Ετικέτες

,

+ αρχιμ. Δανιήλ Γούβαλης
+ αρχιμ. Δανιήλ Γούβαλης έφυγε σήμερα το πρωί για την Άνω Ιερουσαλήμ

Συνέχισε να παρακαλάς τον Χριστό για τα παιδιά σου που τόσο σε πικράναμε! Συγχώρα μας.

Καλή αντάμωση, με τις ευχές σου πατερ άγιε.

ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΗΜΗ

Η ΚΗΔΕΙΑ ΣΗΜΕΡΑ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009

ΩΡΑ: 18:00

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΣΩΤΗΡΟΣ – ΜΗΛΕΣΙ  (γ. Πορφυρίου)


_____________________________________________

ho.d

Εκεί, αν με ελεήσει ο Θεός, αναλογίζομαι πώς θα συναντήσω τα πιο αγαπημένα μου πρόσωπα ντυμένα με ηλιοειδή ενδύματα. Τους μεγάλους πατριάρχες της Π. Διαθήκης με την αλύγιστη πίστη. Τούς θαυμαστούς προφήτες, κι ανάμεσα τους τον ευλογημένο εκ κοιλίας μητρός Σαμουήλ και τον χαριτωμένο Ελισαίο πού κάποτε είχα αποστηθίσει τα θαύματα του. Τον σοφώτατο Δανιήλ πού αναξίως φέρω το όνομά του. Τον Ηγαπημένο Ιωάννη με τις θεολογίες του και τα συγκλονιστικά του Οράματα. Τον πεφιλημένο Απόστολο Παύλο πού έχει γίνει ένα κομμάτι της ζωής μου. Τον τρισευλογημένο άγιο Ιγνάτιο πού τόσο με γοήτευσαν τα λόγια των θεσπέσιων επιστολών του. Εκεί και τον Γρηγόριο τον θεολόγο, την συμπάθεια μου, πού κάποτε στον επιτάφιο της αδελφής του είχε πει:

«Γοργονία, πατρίς μεν η ανω Ιερουσαλήμ,
η μη βλεπομένη νοούμενη δε πόλις,
εν ή πολιτευόμεθα και προς ην επεινόμεθα»

Εκεί και την οσιομάρτυρα Παρασκευή, πού βασανίσθηκε και απετμήθη την κεφαλήν για τον Κύριο, ιδιαιτέρως προστάτιδα μου. Εκεί και την νεαρή μεγαλομάρτυρα Αγία Μαρίνα, πού αξιωθήκαμε να της φτιάξουμε ένα όμορφο εξωκλήσι. Εκεί και τον σεβάσμιο Ρώσο ερημίτη π. Τύχωνα, πού τον γνώρισα σε ηλικία εικοσιέξι ετών σε ερημικό κελί του Αγίου Όρους — εκείνος ήταν ογδόντα, ο πρώτος θεοφόρος πού συνάντησα στην ζωή μου.

Δίπλα του στεκόταν ένα μικρό αγρίμι, μία νυφίτσα, πού του συμπεριφερόταν σαν ήμερη γάτα. Σε ερώτηση γιατί όλοι οι χριστιανοί δεν έχουν την ίδια χάρη από το Άγιο Πνεύμα, ενώ αυτό είναι το ίδιο, έδωσε σοφή απάντηση: «Στην Εκκλησία πού πάς ν” ανάψεις κερί, αν δώσεις δέκα δραχμές παίρνεις μικρό, αν δώσεις είκοσι, μεγαλύτερο. Κι αν δώσεις εκατό, παίρνεις λαμπάδα. Έτσι γίνεται και με την χάρη του Αγίου Πνεύματος, όσο πιο πολλά δίνεις, τόσο πιο πολλά παίρνεις». Εκεί ο κάθε πιστός θ” αντικρίσει τους προσφιλείς αγίους και προστάτες, τους πνευματικούς του πατέρες και καθοδηγητές, σαν λαμπερά αστέρια να περιχορεύουν γύρω από τον Ήλιο της δικαιοσύνης.

Απόσπασμα από το κείμενο του π.Δανιήλ  Γούβαλη με τίτλο Η ΑΝΩ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.

fd

About these ads