ον Είναι άστοχος ο ισχυρισμός της Ο.Ο.Δ.Ε. ότι η Αγία Γραφή είναι μια από τις πολλές εκφράσεις του Ευαγγελίου. Εδώ βλέπουμε να γίνεται μια φανερή προσπάθεια διαχωρισμού Αγίας Γραφής και Ευαγγελίου, σαν να πρόκειται για κάτι το ξεχωριστό. Ο Απόστολος Παύλος, δίνει την απάντηση στο ερώτημα αυτό της Ο.Ο.Δ.Ε., και καλά θα κάνουν να την προσέξουν ιδιαίτερα: «Θαυμάζω ότι τόσον ταχέως μεταφέρεσθε από εκείνου, όστις σας εκάλεσε διά της χάριτος του Χριστού, εις άλλο ευαγγέλιον, το οποίον δεν είναι άλλο, αλλ’ υπάρχουσί τινές, οι οποίοι σας ταράττουσι και θέλουσι να μετατρέψωσι το ευαγγέλιον του Χριστού» (προς Γαλάτας επιστολή: α’ 6-7). Άρα, αυτό το σκέλος της ερώτησης το τελειώνουμε εδώ.

  2ον Στην ερώτηση 8, δεν πιστεύουν οι της Ο.Ο.Δ.Ε. το αλάθητο της Αγίας Γραφής και ρωτούν «γιατί έχει λάθη;» Η απάντηση μου είναι η ακόλουθη.

  Μαζί με τα «λάθη» κάποιοι άλλοι βρίσκουν και «αντιφάσεις» μέσα στην Γραφή. Αυτό όμως δεν αληθεύει διότι η Αγία Γραφή, όπως ο Θεός μας την παρέδωσε, ΕΙΝΑΙ ΑΛΑΘΗΤΗ. Εάν πράγματι πιστεύουμε ότι ο Λόγος του Θεού μας δόθηκε με την καθοδήγηση του Αγίου Πνεύματος, δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν λάθη εκεί μέσα, και τα μόνα «λάθη» που τυχόν θα βρεθούν, θα οφείλονται αποκλειστικά και μόνο στους αντιγραφείς των Γραφών.

  Το σκέλος αυτό της ερώτησης από την Ο.Ο.Δ.Ε., είναι αόριστο διότι δεν αναφέρει κάποιο συγκεκριμένο «λάθος» για να μπορέσω να τοποθετηθώ κατάλληλα. Θα τους διευκολύνω όμως, επειδή γνωρίζω περί ποίων «λαθών» πρόκειται, και θα αναφερθώ σε τουλάχιστον ένα από αυτά. Θεωρούν την αναφορά του Ματθαίου (κζ’ 9-10) για την προφητεία των «τριάκοντα αργυρίων» ότι ήταν λάθος του Ματθαίου που την απέδωσε στον Ιερεμία ενώ την προφητεία αυτή την έκανε ο προφήτης Ζαχαρίας. Ένα από τα αρχαία χειρόγραφα όμως, αναφέρει το όνομα του Ζαχαρία για την προφητεία αυτή, και όχι του Ιερεμία. Αν θέλουμε να το «παραβλέψουμε» αυτό, ας το κάνουμε. Υπάρχουν όμως και κάποια άλλα χειρόγραφα που στην εν λόγω προφητεία δεν αναφέρουν κανένα όνομα, και απλά λένε: «Τότε επληρώθη το ρηθέν δια του προφήτου, λέγοντος…». Γιατί όμως, έτσι αβίαστα, δέχονται κάποιοι αυτό το «λάθος» του Ματθαίου σαν λάθος και δεν ερευνούν παραπέρα; Έχω την εντύπωση ότι «συμφέρει» σε μερικούς να «αποδείξουν» την Βίβλο με λάθη. Αυτό εξυπηρετεί κάποιες αστοχίες τους. Ας είναι.

  Αναφορικά με την εν λόγω προφητεία, αν δεν πρόκειται για αντιγραφικό λάθος, τότε δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι τα λόγια αυτά τα είπε και ο Ιερεμίας, και ας μη υπάρχουν γραμμένα στο βιβλίο του. Μας είναι γνωστό ότι, οι νεότεροι προφήτες, όπως ο Ζαχαρίας, συχνά αναφερόντουσαν σε προφητείες αρχαιότερων προφητών. Ο Ζαχαρίας γράφει: «δεν είναι ούτοι οι λόγοι, τους οποίους ο Κύριος ελάλησε διά των προτέρων προφητών…;» (Ζαχαρίας: ζ’ 7).

  Είχε την τάση ο Ζαχαρίας να υπενθυμίζει στον λαό Ισραήλ τις προφητείες των αρχαιότερων προφητών, και πολύ περισσότερο τις προφητείες του Ιερεμία. Οι Εβραίοι έλεγαν, από συνήθεια, ότι «το πνεύμα του Ιερεμία ήταν επάνω στον Ζαχαρία».

  Δυστυχώς, το «λάθος» αυτό του Ματθαίου, διατυμπανίζεται χωρίς να εξεταστεί σε βάθος. Οι προφητείες στα τελευταία κεφάλαια του βιβλίου του Ζαχαρία, είναι όλες υπενθύμιση προφητειών άλλων προφητών. Για πολλούς αιώνες οι κριτικοί της Βίβλου τις θεωρούσαν ως προφητείες του Ζαχαρία. Πολλοί όμως υποστηρίζουν ότι αυτές οι προφητείες ανήκουν στον προφήτη Ιερεμία. Άρα, μπορούμε να υποθέσουμε ότι δεν έσφαλε ο Ματθαίος αποδίδοντας την εν λόγω προφητεία στον Ιερεμία.

  Αν όμως δεν ικανοποιεί η άποψη αυτή, αυτούς που επιμένουν στα Βιβλικά «λάθη», ας δούμε το θέμα και από μια άλλη όψη. Θα παραθέσουμε τα λεγόμενα του Ματθαίου, και τα λεγόμενα του Ζαχαρία για να δούμε αν συμβαδίζουν αυτά μεταξύ τους:

  (Ματθαίος: κζ’ 9-10) «Τότε επληρώθη το ρηθέν διά Ιερεμίου του προφήτου, λέγοντος• Και έλαβον τα τριάκοντα αργύρια, την τιμήν του εκτιμηθέντος, τον οποίον εξετίμησαν από των υιών Ισραήλ, και έδωκαν αυτά εις τον αγρόν του κεραμέως, καθώς μοι παρήγγειλεν ο Κύριος».

  (Ζαχαρίας: ια’ 12-13) «Και είπα προς αυτούς, Εάν σας φαίνηται καλόν, δότε μοι τον μισθόν μου• ει δε μη, αρνήθητε αυτόν. Και έστησαν τον μισθόν μου τριάκοντα αργύρια. Και είπε Κύριος προς εμέ, Ρίψον αυτά εις τον κεραμέα, την έντιμον τιμήν, με την οποίαν ετιμήθην υπ’ αυτών. Και έλαβον τα τριάκοντα αργύρια και έρριψα αυτά εν τω οίκω του Κυρίου εις τον κεραμέα».

  Αντιπαραθέτοντας τα δύο αυτά μέρη, στο ένα μέρος βλέπουμε να γίνεται αναφορά για «αγρόν του κεραμέως» ενώ στο άλλο μέρος μας λέει «εν τω οίκω του Κυρίου εις τον κεραμέα». Θα μπορούσαμε αβίαστα να υποστηρίξουμε ότι η αναφορά γίνεται για δύο εντελώς διαφορετικά περιστατικά. Όλα αυτά όμως, όπως και τα παραπάνω, βασίζονται σε υποθέσεις και μόνο. Παρ’ όλα αυτά, επειδή και στα δύο μέρη βρίσκουμε τον «κεραμέα» καλό είναι να θυμίσουμε ότι και ο Ιερεμίας αναφέρεται παραβολικά σε κάποιον «κεραμέα» (Ιερεμίας: ιη’ 4), και κατ’ επέκταση, πριν συνεχιστούν οι αμφιβολίες, ας ξαναθυμηθούμε την ρήση του Ευαγγελίου ότι: «…υπό του Πνεύματος του Αγίου κινούμενοι ελάλησαν οι άγιοι άνθρωποι του Θεού» (B’ Πέτρου: α’ 21).
  Συμπέρασμα: Εφ’ όσον δια του Αγίου Πνεύματος εμίλησαν οι άγιοι άνθρωποι του Θεού, η αναφερόμενη από τον Ματθαίο προφητεία ή πράγματι ανήκει στον Ιερεμία, ή αν είναι λάθος, το λάθος είναι αποκλειστικά του αντιγραφέα και μόνο, όχι του Ματθαίου.
  Στο σημείο αυτό θα ήθελα να παρατηρήσω το εξής. Στις εν λόγω ερωτήσεις από την Ο.Ο.Δ.Ε. προς τον «Σπορέα», τους έκανα και εγώ κάποιες ερωτήσεις όπου οι απαντήσεις τους δεν ικανοποίησαν τον λογικό άνθρωπο. Πάνω σ’ αυτό λοιπόν έγραψαν δια του συνεργάτη τους κ. Νικόλαου Μαυρομάγουλου:
  ΟΟΔΕ: Απάντησα λοιπόν! Σειρά σου λοιπόν τώρα, να απαντήσεις κι εσύ στις 10 ερωτησούλες περί της Αγίας Γραφής που σου έδωσα.
  Εδώ ο κος Οικονομίδης, νομίζει ότι «μας στρίμωξε», επειδή δεν γράφει η Αγία Γραφή όλα όσα πιστεύουμε! Εδώ όμως είναι και το αδύνατο σημείο του Προτεσταντισμού. Ο Προτεσταντισμός ισχυρίζεται, ότι όλα όσα κάνουμε και πιστεύουμε εμείς οι Χριστιανοί, πρέπει κατ’ ανάγκην να είναι γραμμένα στην Αγία Γραφή.
  Αυτό όμως είναι ΑΙΡΕΣΗ!
  Εκτός από την Αγία Γραφή, (σύμφωνα με την Αγία Γραφή), πρέπει να δεχόμαστε και την προφορική διδασκαλία της Εκκλησίας, που ποτέ δεν γράφτηκε στην Αγία Γραφή:
  «Άρα ουν, αδελφοί, στήκετε, και κρατείτε τας παραδόσεις ας εδιδάχθητε είτε δια λόγου είτε δι’ επιστολής ημών» (Β΄ Θεσσαλονικείς 2/β: 15).
  Εμείς οι Χριστιανοί λοιπόν, ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ. Γι’ αυτό και το να μην τα γράφει όλα όσα πιστεύουμε η Αγία Γραφή, όχι μόνο δεν μας θίγει, αλλά μας αποδεικνύει αληθινά Χριστιανούς, που δεν δεσμεύουμε την αγιωτάτη πίστη μας στο γράμμα ενός βιβλίου, αλλά στο ζωντανό Πνεύμα της Εκκλησίας, το Άγιο Πνεύμα.

  Γράφει λοιπόν ο κ. Ν.Μ. παραπάνω: «Εδώ ο κος Οικονομίδης, νομίζει ότι «μας στρίμωξε», επειδή δεν γράφει η Αγία Γραφή όλα όσα πιστεύουμε! Εδώ όμως είναι και το αδύνατο σημείο του Προτεσταντισμού. Ο Προτεσταντισμός ισχυρίζεται, ότι όλα όσα κάνουμε και πιστεύουμε εμείς οι Χριστιανοί, πρέπει κατ’ ανάγκην να είναι γραμμένα στην Αγία Γραφή. Αυτό όμως είναι ΑΙΡΕΣΗ!

  Το ερώτημα μου λοιπόν, είναι: Με ποιο σκεπτικό, οι άνθρωποι της Ο.Ο.Δ.Ε., εφ’ όσον θεωρούν ΑΙΡΕΣΗ το να πιστεύει κάποιος ότι η Χριστιανική πίστη πρέπει να είναι γραμμένη μέσα στην Αγία Γραφή και μόνο, αυτοί οι ίδιοι ΑΠΑΙΤΟΥΝ «αυταρχικά» να τους πω εγώ (αλλά και κάθε… Προτεστάντης!!!) αυτά που πιστεύω και γράφω κατά καιρούς, ΠΟΥ ΑΡΑΓΕ ΤΑ ΛΕΕΙ Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ; Μου ζητάνε δηλαδή αποδείξεις να είναι γραμμένες μέσα στην Αγία Γραφή, ενώ γι’ αυτούς ισχύει το αντίθετο θεωρώντας την Βίβλο ως το «γράμμα… ενός (τυχαίου) βιβλίου, και αυτό τους «αποδεικνύει αληθινά Χριστιανούς» όπως καυχώνται παραπάνω. Σχήμα οξύμωρο, δεν νομίζετε; Εκτός αν αυτό το θεωρούν αίρεση μόνο για τους άλλους και όχι γι’ αυτούς τους ίδιους. Πάντως, ευχαριστώ τον Θεό διότι ασχολήθηκα με τα ερωτήματα τους αυτά και έδωσα τις απαντήσεις που πιστεύω είναι Γραφικές, άρα και σωστές.
  ΕΠΙΛΟΓΟΣ
  Η Αγία Γραφή είναι το πραγματικό αντίδοτο στην δηλητηριασμένη διαφθορά της εκκλησίας. Αγνοείται η Αγία Γραφή μέχρι και σήμερα. Αιτία της παραμέλησης της Αγίας Γραφής, ήταν και η επικράτηση του μεσαίωνα από την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία. Η Διαμαρτύρηση του 16ου αιώνα, αποκατάστησε την παραμελημένη Αγία Γραφή, φέροντας την και πάλι στην θέση που της άξιζε για όλο τον λαό, αλλά δυστυχώς και αυτή η Διαμαρτυρόμενη Εκκλησία –όχι στο σύνολο της-, απέδειξε ότι τελευταία, και αυτή η ίδια, την παραμελεί. Η Ορθόδοξη Εκκλησία υποβαθμίζει την Αγία Γραφή σε τέτοιο σημείο, που την θεωρεί σαν ένα μέρος των παραδόσεων της και όχι σαν την βάση της Χριστιανικής πίστεως. Στην ερώτηση αριθ. 7, της Ο.Ο.Δ.Ε., βλέπουμε να μας λένε ότι η Αγία Γραφή είναι μια από τις πολλές… εκφράσεις του Ευαγγελίου(!!!), λες και το Ευαγγέλιο είναι κάτι ξέχωρο από την Αγία Γραφή. Αυτή είναι –δυστυχώς- η πνευματική κατάρτιση που έχουν κάποιοι «μαθητές» του ιερατείου. Και μ’ αυτή την κατάρτιση, βάλθηκαν να «διαφωτίσουν» τους… «εν σκότω κοιμωμένους», σύμφωνα πάντα με την δική τους αντίληψη.

  Και τα εδάφια για τον επίλογο μας
  «Ήλθον δε προς αυτόν (τον Ιησού) η μήτηρ και οι αδελφοί αυτού και δεν ηδύναντο διά τον όχλον να πλησιάσωσιν αυτόν. Και απηγγέλθη προς αυτόν υπό τινών λεγόντων• Η μήτηρ σου και οι αδελφοί σου ίστανται έξω θέλοντες να σε ίδωσιν, Ο δε αποκριθείς είπε προς αυτούς• Μήτηρ μου και αδελφοί μου είναι ούτοι, οι ακούοντες τον λόγον του Θεού και πράττοντες αυτόν»
  (Λουκάς: η’ 19-21).

  «Και ενώ αυτός έλεγε ταύτα, γυνή τις εκ του όχλου υψώσασα φωνήν, είπε προς αυτόν• Μακαρία η κοιλία ήτις σε εβάστασε, και οι μαστοί, τους οποίους εθήλασας. Αυτός δε είπε• Μακάριοι μάλλον οι ακούοντες τον λόγον του Θεού και φυλάττοντες αυτόν»
  (Λουκάς: ια’ 27-28)

  «Διότι ο λόγος του Θεού είναι ζων και ενεργός και κοπτερώτερος υπέρ πάσαν δίστομον μάχαιραν και διέρχεται μέχρι διαιρέσεως ψυχής τε και πνεύματος, αρμών τε και μυελών, και διερευνά τους διαλογισμούς και τας εννοίας της καρδίας»
  (Εβραίους δ:12)

  ************

  Για τον Νικόλαο Μαυρομάγουλο και τους σύν αυτώ, που δεν δέχονται την θεοπνευστία και το αλάθητο της Αγίας Γραφής, τους αποδίδουμε τα λόγια του Ειρηναίου (από τους πρώτους Πατέρες), ο οποίος (τους) είπε:

  «Επειδή, λοιπόν, οι αιρετικοί ελέγχονται από την Γραφή, μεταστρέφονται και κατηγορούν την ίδια την Γραφή, ότι δήθεν δεν είναι γραμμένη σωστά ούτε έχει αυθεντία, διότι τα λέγει διαφορετικά από αυτούς. Και φυσικά δεν είναι δυνατό σε αυτή να βρουν την αλήθεια, αφού αγνοούν την Παράδοση (Σ.Σ. Εννοεί πάντα την παράδοση των Αποστόλων)».

  Ο Θεός ας αναλάβει

  Υ.Γ. Θέλω να υπενθυμίσω στην Ο.Ο.Δ.Ε., αυτό που έγραψε,
  1ον «Περιμένουμε τις απαντήσεις σου, οι οποίες θα δημοσιευθούν στην ιστοσελίδα μας, μαζί με τον σχολιασμό μας πάντα, για να γίνει σε όλους φανερή η αίρεση την οποία εκπροσωπείς.» καθώς επίσης και:
  2ον «Ελπίζω λοιπόν να απαντήσεις (όπως γράφεις) και στα 10 ερωτήματα που σου έθεσα, έτσι ώστε μετά τη διαπίστωση του ήθους των συκοφαντών αποστατών από την Εκκλησία, να δουν οι αναγνώστες αυτής της αντιπαράθεσης και κάποια δογματικά πράγματα ουσίας, για την αντιγραφικότητα και αντιχριστιανικότητα του Προτεσταντισμού που εκπροσωπείς».

 7. Αγαπητη μου Αθανασια ειναι ακριβως οπως τα λες.

 8. Αυτό το σχόλιο είχες να παραθέσεις Στέλιο για όλα όσα προανέφερα?
  Πίστευα ότι θα σχολίαζες τις απαντήσεις, που δεν είναι δικές μου όπως σου είπα, αλλά τις ασπάζομαι. Στο κάτω κάτω γιατί ανέφερες τότε στο σχόλιο σου «Φίλοι πεντηκοστιανοί» απαντήστε στα παρακάτω ερωτήματα.

  Τέλος πάντων μονόλογος και πάλι μονόλογος στο Βλογ σας.
  Αναμασήματα περασμένων χρόνων τίποτα νέο και προπάντων……
  Αντιπεντηκοστιανό εγκόλπιο έπρεπε να το λέγατε…..

  Βρε αδέλφια σταματήστε τη φαγωμάρα….. τι κάνανε οι πεντηκοστιανοί, τι φορέσανε , τι γοβάκι, πως υπόσχονται στο στρατό…….
  Λυπάμαι πολύ για το ύφος το βλογ.
  Ο κόσμος χάνεται…. φεύγει μακριά από το Χριστό, την εκκλησία…. κηρύξτε από εδώ μέσα…. σας το χάρισε η χάρις του Χριστού……
  Μην γίνεστε φιλόνικοι, αλλά φιλόθεοι…. η εκκλησία του Ιησού Χριστού είναι απανταχού σε όλο τον κόσμο, δεν περιορίζεται στα ντουβάρια αλλά μέσα στις καρδιές των ανθρώπων.
  Αυτές τις καρδιές εξέρθετε να τις ζεστάνετε, να γνωρίσουν την αγάπη του Χριστού.
  Όλα αλλάζουν…. Πανθρησκεία…. τα πάντα κατευθύνονται από ηγέτες πνευματικούς των Δογμάτων.
  Βλέπε : ορθόδοξους, καθολικούς, ευαγγελικούς, πεντηκοστιανούς, αγγλικανούς κλπ κλπ.
  Όλοι οδεύουν ήσυχα ήσυχα προς την Πανθρησκεία. Μέσα στον λήθαργο που έχει πιάσει τις εκκλησίες. Καθήν ώραν δεν στοχάζεστε έρχεται ο Κύριος όμως. Ας μην είμαστε σαν τις μωρές παρθένες, αλλά ας γίνουμε έτοιμοι.

  Αδελφέ ΕΓΚΟΛΠΙΕ… ξέρω ότι μπορεί να είσαι πληγωμένος μέσα από τον δρόμο που πορεύτηκες.
  Συγχώρεσε αδελφέ τα πταίσματα και τα λάθη των αδελφών σου, είναι εντολή του Κυρίου μας.
  Παρακάλεσε τους αδελφούς που Εργάζεστετε αυτό το έργο (μέσω του ιντερνετ) που σας χάρισε ο Κύριος για να προσεγγίσετε ψυχές που αγαπάνε τον Θεό , αλλά και ψυχές που χάνονται. Οι φιλονικίες δεν είναι του Θεού. Αφήστε Τον Κύριο να κρίνει αυτούς που δεν ασπάζονται τα μυστήρια της Ορθοδόξου εκκλησίας κλπ κλπ. όπως είπε και η Αθανασία οι ψυχές αυτές που «μάχεστε» αγαπάνε τον Κύριο και προσεύχονται σε αυτόν.
  Την αγάπη μου σε όλους τους αναγνώστες – αδελφούς.

 9. Στέλιο μου, κανένας δεν είπε ότι έχει όλη την αλήθεια.
  ίσα Ίσα που ο Λόγος του Θεού μας λέει:

  Διότι τώρα βλέπομεν διά κατόπτρου αινιγματωδώς, τότε δε πρόσωπον προς πρόσωπον· τώρα γνωρίζω κατά μέρος, τότε δε θέλω γνωρίσει καθώς και εγνωρίσθην.

  Και μη μου πεις ότι αυτό δε ισχύει για όλους τους πιστούς και για όλα τα δόγματα?

  Γιατί :»Ώστε ο νομίζων ότι ίσταται ας βλέπη μη πέση».

 10. Κοιτα φιλε απαντησε με δικα σου λογια. Μονο και μονο επειδη μου παραθετεις απο τον Σπορεα (ζιζανιων), θα σου δωσω λινκ για να δεις τι ωραια αποαντησε η ΟΟΔΕ. Οποιος θελει μπορει να δει τις αντιφασεις του Σπορεα (ζιζανιων εξ Αυστραλια)
  Μονο λινκ θα δωσω….καλη αναγνωση…….

  (νομιζες πεντηκοστιανε οτι δεν τα γνωριζα αυτα? Πριν δεχτω την ορθοδοξια, τα ειχα δει γιατι νομιζα οτι ο Σπορεας απαντησε, Αλλα οι απαντησεις του Σπορεα οχι μονο δε με επεισαν αλλα με οδηγησαν στην ορθοδοξια)…….

  Καλη αναγνωση…………..

  http://www.oodegr.com/oode/grafi/protestantes/10erwtiseis1.htm

  http://www.oodegr.com/oode/epitheseis/sporeas_1.htm

  http://www.oodegr.com/oode/epitheseis/sporeas_3.htm

  Υπερ αρκετα για να εκτεθει η συκοφαντια και τα ψεμματα των »αναγεννημενων»……

 11. Η αληθεια ειναι ο Χριστος και το εδραιωμα της η εκκλησια………..το λεει ο απ Παυλος

 12. Αν θες μπορω να αντιγραψω αυτα που ξεφυγαν απο τα »αναγεννημενα» ματια σου……αν και δεν το θεωρω σκοπιμο απο την στιγμη που δινω λινκ……..δεν θελω αλλωστε να φορτωνω τον server του μπλογκ…..αν δεις απανταει ο σπορεας αλλα αντι αλλων και εκτειθεται και μαζι και εσυ…………

 13. Γραφει ο απ Παυλος….’’ και α ηκουσας παρ εμου δια πολλων μαρτυρων ταυτα παραθου πιστοις ανθρωποις οιτινες ικανοι εσονται και ετερους διδαξαι’’
  (Β Τιμοθεου 2,2)

  Τι λεει?
  Οτι, Τιμοθεε οσα ακουσες (προφορικα δηλαδη) από μενα (αποστολικες παραδοσεις), ΑΥΤΑ να ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ σε πιστους ανθρωπους (αυτά και όχι αλλα πραγματα) που θα είναι ικανοι και αλλους να διδαξουν, που σημαινει ότι μιλαμε πλεον για διδασκαλια της εκκλησιας από τον Παυλο ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ.Υπαρχει ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ!!

  Αποστολικες παραδοσεις εκτος Καινης Διαθηκης!! Πεντακαθαρα τα λεει!!

  Εσεις τις καταπατατε και τις απορρριπτεται σαν αιρετικοι που ειστε. Και για αυτό και ειστε διχασμενοι στον Προτεσταντισμο. Στο Ηρακλειοο που ημουν ξερω 10 εεκλησιες της πεντηκοστης που ο καθενας λεει ότι εχει ΜΟΝΟ την Αγια Γραφη, αλλα μεταξυ τους πιστευουν διαφορετικα!!

  Εχω καθε δικαιωμα να »κρινω» το παλιο μου δογμα (την πεντηκοστη).

 14. Οπως το λενε »μία τρύπα στο νερό» η »απαντηση» του Σπορεα.

  Υποψη, οτι στο πεντηκοστιανο φορουμ που εκλεισε (στο οποιο εθεσαν τα ιδια ερωτηματα απο την ΟΟΔΕ , ημουν απο του λιγους (συγχωρεστε με που μιλαω ετσι, αλλα θελω να δειξω οτι αντιμετωπισα κριτικα αυτα τα 10 ερωτηματα, δεν τα δεχτηκα χωρις συζητηση) που τολμησα να »απαντησω» στα 10 ερωτηματα της ΟΟΔΕ (οι υπολοιποι ηταν χωμενοι στις τρυπες τους) και εκτεθηκα….και ευτυχως κιολας γιατι ηταν η αρχη του ξυπνηματος μου…

 15. Ευχαριστώ με κάλυψες!!
  και σε ευχαριστώ και για το κομπλιμέντο για τα μάτια μου.

 16. Ετσι ετσι….σε ευχαριστω που το καταλαβες…..γιατι αμφιβαλεις οτι ο Σπορεας ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΠΟΝΗΡΑ να μην απαντησει? Ή αμφιβαλεις οτι απαντουσε αλλα αντι αλλων σε αυτες τις 10 πολυ απλες ερωτησεις? Στα λινκ που δινω ειναι….

 17. Πολυ γενικα θα αντιγραψω απο τον γενικο σχολιασμο της ΟΟΔΕ ….

  »Εδώ και πολύ καιρό, έχουμε θέσει 10 ερωτήσεις Χριστιανών προς τους Προτεστάντες, για την Αγία Γραφή. Ελάχιστοι Προτεστάντες τόλμησαν να δοκιμάσουν, και εκτέθηκαν για την άγνοια και την αντιφατικότητά τους. Αυτός ο τελευταίος του παρόντος άρθρου, αφού προσπάθησε αρχικά να ξεφύγει και να μην απαντήσει, βρίσκοντας διάφορες δικαιολογίες, στο τέλος κυριολεκτικά «σύρθηκε» σε απάντηση, με αποτέλεσμα, αντί για απάντηση να παρουσιάσει στο τέλος το ακόλουθο άρθρο, το οποίο θα απαντήσουμε και θα σχολιάσουμε. Θεωρούμε το άρθρο αυτό, ένα εξαιρετικό παράδειγμα Προτεσταντικής αμάθειας, διαστρέβλωσης, αλλά και ΠΟΝΗΡΙΑΣ, καθώς ο συντάκτης του, επιστράτευσε όλη του την εφευρετικότητα, για να ξεφύγει από τις παγίδες που ΓΝΩΡΙΖΕ ότι κρύβουν οι ερωτήσεις αυτές. Γιατί οι 10 αυτές ερωτήσεις, αποτελούν την ταφόπλακα των Προτεσταντικών αιρέσεων, καθώς εκθέτουν το βασικό δόγμα του Προτεσταντισμού «ΜΟΝΟ η Αγία Γραφή», ως αντιχριστιανική, εξωβιβλική, και καινοφανή ΑΙΡΕΣΗ του 16ου αιώνα μ.Χ.

  Όπως θα δείτε στη συνέχεια, η «απάντηση» του Προτεστάντη αυτού, απλώς δεν είναι απάντηση! Είναι μία τρύπα στο νερό! Γενικολογίες και «αρλουμπλογίες», γεμάτες αοριστίες και λογικά άλματα. Τόσο ανόητη είναι αυτή η «απάντηση», που αναρωτηθήκαμε αν αξίζει καν να ασχοληθούμε με αυτή! Τελικά όμως, είπαμε να απαντήσουμε, έτσι ώστε να καταλάβει ο ΚΑΘΕ αναγνώστης, πόσο εκτός τόπου και χρόνου είναι όποιος Προτεστάντης νομίζει ότι μπορεί να απαντήσει στις ερωτήσεις μας αυτές μόνο από την Αγία Γραφή. Και ώστε να καταλάβει ο καθένας, γιατί δεν αξίζει να ξανα-ασχοληθούμε με τον εν λόγω άνθρωπο».

  » Δυστυχώς ο κος Οικονομίδης, φαίνεται ότι είναι από τους ανθρώπους που όχι μόνο δεν διορθώνονται από τη δημόσια έκθεση της απάτης τους, αλλά προχωρούν σε ακόμα μεγαλύτερη συκοφαντία και διαστρέβλωση, όπως θα δείτε στη συνέχεια. Γιατί φυσικά δεν είμαστε διατεθειμένοι να αφήσουμε τον κο Οικονομίδη χωρίς απάντηση στο ψυχοφθόρο έργο του, της διαβολής, της συκοφαντίας και της διαστροφής. Θεωρούμε μάλιστα ευκαιρία αυτές τις απαντήσεις μας, για να γίνει σε όλους φανερό, πόσο ξεπέφτουν μερικοί άνθρωποι όταν αποστατούν από την Εκκλησία του Κυρίου, και στρέφονται εναντίον της με ψεύδη και διαστροφές. Είναι ο κος Οικονομίδης ένα ζωντανό παράδειγμα της διαφοράς που έχουν ορισμένοι αποστατήσαντες που έγιναν Προτεστάντες, από εκείνους τους καημένους που γεννήθηκαν στον Προτεσταντισμό, χωρίς να γνωρίσουν την αλήθεια του Χριστού. Γιατί αυτοί, παρά την άγνοιά τους, αναλώνονται στον Ευαγγελισμό των άλλων, ενώ ο κος Οικονομίδης, έχει φιάξει μια καθαρά αντι – Εκκλησιαστική ιστοσελίδα, όπου το μοναδικό πράγμα που πολεμάει, είναι την αλήθεια, και την Εκκλησία του Χριστού, με πλήθος ψεύδη και συκοφαντιές. Δείτε λοιπόν ένα ρεσιτάλ διαστρέβλωσης, από τον κο Οικονομίδη στη συνέχεια»………

  Η συνεχεια στα λινκ που εδωσα παραπανω………………

 18. «όπου το μοναδικό πράγμα που πολεμάει, είναι την αλήθεια, και την Εκκλησία του Χριστού»
  Συμφωνό ότι το στύλ του είναι πολεμικό!!! Αλλά και εσείς το ίδιο δεν κάνετε στην ιστοσελίδα σας?? Γιατί λοιπόν παραπονιέσε?
  Μη κάνεις στους άλλους, αυτό που δεν θέλεις να κάνουν σε εσένα … λέγει ο Λόγος του θεού.

  άστο βρε Στέλιο μου, μην συνεχίζουμε την κουβέντα μας δεν συμφωνούμε. Στο τέλος θα καταλήξει σε ρήξει μεταξύ μας και ουτε σε ξέρω ουτε με ξέρεις και μπορεί να είμαστε και γειτόνοι…. (σχημα λόγου)

  Άσε που είμαστε και εκτός του τοπικ σχετικά με τα 10 ερωτήματα.

 19. Αγαπητέ faith.hope.love.I.X. δεν έχω την υπομονή του Στέλιου
  Αλλά θα σου πω το εξής κάποιος πεντηκαστιανός αδελφός δανείστηκε από μια ψυχή (και αυτή της πεντηκοστής) περίπου 20.000 ευρώ με την προϋπόθεση να της τα επιστρέψει σύντομα
  Αλλά αυτός αντιθέτως έγινα άφαντος. Όταν ζήτησε απελπισμένη βοήθεια από τον ποιμένα της εκκλησίας της αυτός την έδιωξε.
  Ήρθε κλαίγοντας και με βρήκε και την βοήθησαν άνθρωποι άπιστοι και ειδωλολάτρες ορθόδοξοι να σταθεί στα πόδια της.. Τα εδάφια τα γνωρίζετε όλα απ’ έξω αλλά η Αγία Γραφή δεν είναι να τη μάθεις απ’ έξω ούτε να γνωρίζεις σε ποια σελίδα λέει το ένα και που έχει τελεία και κόμμα αλλά να την εφαρμόσεις έξω από την εκκλησία.
  Οι πράξεις σας και οι ενέργειές σας όσον αφορά και τις μεταξύ σας σχέσεις αλλά και τις σχέσεις με ανθρώπους εκτός της εκκλησίας σας δεν δείχνουν να εφαρμόζετε αυτά που μαθαίνετε. Αλλά μάλλον τα μαθαίνετε για να δείξετε πνευματικοί σε μελλοντικά σας θύματα
  Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΘΥΣΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΑ.
  Και\ δυστυχώς εγώ έχασα πολλά από την προσωπική μου ζωή από την “αγάπη” των πεντηκοστιανών αλλά δεν πειράζει. Ότι έγραψα δεν είναι τίποτα ψεύτικο αλλά ούτε και υπερβολή ΔΥΣΤΥΧΩΣ.
  Στο antipentecostal έχω διαβάσει και άλλες ομολογίες πρώην πεντηκοστιανών που κόντεψαν να τρελαθούν κοντά σας και κάθεστε και γράφετε τώρα τι???
  Πώς να τα πούμε όλα αυτά που τραβήξαμε με αγάπη.
  Είναι γνωστό ότι οι πεντηκοστιανοί ψευδοπροφητεύουν γνωστό και στους ίδιους αλλά και στους εκτός “εκκλησίας” πώς να το γράψεις αυτό με αγάπη?. Γράψτο εσύ. Την αλήθεια ή τη λες ή την κουκουλώνεις.
  Εξάλλου από αγάπη έγινε και αυτό το μπλογκ μήπως και κάποιες ψυχές ξυπνήσουν.

 20. Θεωρησα σωστο να αντιγραψω απο την ΟΟΔΕ γιατι και εσυ αντεγραψες απο τον Σπορεα. Για να εχουμε και τις δυο αποψεις (αναφορικα με τα 10 ερωτηματα) ωστε ο καθε ενας να συγκρινει τα γραφομενα και του ενος και του αλλου. Προσωπικα, πεντηκοστιανος οντας, ειδα τις απαντησεις και των δυο. Απογοητευθηκα απο τον Σπορεα διοτι αλλα του εθεταν και αλλα ελεγε.

  Αναφορικα με το επιθετικο στυλ της ΕΑΕΠ κατα της ορθοδοξου εκκλησιας, ασε γιατι εχω χορτασει.
  Υγ. Ο Σπορεας δεν νομιζω οτι ανηκει στην ΕΑΕΠ. Εχει και αυτος ΜΟΝΟ την Αγια Γραφη αλλα διαφωνει με την ΕΑΕΠ. Λοιπον, αμα τα βρειτε και συμφωνησετε, τοτε να ερθετε να απαντησετε στα 10 απλα ερωτηματα. Αν και παλι αναπαντητα θα μεινουν, αλλα απαντημενα για μας.

 21. Αθανασια αδελφη μου, τα εδαφια της Καινης διαθηκης τα διαστρεφουν. Οχι ολα, αλλα υπαρχουν συγκεκριμενα σημεια τα οποια ξερεις. Ασε τους να λενε…….

 22. Η Αθανασια εγραψε……….
  »Αλλά θα σου πω το εξής κάποιος πεντηκαστιανός αδελφός δανείστηκε από μια ψυχή (και αυτή της πεντηκοστής) περίπου 20.000 ευρώ με την προϋπόθεση να της τα επιστρέψει σύντομα
  Αλλά αυτός αντιθέτως έγινα άφαντος………..»

  Εγινε »λουης» δηλαδη…..χαχα

 23. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ . ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΙΣΤΙΟΛΟΓΙΟ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

 24. Με »ενυπνια» εχουν χωρισει αρραβωνιασμενα ζευγαρια……..τον φιλο μου ετσι τον χωρισαν. Αλλα εκεινος μαζι με την ΕΑΕΠ απερριψε και τον θεο!!
  Μπραβο σας ΕΑΕΠιτες!!!

 25. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΟΝ ΣΤΕΛΙΟ ΚΑΤΙ. ΠΩΣ ΑΛΛΑΞΕ Η ΠΟΡΕΙΑ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΑΕΠ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ: ΜΙΛΗΣΕΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΜΕΛΕΗΣΕΣ;

 26. Ειδα πολλα ψεμματα στην διδασκαλια. Πραγματα που δεν ισχυαν ΜΕΣΑ απο την Αγια Γραφη. Υποψη οτι γνωριζω πολυ καλα την διδασκαλια της ΕΑΕΠ, και εχω μεταξυ τους πολυ καλη μαρτυρια. Θελω να πω οτι δεν ημουν απο αυτους που πηγαιναν μια στο τοσο, αλλα παντα εκει ημουν. Διαβαζα μονος μου την Αγια Γραφη, την σημειωνα ακουγοντας τα μαθηματα σε κασσετες και cd, εκανα κοινωνια με »αδελφους» και γενικα ημουν ενεργο μελος. Επομενως ειμαι σε θεση να κρινω απο μονος μου την διδασκαλια τους.
  Την διδασκαλια δεν την εβγαλαν στηριζομενοι ΚΑΙ σε μεταποστολικα συγγραμματα ή στους Πατερες της εκκλησιας. Δηλαδη, δεν γνωρισαν ΠΩΣ η αρχαια εκκλησια ερμηνευε τις Γραφες, αλλα οδηγηθηκαν με ενυπνια και προφητειες. Αυτα τα λενε οι ιδιοι στην ομολογια που κανουν. Εχω τις κασετες. Δεν τα λεω απο μονος μου. Οι ιδιοι το λενε.
  Η διδασκαλια με εκανε να απομακρυνθω. Ποτε δεν κατεκρινα κανεναν, αν και ειχα δει παραξενα πραγματα, αλλα δεν εδινα σημασια γιατι ελεγα (οπως και λεω) οτι ανθρωποι ειμαστε και λαθη κανουμε και θα κανουμε.
  Ενας δευτερος λογος ηταν οι προφητειες. Μου ειχαν αποκρυψει οτι ειχαν προβλεψει την ελευση του Χριστου ασφαλμενα. Αντι αυτου, κατεκριναν συνεχεια τους ψευδομαρτυρες της Σκοπιας. Αλλα στο ιδιο ατοπημα επεσαν και αυτοι. Αυτα τα εμαθα εκ των υστερων.

  Μετα ανακαλυψα οτι καποια πραγματα που τα θεωρουσα δεδομενα, δεν ηταν τελικα και τοσο δεδομενα. Πχ ποια ειναι τα βιβλια της Αγιας Γραφης, που λεει η Αγια Γραφη οτι πρεπει ΜΟΝΟ αυτην να ακολουθουμε…κτλ. Ποτε μου δεν ειχα σκεφτει….»αυτα τα αυτονοητα του προτεσταντισμου, που τα λεει η Αγια Γραφη΄΄.

  Αφου εβαλα ιντερνετ, αρχισα να ψαχνω για ιστορικα στοιχεια. Ειδα με εκπληξη οτι οσα ειχα μαθει ως τοτε…ηταν μισα. Ειδα με εκπληξη οτι η αρχαια εκκλησια πιστευε ορθοδοξα. Ειδα με εκπληξη οτι η εκκλησια που αποκαλουσα »πορνη» (συγχωρεσε με θεε μου τον αθλιο), »Βαβυλωνα», »Ειδωλολατρες», ηταν η εκκλησια του Κυριου.

  Μετα αρχισα να παρατηρω τους »ομοθρησκους μου». Δεν ηταν αυτο που εδειχναν προς τα εξω. Εκαναν και αυτοι λαθη.

  Μαλιστα εκαναν ψευτικη προφητεια για μενα. Μετα εμαθα οτι παντερουν οι εργατες μεταξυ τους τα παιδια τους.

  Το τελειωτικο χτυπημα ηταν οτι ψαχνοντας, διαπιστωσα οτι ο Χαλκιας πετσοκοψε κειμενα πατερων για να υποστηριξει το δογμα του.

  Εν ολιγοις μπορω να πω οτι απο μονος μου μελετησα, εψαξα, εκλαψα οταν ειδα την απατη. Μετα ειδα διαφορα αρθρα χριστιανων και γνωριζοντας την αγια γραφη (οσο ειναι δυνατο καποιος να το πει αυτο- η αγια γραφη εχει βαθος και νοηματα πολυ βαθια), διαπιστωσα οτι ειναι σωστα.
  Ειδα και προσωποληψιες κτλ.

 27. Ευτυχώς (Δυστυχώς γι αυτούς) όσο διαβάζει κανείς περισσότερο την Άγια Γραφή (έχοντας αποβάλει την πλύση εγκέφαλου) αλλά και Πατρολογία και Εκκλησιαστική Ιστορία βλέπει ότι δεν είναι όπως τα παρουσιάζουν στην ΕΑΕΠ. Γι αυτό και όταν κάποτε πέρασα από το χώρο τους φώναζαν από τον άμβωνα να μην διαβάζουμε βιβλία και βιβλιαράκια αλλά μόνο την Άγια Γραφή και φυσικά να άκουμε τις κασέτες για ερμηνεία. Η Πλύση εγκέφαλου στο μεγαλείο της.

  Εγκόλπιο, δεν ξέρω αν είναι στα σχέδια σου ή όχι, πάντως καλό θα ήταν κάποια στιγμή να μαζέψετε μερικά ηχητικά ντοκουμέντα και να τα ανεβάσετε στο δίκτυο. Όπως αυτά του Ζηνοπουλου και άλλων περί αρπαγής (και σχετικών μύθων) για να μην κοροϊδεύουν τον κόσμο ότι τάχα ήταν εκτιμήσεις οι ψευδόπροφητείες τους.

 28. Γεννηθήτω!
  Έχω κασσέτες ’88-’89 ,την περίοδο δλδ. που πέρασα από εαεπ, που περιμένουν ψηφιοποίηση. Προέχει η μεταφορά της ιστοσελίδας μας σε νέο σύγχρονο σέρβερ και μετά θα ανεβάσουμε και τις «προφητικές» κασσέτες των ΕΑΕΠιτων…

 29. Χαχα, και εσυ egolpio ησουν εκει? Αδερφοι στην πεντηκοστη, αδερφοι στην ορθοδοξια!! Ωραια!! Εχω και εγω κασσετες και θα στις στειλω…τις πιο καλες που εχω θα στειλω.

 30. Στείλτε βρε παιδιά τις κασσέτες, τις πιο καλές, να μάθει επιτέλους ο κόσμος την αλήθεια!!! Αυτό άλλωστε δίδαξε ο Χριστός!!

  » Κυνήγα μετά μανίας όποιον δεν είναι εκ της αλήθειας (σου), εξουθένησέ τον, βγάλε τα άπλυτα του στη φόρα, και αν δεν έχει, κάνε τα εσύ άπλυτα!!! Μα τι λέω; Σίγουρα έχει και πολλά άπλυτα!!

  Κάνε του κατά μέτωπο επίθεση, του αιρετικού, του κακού Πεντηκοστιανού, μίσησέ τον, αν μπορέσεις πρόσβαλέ τον, ότι αρνητικό έχεις μάθει βγάλε το στη φόρα!!!

  Δεν πρέπει να ζει ο ΕΑΕΠήτης, πιάστε τον όλοι, μην τον αφήσετε να σας ξεφύγει, είναι πλήγμα για την κοινωνία, την ορθοδοξία και τον Θεό!!!

  Κανένα έλεος, κανένα… Όλοι κάνουμε λάθη, αλλά οι Πεντηκοστιανοί δεν παλεύονται!!! Εξάλλου η Ορθοδοξία ποτέ δεν κάνει λάθος!!! Είμαστε οι καλυτεροτερότεροι!!! Μακρυά από τους Πεντηκοστιανούς, κίνδυνος θάνατος!! Προσοχή!! »

  Κρίμα βρε παιδιά… εγώ άλλον Χριστό γνώρισα… κάτι άλλα παράξενα έλεγε, το να αγαπάμε ακόμα και τους εχθρούς μας, το να μη κρίνουμε για να μη κριθούμε, το όποιος νομίζει ότι στέκεται να προσέχει να μη πέσει, να μην υψηλοφρονεί κάποιος κατά του άλλου, μακάριζε τους ειρηνοποιούς…

  Πείτε μου σας παρακαλώ, που θα βρω αυτόν τον Χριστό; Θέλω τον Χριστό που με αγαπάει, που με συγχωράει, που δεν μου κρατάει κακία, που δεν έχει μίσος ακόμα και για τους αιρετικούς, που στα τρυπημένα χέρια Του τρέχει ακόμα το άγιο αίμα Του για μένα, εκεί θέλω να πάω, που είναι;;;
  Γιατί εδώ γύρω σε αυτόν τον χώρο δεν τον βλέπω, έχει φύγει και κλαίει για την κατάντια αυτή….
  ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΒΡΩ; ΠΟΙΟΣ ΕΔΙΩΞΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΜΟΥ;

 31. επειδη δεν σας βλέπω να εχετε τον ιδιο ζήλο για τα του οικου σας,θα ηθελα να διαβάσετε το παρακατω για να δειτε τι εστι πλύση εγκεφάλου….για κατι τετοια (και αλλα πολυ χειρότερα) δεν υπάρχει ουτε ενα post.Ετσι για να μην μιλαμε για υποκρισια εκει που μας συμφέρει.Γιατι υποκριτικο ειναι να χτυπάμε την Ε.Α.Ε.Π.,την ΧΟΕ την ΑΘΑΖΩ και κατι τετοιους,αλλα να σιωπουμε για κάποια μεγάλα κεφάλια,της ορθοδοξιας,που ισως(ισως λεω,δεν ξερω) μπορει να μας εχουν στα ωπα ωπα γιατι δηθεν κάνουμε «αντιαιρετικο» αγωνα…το παρακάτω ειναι απόσπασμα αρθρου σε τοπικη εφημεριδα του Αιγίου…μόλις το διαβασα επαθα σοκ!
  απο «http://www.filodimos.gr/2007/4-20.shtml?gegonota-trypiti.htm»

  «Τα λεφτά-τα λεφτά-τα εκατομμύρια…

  Πάντως, ο Σεβασμιώτατος κ. Αμβρόσιος μόνο σε… σιωπή και εσωτερικότητα δεν επιδίδεται, όπως μας είχε δηλώσει πρόσφατα. Φαίνεται πως η «έκλειψη» στην οποία είχε αποφασίσει να μπει ήταν …ηλίου και τέλειωσε σύντομα. Κατά τη διάρκεια της «σύντομης» ομιλίας του (κι αφού δυστυχώς είχε αποχωρήσει ο κ. Γιακουμάτος-θα’χε μεγαλύτερο ενδιαφέρον η συνύπαρξή τους) μας είπε πως είδε στον ύπνο του την Παναγία. Μέχρι εδώ καλά αλλά δεν μείναμε εδώ. Ούτε λίγο ούτε πολύ, σύμφωνα με τον ίδιο, η Παναγία του… παραπονέθηκε γιατί δεν έχει ακόμα εκπονηθεί η μελέτη για την ανάπλαση του βράχου της Τρυπητής, για την οποία απαιτούνται 50.000 ευρώ. Η Θεοτόκος, λοιπόν, στο… επίμαχο όνειρο, ζήτησε από το Σεβασμιώτατο να κάνει όλες τις απαραίτητες κινήσεις για να εξοικονομηθούν τα χρήματα και μάλιστα να απευθυνθεί πρώτα-πρώτα στους τοπικούς φορείς. «Μα Παναγία μου» φέρεται να απάντησε ο κ. Αμβρόσιος «εσύ με ένα Σου νεύμα μπορείς να γεμίσεις το σεντούκι μου με χρυσάφι και πολλά … ευρώπουλα». «Εγώ μπορώ» είπε τότε η Παναγία «αλλά θέλω να δω τι μπορείτε εσείς να κάνετε για Μένα».
  Στο όνειρο-παραμυθάκι … «τσίμπησαν» οι δήμαρχοι Αιγίου και Ερινεού με δέσμευση για οικονομικές προσφορές κάποιων χιλιάδων ευρώ και ακολούθως ο… χορός συνεχίστηκε με παρέμβαση του πρώην Πειραιώς κ. Καλλίνικου, ο οποίος παίρνοντας το μικρόφωνο πρότεινε: «Αν δώσει η κάθε Αιγιώτικη οικογένεια από 100 ευρώ, θα μαζευτούν τα χρήματα που χρειάζονται», δίχως να αναρωτηθεί αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα για κάθε οικογένεια και δίχως να υπολογίσει πόσες εκατοντάδες ευρώ έχει δυνάμει προσφέρει ο κάθε Αιγιώτης στα προσκυνήματά του στην Παναγία. Πήρε, όμως, την πληρωμένη απάντηση του κ. Αμβροσίου: «Εσείς εκεί στον Πειραιά είστε ψιλικατζήδες (!)… εδώ μιλάμε για μεγάλα ποσά», αφήνοντας τους παρευρισκόμενους τουλάχιστον… εμβρόντητους που σε μια τέτοια μέρα γινόταν κανονικότατο… παζάρι!
  Το γεγονός πως το Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας της Τρυπητής είναι αρκετά κερδοφόρο παραλείφθηκε από τους σεπτούς Ποιμενάρχες ως ευκόλως εννοούμενο… Τα σχόλια δικά σας!!!

  Π.Σπ. »

  Ξερω θα σας φανει επιθετικο εναντιον της ορθοδοξιας το μηνυμα και η παραθεση του αρθρου (ουδεμια σχεση εχω με το δημοσιευμα της εφημεριδας και τον συγγραφέα του),μπορει να πειτε οτι δεν εχω επιχειρηματα και δεν ξερω τι αλλο…ομως να καταλαβετε οτι και εκει που βρισκεστε υπάρχουν πολύ σοβαρα σκάνδαλα για τα οποια εδω μέσα δεν μιλησε κανεις…αντιθετα μαζεψατε ολους τους «πρωην» της ΕΑΕΠ,των Ιεχωβάδων της ΧΟΕ γιατι θεωρείτε οτι αυτες οι συναθροίσεις ειναι επικίνδυνες…αλλα κοιμαστε τον υπνο του δικαιου για οσα γινονται στο σπίτι σας! και με όλα αυτα κάνετε τον κόσμο στο τέλος να συχαθει το Θεό μεσα απο τις ιδιες σας τις συμπεριφορες…δεν θελω να πλατιασω αλλο ουτε να γινω γραφικος αν παραθεσω ολα αυτα που γραφονται κατα καιρους στο ιντερνετ για ιερωμενους για βιντεακια στο youtube με διαλογους αισχρον εστι και λέγειν που εχουν προβληθει κατα καιρους και στις τηλεοράσεις κ.α. Μιλάτε για ψευδοπροφητείες…μάλιστα…πριν 10 χρονια και, σε καναλια τοπικης εμβέλειας στην επαρχία απ’οσο ξερω παιζανε νυχθημερον βιντεοκασετες με παλαιοημερολογίτες,με τον Μαξιμο (ναι , αυτον του 2013) με ιερωμενο συγγραφέα βιβλιου που προσδιοριζε την 2α παρουσια χρονολογικά,που μαλιστα «εβλεπε» παντου το 666,σε τηλεφωνικους αριθμούς,σε χαρτονομισματα,σε οτι μπορεις να φανταστεις…και καποια καναλια απο αυτα μαλιστα ειχαν ισχυρους δεσμους με τις κατα τόπους μητροπόλεις.Κάποτε σε σχόλιό σου εγκολπιο ειχε πει οτι ο Μάξιμος ειχε καταδικαστει,αποπεμθει και ολα τα σχετικά.Πότε όμως? Αφου πρώτα ειχε γεμισει όλο τον κόσμο με τις διδαχες του και κανεις επισημα δεν του έλεγε τίποτα.Ανενόχλητος στις τηλεοράσεις και παντου.Τον δε ιερωμένο συγγραφέα,τότε που εκανε τις εκπομπες αυτες,τότε δεν τον ηξερε κανεις…μετα από χρονια τον μαθανε και οι πέτρες.Πήγαινε με την παρεα του σε στεκια της νεολαιας για να ελκυσει τους νεους…Η ιδια παρεα κυκλοφορουσε με λιμουζινες με φιμε τζαμια.Και οι κάμερες κοντα…Και οι προσκλησεις η φημη και η δόξα στο ζενιθ.Μέχρι που κάποιος από την παρέα ενοχλήθηκε απο κάτι,και πέταξε τα ράσα και μην τον ειδατε.Και η παρεα διαλύθηκε…ο δε επικεφαλής ιερωμένος βρεθηκε κατηγορουμενος για πραγματα που ντρεπομαι και να τα πω…αν καταλαβαινει κανεις για ποια παρεα μιλάμε,αν ψαξει στο ιντερνετ θα βρει και σχετικα βιντεο απο εκπομπές…
  Γιατι τα λεω ολα αυτα? Αγαπητε εγκολπιο να ξερεις και εσυ και η παρεα σου οτι κατι τετοια και εμενα και πολλους αλλους τους εδιωξαν απο την κρατουσα θρησκεια…(και εμενα ευτυχως δηλαδη γιατι εκει που πηγα ο Θεος μου εδωσε αυτο που αναζητούσα) ειναι τουλαχιστον υποκριτικο απο μερους σας να βρισκετε ενα σωρο ελαττωματα στους αλλους την στιγμη που εσεις δεν καταδικάζετε τα ιδια(και χειρότερα) μεσα στο ιδιο σας το σπίτι…και δεν μιλαω μονο για την επισημη ορθοδοξη εκκλησια…μιλάω και για το μπλογκ αυτο στο οποιο γραφεις ολα αυτά.Κακώς το χαρακτηριζεις αντιαιρετικό…πες το αντι-πεντικοστιανο,αντι-ΕΑΕΠ ικο αντι-δεν ξερω και εγω τι άλλο.Να ξερεις οτι και πολλοι ορθοδοξοι ευσεβεις τριβουν τα ματια τους με αυτα που βλέπουν εδω…διαβασε καποια σχόλια που παιζουν εδω τελευταια και θα δεις τι εννοω.Δεν ανατριχιαζουν για αυτα που κανουν οι ΕΑΕΠιτες.Αλλα για το μίσος με το οποιο καταφερεστε εναντιον τους…Ανθρωπος που μισει,που δεν συγχωρει,που θελει να βγαλει το αχτι του γιατι καποτε καποιοι του κανανε κατι δεν πάει στον ουρανο…σ’αυτο πιστευω να συμφωνούμε…Πριν λοιπόν πεις για αυτα που σας κανανε στην πεντηκοστη και σε αλλες οργανωσεις,θυμηθειτε τι ψυχολογικο πόλεμο δεχονται ανθρωποι μεσα στην ορθοδοξια…διορθωστε αυτα πρωτα και μετα θα δειτε καθαρα΄και τότε ισως καταφέρετε να διορθωσετε την ΕΑΕΠ και την καθε ΕΑΕΠ
  Υ.Γ. Δεν ειναι τόσο του χαρακτήρος μου το «οφθαλμον αντι οφθαλμου»… ουτε η ΕΑΕΠ που κατηγορειτε εχει τέτοιες διαθέσεις πιστευω ,γιατι τοτε εδω θα γινοταν χαμος,μονο και μονο επειδη δημοσιοποιειτε πλεον και εκθετετε συγκεκριμενους ανθρωπους και τοπικες συναθροίσεις. Πιστευω οτι και εγω όμως εχω δικαιωμα να εκφρασω και την αντιθετη αποψη διοτι ολα αυτα που ακουγονταν απο τους ανθρωπους που προανεφερα ειχαν μια αρνητικη επιδραση και σε μενα και πιστευω και σε αλλους.Οταν πηρα την Γραφη στα χέρια μου και προσευχηθηκα στο Θεό μόνος μου τότε είδα τα πραγματα αλλιώς…Ελπίζω να μην αναβω φωτια,δεν εχω να πω κατι αλλο καληνυχτα.

 32. @ xaridim
  ανατρίχιασα αδελφέ!
  Αποκάλυψη Β’ 6 Αυτόν τον Χριστό τον ξέρεις; Ή δεν σας έχουν μιλήσει στη σύναξή σας για αιρέσεις;

  @ελεκτρο

  Αγαπητέ μου φίλε θλίβομαι που δεν μπορείς να δεις τη διαφορά!!! Και φυσικά δεν υπάρχει ο ίδιος αντίκτυπος για ΗΘΙΚΑ παραπτώματα εργατών ΕΑΕΠ και Ορθοδοξίας για τον απλούστατο λόγο ότι οι μεν εαεπιτες «κατέχουν’ το άγιο πνεύμα με τα χαρίσματά του και το ΔΙΑΛΑΛΟΥΝ κιολας υποσχόμενοι στον κόσμο «ελάτε να δείτε τα θαυματα της εκκλησιας μας» ή » »φυγετε απο αυτους που δεν εχουν εργα και ελάτε σε εμας». Μήπως και εγώ για αυτές τις…διακηρυξεις δεν μπήκα στην αίρεση; Μήπως για αυτήν την πολυπόθητη καθαρότητα δεν είχαμε απορρίψει την Ορθοδοξία και ψαχνόμασταν στις αιρέσεις; Για τον Μάξιμο και τους παλαιοημερολογίτες μη με ρωτάς. Οι κακοδοξιες του Μαξιμου έχουν καταδικαστεί όπως ξέρεις και μάλιστα σχεδόν αμέσως μετά την έκδοση του βιβλίου του. Η ΕΑΕΠ έχει καταδικάσει τους ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΕΣ της; Ερώτηση κάνω; Καταδικάστηκε ποτέ κανείς από τους πρωτοκλασάτους ποιμένες – ψευδοπροφήτες; Ακόμα και με ψευδώνυμα δεν τολμάτε να τους καταδικάσετε. Ούτε σε ένα μπλογκ που γράφετε με ψευδώνυμα δεν έχετε το θάρρος να μιλήσετε… ΟΙ Παλαιοημερολογίτες όπως ίσως δεν γνωρίζεις είναι Σχισματικοί, αποκομμένοι από την Εκκλησία. Για τον σεβ.Αμβρόσιο καλύτερα να ρωτήσεις εκείνον. Μήπως όμως τον είχες ακούσει ποτέ να γλωσσολαλεί; Ή να προφητεύει; Ή να διαφημιζει τα χαρίσματά του; Ή μήπως είπε ποτέ ότι έχει το Αγιο Πνευμα;

 33. Εσεις όλοι αποκλειετε να είστε Χριστιανοι…:
  Τους Χριστιανους τους χαρακτηριζει η Αγάπη…
  Να σας θυμησω τι είναι η αγάπη συμφωνα με τον Παυλο…;
  Μιμητες του Παυλου καθως και αυτος του Χριστου…
  Κι όμως μπορει να είστε στο ιδιο τραπέζι στην άλλη πατρίδα…
  Κι ο ιδιος ο Θεός γελάει μαζι σας…
  Ντρεπομαι για εσας… Ειληκρινα ντρέπομαι…
  Πείστε τον κόσμο για τις αλήθειες σας μεσα απο την ιδια σας την ζωή…
  Ουτως η άλλως και εσεις οι πρωην της Πεντηκοστης αναγεννημένοι είστε,
  καποιοι ισως και βαπτισμενοι με Αγιο Πνευμα οπως λετε. Τα ζησατε δεν τα ζησατε; ολα ήταν ψεμματα πια?
  Το κακό είναι οτι εσεις βάλατε ταμπέλες… Οσοι ομολογουν Χριστο Αδελφια δεν είναι; Στέλιο και εγκωλπιο αλλαξε κάτι στον τρόπο της προσευχής σας;
  Στον ιδιο Θεό πιστευατε; την ιδια αγαπη είχατε απλα τωρα αλλαξε ο τύπος της λατρείας σας…
  Μου φαινετε πως όλοι σας θέλετε το πνευματικο κωλυριο. Πιστεψτε οπως πιστευετε και αφηστε τον Θεο να κρίνει με βάση την πίστη σας.

 34. Καλά, λιγο πριν έγραφες: Ειληκρινα σας αγαπω πολύ.Ο Αδελφος σας Νικόλαος…τώρα ντρέπεσαι για μας; ::-)

  Το εδάφιο Αποκ. Β’ 6 θα μας το ερμηνεύσεις; Ή εσύ αγαπάς περισσότερο από τον Χριστό;

 35. Καλημερα σε ολους.

  Αγαπητε xaridim, το να εκθετεις το ψεμμα δεν ειναι αποδειξη μισους αλλα αγαπης! Με βαση την λογικη σου, δεν θα επρεπε ο Χριστος να πει »ουαι υμιν» χαρην της ….αγαπης. Ο απ Ιωαννης στις επιστολες του συνδεει την αγαπη με την αληθεια. Σε καμια περιπτωση δεν λεμε τις ακροτητες που λες. Σου πε κανεις οτι δεν πρεπει να ζουν οι ΕΑΕΠιτες? Τι ειναι αυτα που γραφεις? Στο κατω κατω αν μπορεις ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕ τα γραφομενα μου, αν μπορεις.
  Οσον αφορα τις κασσετες, θα στειλω και προφητειες που ακουγονται αλλα και υβρεις κατα της ορθοδοξης εκκλησιας.

  Δε εχω κανενα μισος, αλλα λυπη. Αλλα ακουγα απο τον ραδιοφωνικο σταθμο και αλλα βρηκα. Παρολα αυτα, ο λογος που εφυγα δεν ηταν οι ανθρωποι αλλα το δογματικο μερος.
  Αν και ειδα στραβα πολλα. Αδελφοι με αγαπη που δεν μιλιουνται ή που υποσκελιζουν αλληλους.
  Για ποια αγαπη μιλατε?
  Που ηταν η αγαπη οταν η αδελφη μου ζητουσε βοηθεια? Που ηταν η αγαπη οταν »αδελφη» ελεγε για την μητερα μου οτι θα παει στην κολαση επειδη δεν ΗΘΕΛΕ να βαπτιστει?

  Για υψηλοφροσυνη, δες τους πρωτεργατες σας!! Ολο ταπεινωση!! Τα εχουμε πει για τον Ζηνοπουλο και σια. Και ειναι καταγεγραμμενη η ταπεινοφροσυνη σε κασετες.

  Που ηταν η αγαπη οταν με κοροιδευαν με ψευδοπροφητιες και ψευτικες ελπιδες? Που ηταν η αγαπη οταν μεταξυ σας ειστε ο ενας κατα του αλλου?

  Αγαπητε μου, εκθεσα τα οσα εζησα……….Οσο για το αιμα του Κυριου, ναι ρεει και μας περιμενει ολους στην εκκλησια του, αυτην που λετε πορνη και βαβυλωνα………

 36. «Και φυσικά δεν υπάρχει ο ίδιος αντίκτυπος για ΗΘΙΚΑ παραπτώματα εργατών ΕΑΕΠ και Ορθοδοξίας για τον απλούστατο λόγο ότι οι μεν εαεπιτες “κατέχουν’ το άγιο πνεύμα με τα χαρίσματά του και το ΔΙΑΛΑΛΟΥΝ κιολας υποσχόμενοι στον κόσμο “ελάτε να δείτε τα θαυματα της εκκλησιας μας” ή ” ”φυγετε απο αυτους που δεν εχουν εργα και ελάτε σε εμας”.»
  Απο την αλλη ομως και η ορθοδοξη εκκλησια που διατεινεται οτι ειναι η εκκλησια των αποστολικων χρονων,που ειναι η κρατουσα θρησκεια,δεν εχει εκμεταλλευτει την δεσποζουσα θεση της στην Ελλάδα?Μπορει να μην φωναζει για χαρισματα αλλα τελικα να μιλησουμε για την περιουσια της και τις περιουσιες των μελων της για τα οποια διαρκως τη ¨σκαπουλάρουν» (διοτι οι δεσμοι με την πολιτεια υπάρχουν και ειναι ισχυροί) Διακηρυξεις τετοιου ειδους που αναφερεις,στην ΕΑΕΠ δεν υπαρχουν νομιζω…Δεν ακουστηκε ποτε οτι η ΕΑΕΠ σώζει,αλλά οτι ο Χριστος σώζει. Για τα λάθη των παρελθόντων ετων απο τα μελη τους η μετάνοιά τους και η προκυπτουσα από αυτην αλλαγη πλευσης δεν σου φτάνει? Που ακουσες π.χ. σημερα προσδιορισμο ημερομηνίας?Τι θελετε δηλαδη, να σας κοινοποιουν δήλωση μετανοίας για οτι κάνουν λάθος?Να βγαινει κανενα επισημο ανακοινωθεν? Στο κατω-κάτω δεν δινετε και κανενα δειγμα οτι θα τους συγχωρησετε,ουτε και νομιζω οτι ειστε και οι αρμοδιοι στους οποιους θα πρεπει να απευθυνθουν…πρωτα απ’όλα ολοι ειναι υπόλογοι μπροστά στο Θεο. ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ. Που τα εσωτερικα της ΕΑΕΠ ειναι στην ημερησια σας διάταξη.Λες και εδω ειναι κάποια από αυτες τις μεσημεριανες εκπομπές για κους κους…
  Για τον Μάξιμο και τον περιβόητο ορθοδοξο ιερωμένο-ψευδοπροφητη δεν μιλάμε για την σημερινη περιοδο αλλα για το 1996-97.Και επαναλαμβανω οτι ολα αυτα παιζανε από σταθμους με ισχυρους δεσμους με τις οικιες μητροπολεις.Και δεν νομιζω οτι ενας επισης σχισματικός παλαιοημερολογήτης οπως λες θα ειχε και θεση εκφωνητη και σε ραδιοστθμο της επισημης εκκλησιας…και ομως συνεβη και αυτό.
  Για τον Αμβροσιο δεν χρειαζεται να ρωτησω τιποτα,μιλάει ο αντικτυπος των λεγομενων του στον συντακτη του αρθρου αλλα και σε οσους παρευρισκονταν εκει…εσυ δεν εχεις καμμια γνωμη για ολα αυτα? Α λάθος ξεχασα,με τα μεγάλα κεφάλια της ορθοδοξιας δεν καταπιανόμαστε…μόνο με τους κακόμοιρους της ΕΑΕΠ που δεν τους εχουμε και πολλή αναγκη.Αυτους στο παραμικρό ξερουμε να τους ξεφτιλίζουμε γιατι πρεπει καπου να διοχετευτει η πίκρα μας…

 37. Αγαπητε electro, η διαφορα ειναι οτι για τον Μαξιμο η εκκλησια εχει παρει θεση. Αντιθετως οι εργατες σας δεν πηραν θεση ουτε για τον Κονδυλη, ουτε για τον Ζηνοπουλο, ουτε για τον Πετρονε, ουτε για τον Βαραζδατ, ουτε για καμια ψευδοπροφητεια……..μαλιστα τους καλυψαν αυτους.

  Οσο για τα αλλα που λες, εμενα δεν με πτοουν. Δεν βλεπω σε ατελης ανθρωπους, αλλα στον τελειο θεο. Οι λογοι που εφυγα ηταν δογματικοι.

  Οσο για τις λιμουζινες, ξεχνας οτι οι ομοθρησκοι σου στην αμερικη εχουν μεχρι aircondition στα σπιτακια των σκυλων τους….αλλα μαλλον δεν ειναι με σας….εχουν και αυτοι μονο την Γραφη αλλα διαφωνειτε μεταξυ σας.

  Θελεις φωτιες να βαλω? Μου ειναι παιχνιδακι. Πολυ ευκολο να μιλησω για περισσοτερα ΣΚΑΝΔΑΛΑ αναμεσα σας!! Οικονομικα, σεξουαλικα!!! Θες και αλλα? Αν μπορεις διεψευσε με και θα δωσω ονοματα και τηλεφωνα.

  Δες το δογμα σου που μπαζει απο παντου.

  Και ποιος σου ειπε οτι ΔΕΝ υπαρχουν αναξιοι ιερεις? Ο ποιμενας στις Σαρδεις ηταν ΝΕΚΡΟΣ!! Ο Κυριος αν και τον ελενχει, τον ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ.

  Αντιθετα με σας που κρυβεστε, στην εκκλησια ειμαστε φανεροι.

 38. Προσωπικα ειμαι απογοητευμενος απο την ΕΑΕΠ.
  »Αλλα λες και αλλα κανεις, βαλθηκες να με τρελλανεις»

 39. Πεσανε οι πεντηκοστιανοι φιλε egolpio………..επεσε σημα. Χαχα. ΟΛοι στην κλαψα το εριξαν…..δογματικα τιποτα……

 40. «Οσο για τις λιμουζινες, ξεχνας οτι οι ομοθρησκοι σου στην αμερικη εχουν μεχρι aircondition στα σπιτακια των σκυλων τους….»
  Κατακριτέο και αυτό.Η ΕΑΕΠ ξεχωρισε σε αυτο το ζητημα και σε αλλα σε σχεση με τους «ομοθρησκους» που λες. Το ζητημα ειναι γιατι το αντιαιρετικο εγκολπιο ασχολειται με την ΕΑΕΠ και όχι με τα του οικου του; Σε αυτο θα μου απαντησεις? Στο κάτω ποιον και τι καταδικασε η ΕΑΕΠ δεν το ξερω…Δεν φυλαω καραουλι στις συνοδους ουτε ο σκοπος μου ειναι να κουτσομπολεψω.Αν θεωρεις οτι οσα γραφονται εδω μεσα τιμουν την ορθοδοξη πιστη με γεια σου με χαρα σου…αν και δεν το νομιζω οτι ισχυει.Μάλιστα τους εαυτους σας αδικείτε…Σκεψου μονο οτι οι μαχες και οι ματαιες συνδιαλέξεις προκαλουν καταστροφες σε αυτους που ακουνε/διαβάζουν…Λες «εγω θα βγαλω πραγματα εδω να ξεδωσω,να τους ξεφτιλίσω να τους μηδενισω,για να βγαλω το αχτι μου για οσα μου εκαναν…Θα καταφερεις με αυτο τον τρόπο να φερεις ανθρωπους κοντα στο Χριστό? Μάλλον οχι,γιατι η συμπεριφορα αυτη μαλλον αγαπη δεν βγαζει.Και χωρις αγάπη ουρανος γιοκ.
  Για τον ποιμενα των Σαρδεων που λες ναι οντως τον δεχεται….σκεπτομενος κατα τον ιδιο τροπο θα μπορουσε να πει το ιδιο καποιος και για την σταση απεναντι σε οσους αναφερεις εσυ μεσα στην ΕΑΕΠ.Που ξερεις στο κατω κατω ποιος μετανοει ποιος ελεγχεται και ποιος οχι?

 41. @ electro

  Για τον Μάξιμο και τον περιβόητο ορθοδοξο ιερωμένο-ψευδοπροφητη δεν μιλάμε για την σημερινη περιοδο αλλα για το 1996-97.Και επαναλαμβανω οτι ολα αυτα παιζανε από σταθμους με ισχυρους δεσμους με τις οικιες μητροπολεις.Και δεν νομιζω οτι ενας επισης σχισματικός παλαιοημερολογήτης οπως λες θα ειχε και θεση εκφωνητη και σε ραδιοστθμο της επισημης εκκλησιας…και ομως συνεβη και αυτό.

  Έχω μερικές παρατηρήσεις σε ό τι γράφεις

  1) Επειδή τον Μάξιμο τον παρακολουθώ από το 1992 γνωρίζω ότι ποτέ δεν είχε προφητεύσει ή ασχοληθεί με ημερομηνίες!(στη δεκαετία του ’90 δλδ, γιατί μετά τον πήρε η κατρακύλα) Αν έχεις στοιχεία σε παρακαλώ να τα παρουσιάσεις .

  2) Πρέπει να αποσαφηνίσεις σε ποιούς σταθμούς παιζόταν ο Μάξιμος; Διότι είναι λίγο, ως πολύ , ασαφές το » παιζανε από σταθμους με ισχυρους δεσμους με τις οικιες μητροπολεις». Δλδ. τι είδους ισχυροί δεσμοί ειναι αυτοί; Μιλάμε για σταθμούς την μητρόπολης ή όχι; Και φυσικά εννοείς πως ακούστηκαν ψευτοπροφητείες από το σταθμό της μητρόπολης ε; Φέρε και γι αυτό στοιχεία!

  3) Δεν είπα ότι ο Μάξιμος είναι παλαιοημερολογίτης.

  4) Αν ήθελα να βγάλω σκάνδαλα και ηθικά παραπτώματα των αναγεννημένων αδερφών σου , έχω υλικό για να φτιάξω 3-4 μπλογκ να διαβάζουν και να τέρπονται όσοι χαίρωνται με αυτά.

  Οι εποχές που κοροϊδεύατε τον κόσμο με την καθαρότητά σας και τα δαιμονικά σας χαρίσματα ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ! Το έχετε καταλάβει αυτό από τις άδειες αίθουσές σας! Το έχετε καταλάβει από την περιφρόνηση των ίδιων των οπαδών σας που φεύγουν τρεχοντας από τα «αναγεννημένα» στασίδια σας… Το εγκόλπιο θα συνεχίσει, Θεού θέλοντος το ξεσκέπασμα! Με τις υγείες σας!

 42. Δεν αναφερομαι σε τηλεοπτικους σταθμους της Μητροπολης.Ουτε ειπα οτι ακουστηκαν ψευδοπροφητειες απο σταθμους της Μητροπολης.Ιδιωτικα καναλια ηταν.Το πρωτο τωρα εχει αλλαξει χερια και εκπεμπει στην Κορινθο.Ο πρωην ιδιοκτητης του απλα ηταν δεμενος αρκετα με την οικεια μητροπολη (ειχε πολύ καλες σχεσεις,πως να το πω ηταν ανθρωπος ευσεβής.)Να σημειωσω οτι μετα το 2000 δεν ξαναπαιχτηκαν απ’οτι ξερω τετοιες εκπομπες δειγμα του οτι μπορει να αναγνωριστηκε η ανακριβεια των λεγομενων.Το 2ο καναλι που φιλοξενουσε τετοια βιντεο και παλι πριν το 2000 ηταν ή απο Ναυπακτο ή από Λιβαδεια. Για το ραδιοσταθμο της Εκκλησιας μιλαω για απλο εκφωνητη (νομιζω αναγνωση κεμενων εκανε,ο ιδιος ομως ειχε και εκπομπες σε ιδιωτικους σταθμους παλιοτερα παρεα με το ΕΛΚΥΣ κλπ. δεν λεω οτι αναφερθηκε σε ψευδοπροφητείες.Τελος παντων δεν νομιζω οτι εχει σημασια αυτο πλεον,σιγουρα ομως οτι τετοιου ειδους εκπομπες εκαναν ζημια ειναι δεδομένο.

 43. Επειδή κάνετε συστηματικά «γαργάρα» το εδάφιο Αποκ.Β’6 το ξαναπαραθέτω σε δική σας μετάφραση, μπας και κανας »αναγεννημένος» φωτισθεί και απαντήσει στην ερώτηση…: ΤΙ ΜΙΣΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ;

  Στον άγγελο της εκκλησίας στην Έφεσο γράψε:

  Nα τι λέει εκείνος που κρατάει τα εφτά αστέρια στο δεξί του χέρι και περπατάει ανάμεσα στους εφτά χρυσούς λυχνοστάτες: 2Ξέρω τα έργα σου και τον κόπο σου και την υπομονή σου, κι ότι δεν μπορείς να ανεχτείς τους κακούς. Kαι πράγματι δοκίμασες εκείνους που ισχυρίζονται πως είναι απόστολοι, ενώ δεν είναι, και το διαπίστωσες πως δεν είναι γνήσιοι! 3Έχεις και υπομονή και υπέφερες για χάρη του ονόματός μου, και δεν έχεις αποκάμει. 4Έχω, όμως, να σου καταμαρτυρήσω ότι την αγάπη σου την πρώτη την άφησες. 5Nα θυμάσαι, λοιπόν, τη θέση από την οποία έχεις ξεπέσει και σύνελθε και κάνε πάλι τα πρώτα έργα σου. Γιατί διαφορετικά, αν δε μετανοήσεις, θα έρθω ξαφνικά εναντίον σου και θα μετακινήσω το λυχνοστάτη σου από τη θέση του. 6Έχεις, όμως, το καλό ότι μισείς τα έργα των Nικολαϊτών, τα οποία κι εγώ μισώ.

 44. «με ιερωμενο συγγραφέα βιβλιου που προσδιοριζε την 2α παρουσια χρονολογικά,που μαλιστα “εβλεπε” παντου το 666,σε τηλεφωνικους αριθμούς,σε χαρτονομισματα,σε οτι μπορεις να φανταστεις…»
  εδω μιλαω για αλλο προσωπο…που ειχε γραψει ενα βιβλιο με τιτλο (απο μνημης) » Ποτε θα γίνει η 2α παρουσια του Κυριου» και ελεγε γενικα οτι ο Αντιχριστος εχει γεννηθει το 60 τοσο (εκμεταλλευομενος κατι συνοδους πλανητων και κατι τετοια για να βγαλει την ημερομηνια γεννησης) και σε αλλο σημειο εγραφε οτι θα βγει στην επιφανεια οταν θα γινει 33 χρονων…ουτε λιγο ουτε πολυ ελεγε οτι γυρω στο 2000 θα γινει η εμφανιση του αντιχριστου.

 45. Συμφωνώ ότι τέτοιες εκπομπές κάνουν ζημια! Το ΕΛΚΙΣ είναι παλαιοημερολογίτες.

 46. Πες μας το όνομα του ιερωμένου. Κάνας παλαιοημερολογίτης θα ήταν. Πριν χρόνια υπήρχε ενα διδυμο στα κανάλια. Ο ένας ήταν και μοναχός. Έβγαιναν στην τηλεόραση και ο μοναχός κραταγε ενα τεραστιο ξύλινο σταυρό συνεχώς, ο άλλος μίλαγε για τον αντιχριστο και τη β’ παρουσία και τον αρμαγεδώνα…Πρόσφατα έμαθα ότι είχαν μαζευτεί (όλη η ομάδα τους) σε μια σπηλιά στον Όλυμπο και περίμεναν τον Χριστό να έρθει γιατί είχαν αποκάλυψη….τρέχα γύρευε δλδ…

 47. Να προσθέσω ότι το ΕΛΚΙΣ είχε κυκλοφορήσει και σχετικό βιβλίο το 89 νομίζω, με το λεγόμενο θαύμα στο Τραχώνι Κύπρου. Οι παλαιοημερολογίτες το δέχτηκαν άκριτα σαν θαύμα όταν ο τοπικός μητροπολίτης που επισκεύθηκε το σπίτι των…θαυμάτων μίλησε ξακάθαρα από την πρώτη μερα για ΑΠΑΤΗ.

 48. Αυτον με την μακρια γενειαδα λες? και αυτος ηταν στα κόλπα.Το βιβλιο αν δεν κανω λάθος ειναι αυτο

  του Νεκταριου Μουλατσιώτη αν δεν κανω λαθος,γιατι νομιζω οτι και ο Κιλίφης ειχε βγαλει ενα τετοιο.Δυστυχως δεν ξερω ποια εκδοση ηταν αυτη που γραφονταν αυτα,διοτι βλεπω οτι πρεπει να εχει επανεκδοθει

 49. Λες……..
  »Κατακριτέο και αυτό.Η ΕΑΕΠ ξεχωρισε σε αυτο το ζητημα και σε αλλα σε σχεση με τους “ομοθρησκους” που λες».

  Απαντηση….
  Που σημαινει οτι ισχυει σε αυτους, οι οποιοι »γλωσσολαλουν» και »προφητευουν».

  Λες……
  Το ζητημα ειναι γιατι το αντιαιρετικο εγκολπιο ασχολειται με την ΕΑΕΠ και όχι με τα του οικου του»;

  Απαντηση
  Σε αυτο καλυτερα να απαντησει ο ιδιος. Εσεις γιατι ασχολειστε με την ορθοδοξη εκκλησια τοσο στο διαδυκτιο οσο και στις »ομολογιες» κατ οικους και στο ραδιοφωνο?

  Λες……….
  »Σε αυτο θα μου απαντησεις?»

  Απαντηση
  Μολις σου απαντησα.

  Λες…..
  »Στο κάτω ποιον και τι καταδικασε η ΕΑΕΠ δεν το ξερω…»

  Απαντηση
  Εγω ξερω ομως, αφου τους συστηνει.

  Λες….
  »Αν θεωρεις οτι οσα γραφονται εδω μεσα τιμουν την ορθοδοξη πιστη με γεια σου με χαρα σου…αν και δεν το νομιζω οτι ισχυει.Μάλιστα τους εαυτους σας αδικείτε…Σκεψου μονο οτι οι μαχες και οι ματαιες συνδιαλέξεις προκαλουν καταστροφες σε αυτους που ακουνε/διαβάζουν…»

  Απαντηση.
  Την τιμουν γιατι εκθετουν το δογμα σας. Και την βιτρινα σας.

  Λες (οτι ειπα)…..
  “εγω θα βγαλω πραγματα εδω να ξεδωσω,να τους ξεφτιλίσω να τους μηδενισω,για να βγαλω το αχτι μου για οσα μου εκαναν…Θα καταφερεις με αυτο τον τρόπο να φερεις ανθρωπους κοντα στο Χριστό? Μάλλον οχι,γιατι η συμπεριφορα αυτη μαλλον αγαπη δεν βγαζει.Και χωρις αγάπη ουρανος γιοκ».

  Απαντηση….

  Δεν ειναι τα λογια μου αυτα!!! Οτι λεω τα λεω μονο για να ξερουν ολοι οτι δεν ειστε αυτο που προβαλλεται.

  Λες…….
  »Για τον ποιμενα των Σαρδεων που λες ναι οντως τον δεχεται….σκεπτομενος κατα τον ιδιο τροπο θα μπορουσε να πει το ιδιο καποιος και για την σταση απεναντι σε οσους αναφερεις εσυ μεσα στην ΕΑΕΠ.Που ξερεις στο κατω κατω ποιος μετανοει ποιος ελεγχεται και ποιος οχι»?

  Απαντηση
  Χμ…μπα δεν ισχυει…..ειστε εκτος εκκλησιας. Εχετε κανει δικα σας πραγματα. Ουτε διαδοχη δεν εχετε, για αυτο και βγαλατε ψευτικες θεωριες περι απστασιας για να δικαιολογησετε την υπαρξη σας οπως με τις αλλες 23000 »εκκλησιες» του προτεσταντισμου…….

  Η διαφορα μας ειναι οτι ασχολουμαστε με το δογμα και εσεις με τους ανθρωπους. Οταν ξεσπασει καποιο σκανδαλο στην ορθοδοξια (ο αγρος εχει και ζιζανια), το διατυμπανιζεται, τα αντισοιχα δικα σας τα κουκουλωνεται.

 50. Υποθέτω οτι δεν θα αναφέρει ημερομηνίες (θα είχε γίνει χαμός) Μάλλον αναφέρεται στα σημάδια που προειδοποιεί η Αγία Γραφή. Πάντως να ξέρετε ότι η Εκκλησία είναι πολύ (πάρα πολύ) επιφυλακτική με τέτοια θέματα.

 51. «Λες (οτι ειπα)…..
  …Δεν ειναι τα λογια μου αυτα!!! Οτι λεω τα λεω μονο για να ξερουν ολοι οτι δεν ειστε αυτο που προβαλλεται.»

  Λαθος εκφραση δική μου..δεν λεω οτι το ειπες….με αυτα που γραφεις ενα τετοιο σκεπτικο ομως φαινεται να εχεις

 52. Α οκ . Δεν εχω τετοιο σκεπτικο, ο ιδιος εχω πει πολλες φορες οτι υπαρχουν ανθρωποι στην ΕΑΕΠ που αγαπανε τον θεο πολυ. Μαλλον δεν με διαβασες απο την αρχη.

 53. Μιλα με στοιχεια οχι με υποθεσεις.

 54. @εγκολπιο
  δεν αναφερει αμεσα ημερομηνιες αλλά έμμεσα.Μονο στην γεννηση του αντιχριστου την τοποθετουσε γυρω στο 67-68 ορμωμενος απο σύνοδο πλανητών(!!!!) και μετα σε αλλο σημειο ελεγε οτι θα βγει ο αντιχριστος στην επιφανεια στα 33 του…τι κανει νιαου νιαου στα κεραμίδια δηλαδη.

 55. Για ποιόν λες τωρα; Για τον γ. Μουλατσιώτη;

 56. για το βιβλιο που ειχε τιτλο «Ποτε θα γινει η δευτερα παρουσια του Κυριου» αν ηταν του Μουλατσιωτη προφανως γι’αυτον…απο την αναζητηση στο ιντερνετ αυτο βλέπω…βλεπεις πανε και 13 χρονια απο τοτε που ειχε πεσει στα χερια μου το βιβλιο…τον τιτλο τον θυμαμαι καλα…και ο ιδιος ο Μουλατσιώτης ειχε βγαλει βιντεοκασετες με εκπομπες για τα εσχατολογικα

 57. την περιοδο εκεινη

 58. Κοίτα, είναι πολύ αόριστο αυτό. Και δεν είναι ωραίο να αφήνουμε να εννοηθεί (έστω) ότι είναι ψευτοπροφήτης ο γέροντας. Θα ρωτήσω στη μονη του Τρικωρφου και θα απαντήσω για να αποκατασταθεί το όνομα του γέροντα δλδ.

 59. σε καποια σχολια στο ιντερνετ φαινεται και ο Τιμοθεος Κιλιφης ως συγγραφεας ενος τετοιου βιβλιου…εν ολιγοις εμενα δεν με ενδιαφερει το ποιος ηταν αλλα το τι ελεγε…στο κατω κατω αν νομιζεις οτι εκτιθεται αδικως μεχρι να διαπιστωσουμε την αληθεια σβησε το ονομα ή τα αναλογα σχόλιά μου.Ουτε εγω θελω να εκθεσω καποιον αδικα.

 60. φέρε μας κάποιο λινκ να δούμε και εμείς

 61. http://www.tsiopelakos.gr/index.php?page=shop.product_details&option=com_virtuemart&product_id=47301

  για το βιβλιο του Τ.Κιλίφη δεν υπάρχει παρουσιαση απλως καποιο σχολιο απο εναν που ρωτουσε που μπορει να το βρει το βιβλιο…δυστυχως λινκ δεν μπορω να βρω…οταν θα το βρω θα το γραψω

 62. Εξακολουθείς να αοριστολογείς. Σου ζήτησα λινκ που να λέει όσα υπαινίσσεσαι για τον γ.Μουλατσιώτη και τον π.Τιμόθεο και εσύ μου στέλνεις λινκ με το βιβλίο… Τελικά, έχεις αφήσει τόσα σχόλια με κατηγορίες περί ορθοδόξων ψευτοπροφητών χωρίς να έχεις στοιχεία! Τι να πω!

 63. λινκ που να υπαινισσεται κατι για καποιον ποτε δεν ειπα οτι εχω…ειπα οτι καποτε διαβασα ενα βιβλιο που εχει αυτο τον τιτλο και το μονο που βλεπω με αυτο τον τιτλο ειναι του συγκεκριμενου…και γραφει αυτα που ανεφερα,και ονομα δημοσιευσα επειδη το ζητησες δεν ειχα σκοπο να το γραψω…εν τελει γιατι μακρηγορουμε ο μονος σκοπος που γραφω ολα αυτα ειναι να καταλαβουμε οτι προβληματα υπαρχουν και στην ορθοδοξη εκκλησια αλλα δυστυχως δεν τα προβαλλετε….μονο τα της ΕΑΕΠ βλέπετε.

 64. Προβλήματα υπάρχουν και στην Ορθόδοξη Εκκλησία με τη διαφορά ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία και τα καυτηριάζει και τα αποπέμπει! Η Ορθοδοξία δεν έχει φόβο των αποκαλύψεων των σκανδάλων επειδή ούτε η Αγία Γραφή έχει! Δες πόσο ρεζίλι έγινε κάποτε ο Δαυίδ. Μήπως η Γραφή έκρυψε το γεγονός της πτώσης του; Όχι! Μήπως από αυτό έχασε την αξιοπιστία της; Μη γένοιτω! Αντιθέτως βέβαια. Εν αντιθέσει με τους ‘’αναγεννημένους’’ εαεπίτες που καλουν το λαό… ‘ελάτε να δείτε τα γνήσια χαρίσματα του πνεύματος’ ‘ελάτε να δείτε θαύματα, θεραπείες και γλωσσολαλιές και προφητείες’ !

  Θεέ μου φύλαξέ μας από τους καθαρούς!

 65. Αγαπητέ egolpion,

  Είπε ποτέ κανείς: «Ελάτε να δείτε τα γνήσια χαρίσματα του πνεύματος’ ‘ελάτε να δείτε θαύματα, θεραπείες και γλωσσολαλιές και προφητείες!» ???

  Μήπως ο λόγος του Θεού δεν αναφέρεται σε αυτά; Μήπως η εκκλησία του Θεού δεν πρέπει να τα έχει αυτά;

  Γιατί πρέπει πάντοτε στην ΕΑΕΠ να κοιτάτε σε πρόσωπα ανθρώπων, ενώ στην Ορθοδοξία να κοιτάτε στον Θεό???

  Μήπως μια μέρα ξύπνησαν κάποιοι ΕΑΕΠήτες και είχαν χαρίσματα και γλωσσολαλιές κτλ από μόνοι τους; Μήπως εσείς οι ίδιοι δεν τα ζήσατε αυτά;;
  Κάποτε δηλαδή λέγατε ότι όλα αυτά ήταν από το Θεό (όταν ήσασταν στην ΕΑΕΠ), ενώ τώρα (αν και τα διαβάζετε ακόμα μέσα) (στην Ορθοδοξία) δεν είναι από τον Θεό όλα αυτά, αλλά των «τρελών» Πεντηκοστιανών!!!!

  Τραγικά περίεργος συντονισμός «τρέλας» βρε παιδιά, που υφίσταται παγκοσμίως και οι ίδιοι ΕΣΕΙΣ τον γευτήκατε….!!!

  Όσο για το εδάφιο στην Αποκάλυψη, ο Κύριος λέει ότι μισεί τα ΕΡΓΑ των Νικολαιτών, όχι τους ΝΙΚΟΛΑΙΤΕΣ!! Υπάρχει μια διαφορά! ΑΝ ΚΑΙ τους Νικολαίτες θα τους κρίνει ο ίδιος μία μέρα.
  Σταματήστε λοιπόν και εσείς να μισείτε τους Χριστιανούς της ΕΑΕΠ και να τους κηνυγάτε σαν μανιασμένοι, αλλά μισήστε τα πονηρά και αντιγραφικά έργα τους αν υπάρχουν!

 66. @ xaridim

  Με απογοήτευσες με την ερμηνεία σου στο εδάφιο της Αποκαλύψεως. Μπορείς καλύτερα αδελφέ. Ανάλυσέ το μας. Πως μπορεί ο Χριστός να μισεί; Πως μπορεί ο Κύριος να επιβραβεύει και όσους μισούν την αίρεση; Είναι έργο αγάπης αυτό; Οι εαεπίτες και τα υπόλοιπα λήματά σας, μισείτε την αίρεση; Παράδειγμα: Μισείτε το αντίχριστο δόγμα των αντιτριαδικών αναγεννημένων πεντηκοστιανών; Αν το μίσος για την αίρεση είναι αρκετό να σε βάλει στον Παράδεισο, που πάει το δόγμα της αγαπολογίας σας; Προχωρήστε στις αναλύσεις και τις ερμηνείες χαρισματικοί μου φίλοι! Περιμένω!

  Eπιστολή στην εκκλησία της Eφέσου

  1“Στον άγγελο της εκκλησίας στην Έφεσο γράψε: Nα τι λέει εκείνος που κρατάει τα εφτά αστέρια στο δεξί του χέρι και περπατάει ανάμεσα στους εφτά χρυσούς λυχνοστάτες: 2Ξέρω τα έργα σου και τον κόπο σου και την υπομονή σου, κι ότι δεν μπορείς να ανεχτείς τους κακούς. Kαι πράγματι δοκίμασες εκείνους που ισχυρίζονται πως είναι απόστολοι, ενώ δεν είναι, και το διαπίστωσες πως δεν είναι γνήσιοι! 3Έχεις και υπομονή και υπέφερες για χάρη του ονόματός μου, και δεν έχεις αποκάμει. 4Έχω, όμως, να σου καταμαρτυρήσω ότι την αγάπη σου την πρώτη την άφησες. 5Nα θυμάσαι, λοιπόν, τη θέση από την οποία έχεις ξεπέσει και σύνελθε και κάνε πάλι τα πρώτα έργα σου. Γιατί διαφορετικά, αν δε μετανοήσεις, θα έρθω ξαφνικά εναντίον σου και θα μετακινήσω το λυχνοστάτη σου από τη θέση του. 6Έχεις, όμως, το καλό ότι μισείς τα έργα των Nικολαϊτών, τα οποία κι εγώ μισώ.

 67. @electro,
  πραγματικά η σκέψη σου και οι συγκρίσεις σου είναι απογοητευτικές.Τι άλλο να πω;

  Εάν υπήρξαν μεμονωμένοι ορθόδοξοι ιερείς ή μοναχοί που , επηρεασμένοι από αμερικάνικα εσχατολογικά βιβλία, είπαν ή έδωσαν «προφητείες» είναι το ίδιο με τηβ βεβαιότητα της «αρπαγής» την δεκαετία του 1990 στις πεντηκοστιανές ομάδες; Ο Μάξιμος ή ο κάθε Μαξιμος πόσους Ορθοδόξους ( 100,200, 1000;)επηρέασε με τις ασυναρτησίες τους; Μήπως όσα έλεγαν δημοσιεύτηκαν σε επίσημα έντυπα της Ορθόδοξης Εκκλησίας; Μήπως ο Μάξιμος δεν καταδικάστηκε από την Εκκλησία ;

  Αλλά στην ΕΑΕΠ τα πράγματα είναι διαφορετικά. Η ΕΑΕΠ διδάσκει ότι μόνο οι πεντηκοστιανοί έχουν το «βάπτισμα του Αγίου Πνεύματος» και απόδειξη είναι η «γλωσσολαλιά» και η » προφητεία». Άρα ο ΚΑΘΕ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΙΑΝΟΣ όταν βλέπει τους ιδρυτές της ομάδας του να «γλωσσολαλούν», θεωρεί και τις «προφητείες» τους αληθινές και με βάση αυτά πίστευε ότι μιλούν «εν Αγίω Πνεύματι» είτε στις ομιλίες είτε στην εφημερίδα είτε στο ραδιόφωνο. Άρα, όποιος πεντηκοστιανός αποδέχεται ότι αυτά δεν ήταν «προφητείες», τότε αναγνωρίζει ότι αυτά δεν ειπώθηκαν από το Άγιο Πνεύμα, άρα και η «γλωσσολαλιά» τους και οι «προφητείες» τους δεν δόθηκαν από το Άγιο Πνεύμα, αλλά από άλλα πνεύματα. Δηλαδή, καταρρέει όλο το δογματικό υπόβαθρο της ΕΑΕΠ.Έπειτα, οι επαγγελματίες ψευδοπροφήτες, ψευτοποιμένες επηρέασαν τη ζωή όλων σχεδόν των πεντηκοστιανών.Η διαφορά,δηλαδή, είναι χαώδης.

  Με απλά λόγια,τη δική μου εν Χριστώ ζωή δεν την επηρεάζει ο χ Πατριάρχης ή ο ψ Μητροπολίτης, γιατί πορεύομαι με τον Πνευματικό μου, την «απαξ παραδοθείσα πίστη» και τα Μυστήρια που ενεργούνται δια του Αγίου Πνεύματος, ανεξάρτητα από το ηθικό ποιόν του Ιερέα. Αυτοί θα δώσουν λόγο για τις πράξεις ή τις παραλείψεις τους. Στο χώρο,όμως, των αιρέσεων, όπου κυριαρχεί ο ψευτοποιμένας ή το Κυβερνών Σώμα της Εταιρίας Σκοπιά τα μέλη υπακούουν πειθήνια, γιατί αλλιώς δεν στέκει το μόρφωμα… Και χωρίς στρατιωτική πειθαρχία και εσχατολογική τρομοκρατία, ΠΟΙΟΣ θα έτρεχε να μοιράζει έντυπα, ισοβίως, ποιος θα έτρεχε να μαζέψει μέλη, με το σύστημα της πυραμίδας ; Αυτή είναι η χαώδης διαφορά της Ορθοδοξίας από τις αμερικανόφερτες αιρέσεις των ψευτοπροφητών και ψευτοχαρισματικών ….

 68. ο Β. είχε καρκίνο και έφυγε από τη ζωή
  Πάλευε να βρει την υγεία τον να γίνει καλά έκανε όλες τις θεραπείες και ότι του έλεγαν οι γιατροί. Όταν ακόμη μπορούσε να βγει από το σπίτι περνούσε από την εκκλησία και άναβε ένα κερί.

  Η γυναίκα του είναι πεντηκοστιανή.
  Δεν μπορούσαν λοιπόν να τον αφήσουν άπιστο.
  Πριν 3 βδομάδες περίπου τον “βάπτισαν” πεντηκοστιανό.
  Μίλησα με τη γυναίκα του και μου είχε πει ότι ήθελε να το κάνει.
  Άραγε πιο είναι το θέλω ενός ανθρώπου που είναι άρρωστος καθημερινά γίνεται χειρότερα και είναι απελπισμένος
  Τι είναι αυτό που θέλει όταν μάλιστα υπάρχει και “προφητεία” με υποσχέσεις
  Το τελευταίο διάστημα στο σπίτι του πήγαιναν συχνά οι πεντηκοστιανοί να τον δουν και να του μιλήσουν για τον Κύριο.
  Πριν “βαπτιστεί μίλησε ο Θεός με προφητεία” για τον Β. “αν κάνεις το θέλημα του Θεού (δλδ να βαπτιστείς) θα εκπλαγείς από αυτά που θα δεις”
  Τι ήθελε να δει ο Β. απελπισμένος πιάστηκε από αυτά τα λόγια και έκανε “το θέλημα του Θεού”

  ότι του είπαν έκανε για να δει να πραγματοποιούνται οι υποσχέσεις που του έδωσαν.

  Έφυγε χθες το πρωί όλη την ημέρα και τη νύχτα δεν πάτησε κανείς πεντηκοστιανός το πόδι του στο σπίτι του Β. η χήρα μόνη της (δεν είναι Έλληνες και δεν έχουν κανέναν εδώ)
  Που ήταν τα πνευματικά αδέλφια τα ανώτερα από τα σαρκικά όπως λένε.
  Είναι τραγικό να είσαι σε ένα σπίτι μόνος με το νεκρό. Ακόμη πιο τραγικό όμως είναι η νεκρή συνείδηση των πεντηκοστιανών Δεν υπήρχε καμιά φωνή μέσα τους κανείς έλεγχος να τους κάνει να σηκωθούν να πάνε να βοηθήσουν να συμπαρασταθούν.
  Μάλλον τελείωσε ο ρόλος τους.

  Αυτοί είναι οι πεντηκοστιανοί
  τρέχουν και βρίσκουν ανθρώπους αδύναμους με διάφορα προβλήματα και θέλουν τόσο πολύ να τους μιλήσουν όχι από αγάπη στο Θεό ούτε από αγάπη προς τον άνθρωπο. Πόντους θέλουν να προσθέσουν στην περηφάνια τους θέλουν να αισθανθούν όμορφα γιατί είναι αυτοί που σώζουν τους ανθρώπους.
  Αυτή είναι η αλήθεια

  Αλλάζουν και παρερμηνεύουν την Αγία Γραφή λένε τις εικόνες είδωλα δεν σταματούν όμως εκεί αρπάζουν ψυχές και τις νεκρώνουν τις αδειάζουν από αγάπη από συναισθήματα από ανθρώπινο ενδιαφέρον.
  Άβουλα όντα στα χέρια τους γίνονται όσοι αποφασίζουν να τους ακολουθήσουν.

  Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του και να ελεήσει και μένα.

  Υ.Γ. δεν έπρεπε να γράψω ήμουν στην αίρεση της ΕΑΕΠ αλλά ήμουν στην κόλαση της εαεπ.
  Αυτό δεν είναι κόλαση ο χωρισμός της ψυχής από το Θεό.

 69. Νομίζω ότι αυτή η φαρσοκωμωδία πρέπει να τελειώσει. Σκέφτομαι να το πάρω προσωπικά το θέμα και να ξεκινήσουμε κάποιες διαδικασίες. Δεν μπορεί κανένας θεοκάπηλος να παίζει χρησιμοποιώντας το όνομα του Θεού και συνάμα να εκμεταλεύεται τον πόνο των αρρώστων δίνοντας ψεύτικες υποσχέσεις. Κάπου αυτό πρέπει να σταματήσει. Σας ενημερώνω ότι όλη αυτή η απάτη διώκεται ποινικά με σοβαρές κυρώσεις. Εδώ έχουμε αρχίσει να ξεφευγουμε απο κάποια διδασκαλία μιάς αίρεσης. Παίζουμε με ανθρώπινες ζωές. Η ΑΛΗΤΕΙΑ πρέπει να σταματήσει.

  Το κωμικό στην υπόθεση (αν υφίσταται) είναι ότι θεωρούν εαυτούς ως αναγεννημένους!!! Πρέπει να διαθοθεί πάντου ότι η εαεπ είναι μια επικίνδυνη αίρεση για όλη τη κοινωνία!

  « Η γαρ αγνοούντας διδάξομεν, ή κακουργούσιν ουκ επιτρέψομεν»

  Μέγας Βασίλειος

 70. Καλημέρα. Πολύ λυπηρό το γεγονός που αναφέρεις. Θυμάμαι στο Ηράκλειο, βάπτισαν μια γιαγιά με το ζόρι. Ενώ ήταν όλα έτοιμα, τελευταία στιγμή η γιαγιά είπε »όχι». Και ενώ ο »ποιμένας» ήθελε να σταματήσει την βάπτιση (την παρωδία του βαπτίσματος δηλαδή), ένας από τους »πρεσβυτέρους» πετάχτηκε και την βούτηξε με το ζόρι. Όλοι γελούσαν (η συνάθροιση έγινε θέατρο) και μάλιστα είχαν έρθει και από την Καλλιθέα. Βαπτίστηκε η γιαγιά μην θέλωντας και μην γνωρίζοντας, καθώς ο γιός της την έφερε και η ίδια δεν ηταν σε θέση να αποδεχτεί το βάπτισμα, αφού δεν καταλάβαινε. Κάποιο καιρό μετά πέθανε.

 71. Συμφωνώ Τερτυλλιανέ. Πρέπει να πάνε »μέσα» κάποιοι από αυτούς.

 72. Κοίταξε Στέλιο μου, τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά! Δεν φτάνει το προσωπικό δράμα που βιώνει η κάθε οικογένεια έχουμε και κάποιους αλήτες που το παίζουν Χριστιανοί να εμπαίζουν Θεό και ανθρώπους. Πρέπει όλα αυτά να ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ. Κακώς τους αντιμετωπίζουμε ως χριστιανική ομολογία που βρίσκεται σε λάθος δρόμο. Οι άνθρωποι αυτοί είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ!!! Έχω μαζέψει αρκετό υλικό και καλό είναι οτι έχει ο καθένας να το καταθέσει για να μαζευτούν όσο γίνεται περισσότερα στοιχεία. Πρέπει αυτό κάποια στιγμή να λάβει ΤΕΛΟΣ. Υπάρχουν κι άλλοι συνάνθρωποι μας που δεν είναι ορθόδοξοι όμως δεν αποτελούν κίνδυνο για τη κοινωνία. Αυτοί ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΟΥΣ!!! Έχουν ξεφύγει τελείως!!!

  « Η γαρ αγνοούντας διδάξομεν, ή κακουργούσιν ουκ επιτρέψομεν»

  Μέγας Βασίλειος

 73. ……………………………………………………………………………………..

 74. Ήσουν σαφέστατος αγαπητέ Scrooge Mac Duc.

 75. Egolpio, κάνε κανένα θεματάκι….

 76. Κάποιος να εγκρίνει το σχόλιο μου?…

 77. Σωστός!

 78. Και φυσικά ο προσυλιτισμός συνεχίζεται! Αφού το ράδιο είναι ήδη dead ξεσαλώνουν στο διαδύκτιο με blogs, σελίδες, facebook. Καιρός να τους ξεσκεπάσουμε όλους!

  http://www.facebook.com/pages/Kallithea-church/109686192445200#!/pages/Kallithea-church/109686192445200?sk=wall

  « Η γαρ αγνοούντας διδάξομεν, ή κακουργούσιν ουκ επιτρέψομεν»

  Μέγας Βασίλειος

 79. Προσέξτε τη φωτογραφία καλά διότι είναι ψεύτικη. Η Σέχτα της Καλλιθέας βρίσκεται σε αίθουσα και ήταν η μόνη που τόλμησε να βάλει Σταυρό πίσω απο τον άμβωνα του ψευδοποιμένα. Όταν τα υπόλοιπα παραρτήματα αντέδρασαν γι’αυτή τη πρωτοφανή καινοτομία, αναγκάστηκαν, για να μην σκανδαλίσουν τους «αδελφούς» να κρύψουν τον Σταυρό με μια κουρτίνα!!!

  Καμία λοιπόν σχέση η φωτό που θέλουν να παρουσιάσουν οι Σεχταριστές, δημοσιεύοντας ψεύτικες εικόνες (πολύ θα επιθυμούσαν να είχαν ένα τέτοιο κτίριο) μόνο και μόνο για να προσελκύσουν τη συμπάθεια ανυποψίαστων συνανθρώπων μας!!!

  Ακόμα και’ κει στη Ψευτιά! Θα έλεγε κανείς ότι το έχουν στο DNA τους…

  ΠΡΟΣΟΧΗ! Η ΕΑΕΠ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΑΙΡΕΣΗ.

  « Η γαρ αγνοούντας διδάξομεν, ή κακουργούσιν ουκ επιτρέψομεν»

  Μέγας Βασίλειος

 80. Κάποιος να εγκρίνει το σχόλιο μου?…again?

 81. Για αρχή, καλό θα ήταν να διαβαστεί ένα παλαιότερο άρθρο της ΟΟΔΕ του αγαπητού Papyrous, σχετικά με τα blog.
  http://www.oodegr.com/oode/thriskies/genika/airetiki_propaganda_1.htm

 82. Λυκοφωλιά…

  http://martiras.blogspot.com/search?updated-max=2010-11-28T09%3A43%3A00%2B02%3A00

  ΠΡΟΣΟΧΗ! Η ΕΑΕΠ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΑΙΡΕΣΗ.

  « Η γαρ αγνοούντας διδάξομεν, ή κακουργούσιν ουκ επιτρέψομεν»

  Μέγας Βασίλειος

 83. Έχω την εντύπωση οτι κάτι πολύ καλό ετοιμάζεις πάλι…

 84. Δεν ξέρω τι είχε κατά νου ο αρθρογράφος στο λίνκ που έδωσες, αγαπητέ μου Τερτυλλιανέ, αλλά οι ψευτοπροφητείες και οι ψευτοδιδασκαλίες που στηλιτεύονται σε αυτό εδώ το blog δεν είναι ούτε λάθη ανθρώπινα των αυτόκλητων διδασκάλων, αλλά ΨΕΥΤΟΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ και ΨΕΥΤΟΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ. Αν ψάχνουν για μισαλλόδοξους, να δουν στον εαυτό τους, για να μην τους θυμίσουμε το μίσος τους για την Ορθόδοξη Εκκλησία. Να δουν στο λαό τους και να μας πουν πως αποκαλούν εμάς τους Ορθόδοξους και τα σεβάσματά μας. Αναφορικά, επειδή κάνουν λόγο και για »λάθη στη χριστιανική πρακτική και λατρεία» τα οποία σημειώνουμε, πρώτον δεν λέμε δικά μας πράγματα αλλά απο τους Πατέρες (την μαρτυρία δηλαδή της αρχαίας Εκκλησίας και ερμηνεία στην Αγία Γραφή ), και κατά δεύτερον αυτά τα λάθη τους αποδεικνύουν αιρετικούς. Αντί να παίρνουν τον ρόλο του »θύματος», αν αγαπάνε την αλήθεια, ας προσπαθήσουν να απολογηθούν για τα παρακάτω, και ας ψάξουν να βρουν απαντήσεις αν αγαπάνε την αλήθεια.

  **********************************************
  Οι πεντηκοστιανοί της ΕΑΕΠ μας έχουν συνηθίσει στις διαστρεβλώσεις, στις παραποιήσεις και στις απομιμήσεις και συγκεκριμένα:

  Διαστρέβλωση του αγίου Κυρίλλου Ιεροσολύμων: http://www.egolpion.com/kurillos_eaep.el.aspx
  Παραποιήσεις Πατερικών κειμένων πάλι από το βιβλίο του Χ.Χαλκιά: http://www.egolpion.com/pagkosmia_penthkosth.el.aspx
  Παλαβές ερμηνείες του ηγέτη τους: http://www.egolpion.com/feggos_antixristos.el.aspx
  Παραποίηση κειμένου του αγίου Συμεών: http://www.egolpion.com/greekbiblos-apath.el.aspx
  Διαστρέβλωση του αγ.Ιω.Χρυσοστόμου: http http://www.egolpion.com/apath_greekbiblos.el.aspx
  Ο κ.Χαλκιάς εξαπατά το Πατριαρχείο και ζητά ευλογία για το βιβλίο του: http://www.egolpion.com/xalkias_1.el.aspx
  Ουνίτικες μεθοδείες προσηλυτισμού από τους ‘αναγεννημένους’ ΕΑΕπίτες: http://www.egolpion.com/pentacostal_unija.el.aspx
  ΕΑΕΠιτες κατασκευάζουν ψεύτικο ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟ ΕΓΚΟΛΠΙΟ: https://egolpio.wordpress.com/2009/03/25/eaep_lamogies/
  Δούρειος Ίππος πεντηκοστιανών : https://egolpio.wordpress.com/2010/03/20/trojan_horse/
  Δούρειος Ίππος πεντηκοστιανών ΙΙ : https://egolpio.wordpress.com/2010/04/06/trojan_horse_2/
  Φέγγος: Ο αντίχριστος γεννήθηκε το…1952 : https://egolpio.wordpress.com/2009/11/13/poso_xronwn/
  Προσηλυτισμός μέσα σε στρατόπεδο από πεντηκοστιανούς: https://egolpio.wordpress.com/2009/10/30/aeroporia_eaep/
  Φέγγος: Όλοι θα προλάβουμε την Αρπαγή: https://egolpio.wordpress.com/2009/10/18/eaep_rapture/
  Κι άλλη διαστρέβλωση του Χαλκιά: https://egolpio.wordpress.com/2009/10/11/xalkias/
  Κι’ άλλες διστρεβλώσεις: https://egolpio.wordpress.com/2010/05/01/blanco/

  Αυτές είναι λίγες μόνο από τις νοθείες που με τη βοήθεια του Θεού εντοπίσαμε και αποκαλύψαμε. Θυμηθείτε τα αυτά όταν σας έρχονται με αγάπες, λουλούδια και αδερφιλίκια να σας οδηγήσουν σε διδασκαλίες δαιμονίων.

  ”Μηδέν νόθον δόγμα τω προσχήματι της αγάπης παραδέχεσθαι”
  (Ι. Χρυσόστομος)

 85. Αφελείς ή Προβατόσχημοι Λύκοι;
  https://egolpio.wordpress.com/2008/11/23/sheeplike_wolves/

  https://egolpio.wordpress.com/2008/05/31/arpagh_sumewn/

  ”Μηδέν νόθον δόγμα τω προσχήματι της αγάπης παραδέχεσθαι”
  (Ι. Χρυσόστομος)

 86. Τι γίνεται ρε παίδες με πολύ ΕΑΕΠ ασχολείστε, οι τύποι πάλι αλωνίζουν? Η καλοστημένη φάρσα καλά κρατεί από ότι φαίνεται.
  Η συμπεριφορά αυτών των ανθρώπων μόνο αηδία και αποτροπιασμό μπορεί να προκαλεί!!Περιφέρονται σαν τα δαιμόνια αναζητώντας συνέχεια τρόπους για να συμπαρασύρουν ανθρώπους στην μιζέρια τους!!Άντε να δούμε πόσο χαμηλά ακόμη θα πέσουν…Καλή κατρακύλα..

 87. @ Στέλιος
  Αυτές είναι λίγες μόνο από τις νοθείες που με τη βοήθεια του Θεού εντοπίσαμε και αποκαλύψαμε.
  ********************************************

  Στέκομαι σ’αυτή την μεγάλη αλήθεια! Έχουμε απίστευτο υλικό διαστρέβλωσης ιερών κειμένων απο τους παραχαράκτες της αγιωτάτης Πίστης ημών, που ακόμα δεν έχουμε ακουμπήσει…

  ΠΡΟΣΟΧΗ! Η ΕΑΕΠ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΑΙΡΕΣΗ.

  « Η γαρ αγνοούντας διδάξομεν, ή κακουργούσιν ουκ επιτρέψομεν»

  Μέγας Βασίλειος

 88. Αγαπητέ μου Evmandre, απλά πρέπει να υπενθυμίζονται κάποια πράγματα.

  ”Μηδέν νόθον δόγμα τω προσχήματι της αγάπης παραδέχεσθαι”
  (Ι. Χρυσόστομος)

 89. Χαμός!!!

  http://christianportal.wordpress.com/links/

  ΠΡΟΣΟΧΗ! Η ΕΑΕΠ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΑΙΡΕΣΗ.

  « Η γαρ αγνοούντας διδάξομεν, ή κακουργούσιν ουκ επιτρέψομεν»

  Μέγας Βασίλειος

 90. Παραιτουμαι προσωρινα απο σχολιαστης του Εγκολπιου.
  Δεν ειναι δυνατον να μην υπαρχει ουτε ενας Αναγεννημενος εδω μεσα να μας αναγεννησει με τις διδαχες του!

  Τι πραγματα ειναι αυτα Εγκολπιο;;;;
  Στην εσχατη να βρεις εναν αναγεννημενο εσυ
  ωστε να εχουμε καποιον να συζηταμε εδω μεσα.

  Να προσλαβεις εναν επι πληρωμη!Δεν μας ενδιαφερει πως.

 91. Θέλουμε διάλογο για να μάθει ο κόσμος την αλήθεια.

  ”Μηδέν νόθον δόγμα τω προσχήματι της αγάπης παραδέχεσθαι”
  (Ι. Χρυσόστομος)

 92. @ Στέλιος (12:01:42)

  Τι εννοείς διάλογο? Πρέπει να είναι κάτι καινούργιο αυτό, κατάφερε κανείς εδω μέσα να διαλεχθεί με τοιούτους? Διότι αν δεν κάνω λάθος, δεν έχει επιτευχθεί κάτι τέτοιο ακόμη και εννοώ κάτι σοβαρό όχι κάτι της πλάκας αρες μάρες κουκουνάρες. Εξάλλου οι άνθρωποι μάλλον με επαγγελματίες γκαφατζήδες μοιάζουν και μην μου πείτε ότι όλοι εκει μέσα έχουν IQ ραδικιού, αυτό δεν το δέχομαι. Υπό αυτές τις συνθήκες λοιπόν τι είδους «διάλογο» θέλετε? Εε μην ζητάτε και πολλά, ας μην ξεφεύγουμε από τα όρια της πραγματικότητας.

 93. Να πάρουν τουλάχιστον θέση για τις παραποιήσεις και να πουν ένα »συγγνώμη» για τις ψευτοπροφητείες, αγαπητέ μου Evmandre. Όσο για τον διάλογο, εννοώ με τους πρεσβυτέρους τους και όχι τα παιδάκια που μπαίνουν εδώ και γράφουν. Γιατί στα δικά τους prive blog είναι λαλίστατοι.

  ”Μηδέν νόθον δόγμα τω προσχήματι της αγάπης παραδέχεσθαι”
  (Ι. Χρυσόστομος)

 94. Είναι η ενότητα των »αναγεννημένων» ψευτοχαρισματικών, Τερτυλιανέ μου….

  ”Μηδέν νόθον δόγμα τω προσχήματι της αγάπης παραδέχεσθαι”
  (Ι. Χρυσόστομος)

 95. Με ενημέρωσαν ότι χτες 29 Ιουνίου η ομολογία της Αθανασίας και η μεταστροφή του Μάριου αναγνώσθηκε από την κ.Σοφία Χατζή στην Πειραϊκή Εκκλησία. Η Εκπομπή είχε μεγάλη ακροαματικότητα (όπως οι περισσότερες της Πειραϊκής) και έγινε χαμός από τηλεφωνήματα… Μάλλον θα διαβαστούν σε άλλη εκπομπή και οι άλλες ομολογίες-μεταστροφές.

 96. Θέλω να γράψω ένα σχόλιο για όσους λένε ότι αν και δεν έχουν βαπτιστεί στην ΕΑΕΠ τους αρέσει να ακούν τα κηρύγματά ή τον σταθμό των πεντηκοστιανών κλπ
  Ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει ότι θέλει αλλά επειδή αυτή η ελευθερία έχει και κόστος το οποίο εγώ πλήρωσα πολύ ακριβά θα παρακαλούσα όλους αυτούς να μην παίζουν τόσο επιπόλαια με την υγεία της ψυχής τους
  Είναι το πιο οδυνηρό Η αίρεση κόβει εντελώς την πνευματική σου ζωή δεν μπορείς να δεις ούτε να καταλάβεις σε πόσο άσχημη κατάσταση βρίσκεσαι
  Γιατί απλά πιστεύεις πως είσαι άγιος

  Η αίρεση είναι μια άρνηση προς το Θεό χωρίς πνευματικό αγώνα χωρίς τα μυστήρια που θεραπεύουν την ψυχή μας

  Να μην σας ξεγελά ούτε η εξωτερική εμφάνιση ούτε το χαμόγελο ούτε το ψεύτικο ενδιαφέρον των ‘χαρισματικών” πίσω από όλα αυτά κρύβεται η επιθυμία τους να γίνετε άβουλα όντα στα χέρια τους
  Σκεφτείτε και ελέγξτε πολύ καλά τι κάνετε
  Μπορεί ο λογισμός σας να λέει πως είναι ακίνδυνο να ακούτε μια ομιλία τους η να περνάτε μια ώρα στην αίθουσά τους όμως το δηλητήριο είτε το πάρεις λίγο ή πολύ δεν παύει να είναι δηλητήριο
  Αν οι εαπίτες είχαν την αλήθεια δεν θα κρυβόντουσαν θα έκαναν διάλογο δεν έχουν όπως τίποτα να πουν είναι μια αίρεση από τις χιλιάδες που έχει ημερομηνία ίδρυσης το 1965 από τον κ. Φέγγο και εύχομαι σύντομη ημερομηνία λήξης.

 97. Είμαι με κάποιον εδώ και πολλά χρόνια ο οποίος πάει στην εαεπ από μικρός με τη μητέρα του… Όταν μου αποκάλυψε για αυτή την «ιδιαιτερότητα» παραξενεύτηκα γιατί δεν είχα ξανά ακούσει για αυτή την εκκλησία… όντας παιδί από βαθιά ορθόδοξη οικογένεια ήμουν αρνητική όμως με έφαγε η περιέργεια βλέποντας πόσο καλά γνωρίζουν την Αγία Γραφή … Έτσι πήγα και εγώ συνολικά περίπου 10 φορές.. Δεν ενθουσιάστηκα αν και με όλους είχαμε πολύ καλή σχέση! Βρήκα όμως λάθος να προσεύχομαι μπροστά σε όλους μιας και στη Καινή Διαθήκη λέει «βρες την πιο απόμερη γωνιά για να προσευχηθείς και μη το κάνεις μπροστά σε άλλους … Έτσι επειδή παντού υπάρχουν λάθη αποφάσισα απλά να διαβάζω την Αγία Γραφή και να αποφασίσω εγώ για εμένα τι είναι το σωστότερο πάνω στην Πίστη μου!

 98. Εννοείται ότι είσαι ελεύθερη να εκλέξεις ότι θέλεις. Όμως αυτή σου η ελευθερία είναι σχετική μιας και η επίδραση του φίλου σου έχει επηρεάσει τον τρόπο σκέψης σου. Είμαι σίγουρος ότι σου έχει πει να διαβάσεις μόνη σου την αγία γραφή, να προσευχηθεις στο Θεό και να αφήσεις να σε οδηγήσει Εκείνος.

  Κάπως έτσι ξεκίνησαν πολλοί το δρόμο της αλήθειας…Με τη μόνη διαφορά ότι δεν αντιλήφθηκαν ποτέ τη δική τους συμμετοχή σ’αυτό. Έτσι λοιπόν κάποιοι που διάβασαν την αγία γραφή και προσευχήθηκαν στο Θεό για σημάδια, κατέληξαν σε αντι-τριαδιστές, σε μονοφυσίτες, σε ευαγγελικούς, σε Κουάκερους, σε Μάρτυρες του Ιεχωβά κ.ο.κ.

  Κοινός παρανομαστής αποτέλεσε η ατομική έρευνα. Μια έρευνα που οδήγησε πολλούς συνανθρώπους μας σε αποτελέσματα διαμετρικά αντίθετα μεταξύ τους. Κι όμως: όλοι καυχιούνται για τη σχέση τους με το υπερβατικό.

  Από την άλλη εντύπωση μου κάνει που ο φίλος σου έκρυβε αυτή την «ιδιαιτερότητα». Συνήθως αυτοί είναι τόσο «καθαροί» που δεν διατηρούν σχέσεις με τον «κόσμο». Προφανώς ο «ποιμένας» του αγνοούσε τις κινήσεις του αυτές και ο φίλος σου δείχνει μια ασυνέπεια στην εφαρμογή της διδασκαλίας.

  Anyway, εύχομαι να βρεις το δρόμο σου αλλά αν όλοι έχουνε λάθη, τότε, ποια αξία βρίσκει κάποιος και ποιό το όφελος να περπατήσει μια Οδό με…λάθη; Και αν η αλήθεια είναι ψέμα, ή το ψέμα έχει μερικώς διαβρώσει την αλήθεια, τότε, τι απομένει ως όφελος σε μια ψυχή που διψά και αναζητά; Ποιός θα την θρέψει; το ψέμα, ή, η αλήθεια;

  «Η γαρ αγνοούντας διδάξομεν, ή κακουργούσιν ουκ επιτρέψομεν»

  Μέγας Βασίλειος

 99. Η ΕΑΕΠ δεν είναι εκκλησία αλλά αίρεση
  ο π.Νικηφόρος ιερέας του Αγ. Γεωργίου εδώ στη Λάρισα μου είχε γράψει παλαιότερα σε κάποιο μήνυμα

  “Η αίρεση δεν είναι μια άγνοια και λάθος πίστη, αλλά μια εν γνώσει διαστροφή της πίστεως. Η αίρεση είναι διαστροφή, διαβολή με πρώτο διαβολέα τον διάβολο.
  Δεν συμβαίνει το ίδιο και με εκείνους που πιστεύουν σε άλλη θρησκεία.
  Ο αιρετικός γνωρίζει την αλήθεια, αλλά τον βολεύει ο εγωισμός του και την διαστρέφει. Ο αιρετικός δεν αναζητά το σωστό, αλλά αυτό που αναπαύει την φαντασία του και τον δικό του λογισμό. Κατασκευάζει ένα πιστεύω στα μέτρα του.
  Ο αιρετικός δεν αναγνωρίζει κανέναν εκτός από το πιστεύω που ο ίδιος κατασκεύασε. Δεν αναγνωρίζει ούτε Ι.Παράδοση ούτε ΑΓ.ΓΡΑΦΗ.
  Ο αιρετικός όταν βρεθεί στην αίρεση από άγνοια τότε ο Θεός τον φωτίζει και καταλαβαίνει το σωστό κι αν έχει ταπείνωση τότε απομακρύνεται.
  Ο αιρετικός και κάθε αμετανόητος αμαρτωλός καταντούν πνεύμα αντιλογίας. Και να ήθελε ο Θεός κατά την ημέρα της κρίσεως να τους σώσει εκείνοι δεν θα ζητούσαν συγνώμη από το Θεό για το λάθος τους, αλλά και πάλι με αντιλογία θα έλεγαν ότι έκαναν το σωστό.
  Όπως ο Ιούδας ήξερε ότι έκανε λάθος, αλλά δεν πήγε στον Κύριο να ζητήσει συγνώμη. Κι ο διάβολος ξέρει την αλήθεια, αλλά δεν μετανοεί.
  Ο αιρετικός αυτοκαταδικάζεται.
  Ο ιερός Χρυσόστομος με τον χαρακτηριστικό του τρόπο έλεγε: “Φεύγε των τοιούτων τας συνουσίας ως των φαρμάκων τα δηλητήρια. Και γαρ εκείνων ούτοι χαλεπώτεροι• εκείνα μεν γαρ μέχρι του σώματος ίστησι την βλάβην, ούτοι δε αυτή τη σωτηρία της ψυχής λυμαίνονται” (ΕΠΕ 30, 340). Απόφευγε, λέει ο θείος Χρυσόστομος, τις σχέσεις με τους αιρετικούς όπως και τα δηλητήρια. Οι αιρετικοί είναι χειρότεροι από τα δηλητήρια, διότι αυτά βλάπτουν το σώμα μόνο, ενώ αυτοί καταστρέφουν τη σωτηρία της ψυχής.”

  Μια συμβουλή μακριά από αυτούς ξέρουν πολύ καλά μόνο να καταστρέφουν. Διάβασε τι συνέβη σε όλους εμάς που μπλέξαμε με την ΕΑΕΠ ΑΠΟ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ

 100. Όχι διαφωνώ … Η σκέψη μου δεν μπορεί να ελεγχθεί από τα συναισθήματά μου, εξάλλου ούτε και εκείνος συνηθίζει να πηγαίνει πλέων … Πρέπει όμως σαν άνθρωποι να ξεπεράσουμε αυτού του είδους την έχθρα και όπου γυρνάμε να βλέπουμε εχθρούς! Αυτοί οι άνθρωποι ίσως να πιστεύουν ότι πραγματικά βρήκαν την αλήθεια μέσα σε αυτή την εκκλησία .. ο τρόπος που πιστεύει ο κάθε ένας από εμάς είναι διαφορετικός! και δεν μιλάω μόνο για την πεντηκοστή αλλά και για όλους τους υπόλοιπους που πραγματικά είναι πολλοί! Κι αν σε κάτι έχω επηρεαστεί (επειδή το θεωρώ σωστό) είναι στη διαφθορά που υπάρχει μέσα στην ορθόδοξη εκκλησία , στα χρήματα που μπαίνουν στα ταμεία της εκκλησίας και το μόνο που αγοράζεται με αυτά τα χρήματα είναι χρυσές καδένες , χρυσές «κορώνες» που κοσμούν τα κεφάλια των κατά τα άλλα ταπεινών ιερέων, και χρυσές εικόνες που προσκυνάμε αντί να σκύψουμε το κεφάλι και να πούμε Θεέ μου κράτα με!

 101. Και φυσικά έχεις κάθε δικαίωμα να διαφωνείς! Ωστόσο, επιφυλάσομαι για την πρόταξη της ικανότητας στην διαχειρίση των συναισθημάτων έναντι της λογικής. Όταν αυτά αναμιγνύονται μεταξύ τους, θεωρώ ιδιαίτερα δύσκολο την διαχειρίση τους, όσο φιλότιμη προσπάθεια κι αν καταβάλεις. Ιδιαίτερα δε για ένα χώρο που σίγουρα έχεις άγνοια και έλλειψη γνώσης.

  Σε μια σχέση υφίσταται αλληλεπίδραση. Είτε αυτό το κατανοούμε είτε όχι. Ακόμα και η αποχή του φίλου σου από τις συναθροίσεις, δεν αποτελεί επιχείρημα ότι δεν σε έχει επηρεάσει. Είμαι σίγουρος (το τονίζω για δεύτερη φορά), ότι σου έχει πει πως αν διαβάσεις μόνη σου την αγία γραφή και εκζητήσεις τον Θεό, Εκείνος θα σου απαντήσει. Και σίγουρα έχετε κάνει τέτοιες συζητήσεις.

  Επίσης, το θέμα δεν είναι ποσοτικό αλλά ποιοτικό. Δεν θα σωθούμε αν είμαστε πολυάριθμοι αλλά ως μέλη Του Σώματος του Χριστού. Ποικιλία απόψεων μπορεί να υφίσταται αλλά πάντα στην ενότητα. Φυσικά δεν αντιλέγω πως αυτοί οι άνθρωποι όντως πιστεύουν ότι κατέχουν την αλήθεια. Όπως και οι Μάρτυρες του Ιεχωβά, όπως οι Μορμόνοι, όπως η εθνική ομοφυλοφιλική κίνηση της πεντηκοστής, έτσι κι αυτοί -δίχως τίποτα να τους ξεχωρίζει- πιστεύουν ότι βρίσκονται εν Αληθεία. Είναι όμως έτσι τα πράγματα;

  Αγαπολογίες και απομόνωση εδαφίων με χρησιμοθηρικά μέσα μπορούν να υποκαταστήσουν την αλήθεια του ευαγγελίου; ή μήπως ο ηθικισμός μπορεί να υποκαταστήσει την αλήθεια της αναγέννησης; Και αν η επισήμανση σε θέσεις και απόψεις που σκοπό έχουν να διαβρώσουν το Σώμα του Χριστού καθιστά εμένα υπερβολικό που, βλέπει παντού εχθρούς, τότε γιατί η αντιρρητική-αντιαιρετική θεολογία είναι ένα από τα δεκαπέντε είδη της εκκλησιαστικής γραμματείας ανά τους αιώνας;

  Κλείνοντας, θα ήθελα να καταθέσω την άποψη μου για το θέμα της διαφθοράς. Προσωπικά δεν με σκανδαλίζει τίποτα. Το αντίθετο μάλιστα. Χαίρομαι που η Εκκλησία είναι ένα νοσοκομείο που τα σφάλματα των ανθρώπων δείχνουν την ανθρώπινη πλευρά της. Χαίρομαι ιδιαίτερα που δεν αποτελεί ένα κολλέγιο «καθαρών» με στόχο και σκοπό τη κλωνοποίηση στο πρόσωπο του ηγέτη. Μου αρέσει να ελευθερώνομαι από τέτοιου είδους στοχασμούς και να κατορθώνω να αλλάζω τον τρόπο που βλέπω τη πραγματικότητα. Επειδή όμως το γενικεύεις, προφανώς μέσα σ’αυτή τη διαφθορά ανήκω κι εγώ όπως φυσικά και ο πνευματικός μου, τον οποίο γνωρίζω πολύ καλά. Άν όμως δεν γνωρίζεις εμένα προσωπικά και φυσικά δεν έχεις αποδείξεις ούτε για τον πνευματικό μου, τότε, πως μιλάς για το σύνολο ενώ αγνοείς τη μονάδα; Και τελικά το κριτήριο και ο κανόνας της αλήθειας είναι ο πουριτανισμός; Αν είναι έτσι τα πράγματα, ας ακολουθήσουμε ανατολικές δοξασίες όπως ο Ινδουισμός, λόγου χάρη. Δεν ξέρω όμως αν έχεις συνειδητοποίησει ότι δεν έχω κάνει κανένα λόγο για τα έργα της φιλανθρωπίας και της αγάπης που παρέχει η Εκκλησία. Ξέρεις γιατί;

  «Η γαρ αγνοούντας διδάξομεν, ή κακουργούσιν ουκ επιτρέψομεν»

  Μέγας Βασίλειος

 102. Ο Χριστός ίδρυσε ΜΙΑ Εκκλησία κήρυξε μία πίστη δεν υπάρχει σωτηρία έξω από την Εκκλησία του Χριστού
  Αν ήταν να σωθούμε διαβάζοντας μόνο την Αγία Γραφή και κάνοντας καλές πράξεις τότε ο Χριστός γιατί ήρθε στη γη?

  Όταν πηγαίνω στην Ορθόδοξη Εκκλησία και συμμετέχω στα μυστήριά της έχω ελπίδα αιώνιας ζωής.
  Ο ιερέας που με εξομολογεί ή μου δίνε την Θεία Κοινωνία δεν γνωρίζω αν είναι άγιος ή ποιες αμαρτίες κάνει γιατί απλά δεν με ζώσει εκείνος αλλά ο Χριστός.
  Αν ο ιερέας είναι καλός ωφελεί την ψυχή του αν όχι πάλι την ψυχή του βλάπτει.
  Δεν θα σωθούμε αν κάνουμε παρέα με αγίους. Ο Ιούδας ήταν κοντά στον Χριστό και στο τέλος κρεμάστηκε.

  στην ορθόδοξη εκκλησία απολαμβάνω αυτή την διαφορετικότητα.
  Ενώ στην ΕΑΕΠ όλοι ίδιοι κουρδισμένα άβουλα όντα.

 103. Αθανασία είσαι σωστότατη!! είναι η πλευρά που πραγματικά νιώθω πιο σωστή από όλες!!! Σε ευχαριστώ!!

 104. Σχεδόν 5 χρόνια μετά και το topic επανήλθε στην επιφάνεια!
  Ένα topic που οι διαχειριστές έχουν κόψει και εγώ δεν ξέρω πόσα σχόλια (δικά μου τουλάχιστον)!
  Αλλά να βρε παιδιά, υπάρχει εξήγηση, μη βγάζετε γρήγορα συμπεράσματα!

  «ΟΣΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ…, ΘΑ ΚΟΒΟΝΤΑΙ»

  Είπα και εγώ! Αλίμονο! Μόνο οι «αντιαιρετικές» απόψεις ευδοκιμούν εδώ και όχι η σκληρή αλήθεια!
  Καλή χρονιά και πάντα τέτοια! :-)

 105. Ο ελεύθερος σχολιασμός επιτρέπει ένα τόπικ να επανέρχεται στην επιφάνεια έστω και μετά από αρκετά χρόνια. Αυτό μπορεί να θεωρηθεί «κακό» μόνο επειδή φανερώνει την αστάθεια των ιδεολογικών απόψεων ή την κατάρρευση των ισχυρισμών του διαχειριστή. Μάλλον με αυτό το σκεπτικό η ΕΑΕΠ κατήργησε (κοινώς έβαλε λουκέτο) στο φόρουμ που διατηρούσε.
  Το να ισχυρίζεσαι ότι σου κόψαμε σχόλια, από τη στιγμή που όπως μπορεί ο οιοσδήποτε να διαπιστώσει, γράφουν ελεύθερα διάφοροι ετερόδοξοι, είναι μάλλον κίνηση παιδαριώδους εντυπωσιασμού. Κατά τη γνώμη μου 2 τινά μπορεί να συμβαίνουν. Ή ότι μετά την απαγόρευση να γράφετε στο εγκόλπιο σας επέτρεψαν εκ νέου οι πρεσβύτεροί σας να σχολιάζετε ή μυριστήκατε φρέσκο αίμα (free) και είπατε να δείξετε το καλό σας πρόσωπο. Το όμορφο, της «αγάπης» και της καλοσύνης, ΟΧΙ αυτό που δείχνουν οι Πρεσβύτεροί σας κάθε εβδομάδα στον Αρειο Πάγο όπου ξεσκίζουν τις σάρκες μιας ολόκληρης οικογένειας με σκοπό την «παραδειγματική» τιμωρία της. Καημένα παιδιά… πως θα αντικρίσετε τον Κύριο «εν εκείνη την ημέρα»; Αναρωτηθείτε. Αναρωτήσου Χάρη μου και αν θες πήγαινε την Παρασκευή στον Άρειο Πάγο να ρωτήσεις και τους ποιμένες σου. Εκεί μάλλον πρέπει να πάνε και όσοι αδελφοί σας βλέπουν με συμπάθεια λόγω των ψευδών σας και των ιμιτασιόν χαρισμάτων που εμπορεύεστε καθημερινά εντός και εκτός διαδικτύου. Ας πάει λοιπόν ο κόσμος, η free και όποιος θέλει να δουν τι είδους χαρίσματα και τι είδους πνεύμα έχουν οι πεντηκοστιανοί. Στον Άρειο Πάγο παιδιά την Παρασκευή.

 106. Χαίρομαι πάλι που σας βρίσκω όλους! Teriliane μου, πάντα μάχιμος και διαλεκτικός! Αθανασία μου, πάντα με λίγα λόγια, και αποδίδεις σοφά την ουσία ων πραγμάτων. Egolpio μου, σε παρακαλώ από τα βάθη της καρδιάς μου, να μην σταματήσεις ποτέ !

 107. Γειά σου Στέλιο!

 108. Και αφού περάσουν από τον Αρειο Παγο την Παρασκευή ας ανέβουν το σαβ/κο στη Λάρισα να πάμε μια βόλτα και στον Τύρναβο!!!!!!

  Τώρα να σταματήσουμε Στέλιο ακόμη δεν αρχίσαμε
  έχουν να βγουν πολλά!!!!! αρκετά με το κουκούλωμα τόσα χρόνια

 109. Διακρίνω μια τόσο ωραία οικειότητα προς το πρόσωπό μου egolpion, που αυτό μάλλον δηλώνει ότι σου έλειψα και ότι θες να με δεις πολύ από κοντά, και μου κλείνεις ραντεβουδάκια στον Άρειο Πάγο..!!

  Ναι, το χιούμορ μου δεν το έχασα! Ούτε έχασα τη πίστη μου στο Χριστό για να μη ξεχνιόμαστε.
  Παράλληλα, το ψέμα και η λασπολογία έστω και μετά από 5 χρόνια δεν έχασε τη «λάμψη» του στο τόσο όμορφο site σας! Αλλά ναι ξέχασα, μου έχουν απαγορέψει να γράφω οι ποιμένες μου!!! Σε παρακαλώ, μην τους αναφέρεις τίποτα, μιας και τους ξέρεις τόσο καλά!
  Ααα και τώρα που θα σου ξαναλείψω, κάλυψε σε παρακαλώ την απουσία μου στους «πιστούς» θαυμαστές και υποστηρικτές σου. Έλα σου έχω εμπιστοσύνη, κάτι καλό και πετυχημένο θα σκαρφιστείς πάλι, δεν μπορεί!

  Πίστεψέ με έχω πολύ πιο σημαντικά θέματα να ασχοληθώ στη ζωή μου από το εγκόλπιόν σας και από το να κάνω tour σε δικαστήρια. Αντιθέτως όμως όπως βλέπω εσύ δεν έχεις!
  Δεν πετάγεσαι μέχρι τη Πάρο να χαλαρώσεις και λιγάκι, θα έχεις τον καλύτερο ξεναγό εκεί!

  Καλή χρονιά παιδιά, που θα πάει θα τη βρείτε την άκρη μια μέρα..!

 110. Διακρίνεις χιούμορ στην συντριβή μιας ολόκληρης οικογένειας που διώκεται από την πλάνη σου;
  Συγχαρητήρια καλέ μου φίλε. Είναι και αυτό κάποια εκδήλωση του πνεύματός σας; Όμως αν η πίστη σου στο Χριστό είναι σαν το χιούμορ σου τότε έχεις ένα θεματάκι.

 111. ΠΡΟΣ XARIDIM

  1. Εντάξει, εσύ δεν έχεις ανάγκη να ρωτήσεις τον «ποιμένα» σου. Έχεις προνομιακή θέση. Μπορείς να ρωτήσεις τον μπαμπάκα σου.

  2. Λασπολογίες και ψέματα υπάρχουν μόνο σε μια παγιδευμένη και νοσηρή σκέψη. Κανένας από μας δεν εγκατέλειψε τις Σέχτες σας για να ενταχθούμε σε κάποια άλλη μορφή ψέματος. Γι’αυτό λοιπόν δεν χρειάζεται να δημιουργείς εντυπώσεις.

  3. Όπως βλέπεις κανένα σχόλιο σου δεν «κόβεται». Μπορείς λοιπόν ν’ανοίξεις τη Δογματική της ΕΑΕΠ και να μας μιλήσεις για τις «σκληρές αλήθειες» της εκκλησιολογίας σας, της Χριστολογίας και της Θεολογίας που σας κατέχει. Να δώσεις μόνο παραπομπή σελίδας και εκδοτικού οίκου για να σπεύσουμε να προμηθευτούμε άπαντες τα ακαδημαϊκά σας έργα. Και φυσικά να διευκρινίσεις ότι εκπροσωπείς απόψεις και θέσεις μιας ολιγάριθμης ομάδας που εδρεύει στην Κρήτη. Η επισήμανση αυτή επιβάλεται να γίνει διότι μπορεί να έχετε την ίδια ταμπέλα με άλλους, δεν μοιράζεστε όμως και τις ίδιες (σκληρές) αλήθειες.

  4. «Μερικές φορές, βλέπουμε πιο καθαρά μέσα σ’αυτόν που λέει ψέματα, παρά σ’αυτόν που λέει αλήθεια. Η αλήθεια, όπως και το φως, τυφλώνει. Το ψέμα, αντίθετα, είναι ένα όμορφο σύθαμπο, που αναδεικνύει το αντικείμενο» (Άλμπερ Καμύ).

  ΠΡΟΣ ΣΤΕΛΙΟ

  Στελάκο, ο xaridim βρε!…

 112. ΠΡΟΣ XARIDIM

  1. Εντάξει, εσύ δεν έχεις ανάγκη να ρωτήσεις τον «ποιμένα» σου. Έχεις προνομιακή θέση. Μπορείς να ρωτήσεις τον μπαμπάκα σου.

  2. Λασπολογίες και ψέματα υπάρχουν μόνο σε μια παγιδευμένη και νοσηρή σκέψη. Κανένας από μας δεν εγκατέλειψε τις Σέχτες σας για να ενταχθούμε σε κάποια άλλη μορφή ψέματος. Γι’αυτό λοιπόν δεν χρειάζεται να δημιουργείς εντυπώσεις.

  3. Όπως βλέπεις κανένα σχόλιο σου δεν «κόβεται». Μπορείς λοιπόν ν’ανοίξεις τη Δογματική της ΕΑΕΠ και να μας μιλήσεις για τις «σκληρές αλήθειες» της εκκλησιολογίας σας, της Χριστολογίας και της Θεολογίας που σας κατέχει. Να δώσεις μόνο παραπομπή σελίδας και εκδοτικού οίκου για να σπεύσουμε να προμηθευτούμε άπαντες τα ακαδημαϊκά σας έργα. Και φυσικά να διευκρινίσεις ότι εκπροσωπείς απόψεις και θέσεις μιας ολιγάριθμης ομάδας που εδρεύει στην Κρήτη. Η επισήμανση αυτή επιβάλεται να γίνει διότι μπορεί να έχετε την ίδια ταμπέλα με άλλους, δεν μοιράζεστε όμως και τις ίδιες (σκληρές) αλήθειες.

  4. «Μερικές φορές, βλέπουμε πιο καθαρά μέσα σ’αυτόν που λέει ψέματα, παρά σ’αυτόν που λέει αλήθεια. Η αλήθεια, όπως και το φως, τυφλώνει. Το ψέμα, αντίθετα, είναι ένα όμορφο σύθαμπο, που αναδεικνύει το αντικείμενο» (Άλμπερ Καμύ).

  ΠΡΟΣ ΣΤΕΛΙΟ

  Στελάκο, ο xaridim βρε!…

 113. Η επίπονη διαδικασία αναζήτησης του πραγματικού οδηγεί στην κάθε είδους εξιδανίκευση του εξόφθαλμα ψεύτικου

  – Η επίπονη διαδικασία αναζήτησης του πραγματικού: Ενώ ο κόσμος, ο λαός , ο άνθρωπος έχει μια πραγματική εκζήτηση για το Θεό, αγαπά το Θεό, θέλει να τον δει στη ζωή του να ενεργεί δυστυχώς έχει μεγάλο κίνδυνο να μπει σε δρόμους δύσκολους, διαδικασίες ατελείωτες, και ίσως σε μεγάλες περιπέτειες που η επιστροφή του και η διαφυγή από αυτές μοιάζουν με μία ουτοπία. Η ηγεσία της ΕΑΕΠ γνωρίζει και δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες προκειμένου να ενσωματώνει ανθρώπους με τέτοια αγνά κίνητρα στο δικό της ‘’ποίμνιο’’. Καλύπτεται πίσω από μια μάσκα ‘’αγάπης’’ και ‘’αδελφοσύνης’’ και φαινομενικά πραγματικής λατρείας προς τον Θεό. Το αποτέλεσμα είναι οδυνηρό! Μπαίνοντας στον ‘’κύκλο’’ αυτόν γίνεσαι όμηρος των ψευδαισθήσεων που σου δημιουργούν και των ορέξεων τους. Ο ψυχαναγκασμός δεδομένος…ο εκβιασμός φυσικό επακόλουθο…

  – Εξιδανίκευση του εξόφθαλμα ψεύτικου: Το ‘’ποίμνιο’’ έρμαιο των ποιμένων (λύκων) δεν μπορεί να απαγκιστρωθεί εν μέσω αυτού του ψυχαναγκασμού που του ασκείται. Εντολές και οδηγίες που πρέπει να εκτελεί μόνο το ‘’ποίμνιο’’. Εκείνοι υπεράνω κάθε γραφής, κάθε ευαγγελίου ακόμα και των ίδιων των κυρηγμάτων τους – αφού βρίσκουν τόσο πρόσφορο έδαφος…Όσο και να θέλεις να διαφύγεις τον κίνδυνο, δεν μπορείς και αυτό γιατί ήδη έχουν φροντίσει να σε αποκλείσουν κοινωνικά, από τους οικείους σου και οποιο άλλο άτομο δεν είναι του συναφιού τους δεν είναι αποδεκτό.

  Εδώ μπλέκεται η ψυχιατρική… το φαινόμενο αυτό ονομάζεται ‘’ σύνδρομο της Στοκχόλμης’’. Αποτελεί έναν μηχανισμό άμυνας, που βασίζεται (συνήθως ασυνείδητα) στην ιδέα ότι ο εγκληματίας – θύτης δεν θα βλάψει τον αιχμάλωτο-θύμα εάν αυτός είναι συνεργάσιμος, πόσο μάλλον αν τον υποστηρίζει κιόλας. Το συναισθηματικό δέσιμο με το θύτη στην πραγματικότητα είναι μια στρατηγική επιβίωσης για τα θύματα κακοποίησης (σωματικής, ψυχολογικής) και εκφοβισμού. Μέσα σε όλο αυτό το συνοθήλευμα των συναισθημάτων που διακατέχουν τον κάθε άνθρωπο – το θύμα το οποίο βρίσκεται στην πλάνη αυτή, κάνει το λάθος και αντιλαμβάνεται κάθε προσπάθεια διάσωσης του, ότι πιθανόν μπορεί να τον βλάψει απειλώντας την ισορροπία του και την αποδοκιμάζει. Μικρές και ασήμαντες πράξεις ‘’ευγένειας’’ εκ μέρους της ηγεσίας της ΕΑΕΠ κερδίζουν πολύ εύκολα και παίρνουν σημαντικές διαστάσεις για το θύμα. Παρερμηνεύοντας ωστόσο τα κίνητρα τα οποία υπάρχουν και δημιουργώντας του συναισθήματα πιστής υπακοής, ταύτισης και πολλές φορές θαυμασμού για τον θύτη του.

  Επειδή Χάρη καλώς ή κακώς (κακώς γνωριζόμαστε) – είχα την μεγάλη ατυχία να γνωρίσω μεγάλες προσωπικότητες της ΕΑΕΠ ξεκινώντας από τον μεγάλο ιεροκήρυκα του Ηρακλείου μέχρι τον άλλο που θα τον έδερνε η γυναίκα του στο Ρέθυμνο έτσι και δεν έδινε λεφτά για επενδύσεις….πρόσεχε τι λες!!!!!! κανένας δεν είναι ανώνυμος και η ΕΑΕΠ βρωμάει από το κεφάλι…πρόσεχε ποιους υπερασπίζεσαι γιατί θα σε πάρει η μπάλα!!! Η Κρήτη είναι καλή αλλα μικρή …πολλοί ξέρουν πολλά..και είστε ΟΛΟΙ γνωστοί!! Ιδιαίτερα ο Βόλος, τα Χανιά και η Πετρούπολη πρέπει να φοβούνται και να ανησυχούν πια…

 114. Καλησπέρα σε όλους.

  Έτσι είναι, Αθανασία μου, ακριβώς όπως το γράφεις: «ακόμη δεν αρχίσαμε». Μακάρι να ξυπνήσουν οι πρώην αδελφοί μας, και να δουν την αλήθεια του Ευαγγελίου του Χριστού, όπως την ευαγγελίζει η Ορθόδοξη Εκκλησία του Κυρίου από το 33 μ Χ, όπου και ιδρύθηκε. Βέβαια, για να πραγματοποιηθεί το «ξύπνημα», χρειάζεται πόνος, κόπος, μόχθος, και να ξεπεζέψει ο άνθρωπος. Αλλά αξίζει, διότι τότε βλέπει κανείς την χάρη του αγίου Τριαδικού μας Θεού. Είναι σαν την γυναίκα που εγκυμονεί. Όταν πλησιάζει η ώρα, είναι σε οδύνες. Αλλά, όπως είπε και ο Χριστός μας, όταν γεννήσει, έχει πλέον χαρά, γιατί ήρθε άνθρωπος στον κόσμο.

  Egolpio μου, φυσικά η ερώτησή σου είναι ρητορική. Η οικογένεια του Xaridim δεν έπαθε ποτέ καμία ζημιά τέτοιας φύσεως. Συνεπώς, δεν είναι σε θέση καν να νιώσει τι λες.

  Tertiliane, ναι είναι ο φίλος μας ο Xaridim, και χαίρομαι που τον ξαναβρίσκω! Μόνο, που ελπίζω να μην είναι περαστικός όπως την προηγούμενη φορά.

  Xaridim, σε χαιρετώ, και καλή χρονιά! Να δώσεις τα χαιρετίσματά μου σε όλα τα παιδιά στα Χανιά! Προσκαλεσμένοι στην Πάρο για καφέ και για ότι άλλο θέλουν, είναι και η Αθανασία, και το Egolpio και ο Τertilianos, ακόμα και συ και τα παιδιά. Έχουμε πολλά να πούμε. Και μην φοβάστε, δεν θα σας περιμένω με Πατερικά συγγράμματα, ούτε με την Εκκλησιαστική Ιστορία ανά χείρας. Όχι, δεν θα πάμε στα βαθιά…δεν θέλω να »πνιγείτε». Θα σας περιμένω μόνο με την Αγία Γραφή ανά χείρας. Θα ξεναγηθείτε όχι μόνο στην Πάρο, αλλά και στα αρχικά στοιχεία της Αγίας Γραφής.

  Θα περάσετε καταπληκτικά!

  Όσο για την άκρη που λες, σου απαντώ με το εξής: «Εκεί που είσαι, ήμουν, και εδώ που είμαι, σου εύχομαι να έρθεις».

 115. Βλέπω μαζευόσαστε σιγά σιγά!

  egolpion, δεν έκανα χιούμορ με καμία συντριβή οικογένειας, ούτε και θα ασχοληθώ με το άγνωστο σε μένα θέμα σου. Αρκεί που ασχολείσαι εσύ.

  tertiliane, το αν κάποια σχόλια μου πριν ετών έχουν σβηστεί ή όχι, πίστεψέ με καλύτερα εγώ το ξέρω και όσο για τις εντυπώσεις τις δημιουργείς και μόνος σου δεν με χρειάζεσαι.
  Τοποθετήσεις της εαεπ θες από μένα; Τις είχες σε πολλά post μου, δεν έχω να ασχοληθώ με ανθρώπους που πείθονται στο ψέμα, ούτε και να κάνω διάλογο.
  Αα, ωραίο το 4 σου του Καμύ, δεν ήξερα ότι με κάτι τέτοιες τοποθετήσεις δικαιολογείτε τα πιστεύω σας…

  Νικόλαε, εσύ λες ότι με ξέρεις, εγώ μάλλον σε αγνοώ, αλλά δεν θέλω και να μου συστηθείς, αφού όπως λες κακώς γνωριζόμαστε.
  Τις απειλούλες σου όμως περί Βόλου Χανιά και Πετρουπόλεως όχι σε εμένα άγνωστε. Να τις λες εδώ στους φίλους σου να χαιρόσαστε.

  Στέλιο, Στέλιο. Σε ευχαριστώ πολύ για τη πρόσκλησή σου, αλλά πιστεύω πιο πολύ θα χαιρόσουν τη παρέα του egolpio και tertilianού στο νησί σου παρά τη δική μου, και όχι δεν σε ειρωνεύομαι. Εκεί που είσαι ήμουν Στέλιο, δεν χρειάζεται να ξαναπάω άσχετα τι μου εύχεσαι ξέρω καλά ότι εδώ βρήκα το λιμάνι που αναζητούσα για χρόνια και ευχαριστώ τον Θεό για τη χάρη Του!

  Δεν θα σας κουράσω άλλο, ούτε ήρθα για να χαλάσω τη παρεούλα σας.
  Δεν ξέρω κατά πόσο είναι ωραίο, αλλά σίγουρα είναι ελκυστικό και ηδονικό το να ασχολείστε με σκάνδαλα, αμαρτίες, φήμες, λάθη των πιστών άλλων εκκλησιών και ειδικά της ΕΑΕΠ που με τόση μανία αγαπάτε.
  Δεν θα μπω στη διαδικασία να ψυχολογήσω του ότι δεν σας απασχολούν τα σκάνδαλα, αμαρτίες, φήμες και λάθη της Ορθοδοξίας, ΟΧΙ, ας το κάνει ο φίλος σας ο Νικόλαος με τις ΤΟΣΟ ωραίες αναλύσεις του για την εαεπ, κάτι θα ξέρει από ψυχανάλυση!!

  Πέρα από τη ψυχολογία, ας δούμε τη πραγματικότητα. Αυτό που μπορώ να πω είναι για τον Χριστό, όπου ο ίδιος στην Αποκάλυψη μιλάει στις 7 (κατά τόπους) εκκλησίες Του και μάλιστα ελέγχει 5 εξ αυτών για μεγάλα λάθη και αμαρτίες. 5 από τις 7 έχουν σοβαρά θέματα, πέντε από επτά. Κρίμα να μην υπήρχατε τότε να βάζατε ένα χεράκι…
  Θέλετε να δείχνετε ότι τα ξέρετε όλα και από μέσα και από έξω, μπράβο σας!
  Το ίδιο κάνει και ο Διάβολος που κατηγορεί τους πάντες και αγνοείτε ότι ούτε εσείς γλιτώνετε απ΄τις κατηγορίες του.
  Ένας μαθητής από τους 12 έγινε προδότης, αυτό για την εποχή κι αν ήταν το ΜΕΓΑ σκάνδαλο. Δεν βλέπω όμως να αμαυρώθηκε η εικόνα των υπόλοιπων 11, όσο και αν το ήθελε ο διάβολος. Δεν βλέπω να σταμάτησε την εκκλησία του Χριστού ο Ιούδας, ούτε ο Ανανίας με τη Σαπφείρα, ούτε ο Δημάς, ούτε τόσοι υποκριτές ή κακοί εργάτες που προσκολλήθηκαν ή προέκυψαν αργότερα μέσα στην εκκλησία του Χριστού.

  Για αυτό λοιπόν έχετε ένα σοβαρό, σοβαρότατο θέμα, που αυτό από μόνο του σας χωλαίνει. Ο διάβολος σας έχει κρύψει από τα μάτια σας τα δικά σας προβλήματα και της εκκλησίας σας και σας έχει κάνει να ηδύνεστε στο να κυνηγάτε μετά μανίας τους (για εσάς) «κακούς αιρετικούς» που κανένας μαθητής ή απόστολος, ούτε και ο Κύριος δεν έκανε. Γιατί αυτός που πραγματικά ασχολείται με τον Χριστό και το πως θα διορθώσει τον εαυτό του στο να Του μοιάσει, δεν ασχολείται ούτε με Ορθοδοξίες, ούτε με ΕΑΕΠ ούτε με ΑΣΕΠ ούτε και εγώ δεν ξέρω με τι, αλλά με τον εαυτό του.

  Περαστικά σας λοιπόν, και μέσα απ τη καρδιά μου καλή χρονιά και ευλογημένη.

 116. Χάρη Μ. μάλλον κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις γιατί χαζός δεν είσαι( θέλω να πιστεύω)
  Κι εσύ πολλά ξέρεις αλλα κρύβεσαι πίσω από το μπαμπα σου..( βλέπεις αν έχεις μπαμπα πρεσβύτερο όλα σβήνουν, και είναι πταισματακια ) χαιρετίσματα λοιπόν στον Π.Μ και στους άλλους!!! Να ξέρεις ότι η »Νεα Σαλαμίνα σας» έρχεται… ειδοποίησε και το Χ.Γ. μέγα ποιμένα..

 117. ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ “ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ” ΤΗΣ ΕΑΕΠ
  Ουαί εις εσάς, γραμματείς και Φαρισαίοι, υποκριταί, διότι καθαρίζετε το έξωθεν του ποτηρίου και του πινακίου, έσωθεν όμως γέμουσιν εξ αρπαγής και ακρασίας
  .
  Φαρισαίε τυφλέ, καθάρισον πρώτον το εντός του ποτηρίου και του πινακίου, διά να γείνη και το εκτός αυτών καθαρόν.

  Ουαί εις εσάς, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί, διότι ομοιάζετε με τάφους ασβεστωμένους, οίτινες έξωθεν μεν φαίνονται ωραίοι, έσωθεν όμως γέμουσιν οστέων νεκρών και πάσης ακαθαρσίας.

  Ούτω και σεις έξωθεν μεν φαίνεσθε εις τους ανθρώπους δίκαιοι, έσωθεν όμως είσθε πλήρεις υποκρίσεως και ανομίας.

 118. ΠΡΟΣ XARIDIM

  Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα! Αυτό, όσον αφορά τις εντυπώσεις που δημιουργώ (μόνος μου) και συστηματικά αποφεύγεις. Δεσμεύομαι μάλιστα ότι αν επιθυμείς, το σχόλιο σου θα δημοσιεύεται 2 φορές για να υπάρχει εκεί και να σου υπενθυμίζει τις ανυπόστατες κατηγορίες σου. Διότι από το Αντιαιρετικό Εγκόλπιο έχουν σβηστεί σχόλια- εκτός απο τα υβριστικά- εκείνα ακριβώς που επαναλαμβάνονται δίχως ουσιαστικό αντίκρυσμα και ενώ έχουν δοθεί απαντήσεις. Και ζήτησα τοποθετήσεις μέσα από τη Δογματική σας. Αλήθεια, έχετε κάτι τέτοιο;…έχετε εκκλησιολογία;…έχετε Χριστολογία;…έχετε, τολμώ να πω, θεολογία;…

  Αν τώρα στις προθέσεις σου δεν υφίσταται η «συναλλαγή» με το ψεύδος και κατ’επέκταση με τον ανίερο (φυσικά) διάλογο, τότε, αναρωτιέμαι γιατί μπήκες εδώ μέσα ν’αφήσεις σχόλιο. Και αφού το έκανες αρχικά γιατί συνεχίζεις να απαντάς; γιατί συναναστρέφεσαι με το ψεύδος και με ανθρώπους του διαβόλου; μήπως δεν σε αφήνει ο εγωισμός και μέσα στη καθαριότητα της φυλακής σου, πόνεσε ο ναρκισσισμός της «αναγέννησης»;

  Από την άλλη θεωρώ απόλυτα φυσιολογικό να διακατέχεσαι από τέτοιες πεποιθήσεις. Προσωπικά, ως πρώην πεντηκοστιανός, αντιλαμβάνομαι το μέγεθος της δυσκολίας να αντιληφθείς «κάτι» πέρα από τα σύνορα σου. Χρειάζεται κόπο, αυταπάρνηση, θανάτωση του εγώ, για να μπορέσεις να αμφισβητήσεις την «αλήθεια» που έχει δημιουργηθεί μέσα σου με τη δική σου πάντα συμβολή. Χαίρομαι όμως που πολλοί ομοϊδεάτες σου αρχίζουν (εδω και πολύ καιρό) να ψάχνονται και σιγά-σιγά έρχονται στην Ορθοδοξία. Όπως 2 πρώην «διάκονοι», που αρχικά παραιτήθηκαν και ύστερα έλαβαν το Χρίσμα.

  Κλείνοντας έχω να καταθέσω τα εξής: Ο Άλμπερ Καμύ, έχει ένα ωραίο βιβλίο με τίτλο «η πτώση». Δείχνει έναν άνθρωπο αρεστό στα μάτια των ανθρώπων, ηθικό και ευεργέτη. Κάποια στιγμή όμως φθάνει σε αυτογνωσία και αντιλαμβάνεται τη δυσωδία της ψυχής του να καθρεφτίζεται στον ναρκισσισμό του. Κανένας δεν τον είχε καταλάβει…και πως να γίνει αυτό απ’τη στιγμή που ούτε και ο ίδιος γνώριζε την πραγματική του κατάσταση;
  Στο προτείνω λοιπόν. Θα σου αρέσει.

  «Quisque ab Ecclesia segregatus adulterae iungitur» ( «Πάς ο της Εκκλησίας χωριζόμενος, κολλάται τη Πόρνη»).
  αγ. Κυπριανός Καρχηδόνας

  ΥΓ. Κάτι άλλο δεν έχω να σχολιάσω. Άν ήσουν συνεπής στις θέσεις σου θα απεύφευγες να γράψεις παραδείγματα μέσα από την Αποκάλυψη και τα υπόλοιπα που γράφεις. Αναλογίσου το οξύμωρο…προλαβαίνεις να φύγεις.

 119. Xaridim, πάντως ισχύει η πρόσκλησή μου.

  Όσον αφορά την ευχή μου, και αυτή εξακολουθεί να ισχύει. Αν λοιπόν μελέτησες την Ορθόδοξη Πίστη, έζησες κάποιο μέρος της ζωής σου συνειδητά ως Χριστιανός Ορθόδοξος, και την απέρριψες, τότε καλά έκανες και ακολούθησες τον δρόμο σου. Αν όμως όχι, τότε μην λες μεγάλα λόγια. Και από την δική μου πλευρά, βρήκα , με την βοήθεια του Κυρίου πάντα, την Εκκλησία που Εκείνος ίδρυσε. Την Εκκλησία που μας έδωσε την αγία Γραφή (ολόκληρη). Και πολλά άλλα, τα οποία δεν είναι επί του παρόντος να πούμε. Συνοψίζοντας, μελετώντας τις πηγές, δεν βρήκα πεντηκοστιανισμό, αλλά Ορθοδοξία. Όχι μόνο στα θέματα της πίστεως, αλλά και στην πνευματική ζωή. Και επειδή ήμουν στην ΕΑΕΠ 10 χρόνια με όλα τα «παρελκόμενα», και μάλιστα με ζήλο (όπως και πολλά παιδιά στην ΕΑΕΠ- αυτό το ομολογώ), είμαι σε άριστη θέση να διακρίνω το γνήσιο από την απομίμηση. Και αυτό που με ανέπαυσε, αφού αναίρεσα ο ίδιος ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ μου τα δόγματα της ΕΑΕΠ από την ίδια την Αγία Γραφή μάλιστα, επεκτάθηκα και στην μαρτυρία της Εκκλησίας διαχρονικά. Τώρα είμαι σε θέση να πω ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΩ, ότι αυτό που πιστεύω σήμερα, το ίδιο πίστευαν ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΠΟΧΗ.

  Μερικές παρατηρήσεις στα υπόλοιπα (γενικά) που αναφέρεις:

  1. Αν και είμαι ένας απλός αναγνώστης του παρόντος ιστολογίου, μπορώ να διαβεβαιώσω ότι ο ΣΚΟΠΟΣ είναι η κατάδειξη της πλάνης και της αίρεσης, και όχι η ανάδειξη σκανδάλων, που έτσι και αλλιώς είναι αδύνατο να μην έρθουν, κατά το λόγο του Κυρίου. Αυτό αποδεικνύεται από το πλήθος των άρθρων που αναρτούνται στην ιστοσελίδα. Στην συντριπτική πλειοψηφία τους, αφορούν θέματα πίστεως.

  2. Οι αναφορές στα όποια σκάνδαλα της ΕΑΕΠ, δεν γίνεται με σκοπό τον εξευτελισμό του συνανθρώπου μας, για αυτό άλλωστε ΔΕΝ αναφέρονται ονόματα. Ο σκοπός είναι να απομυθοποιηθεί η δήθεν «αναγέννηση» και «καθαρότητα» των μελών σας. Διότι, ακόμα και σε αυτό έχετε ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ αντίληψη, τόσο αγιογραφικά, όσο και αν συγκρίνουμε την σχετική διδασκαλία σας, με αυτήν την ιστορικής Εκκλησίας. Για αυτό παραπάνω μίλησα όχι μόνο για «δόγματα» πίστεως, αλλά και για πνευματική ζωή. Δεν είναι μήπως αλήθεια, ότι εκμεταλλευόμενοι τα σκάνδαλα της Ορθοδόξου Εκκλησίας, προσηλυτίζατε Ορθοδόξους με μικρή γνώση και άγευστους της Χριστιανικής ζωής, όπως εμένα; Για αυτό, απορώ πραγματικά με όσα γράφεις παρακάτω, διότι αυτά για τα οποία μας κατηγορείς, ΑΥΤΑ ΑΚΡΙΒΩΣ κάνατε εσείς όλα αυτά τα χρόνια!

  3. Σχετικά με την «μανία» κατά της ΕΑΕΠ, είναι απόλυτα δικαιολογημένη. Διότι πρόκειται περί αιρέσεως που εξαπατά ειλικρινείς ανθρώπους, αλλά που έχουν άγνοια περί της πίστεως. Για μία αίρεση, που μας στέρησε αρκετά χρόνια από την μικρή μας ζωή, μακριά από τον Θεό, και που μας στέρησε το Σώμα και το Αίμα του Χριστού. Που γέμισε την ζωή μας με ψεύτικες υποσχέσεις και πλαστές επαγγελίες, δήθεν από τον Κύριο. Που οδήγησε πολλά από τα οικεία μέλη μας σε ΦΟΒΕΡΕΣ καταστάσεις. Που οι «πρεσβύτεροί» της μας απέκρυψαν πολλά πράγματα τόσο από την ιστορία της ίδιας της ΕΑΕΠ, όσο και από το κίνημα της Πεντηκοστής γενικότερα. Η μανία είναι κατά της αιρέσεως αυτής που ΕΞΑΠΑΤΑ ΚΟΣΜΟ, που κηρύττει άλλο «ευαγγέλιο», και που εξαγγέλλει κατ’ εξακολούθηση ψευτοπροφητείες. Που δεν διστάζει να ΧΑΛΚΕΥΕΙ και να ΠΑΡΑΠΟΙΕΙ κείμενα, μόνο και μόνο για να καθησυχάζει την συνείδηση κάποιου που ίσως διερωτηθεί αν η ΕΑΕΠ έχει μερίδιο ιστορικά, μέσα στους πρώτους Χριστιανικούς χρόνους, λίγο μετά τους αποστόλους. Η μανία είναι λοιπόν κατά της ψευδοδιδασκαλίας πρωτίστως, και έχουμε χρέος να ενημερώσουμε τους συνανθρώπους μας.

  4. Φυσικά, ουδέποτε ισχυρίστηκε κάποιος ότι στην Ορθόδοξη Εκκλησία του Χριστού δεν υπάρχουν σκάνδαλα. Σαφώς υπάρχουν. Αλλά η διαφορά είναι ότι δεν τα κουκουλώνουμε, γιατί δεν υπάρχει βιτρίνα ώστε να φοβόμαστε μην σπάσει ή λερωθεί. Δεν είμαστε «αναγεννημένοι» όπως εσείς (δήθεν), αλλά σε ΠΟΡΕΙΑ αναγεννήσεως. Σε μία πορεία όπως μας την παρέδωσε ο Χριστός, και την βιώσαν οι απόστολοι, αλλά και οι άγιοι όλων των αιώνων και όλων των εποχών. Και προπαντός, ο συνειδητός Ορθόδοξος Χριστιανός, προσέχει τον εαυτό του, ώστε να μην φέρει το σκάνδαλο εκείνος. Όχι για να μην τον «παρεξηγήσουν», ή να μην πουν ότι «δεν είναι πνευματικός», αλλά για να μην γίνει αιτία να μπει ο ίδιος εμπόδιο στην πνευματική πορεία του αδελφού του, υπέρ του οποίου ο Χριστός πέθανε. Και αναλώνεται στην προσευχή του τελώνη και όχι του Φαρισαίου.

  5. Ασφαλώς, θα γνωρίζεις πόσο εύκολα (δήθεν) «αποδεικνύατε» στους άσχετους, ότι η Ορθοδοξία δεν έχει την αλήθεια εξ αιτίας των… σκανδάλων. Αν δεν «θυμάσαι», μπορώ να σου θυμίσω ΑΝΕΤΑ. Αλλά και μόνος σου μπορείς να θυμηθείς, αρκεί να διαβάσεις κάποια από τις ομολογίες της εφημερίδας «Χριστιανισμός».

  6. Το παράδειγμα των 7 κατά τόπους Εκκλησιών που αναφέρεις είναι ορθό. Αλλά όμως σου διαφεύγει, ότι αυτές ανήκουν στον αγρό του Κυρίου. Ανήκουν στην ιστορική κοινότητα, και οι επίσκοποί τους έχουν ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΔΙΑΔΟΧΉ, συνεπώς μετέχουν στην ίδια αποκαλυπτική αλήθεια με τους αγίους αποστόλους του Χριστού. Αυτό φυσικά, δεν το έχει η ΕΑΕΠ , που συστάθηκε μόλις το 1965 και μάλιστα μετά από σχίσμα. Εφόσον δέχεσαι ότι αυτές οι 7 κατά τόπους Εκκλησίες είναι του Χριστού, και η Αποκάλυψη γράφτηκε το 95 μ Χ, τότε γιατί είσαι ΕΚΤΟΣ του Σώματος της Εκκλησίας; Και αν οι αποστολικές, κατά τόπους, Εκκλησίες, έχουν σκάνδαλα, γιατί στα κηρύγματά σας ΚΑΤΑΚΡΙΝΕΤΕ την Ορθοδοξία ότι δήθεν αποστάτησε τον 4ο αιώνα;

  7. Ο Διάβολος κατηγορεί ανθρώπους που έπεσαν. Εδώ, δεν κατηγορείται κανένας άνθρωπος που έπεσε σε σφάλμα. Εδώ κατακρίνεται η αίρεση και η πλάνη που καταστρέφει ζωές. Κατακρίνεται όχι η πτώση του συνανθρώπου μας, αλλά ο ΔΟΛΟΣ. Έχει τεράστια διαφορά το ένα από το άλλο. Κατακρίνεται, για παράδειγμα, ότι κατακρεουργείται μία οικογένεια από τους «ποιμένες» που βόσκουν εαυτούς τελικά κάτι που ο Χριστός ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΑΝΕ.

  8. Ασφαλώς, ο Ιούδας, ο Ανανίας, η Σαπφείρα, ο Δημάς, στους οποίους αναφέρεσαι, ακόμα και οι κακοί εργάτες που αναφέρει ο απόστολος Παύλος, όλοι αυτοί ήταν στην Ορθόδοξη Εκκλησία που ίδρυσε ο Κύριος. Εφόσον λοιπόν παραδέχεσαι ότι τέτοια φαινόμενα υπήρχαν ΠΑΝΤΑ στην ζωή της Εκκλησίας, δεν θεωρείς αντιφατικό κάποιος να φεύγει από αυτήν εξ αιτίας αυτών των καταστάσεων, και να προσκολλάται σε ανθρωποποίητες θρησκείες δήθεν «καθαρών»;

 120. Επίσης, να συμπληρώσω:

  Έγραψες: »Για αυτό λοιπόν έχετε ένα σοβαρό, σοβαρότατο θέμα, που αυτό από μόνο του σας χωλαίνει. Ο διάβολος σας έχει κρύψει από τα μάτια σας τα δικά σας προβλήματα και της εκκλησίας σας και σας έχει κάνει να ηδύνεστε στο να κυνηγάτε μετά μανίας τους (για εσάς) “κακούς αιρετικούς” που κανένας μαθητής ή απόστολος, ούτε και ο Κύριος δεν έκανε».

  Απάντηση:
  Αν μας χωλαίνει το να εκθέτουμε την αίρεση με την φανέρωση της αλήθειας (γιατί αυτό κάνουμε), τότε »χωλός» (κατά την έκφρασή σου) είναι και ο απόστολος Παύλος που έγραφε εναντίων των Ιουδαιζόντων Χριστιανών και κατά των Γνωστικιζόντων. Και όπως ο απ. Παύλος είχε ως πηγή την υγιαίνουσα διδασκαλία της Εκκλησίας, άλλο τόσο και εμείς. Άλλωστε, η Εκκλησία είναι »ο στύλος και το εδραίωμα της αλήθειας» (‘Α Τιμ. 3:15). Αν έχουμε θέμα επειδή υπερασπιζόμαστε την αλήθεια, άλλο τόσο και ο απόστολος.

  Επίσης, ο Κύριος Ιησούς Χριστός αναίρεσε την πλάνη των αιρετικών Σαδδουκαίων, αλλά δεν πιστεύω να νομίζεις ότι είχε … θέμα.

  Αλλά και το άλλο που γράφεις, είναι αναληθές. Διότι, αν κάθε ένας που γράφει υπερασπιζόμενος την αλήθεια, σημαίνει ότι αναγκαστικά »ο διάβολος του έχει κρύψει τα προβλήματα της Εκκλησίας του»,αυτό σημαίνει ότι και οι απόστολοι , επειδή έγραφαν εναντίων των αιρετικών στις επιστολές τους, »αγνοούσαν» τα ποιμαντικά προβλήματα της Εκκλησίας.. Αλλά όπως καταλαβαίνεις, αυτό είναι άτοπο.

  Εμείς ξεχωρίζουμε την αίρεση από τον αιρετικό, όπως και το σκάνδαλο από την πίστη. Για αυτό, δεν σας λέμε »αιρετικούς» εξ αιτίας των σκανδάλων σας, αλλά εξ αιτίας της αιρετικής σας πίστης. Όπως επίσης, επειδή είστε αιρετικοί, δεν σημαίνει ότι σας θεωρούμε »κακούς». Γιατί, άνθρωποι καλοπροαίρετοι και κακοπροαίρετοι υπάρχουν παντού. Και πιστεύω ότι αν καθίσουμε και εξετάσουμε ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΆ και καλοπροαίρετα τα πράγματα, τότε ( και με την βοήθεια του Βασιλέως Χριστού), κάποιοι θα αναθεωρήσετε, όπως κάναμε και εμείς. Γιατί δεν μας τσίμπησε μια μέρα μύγα ώστε να εγκαταλείψουμε την ΕΑΕΠ, ούτε άσχετοι ήμασταν. Αλλά ασχοληθήκαμε ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΆ, γιατί η αλήθεια ΔΕΝ ΈΧΕΙ να φοβηθεί την έρευνα.

  Έγραψες: »Γιατί αυτός που πραγματικά ασχολείται με τον Χριστό και το πως θα διορθώσει τον εαυτό του στο να Του μοιάσει, δεν ασχολείται ούτε με Ορθοδοξίες, ούτε με ΕΑΕΠ ούτε με ΑΣΕΠ ούτε και εγώ δεν ξέρω με τι, αλλά με τον εαυτό του.»

  Απάντηση:
  Μήπως ο απόστολος Παύλος ΔΕΝ ασχολούνταν πραγματικά με τον Χριστό και με το πως θα διορθώσει τον εαυτό του, επειδή ασχολήθηκε κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό στις επιστολές του, με τους Ιουδαίζοντες; Ή, όταν ασχολείστε εσείς μαζί μας, και μας κατηγορείτε ως δήθεν »ειδωλολάτρες» και την Ορθοδοξία ως Πόρνη Βαβυλώνα, τότε δεν ισχύει αυτό που λες εδώ; Μην κρίνεις με διαφορετικά μέτρα και με διαφορετικά σταθμά.

 121. Χάρη εγώ σήμερα θα είμαι στον Άρειο Πάγο. Ξέρεις εκεί που ο Καίσαρας κρίνει και κατακρίνει με τα δικά του μέτρα τις ανομίες των ανθρώπων. Κατηγορούμενη είναι μια ολόκληρη οικογένεια και κατήγοροί της είναι «αναγεννημένοι» άνθρωποι του θεού, εργάτες του ευαγγελίου και κήρυκες της δόξης του. Σε προκαλώ και σε προσκαλώ να έρθεις και εσύ κάποια στιγμή σε μια συνεδρία μήπως και μπορέσεις να μου εξηγήσεις τα δυσνόητα, αυτά που δεν καταλαβαίνω εγώ και πολλοί άλλοι. Πώς άνθρωποι με τα χαρίσματα του πνεύματος κατά δική τους ομολογία, επιδιώκουν τη συντριβή μιας άλλης ομάδας ανθρώπων. Πως μπορεί να συμβαίνει αυτό; Πως ένας άνθρωπος που αγαπάει το Θεό μπορεί να ζητεί την καταδίκη του αδελφού του; Πως μπορείς να κηρύττεις αγάπη, ανεξικακία, πραότητα; Πως;

 122. Υπάρχει από όλους σας ένα πολύ Χριστιανικό πνεύμα που δυσκολεύομαι να ακολουθήσω … Τώρα, θα μου πείτε, ένας λιγότερος…. Ένα θα σας πω όμως… κανείς από εμάς δεν έχει δικαίωμα να κρίνει…. το ποιος είναι σωστός και ποιος λάθος θα το κρίνει ο Θεός όταν έρθει η ώρα! Δείξτε λίγη αγάπη στους γύρω σας και ας μην είναι όλοι σαν και εσάς! Συνεχίστε να αραδιάζεται «Φανφάρες» και μεγάλα λόγια για να δείξετε ποιος είναι ο πιο διαβασμένος , και συνεχίστε να αγνοήτε την πραγματική έννοια του Χριστιανισμού! (Δείτε λίγο το καθρέπτη σας και αναλογιστείτε τι είναι αυτό που κάνετε εδώ μέσα, θα δείτε έναν πολύ άσχημο εαυτό..)

 123. Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας άνθρωπος που τον λέγανε Πέτρο. Αυτός ο άνθρωπος κάποια στιγμή θαμπώθηκε από τα χρήματα και παρανόμησε εναντίον των αδελφών του. Οι αδελφοί του, διάλεξαν το δρόμο της δικαιοσύνης για να πάρουν πίσω τα λεφτά τους. Ο Πέτρος, δίχως να μπορεί να ακολουθήσει άλλο δρόμο, επέστρεψε τα λεφτά στους ιδιοκτήτες. Οι αδελφοί όμως, «χριστιανοί» όντες, αποφάσισαν για τον καθαρισμό της ψυχής του. Είπαν συγκεκριμένα, ότι η κάθαρση και η σωτηρία για την ψυχή του Πέτρου αποτελεί μονόδρομο και θα γίνει μόνο αν μπει στη φυλακή!!!

  Δεν τους νοιάζει που πήραν πίσω τα λεφτά τους…δεν τους νοιάζει αν ταλαιπωρείται ψυχικά και βάναυσα μια οικογένεια για επτά συνεχόμενα έτη. Δεν τους νοιάζει αν ο Πέτρος αποπειράθηκε δύο φορές…απαιτούν παραδειγματική τιμωρία με στόχο και σκοπό την Σωτηρία της Ψυχής…Αυτό σημαίνει θεολογική σκέψη…βιωματική εμπειρία που πηγάζει δια της σχέσεως με το Υπερβατικό.

  Παράλληλα οι αδελφοί αυτοί θα μιλήσουν (σε κάποια άβουλα όντα) για αγάπη, για χαρίσματα, για αναγέννηση, για κάποιου είδους βάπτιση, ξεχωριστή απ’την αναγέννηση (!), για έλεος, για φιλανθρωπία, για συγχώρεση…Αναρωτιέμαι όμως για κάτι: τα βράδια κοιμούνται…ήσυχα;

  «Η γαρ αγνοούντας διδάξομεν, ή κακουργούσιν ουκ επιτρέψομεν»

  Μέγας Βασίλειος

 124. ΠΡΟΣ free

  Αγαπητή,

  Δεν χρειάζεται να ακολουθήσεις εμένα, ή το Αντιαιρετικό Εγκόλπιο. Η «Εκκλησία σημαίνεται εν τοις Μυστηρίοις» είχε πει ένας άγιος της Εκκλησίας μας (Νικόλαος Καβάσιλας). Αυτό που έχεις εσύ ως χρέος να κάνεις είναι να ψάξεις την αλήθεια αν, και εφόσον, αμφισβητείται για σένα η Ορθόδοξη Εκκλησία. Εγώ είμαι αμαρτωλός όπως και ο υπόλοιπος κόσμος. Προσπαθώ να είμαι πάντα γνήσιος στη συμπεριφορά μου και να μην υποκρίνομαι. Δεν θα σου δείξω ούτε φώτα αλλά ούτε και χαρίσματα. Αν ψάχνεις για «φώτα», πήγαινε στην ΕΑΕΠ. Ως πρώην πεντηκοστιανός σου μιλώ. Δεν είμαι καλύτερος από σένα και φυσικά ούτε εσύ καλύτερη από μένα. Όλοι μας μπροστά στον Χριστό υστερούμε σε βάθος και ύψος, σε μήκος και πλάτος. Δεν με εντυπωσιάζουν-θετικά ή αρνητικά- ούτε τα «καλά» κουστούμια και ούτε τα βρώμικα…

  Τα περί κρίσεως δεν θα τα σχολιάσω. Αισθάνομαι ότι μπορεί να φανώ «διαβασμένος», αν σου απαντήσω, αραδιάζοντας «φανφάρες». Συμπάθα με αλλά αγαπολογίες και θολοκουλτούρα «έτρωγα» για πολλά χρόνια στην Σέχτα των πεντηκοστιανών. Προτιμώ τον ρεαλισμό. Και η πραγματική κατάσταση λέει ότι οι ψυχές χάνονται μέσα στα δίχτυα των αιρέσεων. Εσύ μπορείς να μείνεις και να παρατηρείς τον κακό μας εαυτό.

  «Η γαρ αγνοούντας διδάξομεν, ή κακουργούσιν ουκ επιτρέψομεν»

  Μέγας Βασίλειος

 125. Κρίνουμε για να διακρίνουμε. Αλίμονο αν δεν το κάναμε. Ο Κύριος ο ίδιος είπε: «Την δικαία κρίση κρίνατε» (Κατά Ιωάννη, 7:24).

  Έτσι λοιπόν, κρίνουμε την ΕΑΕΠ, ώστε να διακρίνουμε σε αυτήν τις αιρετικές και πλανημένες δοξασίες της, αλλά κρίνουμε και τις συμπεριφορές των «αναγεννημένων» της, όχι για να πούμε ότι είμαστε καλύτεροι, αλλά για να διακρίνουμε και πρακτικά πλέον, ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι πολίτευμα «αγίου», «καθαρού», «αναγεννημένου», και «θεοφόρου» ανθρώπου.

  Δεν μιλάμε λοιπόν για «κρίση» = καταδίκη, αλλά για κρίση= διάκριση.

  Σαφώς, όλη αυτή η προσπάθεια που γίνεται από την μεριά μας, είναι ακριβώς πράξη αγάπης. Και προς τους ανενημέρωτους συνανθρώπους μας, αλλά και προς τους «πρώην» αδελφούς μας, προκειμένου να συνετιστούν. Μήπως ο Χριστός με τα περίφημα «ουαί», μισούσε τους Φαρισαίους; Και μιλάμε για την Αγάπη σαρκωμένη.

  Για το «διαβασμένους». Και βέβαια «διαβάσαμε» προκειμένου να μπούμε στην προσπάθεια αναζήτησης της αλήθειας, αφού πρώτα η ΕΑΕΠ δεν κατόρθωσε να απαντήσει σε στοιχειώδη ζητήματα περί την χριστιανική πίστη. Και την αλήθεια δεν την αναζητήσαμε ζητώντας «σημεία εξ ουρανού», διότι τότε θα οδηγούμασταν σε «δικές μας αλήθειες». Την αναζητήσαμε στον ίδιο τον στύλο και την βάση της αλήθειας, στην Εκκλησία του Χριστού (Ά Τιμοθέου, 3:15). Από εκεί αντλήσαμε και αντλούμαι, χωρίς να έχουμε πεποίθηση στον εαυτό μας και στην «σοφία» μας. Γιατί η αλήθεια είναι Πρόσωπο, και η Εκκλησία είναι το Σώμα αυτού του Προσώπου.

  Όσο για τον άσχημο εαυτό μας, πράγματι είναι άσχημος, όχι όμως γιατί τα «βάζουμε»με την αίρεση, αλλά διότι έχουμε πολλά ψωμιά ακόμα να φάμε, προκειμένου να φτάσουμε την αληθινή κάθαρση, τον φωτισμό, και την ομοίωση του Θεού. Εμείς δεν είμαστε αναγεννημένοι και τελειωμένοι, αλλά σε πορεία αναγεννήσεως και τελειότητος. Και φυσικά, αυτό το βλέπει κανείς και το συνειδητοποιεί, όταν διαβάσει τους βίους των αγίων, τόσο εκείνων που περιγράφονται μέσα στην Αγία Γραφή, όσο και εκτός αυτής. Να πάλι που οφείλει ο άνθρωπος να είναι διαβασμένος. Δεν φτάνει όμως μόνο αυτό, πρέπει να υπάρχει και κάποιος «Φίλιππος», που να εξηγεί στον «Αιθίοπα» τι είναι όλα αυτά που διαβάζει.

 126. Κρίνουμε για να διακρίνουμε. Αλίμονο αν δεν το κάναμε. Ο Κύριος ο ίδιος είπε: «Την δικαία κρίση κρίνατε» (Κατά Ιωάννη, 7:24).

  Έτσι λοιπόν, κρίνουμε την ΕΑΕΠ, ώστε να διακρίνουμε σε αυτήν τις αιρετικές και πλανημένες δοξασίες της, αλλά κρίνουμε και τις συμπεριφορές των «αναγεννημένων» της, όχι για να πούμε ότι είμαστε καλύτεροι, αλλά για να διακρίνουμε και πρακτικά πλέον, ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι πολίτευμα «αγίου», «καθαρού», «αναγεννημένου», και «θεοφόρου» ανθρώπου.

  Δεν μιλάμε λοιπόν για «κρίση» = καταδίκη, αλλά για κρίση= διάκριση.

  Σαφώς, όλη αυτή η προσπάθεια που γίνεται από την μεριά μας, είναι ακριβώς πράξη αγάπης. Και προς τους ανενημέρωτους συνανθρώπους μας, αλλά και προς τους «πρώην» αδελφούς μας, προκειμένου να συνετιστούν. Μήπως ο Χριστός με τα περίφημα «ουαί», μισούσε τους Φαρισαίους; Και μιλάμε για την Αγάπη σαρκωμένη.

  Για το «διαβασμένους». Και βέβαια «διαβάσαμε» προκειμένου να μπούμε στην προσπάθεια αναζήτησης της αλήθειας, αφού πρώτα η ΕΑΕΠ δεν κατόρθωσε να απαντήσει σε στοιχειώδη ζητήματα περί την χριστιανική πίστη. Και την αλήθεια δεν την αναζητήσαμε ζητώντας «σημεία εξ ουρανού», διότι τότε θα οδηγούμασταν σε «δικές μας αλήθειες». Την αναζητήσαμε στον ίδιο τον στύλο και την βάση της αλήθειας, στην Εκκλησία του Χριστού (Ά Τιμοθέου, 3:15). Από εκεί αντλήσαμε και αντλούμαι, χωρίς να έχουμε πεποίθηση στον εαυτό μας και στην «σοφία» μας. Γιατί η αλήθεια είναι Πρόσωπο, και η Εκκλησία είναι το Σώμα αυτού του Προσώπου.

  Όσο για τον άσχημο εαυτό μας, πράγματι είναι άσχημος, όχι όμως γιατί τα «βάζουμε»με την αίρεση, αλλά διότι έχουμε πολλά ψωμιά ακόμα να φάμε, προκειμένου να φτάσουμε την αληθινή κάθαρση, τον φωτισμό, και την ομοίωση του Θεού. Εμείς δεν είμαστε αναγεννημένοι και τελειωμένοι, αλλά σε πορεία αναγεννήσεως και τελειότητος. Και φυσικά, αυτό το βλέπει κανείς και το συνειδητοποιεί, όταν διαβάσει τους βίους των αγίων, τόσο εκείνων που περιγράφονται μέσα στην Αγία Γραφή, όσο και εκτός αυτής. Να πάλι που οφείλει ο άνθρωπος να είναι διαβασμένος. Δεν φτάνει όμως μόνο αυτό, πρέπει να υπάρχει και κάποιος «Φίλιππος», που να εξηγεί στον «Αιθίοπα» τι είναι όλα αυτά που διαβάζει.

 127. ΠΡΟΣ free
  Το, μη κρίνετε ινα μη κριθείτε, περί βίου εστίν, ου περί πίστεως
  Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος:

  Δεν έχει σχέση η κατάκριση με τον έλεγχο της αίρεσης.
  Οι αιρετικοί εξαπατούν κόσμο. Αυτό πρέπει να καταλάβεις.
  Κάθε συνειδητός χριστιανός οφείλει να ενημερώσει ώστε να μην μπλέξουν αθώοι άνθρωποι και καταστραφούν από τις πλάνες.
  Αγάπη πρέπει να έχουμε αλλά πρέπει να έχουμε και διάκριση.

  Ποια είναι η πραγματική έννοια του Χριστιανισμού???
  Τι είπε ο Χριστός για τους αιρετικούς και τους ψευδοδιδασκάλους???

  Για δες και εδώ
  http://www.dogma.gr/default.php?pname=Article&art_id=4977&catid=7

  Πως πρέπει να φερθούμε σε αυτούς τους ανθρώπους να τους αφήσουμε να τρώνε κουτόχορτο???

  Το, μη κρίνετε ινα μη κριθείτε, περί βίου εστίν, ου περί πίστεως
  Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος:

 128. Δεν είναι η αγία Εκκλησία του Χριστού κοινό νοσοκομείο και ανοιχτό πανδοχείο για να δέχεται όλα τα τέκνα της, που πάσχουν από διάφορες ασθένειες τόσο της ψυχής όσο και του σώματος, για να τα παρηγορεί, να τα βοηθά, να τα γιατρεύει με τους αγιασμούς και τα θεία Μυστήρια; »Βάλσαμο δεν υπάρχει στην Γαλαάδ; Δεν είναι εκεί ιατρός;», φώναζε τότε ο Ιερεμίας προς τον Ισραηλιτικό λαό. Και τώρα εγώ φωνάζω προς τους ασθενείς Χριστιανούς: μήπως δεν υπάρχει, αδελφοί, στην Ορθόδοξη πίστη και στην Εκκλησία, που πιστεύετε, γιατρειά και βοήθεια;

  (Άγιος Νικόδημος, »Χρηστοήθεια Χριστιανών», σελ. 268).

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΑΥΤΑ. ΟΣΑ ΣΧΟΛΙΑ  ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ & ΤΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ, ΘΑ ΚΟΒΟΝΤΑΙ

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Follow

Ενημερωθείτε για κάθε νέα δημοσίευση στο email σας.

Μαζί με 2.362 ακόμα followers

Αρέσει σε %d bloggers: